Ce imi doresc si cum cred ca o sa fie
Raspunsuri - Pagina 5
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa Buflea, cand am spus "pasional"...nu mi-a venit in minte alt cuvint. al meu are o trasatura f. puternica, cand crede el in ceva...crede pana la lacrimi, devine f. frustrat cand nu e inteles sau cand nu poate intelege ceva, sau sa ii faca sens, nu poate sa treaca cu usurintza peste anumite lucruri si sa mearga mai departe. |
Ah ! Acum am inteles ... si NU, al meu nu are ambitia in a fi inteles si ce nu intelege elimina din calea lui ...
In schimb am uitat de competitivitate - oh ! cum am uitat sa scriu asta pe lista initiala ?
Este foarte, foarte competitiv (oare cu cine o semana ) - orice activitate in doi, pentru el este o competitie ... asta il ajuta mult in sport, la rezultatele scolare, in a-si exercita puterea de leader (pentru ca leaderii se impun prin prezenta si sunt respectati prin excelenta) ... dar nu il ajuta in relatiile interumane - eu cred ca competitivitatea este o trasatura a egoismului si egoismul, desi ofera satisfactie individuala, afecteaza negativ pe cei din jur.
La polul opus este fica-mea care traieste ca o floare intr-o lume perfecta in care toata lumea se iubeste si are fun. Este de inteles ca acasa este mereu a doua, noroc ca nu pare sa o deranjeze. Motto-ul ei este "it's not about winning, it's about having fun"
Raspunsul fratelui ei la aceasta intzelepciune ?
"Oh, my God, what fun is that without winning ?"
kariguld spune:
subscriu la ce spune buli. chiar la tot!
copii vor deveni ceea ce li se prezinta in fiecare zi, in fiecare ceas. copii invata prin imitatie si exemplele din jurul lor, fie ca-ti place sau nu, asta este realitatea. si iarasi fie ca-ti place sau nu, dorintele le transmiti in mod inconstient, chiar daca susti sus si tare ca de fapt n-o faci.
eu nu cred ca ai mei copii vor fi asa cum imi doresc eu, ci stiu ca vor fi asa cum isi doresc ei sa fie.
mi-a luat ceva timp sa invat asta si sa ma opresc din a-mi dori eu ptr ei. ah, si oricum s-au schimbat atat de mult de la o etapa la alta, incat e mai simplu sa le arat cateva cai si sa-i las pe ei sa decida. stiu, de fapt sunt convinsa -ptr ca stiu destule exemple - ca materialul genetic poate fi prelucrat prin educatie si autoeducatie.
cum sunt deja?
-responsabili
-determinati
-practici
-foarte sociali
-dornici de aventuri
-vad in perspectiva
-iubitori
-sportivi
si mai sunt, dar nu-mi vin acuma in minte
ina.click spune:
cum e la...1 an si 3 luni
afectuos
sensibil
analitic
iertator
bland
sociabil
cum sper sa fie
tot asa.
si sa sufere cat mai putin
sa iubeasca si sa fie iubit
mai departe zau ca nu stiu, evit sa ma gandesc la chestii profesionale, sper sa gaseasca ceva de facut care sa ii placa, sa fie mandru si implinit, fix ca pune tigla pe case sau opereaza pe creier sau canta rock.
si sa ne tina minte
sa ne tina minte pe noi astia care vom fi batrani si perimati
sa ne tina minte de pe cand era el mic ca acum
sa tina minte ca oricand, oricu, il vom iubi, sa tina minte ca orice ar fi , orice alegeri va face il vom iubi, sa tina minte ca ne e dor de el, ca vrem sa-l sarutam, ca zambim privindu-l cand doarme. sa ne impartaseasca din succesele si esecurile sale, sa ne permita sa il sustinem modest, discret de pe margine.
nu vreau faimoasa cana cu apa, vreau doar sa ne pastreze intr-un colt din inima lui
mihaela_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui olympia
Si eu, si eu! Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Si eu!
