Luceafarul la 3 ani??
Raspunsuri - Pagina 6
anna_ivan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saskia Nici sa ma bati nu pot intelege de ce sa-l inveti la 1 si ceva alfabetul. Ce face cu chestia asta? La ce il ajuta? De ce sa sarim etape? Oare nu o sa aiba timp indeajuns sa invete asta? La varsta asta ar trebui sa se joace fericit cu masinute, trenulete, chiar si puzzle dar cu figurine, sa simta ca e copil. Voi singure ii fortati sa se maturizeze, au timp destul sa tot faca la teme, si la scoala, si la liceu si la facultate. Le rapiti efectiv cele mai frumoase clipe, ale copilariei, cand nu ai de indeplinit automat tot felul de sarcini. Joaca libera la varsta asta face cat o mie de repetari automate, poate d-asta aici se pune atata baza pe creatie si nu memorare in pilot automat. Ai mei nu au invatat niciodata dar niciodata fortati vreun vers, la scoala, da, din joaca, cand fetele bat din palme sau sar coarda, da, cand a fost o piesa de teatru la varsta de 7-8 ani, iarasi da. Dar la 2 ani, in loc sa alerge dupa o minge sa fie ingradit in limitele repetarii, ma depaseste. Va asigur eu ca daca or sa fie genii, or sa ramana genii si la 8-9 ani, lasati-i liberi, lasati-i sa viseze, sa bata mingea, sa se joace pe tobogan si sa deseneze cu carioci. Nu repetarea asta papagaliceasca o sa le dezvolte creierul, ci libertatea de gandire, de a-si crea propriul univers. Cititi-le voi, jucati-va cu ei, dar jocuri inocente, nu cu scop propus. |
nimeni nu l-a fortat e tot ce pot sa spun. se joaca si cu masinute si cu minge stam cate 6 ore e afara, de fapt nu stiu de ce dau eu explicatii. AM BAIAT DESTEPT SI GATA.
Si care vedeti altceva decat un copil fericit sunteti frustrate sau invidoase sac. e ultimul mesaj. poate sa-mi si inchida contul.
saskia spune:
Anna nimeni nu zice ca nu e destept. Dar de invidioase, de ce sa fim? Ai mei sunt unul la gimnaziu(foarte bun), iar altul pe aproape .
Eu altceva am zis. Am zis ca se sar niste etape, normale in dezvoltarea unui copil. Personal nu ma intereseaza de ce ai facut-o. In joaca, foarte bine, dar de aici pana la a face numai asta cu el, e un pas asa de mic. Si imi mentin parerea, nu vad cu ce-l ajuta? Are de citit filozofie pana intra la scoala la 7 ani. Are vreo norma de indeplinit. La 2 ani sa zicem ca o sa scrie carti. Super! Il pune asta insa pe acelasi loc cu Shakespeare? Vreau doar sa spun ca daca Mozart a cantat si compus de pe la varste fragede e ca era geniu si ca lui i-a venit usor si pe deasupra a fost si creativ. Nu e asa simplu cum crede lumea. Dar de fericit o fi fost fericit? Numai el stie! E al tau un Mozart in devenire? Vezi tu sunt mult prea multe lucruri de luat in considerare. Iar oricum copilaria asta inseamna joaca, oricat ati incerca voi sa o deghizati in altceva.
roxy spune:
Anna voi fi rautacioasa, dar scuze, faptul ca ai baiat destept nu e meritul nici al tau , nici al lui.Asa a avut norocul sa se nasca.Daca ai stii cate mame nu dorm noptile langa patul copiilor lor bolnavi sau si mai rau, care se chinuie si fac tot ce e omeneste posibil si chiar mai mult pentru al lor copil, faptul ca al tau stie luceafarul fortat sau nu e chiar insignifiant.Nu e rost de lauda aici.Orice mama isi vede copilul un viitor descoperitor de infinit, dar asta nu ne da dreptul sa le aruncam in fata la celelalte ca al nostru e mai cu mot.Scuze da a fost urat.Eu de exemplu imi iubesc copii si daca nu sunt Einstein , dar sunt ai mei oricate mame ar veni sa-mi spuna ca al lor este cu doua creere, tot ai mei vor fi viata mea.
Inca ceva...asa un salt s-a facut in Romania de cand am plecat, ca de la "catelus cu paru cret " s-a trecut direct la Luceafarul ?(scuze a scris invidia din mine)
emanouela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anna_ivan
nimeni nu l-a fortat e tot ce pot sa spun. se joaca si cu masinute si cu minge stam cate 6 ore e afara, de fapt nu stiu de ce dau eu explicatii. AM BAIAT DESTEPT SI GATA. Si care vedeti altceva decat un copil fericit sunteti frustrate sau invidoase sac. e ultimul mesaj. poate sa-mi si inchida contul. http://tigaie.blogspot.com/ |
Ba al meu e mai destept, sic
anna_ivan spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui emanouela
Ba al meu e mai destept, sic Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy |
asta e atitudinea pe care o asteptam multumesc
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui anna_ivan AM BAIAT DESTEPT SI GATA. |
Asta-i problema multora, ca dupa desteptaciune mai vine un car de mandrie personala si dupa aceea GATA.
Si ce daca ai baiat destept? Sa va fie sanatos si sa va aduca bucurie! Crezi ca altcineva nu poate trai fericit, alaturi de copiii lui ( tot destepti, frumosi, ce paradox!), daca tu ai baiat destept? Ori spus-a cineva ca baiatul tau ar fi altfel?? Live and let live.
