Ce imi doresc si cum cred ca o sa fie
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
Cum mi-as dori eu sa fie (doi baieti):
-sa aiba multa incredere in fortele lor
-ambitiosi
-sa aiba propriile principii, de preferinta moral-bune
-sa le placa meseria pe care si-o aleg
-sa aiba curajul si sa schimbe ceva daca nu merge
-sa iubeasca cu adevarat(nu conteaza pe cine, durata si convenienta sociala, gen: casatorie, etc)
-sa aiba copii (cred ca este unul dintre lucrurile cele mai frumoase din viata asta)
-sa aiba parte de totul de aventuri frumoase, sa vada locuri noi, sa experimenteze lucruri noi
Cum cred eu ca o sa fie:
-unul lider innascut, o sa dea ordine in stanga si in dreapta celalalt mai visator, o sa fie o vreme confuz in ceea ce priveste viata
-probabil unul o sa fie mai tipicar, gen: job, masina, casa, familie, etc...iar celalalt o sa navigheze in ape tulburi o vreme
-sport or sa faca amandoi, banuiesc ca vor ramane cum sunt acum fixati (unul cu hocheiul pe iarba, celalalt cu judo).
-or sa le placa banii si sa aiba o situatie materiala sigura
-fete, aici e nebuloasa totala, unul are o prietena de vreo 2 ani aceasi (ala mic) iar altul nici ca-l intereseaza subiectul fete momentan, cand vede doi pupandu-se la televizor, incepe cu: bleah...dar cred ca e doar o faza
.
-si cred ca or sa fie la fel de independenti ca acum, descurcandu-se in situatii de orice fel.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gusta/gusta.jpg)
gusta spune:
Eu mami de fetita 7 ani
Ce mi-as dori eu:
- sa se poata descura singura in orice situatie
- sa invete
-un job bun
-casatorie si dupa nepoti (daca se poate in ordinea asta)
-as inchide ochi la un tatuaj mic la ceva vestimentar (zic acuma)
-si relatia noastra sa fie asa cum e acuma
Ce cred ca o sa fie
- e timida si lasa pe toti in fata ei asa ca nu cred ca va putea sa sedescurce singura
-invatatura ii place dar e perfectionista
- job vrea medic ea medic veterinar dar sa ii caut de munca eu si taicasu
-tatuaje ,vopseli in 100 de culori o sa isi faca chiar daca am sa zic nu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/boticelina/boticelina.jpg)
boticelina spune:
Cum mi-as dori sa fie...
- creativa si perseverenta, adica sa si duca la capat ceea ce creeaza;
- creativa si indemantica, adica sa se descurce sa faca cu manutele ei ceea ce isi imagineaza, fie ca ar fi vorba de croitorie sau tamplarie;
- independenta, sa nu urmeze turma (in chiar orice);
- sa fie generoasa, empatica si politicoasa;
- sa fie selectiva, sa-si aleaga bine prietenii, sotul, anturajele;
- sa iubeasca cartile, animalele si muzica buna;
- si in general sa fie genul acela de persoana luminoasa, care se trezeste dimineata cu zambetul pe buze, optimista, plina de viata, multumita de ea si alegerile ei.
Cam cum se prezinta acum (4 ani):
- creativa, dar mult prea exuberanta ca se se tina de ceva mai mult timp, cu indemanarea mai are de exersat dar sta binisor.
- pe cat mi-o doresc io de independenta, pe atat are ea tendinte inascute de victima, e genul care scapa batista, lesina si asteapta sa sara cineva cu sarurile (dar incerc sa-i cultiv independenta si sa descurajez ochii dati peste cap);
- n-ar depune un efort voluntar, gen sport, chiar daca vine intr-o forma dezirabila (balet -> rochita, accesorii), e cam couch potato, maxim de rezultate cu minim de efort daca se poate
- din fericire e generoasa si empatica, iubeste animalele si mi-am dat seama ca ar putea fi genul de persoana care sa-si doreasca sa devina "marine biologist".
- deocamdata nu vad sa fie foarte conformista, nu adera la trenduri printesesti, nu-i constanta in preferinta pentru anumite jucarii, floteaza cu gratie intre Barbie si ponei, intre Lego si Hello Kitty, intre masini cu telecomanda si casutele cu pitici, intre animale vii si jucariile de nisip. E de bine!
- cred ca se va marita la o varsta rezonabila (intre 26 si 30 de ani), ca va avea macar un copil, si este posibil sa fie genul care sa aleaga un barbat cu situatie ca sa nu trebuiasca sa munceasca pt bani ci sa-si vada de planurile ei cu partea materiala asigurata de sot
- va fi cocheta, foarte, prea cocheta, adora parfumurile, rujurile, ojele, produsele de machiaj, rochitele, funditele, pantofii, posetele , treburi pe care io nu pot si pace sa le inteleg, si sunt convinsa ca mereu ii vor placea si se va folosi din plin de ele fara sa abuzeze insa (sper!)
