Scoala "subventionata" de catre stat?

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui arturicii
Adica vrei sa spui ca cine face sport il face asa, ca e mai putin "inzestrat" de natura sau de parinti ca sa participe la concursuri "academice"?

Nu stiu de unde ai scos concluzia asta. Australienii sunt obsedati de sport. Fetele mele fac sport de 4 ori/sapt la scoala. Dar in scolile in care nu se pune un accent foarte mare pe partea academica se face mai mult sport decat in scolile academice. Asta la scoala, ce face fiecare in afara scolii e treaba lor.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Imi cer scuze daca am interpretat altfel decat ai vrut tu sa transmiti.
(asta-i unul din baiurile comunicarii virtuale)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Arturicii, privim lucrurile diferit . Nu-i bai.

(...)

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Sigur nu-i bai, e loc pe lumea asta pentru toate opiniile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Din ceea ce stiu eu gramatica se invata pana in clasa a 8 -a inclusiv. In liceu nu, in facultate nu (cu execeptiile de rigoare, filologie si limbi). Gramatica limbii romane este foarte grea, daca nu o inveti bine de la inceput si nu esti foarte stapan pe ea, in plus apare si tendinta de mimetism, in timp tindem sa imprumutam involuntar constructii incorecte pe care le transmitem la randul nostru.

Si aici avem un subiect foarte bun, "nu se zice am decat un mar..." care ilustreaza multe constructii impamantenite. Mai rar auzi un absolvent de facultate vorbind cu "este multe", desi totusi ei exista. Dar sunt multi care fac greseli sa le spunem mai putin evidente, tolerabile, inclusiv eu. Si cu toate ca "pe vremea mea" stateam cu stefania popescu pe birou acum in clasa I m-am dus glont sa-mi cumpar Dictionarul Ortografic, ortoepic si de punctuatie (by the way mai adaugati 80 de ron la contabilitatea cheltuielilor) pentru ca nu am stiut sa despart in silabe corect cuvantul autobuz, de-a luat fi-miu minus FB din cauza mea si eu eram pe punctul sa sar la jugulara doamnei

Si daca mai deschidem si TV ul... trebuie sa ne inchidem urechile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

off topic :

a-u-to-buz

este corecta despartirea asta in silabe ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Plus ca se vor adauga tot mai multi copii crescuti in alte tari, cu expunere la o a doua, a treia limba... nu prea vad cum ar putea ei sa achizitioneze limba romana perfect ajustata gramatical. Noi avem cativa prieteni in familii bilingve, copiii lor nu vorbesc 100% corect romaneste, iar in eventualitatea ca se vor face ingineri de exemplu, probabil ca nici nu se vor stresa prea tare cu gramatica. Daca in schimb vor face drept sau stiinte politice sau jurnalism... ar fi cazul sa se streseze.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

off topic :

a-u-to-buz

allinta

ei vezi, tu stii eu am redescoperit hiatul in al patrulea deceniu de viata si nici macar nu-mi pot aminti daca am invatat despre el

Mergi la inceput

Am ureche muzicala; ma ajuta mult la despartirea in silabe.

allinta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Din ceea ce stiu eu gramatica se invata pana in clasa a 8 -a inclusiv. In liceu nu, in facultate nu (cu execeptiile de rigoare, filologie si limbi). Gramatica limbii romane este foarte grea, daca nu o inveti bine de la inceput si nu esti foarte stapan pe ea, in plus apare si tendinta de mimetism, in timp tindem sa imprumutam involuntar constructii incorecte pe care le transmitem la randul nostru.

Acum am vazut...

Intr-adevar, gramatica se invata pana in clasa 8 a, dar cine nu avea de gand sa isi termine liceul, nu aprofunda. Pe cand acum, nu invata gramatica nici cei care stiu ca vor urma o facultate.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:

Plus ca se vor adauga tot mai multi copii crescuti in alte tari, cu expunere la o a doua, a treia limba... nu prea vad cum ar putea ei sa achizitioneze limba romana perfect ajustata gramatical. Noi avem cativa prieteni in familii bilingve, copiii lor nu vorbesc 100% corect romaneste, iar in eventualitatea ca se vor face ingineri de exemplu, probabil ca nici nu se vor stresa prea tare cu gramatica. Daca in schimb vor face drept sau stiinte politice sau jurnalism... ar fi cazul sa se streseze.

Andries

off topic: agramatii pamantului...sa se desfiinteze!! la .... cascat gura dupa avioane cu ei....

ps. btw am citit in ultimele zile niste articole de am lacrimat vrand nevrand, asa de corect gramatical sunt scrise, cat despre jurnalistii de pe sticla mai mare dragul sa-i auzi vorbind

despartirea in silabe se invata "pe vremea mea" in clasa intai, invatatoarea spunea ca silaba este grupul de litere care se poate pronunta printr-o singura deschidere de gura, ca ajutor ne punea sa tinem dosul palmei sub barbie..(in momentul in care barbia atinge dosul palmei ai pronuntat o silaba..)

mami!! uite avioanele, avioanele, sunt multe mami, multe!!
uite si unul mic mami, e puiul lor, e puiul lor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Despre hiat, diftongi si triftongi se invata cam in clasa a treia. Hai ca mai tineti minte exercitiile cu a-le-e, i-de-e sau a-lei, i-dei, dor-meau, oa-meni si altele de genul asta.

Dar tu cum desparteai in silabe:
au-to-buz?

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

off topic :

a-u-to-buz

allinta

ei vezi, tu stii eu am redescoperit hiatul in al patrulea deceniu de viata si nici macar nu-mi pot aminti daca am invatat despre el

Andries

mami!! uite avioanele, avioanele, sunt multe mami, multe!!
uite si unul mic mami, e puiul lor, e puiul lor!!!

Mami de Robert (07.07.11)

Mergi la inceput