Luceafarul la 3 ani??
Raspunsuri - Pagina 7
Tilia spune:
Ma amuza sa vad ca ,,docila" e un termen peiorativ, in timp ce "a mea e nebunatica, nu sta nici 5 minute" e de fala. Capacitatea unui copil de a-si controla impulsurile e un semn de inteligenta si, cu cat apare mai devreme, cu atat e mai bine.
ps- Daca C. Stratan a fost abuzata, d-apoi de Nadia Comaneci (sau orice alta gimnasta), ce parere avem?
Celena2 spune:
(chilia lui Steinhardt) Cīnd un om reu#351;e#351;te s#259; fac#259; ceva ce i-a solicitat mult efort, īn el īncepe s#259; lucreze trufia. Cel ce sl#259;be#351;te, se uit#259; cu dispre#355; la gra#351;i, iar cel ce s-a l#259;sat de fumat r#259;suce#351;te nasul dispre#355;uitor cīnd altul se b#259;l#259;ce#351;te, īnc#259;, īn viciul s#259;u.
Mama fetitei da dovada de infumurare, ingamfare, cum, sa nu arat la nimeni rezultatul final? poate vreo televiziune face vreo oferta.....
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tilia Ma amuza sa vad ca ,,docila" e un termen peiorativ, in timp ce "a mea e nebunatica, nu sta nici 5 minute" e de fala. Capacitatea unui copil de a-si controla impulsurile e un semn de inteligenta si, cu cat apare mai devreme, cu atat e mai bine. ps- Daca C. Stratan a fost abuzata, d-apoi de Nadia Comaneci (sau orice alta gimnasta), ce parere avem? |
Tine de ce valori are fiecare. Eu nu apreciez oamenii docili. Iar opusul unui om docil nu e unul care sare, da in cap altora, e impulsiv de pocneste ci e unul care judeca inainte de a executa un ordin sau de a accepta o propunere, are curaj sa-si impuna o preferinta, are taria sa faca ce-i face placere.
Daca ti-ai inchipuit ca ai nostri copii care "nus docili" is cu ADHD, fac crize si se dau cu curu' de pmant, imi pare rau sa te dezamagesc, da' nici pe departe
(deci a vrea sa te joci, sa mazgalesti cu carioci, sa te dai in leagan sunt "impulsuri" care ar trebui controlate la 2-3 ani, pentru ca acel copil sa dea dovada de "inteligenta"...)
arminad spune:
ps- Daca C. Stratan a fost abuzata, d-apoi de Nadia Comaneci (sau orice alta gimnasta), ce parere avem? |
http://www.cbssports.com/olympics/2012/blog/eye-on-olympics/19571579/audio-gold-medal-gymnast-dominique-moceanu-goes-after-bela-karolyi
alex_andra spune:
citat din mesajul lui Tilia Ma amuza sa vad ca ,,docila" e un termen peiorativ, in timp ce "a ps- Daca C. Stratan a fost abuzata, d-apoi de Nadia Comaneci (sau orice alta gimnasta), ce parere avem? |
Tilia, eu am facut referite la Cleopatra (ca a fost exploatata financiar, nu abuzata), facand o paralela cu Anastasia.
Nu mi se pare ca exista diferenta intre cele doua, la modul cum li se solicita mai mult, tot mai mult, de catre parinti.
Eu asta am tot intrebat: de ce ne miram de Anastasia si mama ei, dar nu ne miram de Cleopatra si tatal ei.
Si daca ma intrebi pe mine, eu nu mi-as dori pentru fetita mea sa aiba copilaria unei gimnaste de talia Nadiei Comaneci.
Sa muncesti pana lesini de epuizare.
Daca ar dori ea, normal ca nu m-as opune, dar in adancul sufletului meu, sper sa nu-si doreasca sa faca ceva care sa-i rapeasca copilaria,adolescenta.
daniela_b spune:
Nu spun ca nu-i interesant dar de ce sa ne miram asa?
Creierul uman este absolut uimitor.
Daca aveti rabdare, cititi aici un pic:
http://www.oecd.org/dataoecd/39/25/31709587.pdf
Parerea mea este ca fiecare mama isi creste copilul asa cum vrea.
Cu consecintele ce decurg de aici.
Nu ma intereseaza ca cineva isi invata copilul sa faca una sau alta.
