Miserupismul copilului(2)
Raspunsuri - Pagina 28
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui monicabo
Hahaha..scuzati-mi rasul.... insa ce paradox: Cand ai un copil in plasament, in curs de adoptie, sa intereseaza astia si de ceea ce ai mancat aseara, de pisica din apartament, de starea de curatenie.... Pe cand cand e copilul tau natural.... poti, vorba aia, sa-i tii cu 10 animale in casa, sa faci curat la nspe zile, si nu te intreaba nimeni nimic... Acu Selene, intreb si eu ca omu' de curiozitate: era vorba de mizerie crasa, adica mucegaiuri, resturi menajere putrezite, mirosuri, mancare stricata, toaleta infecta (adica chestii de bun simt) sau era vorba de clasica dezordine, de starea casei inainte de curatenia saptamanala? Adica lucruri insirate (care-s la ordinea zilei intr-o casa cu copii), praf nesters de cateva zile, scame de jos, vase nespalate etc... Ca daca e a doua situatie... pai cred ca mie mi-ar fi luat copiii de 10 ori pana acum, la cate vase nespalate am in unele zile, si la cate jucarii sunt pe jos, in toata casa Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008) www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua Povestea sarcinii si a nasterii Andreei Povestea nasterii super rapide a Anei Maria |
monica, nu stiu, detalii nu erau, era scris doar "norme de igiena". Si ca femeia era adepta stilului "traditional" (ce-o fi insemnand si asta) de crestere a copiilor. Si ca a trebuit sa o upgrade-eze la metodele moderne.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. N-ai facut nimic ca ai inscris-o la program scurt, ce-s alea 4 ore, tot cu nervii-n pioneze te gaseste si fara treaba terminata. Du-o de la 8 la 16, femeia lui Dumnezeu, fa si tu un lucru pozitiv pentru copila!! |
Exact. O sa fie si mai stresata decat acum. Vor ajunge la gradinita pe la 9-9,30, iar la 12 va fi inapoi sa ia copilul. O va duce pt cel putin 2 ore in parc. Cand mai face curat ? Cand mai face piata si mancare ? Cand va reusi sa-si onoreze contractele ?
Imi amintesc si eu de programul scurt de la gradinita, care imi incercase greu nervii. Mai ales ca este un copil recalcitrant.
Ar fi fost o solutie mult mai viabila gradinita cu program prelungit. Dar, de...
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Doamne, ca doarme si fata asta a mea, imi vine sa ma duc s-o trezesc ca sa ma urnesc de la calculatorul asta, ca masochismul nu-mi da pace!!! Tot citesc in urma la linkul dat de luissa-ana:"Morocanila, rage, maraie,se uita urat arunca lucruri, asta nu-i concediu, nu zambeste"- asta-i descrierea pe care o faci tu fetei?!!! Din morcanoasa n-o scoti?! Da' tu cum esti? Toata un zambet, asa-i? De cand ai nascut-o numa plangand te-o vazut, curgeau lacrimile cu sange din nas (de nervi!! ca te-o-nervat bestia de 1 an si 4 luni!!) si tu te miri ca nu-ti zambeste!! Oare n-are nicio legatura cu tine? Uite ca fiica-mea e toata un zambet de canddeschide ochii, lesina lumea dupa ea pe strada sau in parc, nici ea nu "face frumos" in fata necunoscutilor (de ce ar face-o?!) dar e un copil echilibrat, relaxat, de-o bunadispozitie molipsitoare. Au si parintii un rol in treaba asta, ce zici?! IULIA va invinge CANCERUL I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Maximum de rol, numai ca io is mai... cum a zis corap...
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui allinta
Exact. O sa fie si mai stresata decat acum. Vor ajunge la gradinita pe la 9-9,30, iar la 12 va fi inapoi sa ia copilul. O va duce pt cel putin 2 ore in parc. Cand mai face curat ? Cand mai face piata si mancare ? Cand va reusi sa-si onoreze contractele ? Imi amintesc si eu de programul scurt de la gradinita, care imi incercase greu nervii. Mai ales ca este un copil recalcitrant. Ar fi fost o solutie mult mai viabila gradinita cu program prelungit. Dar, de... allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Oameni buni, dati-o in fasole! Oi fi io cum oi fi, da' si voi, va spun ca ii e teama de ramas mult acolo, de mancat acolo, de dormit acolo, si voi, una si buna, du-o la program prelungit, du-o la program prelungit.
