Scoala "subventionata" de catre stat?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Si decit sa muriti de mila ei la premiere, decit sa aveti pretentia ca NIMENI sa nu concureze si nimeni sa nu se bucure, era mai frumos si mai corect sa puneti amaritii aia de 20-25 de lei ca sa participe si ea...

Pai pe asta mizeaza si firmele alea care castiga sume fabuloase din concursurile astea, pe un oarecare santaj emotional, si nu numai la concursuri ci si la restul reviste, cd-uri, promotionale. De-aia ziceam la inceput ca la noi e solutia sa-i invatam ca nu ne sunt necesare aceste maruntisuri pe bani. Dar nu mai merge sa-i explici asta cand vine vorba de un concurs in functie de care mai si urmeaza sa fie evaluat la intrarea in liceu. Ca te gandesti si tu de doua ori daca merita sa scuipi contra curentului sau mai bine mergi cu valul.

Eu nu vreau sa mearga ai mei la concursurile astea. Daca sunt destepti vor merge la olimpiade, altfel poate vor merge la cate un concurs ca sa se obisnuiasca cu atmosfera pentru mai tarziu. Dar sa alerg saptamana de saptamana cu ei incolo si-ncoace la niste concursuri pe bani, nu mersi. Dar nici nu vreau sa se umfle de plans la parada medaliilor. Ca daca sunt concursuri private medaliile sa se dea in festivitati private, nu la serbarea de sfarsit de an scolar gratuit de stat!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Sunt de acord cu premierea in cadru privat. si cu faptul ca nu poti pune semnul egal intre un concurs si o cana cu mutritza odraslei.
Participarea la concursuri e ok. Chiar si daca-s pe bani. Dar desigur nu simbata de simbata. Cred ca 1-2-3/an sunt suficiente, mai ales ca au mai multe etape...

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Pe vremea mea, copiii invatau inca din clasa, mai ales in scoala primara; parintii erau prea ocupati cu serviciul. Dar programa era gandita mult mai inteligent decat asta de acum.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Si mie mi se pare ca scoala eram mai scoala atunci, chiar daca mai rigida si mai impanata cu pedepse fizice. eu totusi am trecut prin ea fara sa o incasez, si n-am fost singura. Cunostintele acumulate mi se pareau mai solide, mai temeinic insusite.
Pe de alta parte e adevarat nu se punea nici un fel de accent pe invatarea practica sau pe descoperirea si cultivarea talentelor elevilor. Bine, nu mi-e foarte clar daca acum se fac toate astea...

Totusi, mereu auzeam sintagmele alea cu "programa prea incarcata", "orarul infiorator de aglomerat" etc. E adevarat ca in clasa a Va aveam 5 zile pe saptamina ore pina la 14. Ma rog, eu ca elev nu m-am simtit exploatat, epuizat, supraaglomerat etc, si am avut rezultate bune si f bune, olimpiade etc. Singurele probleme intimpinate au fost la schimbarea sistemelor. La matematica in clasa a 5a si a 9a si la fizica in clasa a 9a cind am schimbat profesorii si deci si metodele de predare, ama vut perioade mai dificile in care am lucrat suplimentar din proprie initiativa pt ca simteam ca nu fac fata. Cu putin antrenament, pe perioade scurte de timp (sa zic cite o luna) s-a remediat.

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor
Exista deja..va puteti afilia.

Poti detalia. Chiar vreau sa ma afiliez unui asemenea comitet.

http://federatieparinti.edu.ro/organizatii.htm

Multumesc.

Ii voi contacta. Sunt curioasa daca voi si avea un cuvant de spus. Voi vedea ce aflu.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

- Nu foloseste la nimic ca esti nemultumita daca tot platesti.

Stii, spre sfarsitul anului scolar am realizat ca multe din aceste cerinte sunt neimportante. Nu am vrut sa platesc fondul scolii si am ramas cu el neplatit pana cu o zi inaintea incheierii scolii, cand mi-a batut obrazul mamica care strangea banii ca "ati ramas singura care nu a platit". Crede-ma ca am platit doar penru ca m-a pus intr-o situatie jenanta si de aici mi s-au declansat nervii.
Nu-i nimic, ma voi schimba clar de la anul.

Cred ca faci o confuzie intre lege si presiunea sociala. Legea NU te obliga sa platesti fondul clasei. Grupului social in care invata copiii tai te preseaza insa sa platesti in plus fata de ce spune legea, pentru ca este probabil un grup social care este implicat in relatia scoala-copil din multe puncte de vedere (inclusiv administrativ), isi doreste banci noi, parchet pe jos si computere de ultima generatie in laboratorul de informatica, isi doreste profesori care sa investeasca emotional in grupul de copii pe care ii supravegheaza si sa fie rasplatiti pentru asta ...este un grup social care isi doresc mai mult de la institutia scolara si isi permit sa plateasca aceste accesorii suplimentare. Cine nu isi permite sau principial, doreste sa beneficieze NUMAI de baza materiala asigurata de taxele pe care le plateste, cred ca este fair sa isi mute copiii intr-o scoala cu mai putine pretentii - sunt convinsa ca in Ferentari nu exista parchet pe jos si laboratoare de informatica.

