Ce imi doresc si cum cred ca o sa fie

Ce imi doresc si cum cred ca o sa fie | Autor: buflea

Link direct la acest mesaj

Ma uitam asa la fiu-meu si ma gandeam cum as vrea eu sa fie el la maturitate – barbatul perfect, desigur, perfect dupa definitia mea …

Cum imi doresc sa ajunga :

- imi doresc sa aiba o profesie, sa inceapa de jos, dar sa ramana constant in a creste in acel domeniu … si sa avanseze desigur, cat mai sus cu putinta, foarte sus daca se poate

- imi doresc sa fie independent – sa se desprinda de mine (dar sa nu ma uite ) si sa nu depinda de nimeni (financiar, social) niciodata

- imi doresc sa fie puternic si in control cu viata lui – sa-si asume greselile, sa se ridice mereu de jos, sa te poti baza pe el, sa-i ajute pe cei din jur, sa fie filantrop

- imi doresc sa nu aiba probleme financiare, nu stiu daca il doresc bogat, asa cum a fost Steve Jobs – milionar la 25 de ani – dar doresc ca in jur de 30 de ani, sa isi poata permite o viata decenta, cu excese financiare din cand in cand, atunci cand ii vine

- nu stiu daca vreau sa-si cumpere o casa atata timp cat e burlac … nu cred ca vreau asta

- vreau sa aiba grija de el, de cum arata, sa fie ingrijit, sa miroasa frumos, sa faca toata viata sport, sa aiba energie, sa fie activ, sa fie optimist, putin “mi-se-rupist”, sa ii pese cum arata, sa lesine gagicile dupa el

- nu vreau sa sufere din dragoste – sau mai exact, sa treaca peste dezamagirile sentimentale cu demnitate si resemnare, fara depresii si taieri de vene

- il vreau cat mai mult burlac – sa se insoare pe la 35 de ani, cand si-a facut plinul de libertate, si-a atins un anumit nivel de maturitate, profesional si material

Cum CRED ca o sa fie :

- nu o sa-si aleaga o profesie ci o profesie o sa-l aleaga pe el . Si NU, nu o sa ramana fidel acestei profesii, o sa schimbe mai multe, in functie de cum ii va satisface nevoile materiale. Invata repede deci schimbarea domeniilor nu va fi o problema, va fi insa superficial, iar aprofundarea unui domeniu nu va fi deloc un scop pe care sa-l urmareasca. Nu cred ca va munci de placere, dar va profesa ceva ce NU ii displace si ii indeplineste niste conditii minime materiale.

- o sa fie independent – foarte independet – o sa se desprinda de mine repede (18 ani ?), n-o sa ma uite dar nici n-o sa se gandeasca prea des la mine () si o sa aiba grija sa nu depinda de nimeni, niciodata. Perioadele in care va face rabat de la asta ii vor aduce nefericire, rebeliune si inclinatie spre decizii luate in pripa, nu neaparat foarte bune. Nu o sa ceara sfaturi in legatura cu alegerile lui, in general, nu o sa ceara sfaturi mergand prin viata cu convingerea ca el are mereu dreptate ()

- nu cred ca o sa fie un adult prea puternic desi aparent asa o sa para … dar o sa incerce sa fie in control, nu numai cu viata lui, dar si cu cei din preajma lui. Vad in el dorinta de leader, de a-i determina pe ceilalti sa faca ce vrea el, de a iesi in fatza si a se face remarcat … ii place sa fie in centrul atentiei, sa straluceasca, sa vorbeasca lumea despre el … este egocentric si foarte sigur pe el, si atunci cand spune sau face tampenii.

- nu-l vad avand probleme financiare, dar nici fiind foarte bogat – asa cum am spus mai sus, o sa munceasca ceva care sa-l fereasca de saracie, dar nu o sa aiba pasiunea unui personaj care sa faca avere …

- cred ca o sa aiba grija de el – o sa fie un exemplar masculin care arata bine, este atletic, ii place sportul, ii place miscarea … nu il intereseaza insa cum arata, o sa faca toate astea pt ca ii ofera o stare de bine, nu pentru a placea altora.

