Ce imi doresc si cum cred ca o sa fie

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Un mic exemplu:

In ultima vreme, nu mai are chef sa imparta popcornul, bomboanele, jucariile cu alti copii. Pur si simplu. Nu da si gata.

Buna-sa se crizeaza ca "nu e frumos".

Eu zambesc pe sub mustati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Io nu cred ca e rau deloc. Mai bine impresie de inabordabila si tupeista, care stie cum si cand sa dea peste nas, decat de aia buna pe care o pot lua (oamenii) de proasta oricand.

tupeul e f. ridicat in slavi in Romania...in alte parti e diferit.

pe aici treb sa si dovedesti ceea ce stii/poti...nu doar sa ai tupeu.

cat despre a fi inabordabila...iar e problema, ca se cam cauta sa ai spirit de lucru in de echipa si comunicare buna cu ceilalti.

michelle

michelle, n-am zis sa fie sloppy si cu tupeu, aka pitzipoanca. Nooo. Sa aiba tupeu fiindca are cu ce, nu fiindca are "succesuri".

Asta cu "spiritul de lucru in echipa" si "comunicare buna cu ceilalti", hm, n-am observat sa conteze nu stiu cat. Asa, "spirit de echipa" se cauta si la tati la serviciu, dar cand s-a dus la un coleg sa-l roage sa-i explice ceva, ala i-a raspuns cu "am lucrat toata ziua, tre' sa ma mai si odihnesc". Ete spiritu'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Fii-mea nu are decit 3 ani si fi-meu doar 9 saptamini, asa ca nu pot spune cum cred ca va fi, pot doar sa astept sa mai creasca.

Ce imi doresc eu pentru ea

- sa ramina asa cum e, buna, vesela si generoasa, plina de energie si viata. E un copil care parca s-a nascut din soare, asa as vrea sa ramina.
- sa adopte aceleasi valori pe care le avem noi, parintii ei, fiindca (,) cred ca nu sunt proaste.
- sa isi aleaga singura drumul in viata
- sa faca meseria care ii va placea ei, dar sa aiba o pasiune reala pentru ea, indiferent de ar fi inginer, coafeza sau bancher. Daca o face cu pasiune vin si banii dar
- as vrea sa nu puna banii pe primul loc niciodata, sa nu devina materialista, dar sa aiba suficienti cit sa nu sufere lipsuri
- sa aiba un dram de noroc in viata si succes in tot ce isi propune
- sa nu se mute la mama naibii ca sa n-o mai pot vedea decit o data pe an

Cum cred ca o sa fie:

Cred ca o sa colinde lumea intreaga, ca asa am obisnuit-o deja si se va muta la mama naibii

In rest nu stiu.

In mare cam aceleasi lucruri i le doresc si lui, dar sa vedem cum va fi mai incolo.

Ah si foarte important imi doresc sa fie sanatosi si echilibrati psihic si sa le fie viata un parc de distractii. Adica sa aiba fun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Michelle, sa nu te superi pe mine, dar chestia cu spiritul de lucru ine chipa...in marile corporatii americane se practica in backstabbing ceva de speriat. De fapt, nu numai acolo, cu cat e organizatia mai mare, cu atat carieristii si arivistii sunt mai multi. Asta cu spiritul de echipa e pentru anunturile de recrutari si pentru tinerii idealisti.

P.S. Am lucrat la GE, ca sa nu fiu acuzata ca vorbeste gura fara mine.

Dana & Amelia (21.06.2011)

probabil ca or fi si in realitate astfel de indivizi. multumesc lui Dumnezeu ca eu nu i-am intilnit pe unde am lucrat(una din job-uri fiind la o mare companie, deasemenea)...doar i-am vazut in filme, dar asta nu inseamna ca nu sunt obligati sa lucreze in echipa...indiferent ca le place sau nu de ceilalti.

inca din clasele elementare se pune accent pe a "lucra in echipa"

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui viviana

S-a referit mai curand la tupeu = indrazneala. Asa cred.

Fata mea are mult tupeu cu intrecerea limitei cuvenite. Insa, in timp a invatat sa mai puna si stavila. A fost aruncata, deseori, in situatii incomode ceea ce a facut-o sa inceapa sa-si aleaga tintele.