Eu am invatat sa citesc de pe la vreo 5 ani si ceva, intr-o vacanta de iarna la bunici, tot buchisind o carte de colorat cu versuri, pe soba la caldurica. In primavara, am ramas la gradinita la tara( se nastea sora mea atunci) si ma plimba educatoarea ca pe oul de aur pe la clasele de elevi din sat, sa le arate ca eu stiu a citi.
Dupa aceea, o bateam la cap pe mama sa citeasca cu mine si m-a marcat o vorba pe care mi-o repeta mereu si mereu : 'Pana incepe scoala, joaca-te, joaca-te, copile! ai o viata inainte, sa tot citesti! Ce n-as da sa fiu in locul tau, sa ma mai pot juca!' Mare dreptate a avut!
Trasatura absoluta a copilariei este joaca, dezvoltarea prin intermediul jocurilor. Si pentru ca tot suntem ontopic si cu joaca, si cu poeziile, iata inca un vers :
Copilul rade:
"Intelepciunea si iubirea mea e jocul". - Lucian Blaga - Trei fete
Nu vreau sa schimb subiectul, insa falosenia asta cu prezentarea propriului copil si mai ales a informatiilor stocate in creierasul lui ( saluturi politicoase la cerere, raspunsuri la intrebari predefinite si , de ce nu, poezii care ii depasesc copilaria) eu numai la unii romani am vazut-o. Nu am vazut copil de austriac care sa recite altcuiva poezii, la cererea expresa a parintilor. Nici agatati pe youtube, cu un fragment din Göthe sau Nietzsche, rostit din varful suzetei, nu cred ca as gasi ( mai stii!??). De ce? Probabil pentru ca numai romanii are copii destepti si GATA.
nadaflorilor spune:
parerea mea e ca fetita nu stie sa citeasca, nici nu cred ca stie prea multe litere, are memorie si antrenament, vedeti si voi cand "citeste" ca uneori nu recunoaste litere care sa-u repetat in cuvintele anterioare si alta dovada este cuvantul "cerb"... inteleg ca a invatat literele si pot sa si accept dar sa nu imi spuna ca i s-au nazarit grupurile de litere, de unde ar sti un copil atat de mic ca c+e egal ce si nu che...in rest ce sa spun, daca au facut-o in joaca e o treaba distractiva, daca a conditionat-o...ma intristeaza
ps. matusa mea era f mandra de feciorul ei, la nici 2 ani desi nu vorbea mai mult de 10 cuvinte stia culorile, ea avea o munca artistica pe care o presta la domiciliu, isi aseza culorile intro anume ordine sa ii fie mai usor si tinea copilul langa in timpul lucrului...acum cand se intindea dupa culoarea rosi ii spunea si lui ce face si cu ce culoare, copilul retinuse pozitiile culorilor si ajunsese sa ii dea culorile la mana...ea era mandra de numai si se lauda in gtoate partile cu 7 guri...pana cand a schimbat proiectul si au mai disparut din culori sau chiar au aparut nuante noi..eh copilul nu a stiut sa dea la mana culorile pe care le cerea mami... matusa a insistat , el nimic tot anapoda i le dadea.. atunci s-a gandit ea ca ceva nu e in regula, pe langa faptul ca si-a dat seama ca bebe nu stia culorile ci doar memorase pozitiile lor... a mers cu el la doctor si dupa un consult oftalmologic s-a constat ca era aproape nevazator, in tot ghinionul a avut noroc ca a descoperit defectul de vedere la timp pentru a mai putea fi tratat si pentru a se mai recupera ceva...acum copilul e adult si sunt convinsa ca stie culorile dar mai ales le si vede, prin lentila ochelarilor cu dioptri mari dar le vede
alex_andra spune:
citat din mesajul lui maru cumva off topic: eu am avut aceeasi parere despre Cleo Stratan pana cand in primavara i-am cunoscut pe Stratani. Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Acum Cleopatra are 7 ani, daca nu ma insel.
E o diferenta colosala intre 3 si 7 ani.
maru spune:
de acord cu tine.
dar daca continui logica ta, un copil fortat, pus sa faca bani, se plictiseste in 4 ani, face ce i se cere fara chef (stiu ce zic, am cantat la vioara un deceniu, iar primii 4 ani am urat vioara cu desavarsire, pana cand am inceput sa concertez si sa primesc flori)
dar daca tie ti-i mai linistit somnul daca nu te contrazice nimeni in ceea ce o priveste pe Cleo, atunci ce rost are?
Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
Acum Cleopatra are 7 ani, daca nu ma insel. E o diferenta colosala intre 3 si 7 ani. BAZAR UMANITAR |
alex_andra spune:
maru, nu-ti inteleg replica cu "somnul mai linistit".
eu dorm foarte bine, nu e musai sa fi de acord cu mine.
Eu consider ca Stratan si-a exploatat fetita financiar. Care, odata intrata in hora asta, nu mai poate iesi si poate chiar ii place, cine stie. Alta viata oricum nu cunoaste.
Tu poti sa consideri ca nu.
E ok, dorm f bine
La fel cum consider ca mama fetitei care face subiectul acestui topic, ar fi putut sa-i canalizeze calitatile in alta parte.
In curand o s-o vedem si pe aceasta fetita pe la tv. Probabil.
Pe la diverse emisiuni.
Pe bani, fireste.