Eu personal n-am niciun plan de viitor in ceea ce-o priveste, la fel ca voi vreau sa fie fericita, vreau sa-si aminteasca cu drag de copilarie, vreau sa viseze si sa fie in continuare la fel de minunata cum e acum. Suntem foarte diferite ca fire si pentru mine fiecare zi cu ea e o provocare, uneori as vrea sa-mi fie mai simplu s-o inteleg dar ma straduiesc si facem echipa buna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui diana_jors
Eu nu vad care e problema in asta ![]() |
Cred ca "problema" este mult spus
![](floare.gif)
Bine, eu vorbesc acum din putzul gandirii ca nici eu nu am fost foarte consecventa in drumul ales
![](icon_smile_blush.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
eu imi doresc sa fie fericit si impacat cu alegerile lui.
atat.
mai multe amanunte nu proiectez in viitor pentru ca am o idee fixa ca, daca fac asta, intr-o anume masura, il "programez" si nu vreau.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_lex82/oana_lex82.jpg)
oana_lex82 spune:
Ce subiect interesant, m-am gandit mereu la asta..inca de cand nu aveam copil..
..
Al meu e ff mic (abia 2 anisori), dar indraznesc sa imi dau si eu o parere legata de cum as dori sa fie si cum cred ca va fi...
Imi doresc sa:
- fie un om credincios,
- sa fie foarte ambitios,
- sa aiba o memorie ff buna |(pe mine m-a ajutat mult asta in viata) si sa stie sa improvizeze ff mult..
- sa fie inteligent si sa aleaga tot ce e mai bun de la viata, sa speculeze anumite momente in viata si sa stie sa negocieze,
- sa aiba un job bine platit, sa ii placa ceea ce face si daca se poate sa fie lider...
- sa stie sa piarda , sa nu sufere din dragoste foarte mult
- sa aiba suficienta incredere in el incat sa vada mereu o speranta in ziua de maine,
- sa nu i placa motoarele, sporturile extreme DELOC
- sa aiba imaginatie bogata si sa fie priceput la chestii barbatesti (sa schimbe o priza, sa bata un cui)
- sa aiba multe relatii pana la casatorie dar cand se va casatori sa o faca o data pt totdeauna
- sa fie un bun dansator asta mi-am dorit mereu..imi place eleganta pe care o emana dansatorii, stilul..
- sa aiba grija de felul in care arata, se imbraca, miroase, sa fie elegant si stilat
- sa ii placa sa citeasca macar atat cat imi place mie
- sa stie sa zica NU si sa nu accepte prea multe compromisuri in viata..
- sa stie sa se aprecieze si sa aprecieze viata..
Ar mai fi de zis multe dar nu-mi vin in minte acum..
Cred ca va fi:
- un bun dansator daca va vrea sa se apuce de "sportul" asta, are ureche muzicala ff buna si se misca bine pe ritm
- va fi un om incapatanat..asta se vede de pe acum..
- nu prea respecta reguli si nu-i place sa i se impuna nimic
- pare un om care ii place sa primeasca si sa ofere afectiune
- nu prea ii place sa imparta nimik din ce e a lui cu altul dar totusi in final cedeaza..
Deocamdata se vad prea putine din personalitatea lui, dar sunt ff nerabdatoare sa descopar...
buflea spune:
Supersititii ... cum sa-l programezi ? Ca doar nu ii spui ce si cum sa faca, doar incerci sa intuiesti unde il va duce bagajul lui genetic
Fica-mea (6 ½)
Ii doresc :
- sa fie puternica si independenta (adica exact ceea ce nu este)
- sa isi gaseasca o profesie care sa i se potriveasca si sa “stick with it”
- sa fie in control cu viata si deciziile ei
- sa fie mereu cocheta si atenta la cum arata
- sa nu sufere din dragoste si sa isi construiasca familia pe care si-o doreste
Cum cred ca o sa fie
- foarte laid back, foarte anonima, o sa fuga de atentie pentru ca o face inconfortabila
- foarte generoasa si afectiva cu cei din jur, o sa ia decizii despre viata ei numai pentru a face placere celor pe care ii iubeste (nu stiu daca sa ma bucur aici sau nu )
- cred ca o sa urmeze o profesie in care sa ofere servicii oamenilor (psiholog, profesor, asistenta medicala)
- foarte cocheta, mereu aranjata chiar si cand va da cu aspiratorul … din pacate daca nu se apuca de sport cred ca va avea probleme de greutate (si nu ii place sportul)
- deloc infipta si confidenta – se va prezenta intr-o multime asteptand ca cineva sa o remarce
- cred ca o sa treaca prin adolescenta mai usor ca fratele ei, nu ii place riscul, are incredere in ceea ce i se spune, nu simte nevoia sa verifice pe pielea ei, e foarte posibil de ex sa nu incerce niciodata drogurile pentru ca stie ca nu e bine sau ca sa-mi faca mie pe plac.