Dar ma intereseaza sa il invat pe al meu sa nu ii trateze diferit pe ceilalti fiindca acestia fac una sau alta. .
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui daniela_b Nu ma intereseaza ca cineva isi invata copilul sa faca una sau alta. Dar ma intereseaza sa il invat pe al meu sa nu ii trateze diferit pe ceilalti fiindca acestia fac una sau alta. . |
Ma intreb daca ai scris asta doar pentru ca a iesit bine din condei sau chiar realizezi implicatiile a ce ai scris si esti dispusa sa ti le asumi. Pentru ca nu mi se pare just sa ii tratezi pe toti la fel, indiferent de ceea ce fac. Cu mii de exemple.
Cred, totusi, ca te referi strict la situatia asta si ai generalizat - generalizarea fiind totusi gresita.
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui alex_andra maru, nu-ti inteleg replica cu "somnul mai linistit". eu dorm foarte bine, nu e musai sa fi de acord cu mine. Eu consider ca Stratan si-a exploatat fetita financiar. Care, odata intrata in hora asta, nu mai poate iesi si poate chiar ii place, cine stie. Alta viata oricum nu cunoaste. Tu poti sa consideri ca nu. E ok, dorm f bine La fel cum consider ca mama fetitei care face subiectul acestui topic, ar fi putut sa-i canalizeze calitatile in alta parte. In curand o s-o vedem si pe aceasta fetita pe la tv. Probabil. Pe la diverse emisiuni. Pe bani, fireste. BAZAR UMANITAR |
da, are capacitatea de a invata un text si a-l reda fara greseala, ceea ce e un lucru foarte bun in televiziune, nu mininalizez si nici nu spun ca e un lucru rau, dar nu trebuie sa lacrimam daca ai nostri nu fac la fel, sunt destule exemple de copii minune in show biz care dupa ce au ajuns la maturitate nu si-au mai gasit locul (din diverse motive, dar poate si din motivul ca talentele lor de copii nu s-au dezvoltat o data cu ei)
in locul ei, eu macar as scoate din filmare momentele cand fetita cere sa iasa afara iar ea ii spune ca inca una .... si inca una
alex_andra spune:
Of, Nina, eu nici nu ma gandesc sa lacrimez ca fi-mea nu face asa.
Dimpotriva, mi-e mila de fetita asta, care, cere in parc, cere in balcon, cere sa fie luata din scaunel.
Dar maica-sa nu si nu, ca ea are ceva de demonstrat. Ca fetita ei e ca un magnetofon la care dai play.
Si care, din cand in cand incepe sa vorbeasca mai repede, ca sa termine mai repede si sa-si ia premiul.
Fetita asta stie ca are o treaba de facut, sa-i spuna maica-sii nemernica aia de poezia si drept premiu primeste ceva, dupa caz: bobo, parc, etc.
Trist.
Eu nu vad bucurie in copila cand spune poezia, nu vad bucuria pe care trebuie sa o aiba un copil cand desfasoara diverse activitati. Chiar si didactice.
daniela_b spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui JuliaSM
Ma intreb daca ai scris asta doar pentru ca a iesit bine din condei sau chiar realizezi implicatiile a ce ai scris si esti dispusa sa ti le asumi. Pentru ca nu mi se pare just sa ii tratezi pe toti la fel, indiferent de ceea ce fac. Cu mii de exemple. Cred, totusi, ca te referi strict la situatia asta si ai generalizat - generalizarea fiind totusi gresita. |
Nu te pot lasa sa te intrebi degeaba. O sa-ti raspund:
da, o sa-l invat pe copilul meu sa nu il trateze diferit pe un copil cu retard de un copil genial ( astea fiind extremele, sa zicem).
Da-mi un exemplu dintre cele citeva mii la care te-ai referit, sa vedem care parte nu a fost de inteles din ce-am scris.
Editez ca sa se inteleaga mai bine: nu o sa il invat special sa nu relationeze cu cei care nu stiu decit 5 poezii dar sa se ataseze grupurilor de copii care stiu 9 poezii ( fortez un pic exemplul, da?). De aceea o sa-l invat sa se comporte la fel si sa interactioneze la fel cu toti copiii, toti, toti...!!!
Relatiile nu se construiesc unilateral. Poate cei care stiu 9 poezii nu il vor accepta si de acolo e alta poveste...