- cred ca va ajunge un barbat macho, sigur pe el, egoist, foarte egoist (), foarte “mi-se-rupist”, “the bad guy” la care viseaza toate fetele cuminti . Nu este romantic, nu cred ca va depunde prea mult efort sa faca o femeie fericita, va merge pe principiul “daca nu ma iei asa cum sunt, o sa gasesc o alta care ma vrea”, nu il vad visator, oferind flori si deschizand usa de la masina unei dame, o sa-i placa mai mult vanatoarea decat vanatul, o sa lase ceva inimi zdrobite in spate, nu o sa alerge dupa dame ci damele dupa el de aceea am indoieli despre gradul lui de fidelitatea … cred ca o sa se insoare tarziu (sper) si de mai multe ori (2-3). In ciuda faptului ca o sa aiba acces si oportunitati la femei frumoase si puternice, cred ca algerea finala o sa fie o nevasta stearsa, anonima, blanda, insipida, () care ii va tolera temperamentul si il va iubi asa cum este . Nu pare ca ii plac copiii, daca va avea va fi din dorinta partenerei ...

- il vad totusi un tip responsabil - mai ales cand e vorba de confortul lui personal. Nu cred ca o sa fie ipocrit si foarte putin diplomat ... o sa aibe prieteni pentru ca ii place sa fie in centrul atentiei si pentru ca va fi un om pe care te poti baza.

Voi ?

P.S. Daca se pune subiectul pe roate, va scriu si despre fica-mea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

ce subiect dragut !

buflea, cit e de mare copilasul tau ?

Uite, al meu cel mare are 14 ani si nu cred ca ar fi asa precisa ca tine. Am putine certitudini : n-o sa fie chirurg pentru ca e stingaci si neindeminatic chiar si cu mina stinga, si nici pictor, din aceleasi motive.

Fiica-mea e foarte materna si foarte dulce, inca nu are personalitatea formata si cel mijlociu idem. Cei mici au spus ca vor sa locuiasca cu noi cind vor fi mari. Mie mi-ar place o casa mare cu mai multe apartamente sa ne putem ajuta si vedea foarte des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Oh ! Pai ce eu am certitudini ? .
Sigur, stiu exact cum mi-as dori sa ajunga, si incerc sa intuiesc, dupa cum ii ghicesc personalitatea lui de 7 1/2 ani, ce o sa ajunga.

Periodic, poate o sa scoatem subiectul asta de la naftalina, sa vedem daca ne inseala intuitia sau nu .

Dupa cum vezi, sunt puncte antagonice intre ce-mi doresc eu si ce cred ca va rezulta in final ... sunt ok cu asta, eu o sa incerc sa-l modelez dupa standardele mele, dar nu este un secret faptul ca eu consider ca bagajul genetic contribuie mai mult decat educatia la formarea noastra ca adulti.

Mai am de adaugat:

Cum mi-ar placea :

- sa stie sa danseze si sa cante la un instrument muzical (ghitara sau pian)
- sa NU ii placa muzica rock si rap
- sa nu-l vad niciodata cu tzinte, creasta (mohawk), tatuaj, pantaloni din aia cu turul lasat sau sapca cu cozorocul lat pusa invers pe cap

Ce o sa fie :

- nu o sa stie niciodata sa danseze, mai mult, o sa dispretuiasca dansul si in general orice forma de exprimare artistica

- mi-e teama ca o sa fie un rocker infocat, si o sa experimenteze tot ansamblul - tzinte, piele, mohawk ...

- daca nu trece mai repede moda asta cu tatuajele, cred ca sigur va avea cel putin unul , in ciuda protestelor mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Eu am doi baieti:
Cel mare va lupta mult pentru reusite, cu multa stradanie pt ca este perfectionist. Va fi un izolat cu putini pieteni, dar de nadejde, se va casatori cu o fata mai mare care sa aiba agrija de el. Nu va face sport. Cineva va trebui sa aiba grija de el cum va arata estetic, pt ca nu-l intereseaza.

