Scoala "subventionata" de catre stat?

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Aschiutza, bine punctat.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Iar eu propun ca acei parinti, carora le pica nasul daca parchetul e vechi si daca copilul le sta linga un copil de somer, sa isi faca scoli particulare unde sa isi creasca odraslele in luxul apartinind clasei sociale in care apartin. In rest scoala de stat sa ramina scoala de stat, deschisa tuturor egal cit de gros le e buzunarul. Sau nu am inteles eu ce inseamna egalitate si sanse egale in invatamint?

Lasa ca nu le pica nasul copiilor de bogati (ca sa nu scriu de parveniti, ca numai aia de obicei le pica blazonul daca nu pot arata ce de bani mai au in toate ocaziile) daca vor invata pe banci vechi si cot la cot cu alde d-ala care nu isi permite anul si calculatorul si nici orice moft de telefon, pregatiri ultraspeciale si mai stiu eu ce e de fite astazi in atar. In plus baza asta materiala e adesea supraevaluata. Da, e frumos sa ai un cadru frumos, dar mai mult de invatator si profesor va depinde daca un elev va invata o materie sau nu.

Foarte adesea insa, tocmai copii de parveniti nu ajung departe prin propriile puteri ci prin ce ii impinge mamica si taticu si ce pile au. Ei se bazeaza pe asta adesea si nu mai au dintii aia de luptator ai celor saraci. Asa ca aia bogati sa fie foarte multumiti daca mai sunt si copii saraci in clasa.

Sau si mai bine, sa duca copii la licee gen Salem, acolo isi vor freca coatele linga copii de regi si de milionari si vor putea cheltui citi bani le pfteste inimioara ...

Nu cred ca ai dreptate ... cei care vor sa voluntarieze pentru "niste" aditionale apartin unei paturi sociale care nu isi permit o scoala particulara dar isi permit mai mult decat o banca veche si linoleum pe jos. Masele se misca pana cand se stabileste o majoritate care isi doreste si permite acelasi lucru. Cei nemultumiti de preferintele acestei majoritati sunt liberi sa se miste in continuare pana isi gasesc majoritatea zonei lor de confort.

Aceste lucruri nu se stabilesc prin lege, lumea nu este uniforma si incercarea de a-i face pe toti egali s-a dovedit a fi un esec. Voluntariatul sub orice forma (mai ales cel financiar), nu poate fi interzis prin lege iar practica a demonstrat ca rezultatele lui sunt chiar de succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:

Iar eu propun ca acei parinti, carora le pica nasul daca parchetul e vechi si daca copilul le sta linga un copil de somer, sa isi faca scoli particulare unde sa isi creasca odraslele in luxul apartinind clasei sociale in care apartin. In rest scoala de stat sa ramina scoala de stat, deschisa tuturor egal cit de gros le e buzunarul. Sau nu am inteles eu ce inseamna egalitate si sanse egale in invatamint?

Lasa ca nu le pica nasul copiilor de bogati (ca sa nu scriu de parveniti, ca numai aia de obicei le pica blazonul daca nu pot arata ce de bani mai au in toate ocaziile) daca vor invata pe banci vechi si cot la cot cu alde d-ala care nu isi permite anul si calculatorul si nici orice moft de telefon, pregatiri ultraspeciale si mai stiu eu ce e de fite astazi in atar. In plus baza asta materiala e adesea supraevaluata. Da, e frumos sa ai un cadru frumos, dar mai mult de invatator si profesor va depinde daca un elev va invata o materie sau nu.

Foarte adesea insa, tocmai copii de parveniti nu ajung departe prin propriile puteri ci prin ce ii impinge mamica si taticu si ce pile au. Ei se bazeaza pe asta adesea si nu mai au dintii aia de luptator ai celor saraci. Asa ca aia bogati sa fie foarte multumiti daca mai sunt si copii saraci in clasa.

Sau si mai bine, sa duca copii la licee gen Salem, acolo isi vor freca coatele linga copii de regi si de milionari si vor putea cheltui citi bani le pfteste inimioara ...

Nu cred ca ai dreptate ... cei care vor sa voluntarieze pentru "niste" aditionale apartin unei paturi sociale care nu isi permit o scoala particulara dar isi permit mai mult decat o banca veche si linoleum pe jos. Masele se misca pana cand se stabileste o majoritate care isi doreste si permite acelasi lucru. Cei nemultumiti de preferintele acestei majoritati sunt liberi sa se miste in continuare pana isi gasesc majoritatea zonei lor de confort.

Aceste lucruri nu se stabilesc prin lege, lumea nu este uniforma si incercarea de a-i face pe toti egali s-a dovedit a fi un esec. Voluntariatul sub orice forma (mai ales cel financiar), nu poate fi interzis prin lege iar practica a demonstrat ca rezultatele lui sunt chiar de succes.