Tu, allinta, m-ai batut cel mai mult la cap cu psihologul. Este? Acum te-ai sucit? Consulta psihologul, Selene, ca sa ai ce indicatii sa incalci? Puii mei...
Iar programul prelungit s-ar cam suprapune cu kinetoterapia si psihologul. Atat kinetoterapeutii, cat si d-na psiholog sunt f. aglomerati.
Selene_Bunny spune:
allinta, la tine asa era, incepea gradinita la 9-9.30??? La asta unde a fost Daria si de unde am retras-o, la 8:30 CEL TARZIU trebuiau sa fie ajunsi toti copiii, se inchidea usa si ii duceau la micul dejun.
kariguld spune:
of, Selene Selene. sa sun la cei cu internetul sa ti-l taie odata.
luna trecuta te-am rugat sa scrii ceva pe o hartie, ai facut asta? citesti in fiecare dimineata hartia in cauza?
repet, si probabil voi mai spune de multe ori asta, tu ai nevoie de schimbare. de reconsiderare a starii tale sufletesti, trebuie sa sapi adanc in tine si sa doresti puternic sa te schimbi. trebuie sa-ti vezi imagine de sine, sa lucrezi mult la asta. apropos, ai citit blogul lui MissParker? pe dumnezeul meu, daca nu te scoala din cele mai negre abisuri ce scrie fata aia acolo.
Ilinca_M. spune:
O chestie mai scriu si gata: daca duci fata la gradinita de la 8.30 la 12...ai dat o palma la un kkt, daca cunosti expresia, atat ai facut. DACA e gradinita potrivita pentru ea, cu educatoare si ingrijitoare rabdatoare, care s-o aline, s-o ia in brate cand plange, progrumul lung e ideal. Lasa tu grija ca vai, se teme fata; pentru ei altfel curge timpul, nici n-o sa-si dea seama ce repede trece timpul cu alti copii, joaca, activitati etc.
Dar, repet, trebuie sa fie o gradinita ca lumea, altfel aiurea va fi si la program scurt, asta e clar! Eu tot as zice sa te interesezi si sa vizitezi si gradinita aia cu maicute, vezi ce-ti spune locul.
Fata mea a mers la gradi direct la program prelungit la 2 ani si 5 luni si pana atunci eu, tac'so si 2 bunici fuseseram tot Universul ei! Si totusi s-a adaptat rapid. Trebuie doar sa urmaresti semnele, daca sunt intr-adevar semnale grave ca fata nu se adapteaza (cum a fost cazul vostru data trecuta) sau daca sunt semne de adaptare treptata (plans intens prima saptamana la plecarea ta, apoi tot mai putin etc.)
Dar ce tot vorbesc eu, tu ai un copil care VORBESTE perfect!! Eu cand am dus-o avea maximum 15 cuvinte inteligibile in vocabular! Acum e la nivelul la care era fiica-ta pe la 18-20 luni, cred, in ceea ce priveste limbajul verbal! Si totusi cu a mea ma inteleg perfect, se intelege cu copiii de la gradinita, cu copiii din parc, cu educatoarele...ma gandesc ca totusi cu un copil capabil sa se exprime fluent si prin fraze, e altceva, nu?!!
Eu habar n-m: la kinetoterapie de ce merge?...
Alizee spune:
selene, mergi la psiholog si urmeaza sfaturile sale.
sunt curioasa in cate dimineti veti ajunge dimineata la program.
esti prea certareata aiurea in tramvai.
Bietul copil !
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Leditia spune:
Selene,ia-i cartea asta http://www.edituracasa.ro/bobita-si-buburuza-la-gradinita si citeste-i Dariei..
Si mai sunt carti pe net,cu diverse personaje,care merg la gradinita si vai ce se mai distreaza.
Incearca sa lucrezi la partea asta cu ajutorul psihologului pt a nu mai avea probleme asa mari ca anul trecut.
monicabo spune:
citat din mesajul lui allinta selene, mergi la psiholog si urmeaza sfaturile sale. sunt curioasa in cate dimineti veti ajunge dimineata la program. esti prea certareata aiurea in tramvai. Bietul copil ! allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria