Scoala "subventionata" de catre stat?
Raspunsuri - Pagina 15
pisigri spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Elle_seb
Noua, pentru clasa a 2-a, ni s-a spus sa cumparam manualele, pentru ca cele pe care copiii le vor primi sunt deja distruse, si nu doar atat, ni s-a sugerat ca la sf clasei a 2-a sa le lasam in scoala, sa aibe si ceilalti copii dupa ce invata. Deci unde este gratuitatea? |
Pai manualul - nou - il cumperi pt copilul tau, nu pt invatatoare.
Pe de alta parte, e adevarat, s-ar putea ca la anul sa nu fie o singura fetita care sa nu participe la concursuri din lipsa de bani, ci sa fie mai multi copii care sa nu aiba bani de manuale.
Nu stiu, mi se pare ca judeci cu masuri diferite.
Mereu vor exista copii cu posibilitati mai mari si copii la limita saraciei. Asta este, asta e viata. Dar parintii din clasa chiar nu stiau ca fetita aia nu isi permite financiar participarea la concurs? Nu s-a discutat? Nu se stia ca parintii au o situatie financiara delicata? asta se stie si se afla de pe la primele sedinte cu parintii...
Si decit sa muriti de mila ei la premiere, decit sa aveti pretentia ca NIMENI sa nu concureze si nimeni sa nu se bucure, era mai frumos si mai corect sa puneti amaritii aia de 20-25 de lei ca sa participe si ea...
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Alizee spune:
Pisigri, de ce sa cotizeze altii pt ca un copil sau mai multi sa participe la niste activitati, care oricum, nu au prea mult sens ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Eu militez pt scoaterea tuturor concursurilor contra cost si revenirea la un singur manual pt o materie. Imi este mie greu sa car ghiozdanul, dar unui copil !
allinta
sorana spune:
Allinta - pai pentru portofoliu :D. Mie mi se pare un bun gest umanitar sa sponsorizezi concursurile unui copil amarat si cu dorinta si ambitia de a face ceva cu viata lui.
La noi in clasa e o fetita fara posibilitati materiale. Atunci cand dam bani pentru caietele speciale adaug 5 lei pentru ea. Mai sunt si alti parinti care fac asta, diferenta o pune doamna. In primul an a platit doamna integral. Anul asta i-am platit 2 concursuri (nu doar eu, suntem mai multi care "punem mana de la mana") plus ca a inscris-o doamna la niste concursuri gratuite. Ma rog, in cazul nostru, fetita nu invata bine, nu are ambitie / dorinta de a invata.
Deci eu zic ca si pisigri - daca pentru copilul meu dau o gramada de bani pentru carti/caiete/concursuri/muzica/sport pot sa dau 20 lei pe an pentru un copil amarat. E drept ca as fi fost mai incantata daca copilul "multumea" prin rezultate acceptabile, asa ea e in prag de corijenta ... pacat.
Elle_seb spune:
citat din mesajul lui allinta
Si eu as vrea acelasi lucru. Cum procedam ? allinta |
Ar fi util sa aflam cam cati parinti ar fi dispusi sa se implice.
Alizee spune:
Mult mai corect ar fi ca, in locul acestor asa zise concursuri, unde toti obtin Excelent , sa se revina la olimpiade, unde, intr-adevar, participa doar cei buni si f buni.
Sansele la invatatura ar trebui si pt cei cu bani si pt cei fara bani, iar aceste concursuri cu bani ii favorizeaza pe cei cu bani. Marile genii nu au fost intotdeauna copii de bogatasi.
allinta
Alizee spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Elle_seb
Ar fi util sa aflam cam cati parinti ar fi dispusi sa se implice. |
Si cum aflam asta ?
allinta
roxanaz spune:
allinta, la noi nu au luat toti "Excelent" la concursuri! si asta sa stii ca i-a mobilizat.
si olimpiadele exista inca, dar nu sunt la clasa I.
Cricor spune:
citat din mesajul lui allinta
Si eu as vrea acelasi lucru. Cum procedam ? allinta [ |
Exista deja..va puteti afilia.
Elle_seb ... daca veneai si spuneai ca te-i saturat de atatea concursuri platite, ca sunt prea multe caiete la o materie si ghiozdanul e foarte greu de carat de un copil..mai rezonau si altii. Tu ai spus ca ai platit 3500 lei pentru copil in clasa I (ai inclus si uniforma si excursiile si iesirile la teatru)...dupa 15 pagini esti ne-egalata.
Am facut si eu asa un calcul scurt..mi-au iesit 250 - am inclus doar fondul clasei, fondul scolii si celebrele cadouri comune pe clasa. Daca adaug si caietele speciale ar fi 240. Bani care da, intr-un fel sau altl m-am simtit obligata sa-i dau.
Restul: excursii, teatru, concursuri..a fost alegerea mea sa-i dau, deci nu e vina scolii/sistemului de invatamant / ministerului si a tarii in care traiesc.
Cu toate astea sunt cam la 2500 lei distanta de suma ta.
sorana spune:
Allinta - pai tu miltezi pentru schimbarea drastica a legii invatamantului :D. Care de-abia anul asta a intrat in vigoare.
Olimpiade exista, de la a V-a in sus.
Eu as milita pentru renuntarea la examenele de a 2-a, a 4-a si a 6-a si existenta unui examen unic la final de generala. De asemenea scoaterea portofoliilor (asta inseamna implicit inutilitatea concursurilor).
Degeaba se scot concursurile daca ramane aia cu portofoliile. Ba chiar va fi si mai tragic :D. Vom concura la liceu "diploma mea de la calarie versus diploma ta la inot". E chiar hilar :D