Pai tu singura spui ca e voluntariat. Asta e si definitia voluntariatului, deci nu fortat-obligat! Cine are bani garla, vrea sa-si tina copilul la scoala de stat si are chef de parchet de cires cu incrustatii de aur pe jos sa scoata banul, dar restul nu sunt obligati sa plateasca pentru luxurile astea, ca doar nu ei vor sa voluntarieze. Punct.

Ma bucur ca in Olanda oamenii isi trimit inca copiii la scolile de stat sa invete carte, nu ca se plimbe pe parchetul stralucitor, aici au chiar linoleum, vai de mama lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Ba cei care sunt nemultumiti ca nu oricine isi permite banci si calculatoare si refuza "spiritul de turma" si sa sponsorizeze orice moft, sa isi mute copii la o scoala cu simt estetic mai deosebit !

Ce pretentie sa dai afara minoritatile ca sa se lafaie aia "care pot"! O fii la voi in America asa, bravo ca ai gasit sistemul care ti-i se potriveste, dar aici e inca Europa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui saskia
Pai tu singura spui ca e voluntariat. Asta e si definitia voluntariatului, deci nu fortat-obligat! Cine are bani garla, vrea sa-si tina copilul la scoala de stat si are chef de parchet de cires cu incrustatii de aur pe jos sa scoata banul, dar restul nu sunt obligati sa plateasca pentru luxurile astea, ca doar nu ei vor sa voluntarieze. Punct.

Cine are bani de scoli private, isi da copilul la scoli private, caci exista si din alea. Cine nu are bani de scoli private dar poate investi in niste banci noi, va face asta intr-o scoala de stat.

Legea nu impune nimic si nu forteaza pe nimeni. Presiunea sociala insa DA, ea nu poate fi legiferata si are, in orice domeniu, o semnificativa putere de decizie. Majoritatea parintilor care nu sunt de acord cu investitiile suplimentare, se plang de presiunea sociala, nu ii aresteaza nimeni daca nu contribuie, dar primesc telefon acasa ca nu au platit fondul clasei. Exista optiunea de a rezista, sentimentul de a fi impotriva curentului este insa inconfortabil - aceasta este cauza aparitiei acestui subiect.

Tot ce spun eu este - nimic nou sub soare - genul acesta de situatii se intampla peste tot in lume si in orice domeniu. Nu o sa se schimbe nimic, nici nu cred ca trebuie sa se schimbe ... pentru a scapa de sentimentul inconfortabil, este important sa ne evaluam corect si sa ne stabilim patura sociala din care facem parte.

Mergi la inceput

Citat:

Ba cei care sunt nemultumiti ca nu oricine isi permite banci si calculatoare si refuza "spiritul de turma" si sa sponsorizeze orice moft, sa isi mute copii la o scoala cu simt estetic mai deosebit !

Ce pretentie sa dai afara minoritatile ca sa se lafaie aia "care pot"! O fii la voi in America asa, bravo ca ai gasit sistemul care ti-i se potriveste, dar aici e inca Europa.

Majoritatea decide directia ... trebuie sa existe SI scoli in Bucuresti cu banci mai modeste si fara laborator de informatica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Cine are bani de scoli private, isi da copilul la scoli private, caci exista si din alea. Cine nu are bani de scoli private dar poate investi in niste banci noi, va face asta intr-o scoala de stat.

Legea nu impune nimic si nu forteaza pe nimeni. Presiunea sociala insa DA, ea nu poate fi legiferata si are, in orice domeniu, o semnificativa putere de decizie. Majoritatea parintilor care nu sunt de acord cu investitiile suplimentare, se plang de presiunea sociala, nu ii aresteaza nimeni daca nu contribuie, dar primesc telefon acasa ca nu au platit fondul clasei. Exista optiunea de a rezista, sentimentul de a fi impotriva curentului este insa inconfortabil - aceasta este cauza aparitiei acestui subiect.

Tot ce spun eu este - nimic nou sub soare - genul acesta de situatii se intampla peste tot in lume si in orice domeniu. Nu o sa se schimbe nimic, nici nu cred ca trebuie sa se schimbe ... pentru a scapa de sentimentul inconfortabil, este important sa ne evaluam corect si sa ne stabilim patura sociala din care facem parte.

Asa si? Aici nu vad nimic incorect, vad incorect ca daca unii au pretentii dar nici la scoala privata nu vor sa ii dea pe copii sa nu le impuna celorlalti prin presiunea asta a lor diferite schimbari financiare care lor nu le convin. Ai inteles?

