Miserupismul copilului(2)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ilinca, vezi, e o chestie si asta: Dariei nu-i place sa se joace singura. Ma gandesc ca pregatirea ghiveciului aluia o fi durat macar vreo ora, asa, pana ai curatat legumele, le-ai taiat, s-au fiert... Daria se joaca singura maximum 15-20 de minute, am auzit expresia "sa inveti copilul sa se joace singur", dar cum inveti copilul sa se joace singur?

Cred ca i-am transmis Dariei, cu toate "bravo"-urile si "te iubeste mama" si "excelent" si "wow" starea mea de nesiguranta. Am observat si aseara asta, daca face ceva singura (de exemplu, norisori de spuma in baie), ma cheama din minut in minut sa-i admir opera si sa o laud. Nu se joaca singura, are nevoie de prezenta mea (mai mult decat a lui tati) si de validare.

Musai sa corectam asta, nesiguranta asta. Pfuuu, si am mai avut o dovada de nesiguranta aseara.

Referitor la PC: Daria il percepe clar ca pe inamicul care ii rapeste atentia mea. De exemplu, trebuia musai sa confirm un proiect, de 5 minute aveam nevoie. Nu a vrut sa ma lase sa vorbesc cu persoana de la care l-am primit, sa i-l confirm, pur si simplu nu a vrut, de-abia a convins-o buni sa iasa sa cumpere floricele pana confirm eu.

Mergi la inceput

Sa-ti spun o chestie, referitor la casa curata, ca eu am fost maniaca (,) cu ordinea si curatenia si mereu mi s-a spus sa le las asa, sa fie copilul fericit, nu casa curata.

Ei, pana am stat eu pe hol, am citit o revista. In revista erau si studii de caz pentru asistenta maternala. Ei, si era un caz, al unei doamne care luase in plasament un baietel de 8 luni. Acea doamna a sfarsit prin a i se face raport si a fi chemata in fatza Comisiei pentru ca ignorase curatenia casei in favoarea copilului. Chiar asa si scria, copilul era bine hranit, vesel, dar in casa nu se pastra igiena cum trebuie (la mine e negru pe jos in bucatarie acum) si da, asistentul maternal a observat in repetate randuri asta, doamnei i s-au facut vizite si dimineata, si la ora pranzului, si a sfarsit prin a ajunge in fatza Comisiei, pentru a-si corecta abordarea.

Comisia a rugat-o si sa renunte la pisica familiei, pe motiv ca ii putea transmite germeni copilului.

Mergi la inceput

Nu, e o gradi cu program de 4 ore, pe care am vizitat-o impreuna, unde a cerut ea o planseta a ei, ca sa modeleze plastilina. Unde am fost invitati la serbarea de 8 martie.

Mergi la inceput

monicabo, la faza cu telefonul, Dari incepe sa ceara diverse, sa traga de mine, iar daca reuseste sa-mi ia telefonul din mana, mi-l inchide... :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Sa-ti spun o chestie, referitor la casa curata, ca eu am fost maniaca (,) cu ordinea si curatenia si mereu mi s-a spus sa le las asa, sa fie copilul fericit, nu casa curata.

Ei, pana am stat eu pe hol, am citit o revista. In revista erau si studii de caz pentru asistenta maternala. Ei, si era un caz, al unei doamne care luase in plasament un baietel de 8 luni. Acea doamna a sfarsit prin a i se face raport si a fi chemata in fatza Comisiei pentru ca ignorase curatenia casei in favoarea copilului. Chiar asa si scria, copilul era bine hranit, vesel, dar in casa nu se pastra igiena cum trebuie (la mine e negru pe jos in bucatarie acum) si da, asistentul maternal a observat in repetate randuri asta, doamnei i s-au facut vizite si dimineata, si la ora pranzului, si a sfarsit prin a ajunge in fatza Comisiei, pentru a-si corecta abordarea.

Comisia a rugat-o si sa renunte la pisica familiei, pe motiv ca ii putea transmite germeni copilului.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Nu iti face griji daca nu ii poftesti in casa nu au voie sa intre peste tine fara mandat de la judecatorie...
lasand gluma la o parte una e sa fie dezordine si alta jeg...adica e o mica diferenta pe aici...

+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:

Ilinca, vezi, e o chestie si asta: Dariei nu-i place sa se joace singura. Ma gandesc ca pregatirea ghiveciului aluia o fi durat macar vreo ora, asa, pana ai curatat legumele, le-ai taiat, s-au fiert... Daria se joaca singura maximum 15-20 de minute, am auzit expresia "sa inveti copilul sa se joace singur", dar cum inveti copilul sa se joace singur?

Cred ca i-am transmis Dariei, cu toate "bravo"-urile si "te iubeste mama" si "excelent" si "wow" starea mea de nesiguranta. Am observat si aseara asta, daca face ceva singura (de exemplu, norisori de spuma in baie), ma cheama din minut in minut sa-i admir opera si sa o laud. Nu se joaca singura, are nevoie de prezenta mea (mai mult decat a lui tati) si de validare.

Musai sa corectam asta, nesiguranta asta. Pfuuu, si am mai avut o dovada de nesiguranta aseara.

Referitor la PC: Daria il percepe clar ca pe inamicul care ii rapeste atentia mea. De exemplu, trebuia musai sa confirm un proiect, de 5 minute aveam nevoie. Nu a vrut sa ma lase sa vorbesc cu persoana de la care l-am primit, sa i-l confirm, pur si simplu nu a vrut, de-abia a convins-o buni sa iasa sa cumpere floricele pana confirm eu.

