Scoala "subventionata" de catre stat?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

allinta, la noi nu au luat toti "Excelent" la concursuri! si asta sa stii ca i-a mobilizat.
si olimpiadele exista inca, dar nu sunt la clasa I.

Stiu, au luat F bine si Bine. Dar tot nu sunt corecte aceste concursuri ( pt portofoliu ) fata de toti copiii.
De ce atata presiune pe acesti copii de scoala primara, cand se termina liceul fara ca ei sa stie sa scrie corect romaneste ? Cine stabileste aceste reguli si de ce le acceptam, noi parintii, care suntem mai multi decat angajatii ministerului ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Pisigri, ca mama de copil care tocmai a terminat clasa I, am observat ca excursiile cu clasa nu sunt totdeauna ceva extraordinar, mai ales daca invatatoarea este stresata de iesire si zbiara disperata la copii.

Esti destul de vehementa, atunci cand vrei sa combati pe cineva. Sper sa fii la fel si cand iti va incepe copilul scoala. Vei vedea singurica cum stau, de fapt lucrurile, in sistemul nostru mult iubit de invatamant. Copiii au fost obligati sa invete ziua si litera , ceea ce e de-a dreptul aberant.

Ce facem noi parintii ? Vegetam si comentam pe la colturi. Daca este unul care sa conteste metodologia absurda, se gasesc altii care sa-l contracareze ca recalcitrant.

Noi, romanii, comentam mult pe la colturi si ne e teama de implicare directa si sustinuta.

allinta

Allinta, eu imi amintesc perfect ca in clasa I, dupa nesfirsitele betisoare, betigase, virgulite si cerculete pe care le-am urit din inima, am invatat tot cite o litera pe zi. La sfirsitul clasei I, am si acum lista de lecturi suplimentare; la sfirsitul clasei I copiii trebuiau sa stie sa citeasca (desigur, activitatea se perfectioneaza prin antrenament) si sa scrie si sa faca socoteli simple.
Nu mi se pare cerinte exagerate pentru un an de zile.

Tot in ciclul primar, ba chiar si in grupa mare de la gradinita, am facut excursii la fabrica de piine si de ulei, la case memoriale, la bojdeuca lui Creanga, la Palatul Culturii.Am mers cu autocar, cu mijloace de transport in comun. In general doua clase cu doua educatoare.

Imi pare rau daca par exagerat de vehementa. Cred ca si presiunea care se pune in prezent pe scoala si pe invatatoare contribuie negativ la actuala stare de lucruri.

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:

Eu militez pt scoaterea tuturor concursurilor contra cost si revenirea la un singur manual pt o materie. Imi este mie greu sa car ghiozdanul, dar unui copil !

allinta

Si parerea mea este aceiasi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Oftopic/
La noi inca se practica iesitul seara jos la bloc. Dupa ce sosesc copiii de la diversele activitati, acum se merge pe inot (vreme buna, vacanta :-)
Doar ca acum participam si noi mamele, nu lasam copiii de capul lor :-)
Inca cred ca a sari coarda si a juca bedmington e mai ok decat statul cu tableta in maini intre 4 pereti. Nu ca e ceva rau, dar pe timpul verii parca suna mai bine jucatul in aer liber :-)

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Sunt perfect de acord. Numai ca m-am cam plictisit de generalizarea asta cu copilaria care nu mai e copilarie daca faci activitati extrascolare. Ca la dans si la inot si la desen copiii nu se distreaza, numai sunt chinuiti. La fel la cursurile de limbi straine, sah, modelaj sau stiu eu ce mai trece prin cap copilului/parintelui.

Sarim coarda, sunt de acord, e frumos, e amuzant, e aer liber si exercitiu, dar nu putem face numai asta. Sau nu vad ca ar fi in interesul copilului sa faca numai asta, dupa scoala.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cricor
Exista deja..va puteti afilia.

Poti detalia. Chiar vreau sa ma afiliez unui asemenea comitet.

allinta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Allinta - pai pentru portofoliu :D. Mie mi se pare un bun gest umanitar sa sponsorizezi concursurile unui copil amarat si cu dorinta si ambitia de a face ceva cu viata lui.
La noi in clasa e o fetita fara posibilitati materiale. Atunci cand dam bani pentru caietele speciale adaug 5 lei pentru ea. Mai sunt si alti parinti care fac asta, diferenta o pune doamna. In primul an a platit doamna integral. Anul asta i-am platit 2 concursuri (nu doar eu, suntem mai multi care "punem mana de la mana") plus ca a inscris-o doamna la niste concursuri gratuite. Ma rog, in cazul nostru, fetita nu invata bine, nu are ambitie / dorinta de a invata.