Adica daca tu vrei minunatii prin clasa copilului tau nu e mai simplu sa-l dai direct la o scoala de bogatani si sa-i lasi in pace pe restul care nu tin la chestioarele astea. Decat sa vii acolo, incepi cu aere, ca ai bani si vrei sa schimbi tu mobilierul clasei, dar nu vrei nici sa dai tu toti banii ci sa mai gasesti si altii. Iar ceilalti carora nu le convine sa fie pusi sub presiune chiar de catre parinti ca tine, carora o suma acolo li se pare mizilic si restul nu-si dau silinta pentru copii, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:

Citat:

Majoritatea decide directia ... trebuie sa existe SI scoli in Bucuresti cu banci mai modeste si fara laborator de informatica.

Gresit!

In orice democratie exista dreptul minoritatii de a exista si de a se exprima. Sau tocmai America a uitat asta, tocmai in goana lor pt PC?

Majoritatea trebuie sa respecte minoritatea nu sa o santazeje cu telefoane si mai stiu eu ce. Daca cei instariti vor sa voluntarizeze , sa o faca fericiti, dar respectind opinia si nivelul altora, nu fortindu-i sa fie ca ei. Altfel e regim de dictatura. Opinia cu "majoritatea decide" o fii valabila la alegeri electorale, dar in rest nu isi are locul in societate, mai ales in invatamint. Eu cind aud de "majoritatea hotareste" imi aduc aminte de comunisti si sedinte de partid.

Sa ne aducem aminte ca a fost o vreme in care majoritatea in universitati erau barbati. Ce ar fi fost ca ei sa fii decis perpetuu sa ramina asa?

Iti convine cind o tara de o religie majoritara si-ar impune prin parintii copiilor ca sa fie studiata numai o religie sau cei ce alta religie sa primeasca telefoane cu amenintari valoate sau cu diverse apropouri de trecere la acea religie sau sa nu fie primti intr-o scoala de stat? Discriminarea pe motive de bani in scoala de stat ramine discriminare, chit ca vine din partea parintilor!

Eu o vad ca pe o presiune sociala timpita si nedreapta. Si nu, nu exista peste tot in lume, aici te inseli! Cel bogat sa mai aiba si un pic de suflet, nu sa se gindesca doar egoist sa ii mearga bine doar odraslei lui chit ca al calca pe "cadavrele" altor copii. Chestia asta "cu cine nu urla ca si mine, sa plece" se potriveste haitelor de lupi si nu unei societati moderne.

"Fiecare sa ramina in patura lui sociala" suna a ev mediu si absolutism francez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Buflea, nu sunt de acord cu tine. Asta insa m-a facut sa am o revelatie: "pentru a scapa de sentimentul inconfortabil, este important sa ne evaluam corect si sa ne stabilim patura sociala din care facem parte." Eu sunt acolo unde trebuie, nu e vorba ca nu-mi permit sa platesc sa schimb bancile si perdelele din clasa, e vorba ca NU VREAU sa platesc ca sa le schimb, mai ales cand schimbarile astea nu se fac pentru ca sunt chiar necesare ci pentru ca niste parinti se gandesc ca asa pot sa-si ridice copiii, sa le dea un ghiont sa iasa in fata, sa fie bine vazuti de directoare/invatatoare/profesori. Daca bancile ar fi rupte si inutilizabile as intelege sa fac petitii la primarie, sa umblu, sa ma zbat pentru clasa/scoala aia, sau daca ar fi lupta cu morile de vant in final sa punem mana de la mana si sa le platim noi.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Fetelor, va infierbantati de pomana.

Nu stiu de unde ideea asta ca daca nu platesti fondurile alea nenorocite te arata careva cu degetul in curtea scolii. Sau daca nu platesti pentru perdele cu zane, la fel. Da, ele sunt cerute..nu, nu sunt obligatorii..si nu au ce sa faca daca nu platesti. Mai ne zic pe la sedintele pe scoala "Vai doamna, la clasa dvs. nu prea se cotizeaza" tu spui, da..n-are lumea bani si asta e..nu merge nimeni la parintele respectiv sa-l traga de maneca.

Iar schimbatul parchetului...zau daca e chiar asa o actiune raspandita. Sunt clase unde parintii vor intr-adevar sa faca tot felul de schimbari in clasa...dar credeti-ma pe cuvant ca parintele care nu-si permite sa participe (sau care sa nu vrea) ... n-a ajuns in clasa aia. E o mare, mare batalie sa ajungi in clasa aia... echivalentul local al cumpararii unei case intr-o zona buna de care spunea buflea si de care stiu si eu ca este valabil in Canada/Toronto.

La noi in generatie avem 2 clase din 4 de parinti avuti..sa le zic asa. Sponsorizeaza scoala cu diverse...bani, sapun, baloane, tabla, retroproiector...ok, good for them...sa le spunem nu??
In celelalte doua clase, nu se plateste niciodata fondul scolii integral..iaca au terminat cu totii clasa a 4a, nu i-a izgonit nimeni din scoala si nici nu au fost pusi la zidul rusinii.

Mergi la inceput