Nu este insa nimic ilegal sau imoral in a sponzoriza o scoala si a pune presiune sociala pe parintii minoritari care refuza sa investeasca (sub diverse motive) ... in definitiv oamenii nu sunt egali in societare, paturile sociale sunt foarte bine definite si copiii vor creste si vor fi educati exact in aceasta structura. Este firesc sa avem standarde diferite si sa le aplicam si copiilor nostri si exact aceste standarde ne separa in grupuri diferite.
Cei nemultumiti trebuie sa ia in considerare ca poate nu apartin grupului social potrivit ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Aalinta tu zici ca faci acasa cu fetita ta in cls I. Si ca acea fetita amarata de la noi a avut note de S (a trecut clasa pana la urma).

Cu ea nu face nimeni nimic. Nici acum intr-a III-a. Daca nu-i luam noi caietele speciale nu isi putea face temele. Asa macar, cat de cat, isi poate face temele. Are macar 2 "diplome de participare" pe anul asta. Nu stim daca va conta sau nu dar ... Nu cred ca isi doreste un liceu de elita dar poate intra la ceva scoala de meserii sau cum s-o mai numi acum.

Din nou intervine acea discriminare de care vorbeam - un copil cu care nu fac parintii sau meditatorii nu are nicio sansa. De ce? Pentru ca materia e prost structurata, manualele jalnice, profesorii dezinteresati samd.

Mergi la inceput

Citat din Buflea :

"sunt convinsa ca in Ferentari nu exista parchet pe jos si laboratoare de informatica."

Buflea, ai fi uimita ce scoli frumoase si utilate sunt unele scoli de cartier si cat de neutilate sunt unele scoli din centru.

Raspunsul tau este de o aroganta nemotivata.

allinta

Mergi la inceput

Citat din Buflea :

"Nu este insa nimic ilegal sau imoral in a sponzoriza o scoala si a pune presiune sociala pe parintii minoritari care refuza sa investeasca (sub diverse motive) ... in definitiv oamenii nu sunt egali in societare, paturile sociale sunt foarte bine definite si copiii vor creste si vor fi educati exact in aceasta structura. Este firesc sa avem standarde diferite si sa le aplicam si copiilor nostri si exact aceste standarde ne separa in grupuri diferite.
Cei nemultumiti trebuie sa ia in considerare ca poate nu apartin grupului social potrivit ..."

Poftim aroganta gratuita ! Vorbesti de parca tu ai fi pui de chiabur, iar Elle_seb pui de talpa tarii.

allinta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Aalinta tu zici ca faci acasa cu fetita ta in cls I. Si ca acea fetita amarata de la noi a avut note de S (a trecut clasa pana la urma).

Cu ea nu face nimeni nimic. Nici acum intr-a III-a. Daca nu-i luam noi caietele speciale nu isi putea face temele. Asa macar, cat de cat, isi poate face temele. Are macar 2 "diplome de participare" pe anul asta. Nu stim daca va conta sau nu dar ... Nu cred ca isi doreste un liceu de elita dar poate intra la ceva scoala de meserii sau cum s-o mai numi acum.

Din nou intervine acea discriminare de care vorbeam - un copil cu care nu fac parintii sau meditatorii nu are nicio sansa. De ce? Pentru ca materia e prost structurata, manualele jalnice, profesorii dezinteresati samd.

Sorana si Monica (28.09.2002)

Asa e, scoala romaneasca este revoltator de prost structurata.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:

Citat din Buflea :

"Nu este insa nimic ilegal sau imoral in a sponzoriza o scoala si a pune presiune sociala pe parintii minoritari care refuza sa investeasca (sub diverse motive) ... in definitiv oamenii nu sunt egali in societare, paturile sociale sunt foarte bine definite si copiii vor creste si vor fi educati exact in aceasta structura. Este firesc sa avem standarde diferite si sa le aplicam si copiilor nostri si exact aceste standarde ne separa in grupuri diferite.
Cei nemultumiti trebuie sa ia in considerare ca poate nu apartin grupului social potrivit ..."

Poftim aroganta gratuita ! Vorbesti de parca tu ai fi pui de chiabur, iar Elle_seb pui de talpa tarii.

Nu intentionez sa fiu aroganta ... incerc doar sa explic ca este normal sa avem standarde diferite si de aici pareri diferite. Standardele sunt date de posibilitatile materiale, de experienta noastra ca elevi, de mediul in care am fost educati, de experienta noastra de viata.