Cel mic va fi un aventurier, va miza pe farmecul personal si va deschide multe usi, mai ales ale damelor. Va avansa facil si va juca pe degete pe toata lumea.Va face sport, poate chiar extrem. Va avea grija de cum arata, cum se imbraca.

Amandoi viseaza ca=si vor face casa departe de noi, chiar si in alte tari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Buflea, si de n-o fi cum vrei tu, o sa te consolezi ca poate nepotii, apoi macar stranepotii..
Oricum, cred ca ar fi o idee buna sa pui gandurile astea bine de-o parte, pe hartie, si sa razi cu nepotii puberi intr-un Ajun de Craciun citindu-le :)))
Ideal ar fi ca fiul tau sa nici nu stie de existenta lor :D

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui karula

Buflea, si de n-o fi cum vrei tu, o sa te consolezi ca poate nepotii, apoi macar stranepotii..
Oricum, cred ca ar fi o idee buna sa pui gandurile astea bine de-o parte, pe hartie, si sa razi cu nepotii puberi intr-un Ajun de Craciun citindu-le :)))
Ideal ar fi ca fiul tau sa nici nu stie de existenta lor :D

Este foarte posibil ca pe masura ce mai trece timpul sa imi schimb "intuitiile" ... ca dorintele sigur nu mi le schimb .
Sunt ok cu faptul ca n-o sa scot din el adultul definitiilor mele, nu am nici un fel de asteptare in acest sens.

Dar de ce sa nu ii spun ?
Mi-ar placea sa radem impreuna (eu si el), despre ce credeam eu ca va deveni el cand avea 7 1/2 ani ...

P.S. Intuitia mea de obicei ma inseala ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Aaa, ziceam sa nu-i spui doar ca sa fie garantata distractia maxima cu copiii lui pe tema asta, un soi de "asta da secret"; altfel, te inteleg si te aprob total, mai putin la partea cu rock-ul (si cred ca as inchide un ochi si la tatuaj )

Chiar urmaresc subiectul, eu sunt inca la faza in care a mare ii explica celei mici ca nu se poate marita cu tata, ca e gata luat. Ea a renuntat de curand sa-l mai ceara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

mai, tu parca i-ai facut myers-briggs baiatului.... dar imi place propunerea ta :)

ma intriga mai ales pentru ca nu m-am gandit niciodata cum mi-ar place mie sa fie ai mei ca adulti. in viziunea mea hippie tot ce m-a putut duce mintea pana acum sa gandesc, suna in genul

sa fie ei insisi, sa fie impacati cu ei insisi si sa se bucure de ceea ce le da viata. sau mai precis: de ceea ce vor sti ei sa faca cu ceea ce le da viata

cum cred ca o sa fie?

hmmmm, greu de spus. cel mare o sa fie, cred (daca trece peste adolescenta fara probleme mari de genul droguri, bad choice of friends etc) genul foarte puternic, foarte sigur pe el, cuceritor, galant, mereu in linia 1 (de fapt nu va exista linia 1. va fi doar varful). Spumos, centrul atentiei, lumea lui va gravita in jurul lui. Asa va fi el vazut din exterior. din interior, nu va spun, ca nici mie nu mi-ar place sa fiu parata . cu siguranta un negociator excelent, nu se lasa invins, va gasi mereu si mereu resurse si abordari noi sa obtina ce vrea.

Cel mic, sensibil, atent, iubitor, empatic, haotic, dezorganizat si .... irezistibil. Dulce pana in varful degetelor. o vointa de fier absoluta si o incapatanare rara. O imaginatie deosebita si capacitate de proiectare care ma impresioneaza de pe acum. nu stiu cat o sa moara de dragul de a fi no 1, dar am o banuiala ca si el va obtine cam tot ce isi doreste, fiindca i se va oferi . stie sa-si canalizeze in asa fel resursele cand se apuca de ceva, incat nu prea da gres.

In sumar, cel mare e apa de munte, cel mic e lac de munte.