Perfect de acord cu buli. Nu ma gandesc ce voi face eu peste un an, dar apoi sa ma gandesc la ce vor fi copiii mei...nici macar in gand nu le trasez directii. In realitate cum sa fac asta? Vor fi exact ce vor dori sa fie. Drumurile se pot schimba radical si la 30 de ani si la 40 de ani. Din proprie experienta o spun!
off topic: explicati-mi si mie ce e cu "confidenta" asta de o tot citesc la cele care traiesc peste Ocean. Nu e un cuvant romanesc si il citesc de o vreme fara sa inteleg exact la ce se refera. Nu am facut engleza la scoala, imi cer scuze daca par "inculta".
msl1 spune:
Mihaela, se refera la sa aiba incredere in sine/propriile forte, in ce spun/fac etc.....o chestie pe care americanii pun mare accent....si pe care eu o urasc pt ca de fapt de f multe ori este doar o fatada pe care o au oamenii aici....nu de putine ori mi s-a intimplat ca sa intilnesc oameni care habar-naveau ce spun da aveau asa o atitudine confidenta si increzatoare ca erau convinsi ca asa e cum spun ei...chiar daca era minciuna sau mascarea faptului ca habar-nau ce sa zica....
Selene_Bunny spune:
Cum as vrea sa fie:
- frumoasa
- desteapta
- cultura generala facuta pe cont propriu
- incapatanata
- tupeista, dar totusi altruista, sufletista
- independenta, dar responsabila, stapana pe situatie, sa stie sa se autoevalueze realist
- non-conformista, iesita din tipare
- aventuroasa
- sa vada lumea
- sa aiba prieteni multi
Aqai spune:
tupeíst s.m. (limba vorbita) Persoana cu tupeu, impertinent
IMPERTINÉNT ~A; () Care vadeste nerusinare; lipsit de respect; obraznic; insolent; neobrazat
De ce?
Cuvintele sunt harta mintii.
viviana spune:
S-a referit mai curand la tupeu = indrazneala. Asa cred.
Fata mea are mult tupeu cu intrecerea limitei cuvenite. Insa, in timp a invatat sa mai puna si stavila. A fost aruncata, deseori, in situatii incomode ceea ce a facut-o sa inceapa sa-si aleaga tintele.
Pentru ca a spus ce gandea si a pus intrebari incomode a fost considerata mereu de unii adulti din jurul ei tupeista = obraznica.
Zic eu ca in copilarie e ceva relativ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ina.click spune:
Citat: |
citat din mesajul lui msl1 Mihaela, se refera la sa aiba incredere in sine/propriile forte, in ce spun/fac etc.....o chestie pe care americanii pun mare accent....si pe care eu o urasc pt ca de fapt de f multe ori este doar o fatada pe care o au oamenii aici....nu de putine ori mi s-a intimplat ca sa intilnesc oameni care habar-naveau ce spun da aveau asa o atitudine confidenta si increzatoare ca erau convinsi ca asa e cum spun ei...chiar daca era minciuna sau mascarea faptului ca habar-nau ce sa zica.... |
confuzie intre termenul englezesc "confidence" care inseamna incredere, increzator si termenul romanesc "confidenta" care inseamna comunicare de ganduri, fapte ascunse / persoana careia i se fac confesiuni / spovedanie
mihaela_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ina.click
confuzie intre termenul englezesc "confidence" care inseamna incredere, increzator si termenul romanesc "confidenta" care inseamna comunicare de ganduri, fapte ascunse / persoana careia i se fac confesiuni / spovedanie |
msl1 multumesc.
Da, confidenta din limba romana o inteleg, aici pe forum insa termenul e folosit in alt sens. O citez aici pe buflea, ca ea a folosit termenul din nou, dar il citesc de o vreme pe DC la fetele plecate in SUA. "Sincer, imi place de mine mai mult acum decat la 20 de ani (dupa cum vezi confidenta mea sta inca in picioare, la fel eram si la 20 de ani). " Aici sensul e de incredere in sine, dupa cate inteleg eu.