Statul ofera invatamant gratuit MINIM, ca sa acopere toti copiii de varsta scolara, indiferent de patura sociala din care apartin. Mai departe insa, viata ne separa in paturi sociale si asta se simte in orice domeniu, deci inclusiv la scoala copiilor nostri.
In scolile in care exista o majoritate de parinti care accepta sa plateasca suplimentare, cei care sunt in minoritate probabil ca nu apartin acelei structuri sociale.

In America "scolile bune" sunt date de pretul caselor - o casa scumpa apartine unei zone cu scoli bune, in care existenta activitatilor suplimentare reprezinta un mare atuu, toate platite, cu relaxare si incurajare, de parinti. Cu alte cuvinte, sistemul te forteaza sa sa te stabilesti (cu casa, cu scoala) in zona paturii sociale de care apartii. Nu poti sa iti inscrii copilul DECAT la scoala de care apartii cu locuinta ... cei care sunt prinsi ca trisheaza trebuie sa ramburseze costurile de invatamant, fara drept de apel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

- Nu foloseste la nimic ca esti nemultumita daca tot platesti.

Stii, spre sfarsitul anului scolar am realizat ca multe din aceste cerinte sunt neimportante. Nu am vrut sa platesc fondul scolii si am ramas cu el neplatit pana cu o zi inaintea incheierii scolii, cand mi-a batut obrazul mamica care strangea banii ca "ati ramas singura care nu a platit". Crede-ma ca am platit doar penru ca m-a pus intr-o situatie jenanta si de aici mi s-au declansat nervii.
Nu-i nimic, ma voi schimba clar de la anul.

Cred ca faci o confuzie intre lege si presiunea sociala. Legea NU te obliga sa platesti fondul clasei. Grupului social in care invata copiii tai te preseaza insa sa platesti in plus fata de ce spune legea, pentru ca este probabil un grup social care este implicat in relatia scoala-copil din multe puncte de vedere (inclusiv administrativ), isi doreste banci noi, parchet pe jos si computere de ultima generatie in laboratorul de informatica, isi doreste profesori care sa investeasca emotional in grupul de copii pe care ii supravegheaza si sa fie rasplatiti pentru asta ...este un grup social care isi doresc mai mult de la institutia scolara si isi permit sa plateasca aceste accesorii suplimentare. Cine nu isi permite sau principial, doreste sa beneficieze NUMAI de baza materiala asigurata de taxele pe care le plateste, cred ca este fair sa isi mute copiii intr-o scoala cu mai putine pretentii - sunt convinsa ca in Ferentari nu exista parchet pe jos si laboratoare de informatica.

Nu este insa nimic ilegal sau imoral in a sponzoriza o scoala si a pune presiune sociala pe parintii minoritari care refuza sa investeasca (sub diverse motive) ... in definitiv oamenii nu sunt egali in societare, paturile sociale sunt foarte bine definite si copiii vor creste si vor fi educati exact in aceasta structura. Este firesc sa avem standarde diferite si sa le aplicam si copiilor nostri si exact aceste standarde ne separa in grupuri diferite.
Cei nemultumiti trebuie sa ia in considerare ca poate nu apartin grupului social potrivit ...

Iar eu propun ca acei parinti, carora le pica nasul daca parchetul e vechi si daca copilul le sta linga un copil de somer, sa isi faca scoli particulare unde sa isi creasca odraslele in luxul apartinind clasei sociale in care apartin. In rest scoala de stat sa ramina scoala de stat, deschisa tuturor egal cit de gros le e buzunarul. Sau nu am inteles eu ce inseamna egalitate si sanse egale in invatamint?

Lasa ca nu le pica nasul copiilor de bogati (ca sa nu scriu de parveniti, ca numai aia de obicei le pica blazonul daca nu pot arata ce de bani mai au in toate ocaziile) daca vor invata pe banci vechi si cot la cot cu alde d-ala care nu isi permite anul si calculatorul si nici orice moft de telefon, pregatiri ultraspeciale si mai stiu eu ce e de fite astazi in atar. In plus baza asta materiala e adesea supraevaluata. Da, e frumos sa ai un cadru frumos, dar mai mult de invatator si profesor va depinde daca un elev va invata o materie sau nu.

Foarte adesea insa, tocmai copii de parveniti nu ajung departe prin propriile puteri ci prin ce ii impinge mamica si taticu si ce pile au. Ei se bazeaza pe asta adesea si nu mai au dintii aia de luptator ai celor saraci. Asa ca aia bogati sa fie foarte multumiti daca mai sunt si copii saraci in clasa.

Sau si mai bine, sa duca copii la licee gen Salem, acolo isi vor freca coatele linga copii de regi si de milionari si vor putea cheltui citi bani le pfteste inimioara ...

Mergi la inceput