Pentru ca a spus ce gandea si a pus intrebari incomode a fost considerata mereu de unii adulti din jurul ei tupeista = obraznica.

Zic eu ca in copilarie e ceva relativ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Da.

De ce?

De-aia, ca io am fost bleaga. Sa fie tocmai pe dos. Gen semnatura lui XIO: "Sarcasm. Because you can't beat the shit out of people". Capabila de ironie si autoironie.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

o fi asta semnatura lui Xio, dar ma indoiesc ca o caracterizeaza mai ales in meseria care o are.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buli, un buchet de pentru mesajele de la acest subiect!

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

off topic (sau nu)
parerea mea e ca, atunci cand incurajezi in mod insistent (agresiv) un copil sa fie altfel decat e firea lui, nu reusesti decat sa-l complexezi si sa-i disturbi dezvoltarea fireasca.

noi, adultii, avem multe bagaje in spate - de-ale noastre si de-ale educatiei - si tendinta (nu stiu daca naturala) e sa le pasam mai departe.
e bine sa ne ferim cat putem de asta.

Si bine ar fi ca parte din ceea ce dorim noi pentru copiii nostri sa ramana doar atat: o simpla discutie.
Uneori, imi place sa visez la ce va fi si cum va fi. Apoi ma uit la ea si imi spun: Oau! ce grozava e, asa cum e!
Inainte de a o naste ma gandeam ca vreau sa fie asa... "comme il faut".

Dar, acum cand ma uit in urma, imi dau seama ca felul meu de a fi azi (mai grozav decat ieri), ei i-l datorez.
Tocmai pentru ca nu a fost "comme il faut".

Da, Buli, tendinta asta e oarecum fireasca de a incerca sa ne ferim copiii de ceea ce a fost rau, de greselile din viata noastra.
Dar uitam ca ei s-ar putea pur si simplu sa nu le faca sau daca le fac sa le abordeze diferit si fara consecintele care ne-au palmuit pe noi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

tupeul e f. ridicat in slavi in Romania...in alte parti e diferit.

pe aici treb sa si dovedesti ceea ce stii/poti...nu doar sa ai tupeu.

cat despre a fi inabordabila...iar e problema, ca se cam cauta sa ai spirit de lucru in de echipa si comunicare buna cu ceilalti.

Michelle, tupeul nu e ridicat in slavi in Romania.
Tupeul este o scuza si apoi un mod de viata pentru persoane slabe, fara calitati, care se apara si apoi se afirma prin intimidare, ba cu vorba, ba cu fapta.
Este atributul pitipoancelor, cocalarilor, a oamenilor fara educatie, fara calitati deosebite, care trebuie, totusi, sa supravietuiasca langa restul lumii. Dupa ce observa ca un raspuns (comportament) agresiv poate da inapoi un interlocutor, capata increderea ca se poate. Si numeste asta tupeu. Ceva de bine...
Asta nu este ridicat in slavi, dimpotriva, este blamat, ridiculizat, stigmatizat. E drept, sunt persoane care nu fac parte din categoriile amintite (adica nu lasa impresia...) care-si propun acest soi de tupeu pentru odrasle, pentru "a se descurca mai bine in viata". Noroc ca, asa cum spun mai multi pe aici, copiii au drumul lor in viata si au toate sansele sa fie asa cum sunt si nu cum li se spune sa fie.
Tupeul, ca pragmatism, indrazneala, curajul de a progresa, este cel agreat si in Romania si, slava Domnului, cel mai des intalnit. Poate nu asa vizibil.

Spiritul de lucru in echipa nu este romanesc. Romanul a muncit mereu singur, chiar in echipa fiind cu altii. De ce? Pentru ca lipsa raspunderii l-a determinat sa fie mereu in garda, sa paseze raspunderea altora, de obicei sefi. Asta a taiat spiritul de initiativa in folosul grupului, pe principiul "zicem ca tine si facem ca noi". In plus, eventualul succes individual nu trebuie impartit cu altii...ci este o modalitate de a trece peste altii.
Si nu in ultimul rand, romanul are mereu ceva de impartit cu ceilalti: cu patronul ca se ingrasa pe munca lui, pe colegi ca sunt favorizati de patron la munca si sunt mai bine platiti...cum naiba sa fie asta o echipa?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu nu stiu inca ce-mi doresc sa ajunga fi`mea, dar stiu ca as vrea sa ajunga departe de tara asta.
Cum cred ca va fi: orice va face, va face cu trup si suflet si devotament, ca un soldat , altfel nici nu se apuca

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

BUFLEA,ultra-minunat si interesant subiectul!!!Multe multe pentru idee!!!! Si iti multumesc tare de tot si pentru ca scrisesi de hockey din experienta cu fiul tau....si m-ai linistit caci Rudy al meu e mare vitezoman pe gheata...si de anult trecut de cand a inceput patinajul imi canta constant la ureche cat isi doreste sa fac hockey....si eu tot aman caci imi pare agresiv sportul;dar daca el vrea sa incerce si dorinta e asa de arzatoare si persista...trebuie sa-l las,nu vreau sa traiasca apoi cu ideea ca daca il lasa mama sa faca ce a vrut el ajungea mare X.....si din cauza mea nu a ajuns.Deci din toamna incepem si noi.

Rudy cum este:
1.foarte foarte sensibil (seamana pe mine)
2.foarte fin psiholog il al am de mic(tot pe mine seamana,la taica-su trebuie sa-i explici de ce si cum...)Exemplu:la filmul"Marte are nevoie de mame,rapid mi-a spus tare a ras toata sala"mami do not worry,YOU ARE NOT IN DANGER,you are not what they are looking for,they need the tough moms,you are the sweeet kind" adica"mami,nu trebuie sa-ti faci probleme caci pe tine nu te fura martienii caci nu esti genul de mama de care ei au nevoie,nu esti mama-super-disciplina ci mama"viata e superba nu merita sa ne stresam pentru lucruri marunte"
3.Are initiativa;i cam place sa faca regula jocului si daca nu-l lasi te duce cu vorba pana faci ca el....sau macar obtine o promisiune ca la un timp bine stabilit va fi asa cum isi doreste el;
4.Stie sa negocieze:i dau un dolar pentru 4 pagini scrise;nu-i place scrisul...si i oferisem 1 dolar ca sa-l motivez caci iubeste banii si ideea ca are pormoneul lui,i numara zilnic;Cand facuram intelegerea imi spuse ca el vrea 2 dolari pe 4 pagini;eu NU;el ma intreaba atunci ce ar putea face ca totusi sa faca 2 dolari pe zi caci 1 i se pare tare putin dar fara sa scrie 8 pagini;m-a topit in momentul ala.
5.E foarte stabil in afectiuni;o iubeste pe Kate...si imi tot vorbeste de ea....de 2 ani deja:)
6.Imi spune deja ca el vrea sa se insoare si sa aiba copii,e familist convins.La orice varsta el va vrea asta,eu il voi sustine ,varsta sa fie legala,binenteles.
7.Are spirit de echipa.A facut un an soccer....,nu-i place sportul ala...dar la sugestia mea de a intrerupe imi zise "mami,yes ,I know I am not very good at this but I want to help my team and I love spendind time and playing with my teammates
8.I place sa faca pe eroul si are mare mare atractie pentru tot ce implica risc,nu are teama....si asta ma sperie de nu am cuvinte.vrea sa fie pompier ca sa salveze oameni
9.Are si un simt justitiar innascut;
10.Proceseaza repede informatia,ma pune la punct repede,cu tact...exemple a)facuram listute pentru bebelusele noastre de cateva saptamanai incoace...si il intreb "Rudy,cand ai tu copii,ma lasi pe mine sa le aleg numele? la care el rapid "mami,dar nu crezi ca defapt asta va vrea sa faca si mama lor? Nu crezi ca e mai bine sa o lasam pe ea sa aleaga?" sau b) i spun eu lui "Rudy daca tu te-ai face doctor eu nu m-as mai imbolnavi niciodata" la care el "mami ,pai tu te faci farmacista acum,deci nici nu mai ai nevoie sa mai mergi la doctor caci tu vei avea toate medicamentele la job si vei sti ce sa iei ,nu?" Cum mi-ar place sa il am:mai aplecat spre detalii,vede foarte repede poza de ansamblu dar detaliile nu-i plac,nu e tipicar si nici migalos,dar nici eu nu sunt.

Mergi la inceput