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

A durat fix 2 ore, ca gatesc rar, dar cand o fac is chitibushara. NU am invatat copilul sa se joace singur, nu cred ca exista asa ceva, trebuie doar sa fii pe faza la ce semnale transmite copilul, sa inveti sa-l simti, sa-l cunosti. Eu cred ca tu nu o simti si nu o cunosti pe Daria, degeaba o iubesti.
Mda, acum ai descoperit buba, i-ai transmis Dariei nesiguranta cu "bravo" si "te iubeste mama" si "wow"...bai, sa-mi f.t una, tu cred ca esti in stare sa scoti un inger din pepeni. Cateodata ma intreb daca tu chiar asa esti sau iti place sa joci un joc machiavelic, sa-ti compui un personaj, sa scoti lumea din minti.
Si mai vii cu exemplul cu asistenta maternala si mizeria si pisica ei...da' esti asistent maternal, sau care-i legatura?! Te cauta cineva la gresie si-ti ia copilul ca nu smotruiesti toata ziua?!
Acum am intrat si pe linkul dat de colega ta de odisee. JUR ca io credeam ca tu NU te-ai lipit la vreo odisee, chiar tot vroiam sa-ti spun ca daca ai fi facut-o n-ai mai fi avut atatea temeri/plangeri/ nemultumiri, aveai cu cine te sfatui. Si cand colo...pfuuuuuuuuuuuu...ca tu scrii romane si acolo!!! M-am crucit ce-am putut citi, imi vine sa plang de suparare, numai la copila ta ma gandesc, mai ales de cand ai pus niste poze cu ea (sa vedem noi ce copil dificil e, cum a pictat cada sau asa ceva!).
Pai ai niste colege de odisee super-rabdatoare, niste martireeeeeee, ai noroc ca nu esti la clubul de martie-aprilie ca Doamne feri ce-ti auzeau urechile, acolo suntem aproape toate construite pe acelasi calapod si chiar de exista mici diferente intre viziunile noastre, apoi cand vine vorba de o mama care se comporta cu copilul cum o faci tu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Citat:

Lucrusoare de vanzare...

Hahaha..scuzati-mi rasul.... insa ce paradox: Cand ai un copil in plasament, in curs de adoptie, sa intereseaza astia si de ceea ce ai mancat aseara, de pisica din apartament, de starea de curatenie.... Pe cand cand e copilul tau natural.... poti, vorba aia, sa-i tii cu 10 animale in casa, sa faci curat la nspe zile, si nu te intreaba nimeni nimic...

Acu Selene, intreb si eu ca omu' de curiozitate: era vorba de mizerie crasa, adica mucegaiuri, resturi menajere putrezite, mirosuri, mancare stricata, toaleta infecta (adica chestii de bun simt) sau era vorba de clasica dezordine, de starea casei inainte de curatenia saptamanala? Adica lucruri insirate (care-s la ordinea zilei intr-o casa cu copii), praf nesters de cateva zile, scame de jos, vase nespalate etc... Ca daca e a doua situatie... pai cred ca mie mi-ar fi luat copiii de 10 ori pana acum, la cate vase nespalate am in unele zile, si la cate jucarii sunt pe jos, in toata casa

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

N-ai facut nimic ca ai inscris-o la program scurt, ce-s alea 4 ore, tot cu nervii-n pioneze te gaseste si fara treaba terminata. Du-o de la 8 la 16, femeia lui Dumnezeu, fa si tu un lucru pozitiv pentru copila!!

Mergi la inceput

Doamne, ca doarme si fata asta a mea, imi vine sa ma duc s-o trezesc ca sa ma urnesc de la calculatorul asta, ca masochismul nu-mi da pace!!!
Tot citesc in urma la linkul dat de luissa-ana:"Morocanila, rage, maraie,se uita urat arunca lucruri, asta nu-i concediu, nu zambeste"- asta-i descrierea pe care o faci tu fetei?!!! Din morcanoasa n-o scoti?! Da' tu cum esti? Toata un zambet, asa-i? De cand ai nascut-o numa plangand te-o vazut, curgeau lacrimile cu sange din nas (de nervi!! ca te-o-nervat bestia de 1 an si 4 luni!!) si tu te miri ca nu-ti zambeste!! Oare n-are nicio legatura cu tine? Uite ca fiica-mea e toata un zambet de canddeschide ochii, lesina lumea dupa ea pe strada sau in parc, nici ea nu "face frumos" in fata necunoscutilor (de ce ar face-o?!) dar e un copil echilibrat, relaxat, de-o bunadispozitie molipsitoare. Au si parintii un rol in treaba asta, ce zici?!

Mergi la inceput

Cand am retras-o de la acea gradinita, am retras-o tot cu confirmarea unui psiholog ca nu e in regula. Acum ce vrei, sa o mint si sa-i spun ca mami nu mai vine asa de repede precum i-am tot spus de ceva vreme incoace, pentru a fi pregatita pentru gradinita? E inca speriata de mancatul acolo si de somnul acolo.

Si vezi ca nesiguranta mi-o potentezi inclusiv tu, vad ca orice scriu, invalidezi. Este o denumire pentru atitudinea asta, la doua persoane am mai vazut-o.

Mergi la inceput