- foarte atragatoare – atentie nu am spus frumoasa, dar ca ansamblu, va fi atragatoare (cocheta, timida, rosheste usor, se uita pe sub gene de jena, vorbeste shoptit) mai ales pentru personalitati masculine puternice, pentru ca va fi genul de femeie pe care iti vine sa o protejezi – emana sensibilitate si delicatete, este dupa mine definitia termenului de “sex slab”
- cred ca se va marita repede (prin college ) si o singura data, cu un barbat “alpha” si controlling, care (sper) va avea grija de ea din toate punctele de vedere, inclusiv financiar
- cred ca va avea copii repede si multi si are inclinatii mari spre viata domestica desi nu este foarte harnica – daca barbatul ei va castiga bine sunt sanse mari sa devina casnica.
- va fi mereu alaturi de mine, va fi sprijinul meu la batranete, cea care ma va suna mereu macar sa imi auda vocea
- va fi tot ceea ce eu nu sunt - de aceea sper sa ii pot intelege si accepta alegerile in viata
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
nu cred ca e superstitie, cred ca e ceva explicabil
de ex. daca tu crezi despre un copil ca e timid, te vei purta ca si cum ar fi timid, lucrand la accentuarea acestei insusiri. poate ca el s-ar schimba usor (nu neaparat ca ar fi necesar), dar fiind deja creat un tipar de relationare ii va fi mai greu sa iasa din matca.
ca de ex, unui copil care e f bun la mate in mod evident i se pot ignora insusirile de scriitor, va fi stimulat mai mult spre studiul matematicii. pe cand daca in jurul lui nu s-ar crea directia "e bun la mate", poate ca ar deveni un muzician bun la mate, sau un scriitor aparte.
buflea spune:
Citeam mesajul lui Michelle si aproape am zambit, cat de diferiti pot fi baietii nostri :
cum este la 8 ani jumatate:
-credincios - NU
-diplomat - DELOC
-inteligent - in limite normale, nu iese din standarde
-iubeste banii, bunurile materiale... - DELOC, nu e un subiect care sa-l intereseze
-f. aranjat, atent cu tinuta, pieptanatura - DELOC, se imbraca cu aceleasi haine toata saptamana daca nu i le schimba cineva
-tendintze avansate de independenta - EXAGERAT de MARI, spre ingrijorarea mea
-perseverent - numai cu ce il intereseaza / pasioneaza pe moment, dar nu il tine prea mult, nu are rabdare sa insiste
-silitor, hard working - DA, dar nu din pasiune ci mai mult ca sa scape de ele
-overconfident - DA, exagerat de mult
-autodidact - DELOC, asteapta mura in gura, nu obtine, isi pierde interesul
-selfish - FOARTE, in detrimentul confortului celor din jur
-pasional - nu stiu la ce te referi aici ???
-atletic - FOARTE, cu native skills peste varsta lui mai ales la sporturile de miscare (hockey, tenis, soccer)
-controling - FOARTE, intr-un grup de copii de aceeasi varsta cu el, se erijeaza automat in leader ... intr-un grup de copiii mai mari este foarte rezervat si receptiv.
-ii place f. mult muzica dar, nu-i place sa invete sa cinte la vreun instrument muzical - NIMIC, nici o atractie pentru nici un domeniu artistic
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli nu cred ca e superstitie, cred ca e ceva explicabil ![]() de ex. daca tu crezi despre un copil ca e timid, te vei purta ca si cum ar fi timid, lucrand la accentuarea acestei insusiri. poate ca el s-ar schimba usor (nu neaparat ca ar fi necesar), dar fiind deja creat un tipar de relationare ii va fi mai greu sa iasa din matca. ca de ex, unui copil care e f bun la mate in mod evident i se pot ignora insusirile de scriitor, va fi stimulat mai mult spre studiul matematicii. pe cand daca in jurul lui nu s-ar crea directia "e bun la mate", poate ca ar deveni un muzician bun la mate, sau un scriitor aparte. |
Nu stiu daca sa-ti dau dreptate ...am mai avut pe undeva cu cineva (?) discutia asta.
![](floare.gif)
Eu cred ca educatia modeleaza un bagaj genetic ->tu spui ca educatia il modifica.
Eu cred ca copilul ne transmite modul in care sa interactionam (verbal, vizual, comportamental) cu el -> tu spui ca aceasta interactiune se invata.
Eu cred ca EU am 100% dreptate - acelasi lucru crezi si tu si aici suntem in consens
![](punk.gif)
Probabil ca adevarul e undeva la mijloc ...