Scoala "subventionata" de catre stat?
Raspunsuri - Pagina 30
filofteia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Stiti ce ma ingrijoreaza pe mine ? Discrepanta dintre pretentiile parintilor de pe forum si realitatea absolvirii unui liceu. Cum de absolventii de liceu, majoritatea, nu stiu sa scrie corect romaneste ? Pe vremea mea, ca sa zic asa, numai cei ce terminau 8 clase aveau lacune de gramatica. |
Asta este parerea pe care "media" o induce... realitatea nu este chiar asa.
Pe vremea lui Ceausescu, se facea o triere la sfarsitul clasei a VIII-a si apoi una foarte dura (in jur de 50% treceau mai departe) la treapta a II-a. Si nici asa nu lua bac-ul toti. Restul intrau in scolile profesionale. Eu am intalnit persoane, care desi nu puteau invata (nu aveau capacitatea) sa mearga mai departe in meseria lor s-au dovedit geniale.
Buflea foarte bine sintetizat.
Scuzati greselile, daca sunt (nu am timp sa verific)... sunt inginer.
Andries spune:
mey... cu partea "nu se vor stresa prea tare" poetul a vrut sa spuna ca inginerii nu vor aprofunda hiatul, diftongii si triftongii precum si alte fineturi si da, eu consideram ca autobuz e format din 3 silabe, wrong (ce sa-i faci daca la treapta nu se cereau exercitii de despartit in silabe?)
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui filofteia
Asta este parerea pe care "media" o induce... realitatea nu este chiar asa. Pe vremea lui Ceausescu, se facea o triere la sfarsitul clasei a VIII-a si apoi una foarte dura (in jur de 50% treceau mai departe) la treapta a II-a. Si nici asa nu lua bac-ul toti. Restul intrau in scolile profesionale. Eu am intalnit persoane, care desi nu puteau invata (nu aveau capacitatea) sa mearga mai departe in meseria lor s-au dovedit geniale. Buflea foarte bine sintetizat. Scuzati greselile, daca sunt (nu am timp sa verific)... sunt inginer. |
Fii serioasa! TOATA lumea lua BAC-ul pe vremea aia! Ce triere? scolile profesionale erau cah! vai de mine! copilul meu acolo?! De-asta acum poti sa dai cu tunul si nu gasesti un meserias de treaba, in schimb toti stiu totul despre ce si cum trebuie sa faca altii!
Din al meu pdv scoala nu va rezista fara sponsorizare! Clar. Bugetul e-cum--e si guvernantii la fel, depinde de conducerea scolii sa atraga profesori buni si sa-i tina acolo (ca multi pleaca datorita frecusurilor interne, stiu caz concret) si daca profesorii sunt buni vor atrage elevi si parinti interesati de procesul de invatamant. Asa se construieste reputatia unei scoli. Nu vrei sa contribui, nu te obliga nimeni, pana la un punct.
Si in alta ordine de idei:
BAC-ul nu-i obligatoriu, nu ptr toata lumea. Toata lumea poate da examenul, dar nu-i obligatoriu sa-l promoveze toti. Si atunci va trebui sa fie cerut doar celor care vor si pot/intelectual sa urmeze cursuri superioare. La ce-i folosesc unui zidar integralele sau hibridizarile? La nimic. Facea o scoala de meserii/profesionala cu alte cerinte si asta este. Poate trai chiar foarte bine.
Alexandra Maria
14.12.2007
filofteia spune:
Dana_vio... nu lua toata lumea bacul nici pe vremea aia (eu stiu persoane care nu l-au luat), dar procentul era mic pentru ca erau triati.. in scolile profesionale. Pe cand acum, cu media la admitere 3,63 (l-am luat pe ultimul clasat in Bucuresti) intri la liceu si-l si termini...
http://admitere.edu.ro/2011/staticRepI/j/
Un astfel de copil nu are cum sa ia bac-ul decat daca-l fura... nu are baza. Parerea mea...
dana vio spune:
citat din mesajul lui filofteia Dana_vio... nu lua toata lumea bacul nici pe vremea aia (eu stiu persoane care nu l-au luat), dar procentul era mic pentru ca erau triati.. in scolile profesionale. Pe cand acum, cu media la admitere 3,63 (l-am luat pe ultimul clasat in Bucuresti) intri la liceu si-l si termini... http://admitere.edu.ro/2011/staticRepI/j/ Un astfel de copil nu are cum sa ia bac-ul decat daca-l fura... nu are baza. Parerea mea... |
Nu te supara, dar nu l-au luat ... prin neprezentarea la examen.
Alexandra Maria
14.12.2007
filofteia spune:
Nu te supara, dar nu l-au luat ... prin neprezentarea la examen. |
Eu iti vorbeam in cunostinta de cauza de persoane care l-au dat si nu l-au luat... dar daca vrei ramane ca tine... nu am de gand sa intru in polemica.
Elle scuze de off topic.
Alizee spune:
Nu media induce ideea de agramati cu liceu, ci chiar elevii insisi, cu ceea ce scriu pe forumuri. Desprecopii nu este singurul forum citit de mine.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui dana vio dar nu l-au luat ... prin neprezentarea la examen. |
Inainte de '89 bac-ul era BAC!
Se pica pe bune, notele mari erau o raritate, cei care nu reuseau la scris intrau la oral unde era jale.Dintre cei picati care mai trageau un loz in sesiunea din august, putini reuseau, ca sa prinda trenul admiterilor din toamna de la (unele) facultati.
Iar trierea la treapta a II-a era foarte dura. De exemplu, daca in treapta I fiintau trei clase la un profil, in treapta a doua era alocata doar una singura. Cine nu lua treapta mergea la seral, la profesionala, la toamna la alt liceu, la anul sau ... la munca, ucenic.
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Inainte de '89 bac-ul era BAC! Se pica pe bune, notele mari erau o raritate, cei care nu reuseau la scris intrau la oral unde era jale.Dintre cei picati care mai trageau un loz in sesiunea din august, putini reuseau, ca sa prinda trenul admiterilor din toamna de la (unele) facultati. Iar trierea la treapta a II-a era foarte dura. De exemplu, daca in treapta I fiintau trei clase la un profil, in treapta a doua era alocata doar una singura. Cine nu lua treapta mergea la seral, la profesionala, la toamna la alt liceu, la anul sau ... la munca, ucenic. |
Sunt de acord cu tot ceea ce-ai scris, exceptie partea colorata cu rosu. Ei bine, eu nu stiu pe nimeni care sa fi picat BAC-ul inainte de '89. Pe nimeni. Colega mea spune ca la liceul ei au picat 3sau4 din tot liceul. Atat. Si probabil ca l-au luat la restante, nu mai stie. Eu cred ca doar "ideea de promovare a BAC-ului" s-a schimbat de-atunci. Diriginta mea chiar spunea ca ei i se par elevii la acelasi nivel cum eram noi, n-a sesizat diferente majore.
Alexandra Maria
14.12.2007
andacos spune:
Pai BAC_ul nu-l dadea oricine(a se citi toata lumea)inainte de 89!
Si sa nu te mire ca era promovabilitatea foarte mare la BAC,pentru ca asa cum tzi s-a spus,eram trecutzi prin doua site deja!Ajungeau la BAC doar cei ce meritau ,de aici si promovabilitatea foarte mare!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit