Ce imi doresc si cum cred ca o sa fie

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

buflea, nu am cerut lamuriri ca sa ma dau grozava, am scris ca eu nu am invatat engleza. Daca ma crezi bine, daca nu, nu...insa ce ar fi daca cele din Germania ar veni si ar tot "baga" cate un cuvant care le vine lor atunci pe loc din germana, cele din Franta in franceza sau eu as mai zice cate unul in suedeza...te inteleg perfect ca iti vine usor din engleza, dar totusi limba folosita aici e romana. Si chiar nu pricepeam ce e cu confidenta aceea. Dar in fine, e usor sa spui ca pe tine nu te intereseaza decat majoritatea si ca restul nu conteaza....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai
Revenind la subiect oarecum, am vazut aseara un film grozav. Goon. Cu toate ca mi-a placut personajul principal de era sa spun ca-l iubesc, m-am gandit ca: ma bucur ca baietilor mei nu le place hockey-ul.

Buflea, e bine asa? concret? imi doresc sa nu le placa nici in continuare, asa in secret in mintea mea :)Edit ca sa nu uit: ai nervii tari, cu micul tau jucator, jos palaria!

Nu pricep ... dar o sa ma uit dupa filmul asta, e ceva horror si hockey ?

Fara sa stiu despre ce e vorba in film, o sa-ti spun ca fiu-meu practica la modul intens (2 antrenamente si 1 meci pe sapt) hockey si soccer (fotbalul european - alt termen care nu e in DEX ) si eu am ajuns la concluzia ca hockeyul este un sport mai frumos, mai elegant si mai "safe" (sigur, fara pericole de accidentare) decat soccerul. Cel putin la varsta asta asa este ... la hockey sunt protejati din cap pana in picioare, patineaza cu o tona de echipament pe ei plus casca de protectie care are grilaj pe fatza ca sa nu ia un puck in gura si hockey-ul este un sport care nu se prea joaca haotic, se invata treptat si necesita mai multe tipuri de indemanare (skills) ... la soccer nu au decat protectiile alea la picioare si atat, regulile sunt simple si se cam joaca din instinct cu un oarecare plan tehnic. Una este sa cazi pe gheata, cu echipamentul ala pe dedesupt (vesta, pantaloni, cotiere, protectie la umeri, protectie la picioare, casca) si sa mai ai si sansa sa aluneci la cazatura si alta este sa cazi la fotbal, pe iarba, fara nimic care sa te protejeze. Fiu-meu iese mai jigarit de la soccer decat de la hockey si cred ca daca ar fi sa aleg intre cele doua sporturi, categoric as alege hockey-ul.

Dar o sa vad filmul, sa vad ce te-a ingrozit asa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Uita-te la film si il disecam apoi. Din multe puncte de vedere mi s-a parut deosebit

PS: i-am zis io dlui husband ca au casti cu grilaj in real life!

Cuvintele sunt harta mintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Aqai, trebuie sa iti dau dreptate - Hockey-ul este un sport foarte masculin, iti trebuie o anumita agresivitate ca sa poti sa patinezi in viteza aia, cu fatza, cu spatele, sa manuiesti crosa si sa mai nimeresti si puckul. Plus ca este un joc foarte consumator de resurse - fiu-meu dupa 1 ora de hockey iese de pe gheata complet ud, nu stiu daca intelegi, il schimb complet, inclusiv chilotii.
Lui i se potriveste - ii place viteza, enorm ... in plus, a facut un fund musculos de la hockey - pai daca se va intoarce cu spatele va topi orice dama - numai sa nu-l ascunda in pantaloni din aia cu turul pana la pamant

Ca sa continuam cu ce imi doresc

- imi doresc sa continue cu un sport, oricare ii va place lui, astfel incat sa obtina "scholarship" (sponsorizare ?) la college si ma ajute si pe mine financiar in a nu-i mai plati studiile.
Asta este dorinta care atinge mai multi dintr-o lovitura - eu ca fac economie, el ca trebuie sa fie serios in college ca sa-si mentina scholarship-ul, fica-mea care va beneficia si de banii economisiti pentru facultatea lui frate-sau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Io nu cred ca e rau deloc. Mai bine impresie de inabordabila si tupeista, care stie cum si cand sa dea peste nas, decat de aia buna pe care o pot lua (oamenii) de proasta oricand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

scholarship e bursa. :)

Am observat si ca fetele din America spun clase in loc de ore de curs. De la classes. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Io nu cred ca e rau deloc. Mai bine impresie de inabordabila si tupeista, care stie cum si cand sa dea peste nas, decat de aia buna pe care o pot lua (oamenii) de proasta oricand.

Exista si o cale de mijloc. Poti sa fi abordabil, sa iti susti parerea si sa nu te lasi calcat in picioare, fara sa devii agresiv, pasiv-agresiv sau sa te uiti de sus la ceilalti. In engleza se numeste assertive si se invata la scoala . Nu stiu daca exista traducere in romaneste.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

tupeul e f. ridicat in slavi in Romania...in alte parti e diferit.

pe aici treb sa si dovedesti ceea ce stii/poti...nu doar sa ai tupeu.

cat despre a fi inabordabila...iar e problema, ca se cam cauta sa ai spirit de lucru in de echipa si comunicare buna cu ceilalti.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Michelle, sa nu te superi pe mine, dar chestia cu spiritul de lucru ine chipa...in marile corporatii americane se practica in backstabbing ceva de speriat. De fapt, nu numai acolo, cu cat e organizatia mai mare, cu atat carieristii si arivistii sunt mai multi. Asta cu spiritul de echipa e pentru anunturile de recrutari si pentru tinerii idealisti.

P.S. Am lucrat la GE, ca sa nu fiu acuzata ca vorbeste gura fara mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

off topic (sau nu)
parerea mea e ca, atunci cand incurajezi in mod insistent (agresiv) un copil sa fie altfel decat e firea lui, nu reusesti decat sa-l complexezi si sa-i disturbi dezvoltarea fireasca.

noi, adultii, avem multe bagaje in spate - de-ale noastre si de-ale educatiei - si tendinta (nu stiu daca naturala) e sa le pasam mai departe.
e bine sa ne ferim cat putem de asta.

Mergi la inceput