Deci eu zic ca si pisigri - daca pentru copilul meu dau o gramada de bani pentru carti/caiete/concursuri/muzica/sport pot sa dau 20 lei pe an pentru un copil amarat. E drept ca as fi fost mai incantata daca copilul "multumea" prin rezultate acceptabile, asa ea e in prag de corijenta ... pacat.

Sorana si Monica (28.09.2002)

In concluzie, la ce folos participarea la atatea concursuri, daca unii dintre participanti nu absolva clasa ? Bine ca au portofoliu.

allinta

Mergi la inceput

Pisigri, eu imi amintesc ca zaboveam vreo 2-3 zile la o litera, aveam un singur manual la fiecare materie si imi caram singura ghiozdanul.

allinta

Mergi la inceput

Citat:

Pisigri, de ce sa cotizeze altii pt ca un copil sau mai multi sa participe la niste activitati, care oricum, nu au prea mult sens ?

allinta

Pai.
Copilul lui Elle-seb a participat la concurs, nu? asa, cu cit sens are el, concursul. Poate a participat la mai multe, ca asa reiese din postarea initiala.
Deci un sens exista, fie ca tine de dorinta copilului de a participa impreuna cu colegii sai (si de a fi premiat ulterior), fie ca tine de dorinta parintelui de a beneficia si de o alta evaluare decit cea de la clasa (eu am dat examen de admitere la un liceu in clasa a 5a desi nu exista nici o intentie serioasa de a ramine acolo, ci tot la scoala de cartier unde ma aflam), fie ca tine de teama parintelui ca un portofoliu "insuficient reprezentat" i-ar influenta negativ copilului vitorul.
Oricare dintre aceste motive mi se pare suficient de bun pt ca un copil sa fie ajutat, macar o data, sa participe macar la un concurs, la care merge toata clasa, mai ales daca neparticiparea are exclusiv motive financiare.
Ma rog, e doar modul meu de a privi lucrurile. Ca daca importanta (reala, sociala, aparenta, care-o fi) acestor concursuri ar fi inexistenta, nu s-ar mai duce nimeni la ele.

Am eu o colega de clubul scutecelor care nu foloseste mobilul. Niciodata. Nu are asa ceva si nu isi doreste si refuza sa il foloseasca pt ca, spune ea, se descurca de minune fara el. Asa ca nu isi cumpara.
La fel, daca un concurs e lipsit de valoare si crezi in asta, nu participi. Dar sa participi si apoi sa te plingi ca a costat, ca ai fost "obligat", ca altii-s de vina pt participarea ta...inseamna ca nu esti chiar convins ca e inutila participarea, ca nu ai o convingere ferma pe tema asta. Si atunci "go with the flow" dar nu-i acuza pe altii pt propriile limite sau indecizii sau indoieli...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor
Exista deja..va puteti afilia.

Poti detalia. Chiar vreau sa ma afiliez unui asemenea comitet.

allinta

http://federatieparinti.edu.ro/organizatii.htm

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Allinta - pai pentru portofoliu :D. Mie mi se pare un bun gest umanitar sa sponsorizezi concursurile unui copil amarat si cu dorinta si ambitia de a face ceva cu viata lui.
La noi in clasa e o fetita fara posibilitati materiale. Atunci cand dam bani pentru caietele speciale adaug 5 lei pentru ea. Mai sunt si alti parinti care fac asta, diferenta o pune doamna. In primul an a platit doamna integral. Anul asta i-am platit 2 concursuri (nu doar eu, suntem mai multi care "punem mana de la mana") plus ca a inscris-o doamna la niste concursuri gratuite. Ma rog, in cazul nostru, fetita nu invata bine, nu are ambitie / dorinta de a invata.

Deci eu zic ca si pisigri - daca pentru copilul meu dau o gramada de bani pentru carti/caiete/concursuri/muzica/sport pot sa dau 20 lei pe an pentru un copil amarat. E drept ca as fi fost mai incantata daca copilul "multumea" prin rezultate acceptabile, asa ea e in prag de corijenta ... pacat.

Sorana si Monica (28.09.2002)

Sorana, foarte frumos ce faceti voi pentru copila aia ! Si chiar daca rezultatele ei nu sunt grozave, gindeste-te ca poate nu ajungea nici aici unde este, fara ajutorul vostru. Poate ca nu are nici un sprijin in familie, poate ca nu e deloc indemnata sa invete de catre ai ei..? Nu stiu prea multi copii care din proprie initiativa, fara o formare prealabila, sa fie nerabdatori sa "toceasca".... de cele mai multe ori e importanta interventia parintelui, nu neaparat sa pazeasca la teme, cit sa explice cit e de important sa inveti...

Mergi la inceput