Acu', depinde de ei ce-or sa faca cu dotarile lor. Ce e sigur, ma pregatesc mental sa le cresc copiii facuti la adolescenta . Unul e saten, unul blond, cu ochi verzi amandoi - intelegeti-ma ca sunt topita dupa ei :)))))

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancapisica spune:

-pai imi doresc sa am numai note bune
-sa fac cat mai bn in ceea ce fac
-sa iasa totul cum imi propun,sa fie totul programat(de altfel miam program viata intr-un fel sau altul)
-sa am un pireten/iubit pe care sa-l iubesc sa ma iubeasca,sa-l inteleg sa ma inteleaga etc(dar asta mai tarziu)
-sa fac facultatea de japoneza
-sa merg in Japonia
Cum cred k o sa fie... hmmm sa vedem..
-pai knd o sa vad k incep sa-mi scada notele voi incepe sa invatz totul mai mult decat pe derost si o sa cresca inapoi la loc, o sa ma tin cu dintii de profesori sa imi explice etc etc
-knd va incepe sa merga rau incep sa stau oleak ,ma readun si o iau de la capat
-dak nu iese cum imi propun asta este momentele din viatza sunt niste sanse, dak nu le incercam acum vor aparaea alte sanse mai incolo
-cat pana la iubitul perefect o sa am mult inima franta,o sa mult,etc etcdar cum se zice,,o fata iubeste doar o data iar kcand va veni cel iubit va sti asta"
- in primul an de facultate o sa fie cam ciudat o sa spun ,, hai ca merge,nu e chiar asa ed greu" voi incepe sa dau de kanji (semne japoneze mai complicate),gramatica grea ,examene si etc o sa-mi intre mintile in cap si ma pun cu burta pe carte
-cat despre acest vis( care se va indeplini0- chiar dak mi se va spune ca in locul in care ma duc imi cade bomba in cap eu tot ma duc, miam rugat pretenii sa nu ma lasa sa renunt la acest vis asa ca va rog si pe voi daca ma auziti vreodata ca vreau sa renunt la acest vis nu stiu cum dar va rog sa ma intorceti din drum,. multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Aqai, cum, mey, sa te pregatesti sa le crestii copiii facuti in tinerete ?

Si eu am crezut ca cel mare e mare crai, cind era la gradinitza era in extaz dupa fetitele blonde, area 3 logodnice. .
Acum la adolescenta nici nu se uita la fete, sau nu-mi mai spune.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Aqai
ma intriga mai ales pentru ca nu m-am gandit niciodata cum mi-ar place mie sa fie ai mei ca adulti. in viziunea mea hippie tot ce m-a putut duce mintea pana acum sa gandesc, suna in genul

sa fie ei insisi, sa fie impacati cu ei insisi si sa se bucure de ceea ce le da viata. sau mai precis: de ceea ce vor sti ei sa faca cu ceea ce le da viata

Lasa mai generalizarile astea - normal ca asta vrem cu totii - ca sa vorbim in clishee - dorim sa fie fericiti.
Eu va arunc manusa in a particulariza .. Sa va ganditi cum ati vrea sa fie ca adulti, apoi sa va uitati in personalitatea lor si sa va puneti intrebari intuitiei ... si sa zambiti cand dorintele nu coincid cu puti(li)ntzele (am inventat cuvantul asta, sa nu-l cautati in dictionar )

Citat:
citat din mesajul lui Aqai
Ce e sigur, ma pregatesc mental sa le cresc copiii facuti la adolescenta . Unul e saten, unul blond, cu ochi verzi amandoi - intelegeti-ma ca sunt topita dupa ei :)))))

Huh ! Dragutza, ce diferenta de gandire, intre noi, doua mame dedicate si desigur echidistant topite .... !!! Eu sunt (sper) ca al meu se insoara / reproduce dupa 35 de ani, tu esti sigura ca ai tai lasa urme vietii in adolescenta ?
Nici nu stiu de care dintre noi doua este mai realista sau mai optimista ... sa-ti trimit o lista cu cele mai rezistente prezervative ? Poate scapi ?

Mergi la inceput