Scoala "subventionata" de catre stat?
Raspunsuri - Pagina 17
sorana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui allinta
In concluzie, la ce folos participarea la atatea concursuri, daca unii dintre participanti nu absolva clasa ? Bine ca au portofoliu. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Pai cam asta sustin si eu. Legea e stramba. Si ar trebui schimbata. Doar ca pe urmatoarea poate o gandeste cineva, macar asa, un pic.
Dar asta e greu. Foarte greu.
Sunt chiar curioasa cum va fi la anul. La noi in scoala pleaca 4 clase de a VIII-a si intra 11 (5 cls I si 6 pregatitoare). Intrucat sali disponibile nu sunt si se invata deja in 2 schimburi sunt curioasa cum se va face. Noi trecem a IV-a si nu stim inca daca vom invata intr-un laborator sau intr-o sala de clasa, daca vom invata dimineata sau dupa-amiaza. Sigur-sigur se desfiinteaza biblioteca. Poate si sala de sport. Poate si cancelaria. Inteleg ca li s-a spus scolilor sa se descurce cum pot cu cele 2 generatii in plus (cls pregatitoare si cls a IX-a). E posibil ca la unele scoli (inca sper ca nu si la a noastra) sa se invete in 3 schimburi.
Bine ca s-au facut 3 gradinite noi in zona (erau necesare acum 2-3 ani) si acum au scos pregatitoarea din gradinite. Dar scoli n-au construit . Se apuca probabil de construit scoli si apoi schimba iar legea ... ca asa e la noi .
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Pisigri, eu imi amintesc ca zaboveam vreo 2-3 zile la o litera, aveam un singur manual la fiecare materie si imi caram singura ghiozdanul. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Cu manualele sunt perfect de acord. Eu nu pricep nici acum la ce folosesc atitea manuale alternative - in afara de a imbogati edituri, desigur.
Ghiozdanele mele erau grele, ca aveam la toate materiile manual, caiet de clasa si caiet de teme. Plus bloc de desen cu acuarele, caiete speciale cind le-a venit timpul, etc.
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
szivarvany spune:
Caietele auxiliare sunt pentru aprofundarea, consolidarea materiei.
Dar sunt al naibii de grele ... la carat in ghiozdan :-)
Eu am comandat ieri dp net cele 3 manuale de clasa a II-a, pentru ca cele primite de la cei care au incheiat acum, sunt intr-o stare jalnica. M-am bucurat ca le-am gasit in 2 minute si le vom avea.
E frumos gestul de a le putea da mai departe, multumesc pentru idee
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
Androix spune:
citat din mesajul lui pisigri Si decit sa muriti de mila ei la premiere, decit sa aveti pretentia ca NIMENI sa nu concureze si nimeni sa nu se bucure, era mai frumos si mai corect sa puneti amaritii aia de 20-25 de lei ca sa participe si ea... |
Pai pe asta mizeaza si firmele alea care castiga sume fabuloase din concursurile astea, pe un oarecare santaj emotional, si nu numai la concursuri ci si la restul reviste, cd-uri, promotionale. De-aia ziceam la inceput ca la noi e solutia sa-i invatam ca nu ne sunt necesare aceste maruntisuri pe bani. Dar nu mai merge sa-i explici asta cand vine vorba de un concurs in functie de care mai si urmeaza sa fie evaluat la intrarea in liceu. Ca te gandesti si tu de doua ori daca merita sa scuipi contra curentului sau mai bine mergi cu valul.
Eu nu vreau sa mearga ai mei la concursurile astea. Daca sunt destepti vor merge la olimpiade, altfel poate vor merge la cate un concurs ca sa se obisnuiasca cu atmosfera pentru mai tarziu. Dar sa alerg saptamana de saptamana cu ei incolo si-ncoace la niste concursuri pe bani, nu mersi. Dar nici nu vreau sa se umfle de plans la parada medaliilor. Ca daca sunt concursuri private medaliile sa se dea in festivitati private, nu la serbarea de sfarsit de an scolar gratuit de stat!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Alizee spune:
citat din mesajul lui pisigri
Cu manualele sunt perfect de acord. Eu nu pricep nici acum la ce folosesc atitea manuale alternative - in afara de a imbogati edituri, desigur. Ghiozdanele mele erau grele, ca aveam la toate materiile manual, caiet de clasa si caiet de teme. Plus bloc de desen cu acuarele, caiete speciale cind le-a venit timpul, etc. |
Blocul de desen intra cu usurinta in ghiozdan, iar acuarelele si paharelul intra in alt colt, necantarind cat toate cele 3 carti la fiecare materie + caiete.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Sorana, eu cred ca va fi o mare aiureala in scoli cu noile clase 0.
allinta
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Androix daca sunt concursuri private medaliile sa se dea in festivitati private, nu la serbarea de sfarsit de an scolar gratuit de stat! |
Medaliile se dau la serbarile scolii pentru ca sa se umfle in pene invatatoarele si profesorii ...
Iar rezultatele muncii particulare a elevilor (caci majoritatea se pregatesc in afara orelor de la clasa, si de cele mai multe ori nu cu invatatorul sau profesorul de la scoala) se strecoara astfel in CV-urile profesorilor, pentru un grad, o gradatie de merit, o prima samd.
Alizee spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Medaliile se dau la serbarile scolii pentru ca sa se umfle in pene invatatoarele si profesorii ... Iar rezultatele muncii particulare a elevilor (caci majoritatea se pregatesc in afara orelor de la clasa, si de cele mai multe ori nu cu invatatorul sau profesorul de la scoala) se strecoara astfel in CV-urile profesorilor, pentru un grad, o gradatie de merit, o prima samd. |
Exact. Numai eu stiu cat am "meditat-o " pe fii-mea, cand la clasa se invata ziua si litera. Plus operatiile aritmetice. Practic, eu sunt a doua invatatoare.
allinta
marius spune:
citat din mesajul lui pisigri Eu nu pricep nici acum la ce folosesc atitea manuale alternative - in afara de a imbogati edituri, desigur. |
Prostiei omenesti. Nu exista o politica unitara la nivel de stat. Fiecare vine si zie "Eu asa vreau sa se faca. Ce zic eu este bine. Ce a fost inainte este prost."
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Alizee spune:
Pe vremea mea, copiii invatau inca din clasa, mai ales in scoala primara; parintii erau prea ocupati cu serviciul. Dar programa era gandita mult mai inteligent decat asta de acum.
allinta