Este obezitatea copilului vina parintilor?(2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Tinand seama de subiectul la care suntem, despre copiii "cu greutate" poate ar fi bine sa verifici cata grasime e in laptele ales. Eu le iau doar lapte degresat (cel albastru) si doar UHT. Mie nu-mi place laptele de loc si n-am mai pus gura pe el de la 6 ani, dar asta nu inseamna ca baietii mei nu termina 1.5 l de lapte zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Si eu consider ca e vina parintilor (in cazul in care nu-i o problema medicala:( ). Si e foarte greu, spre imposibil, sa pui un copil sa tzina cura de slabire, sa-i impui restrictii dupa ce l-ai obisnuit cu mancare multa si proasta!
Si intreba cineva ce sa faci daca e pofticios si deja a mancat dar vrea sa pape si cand mananca sotul: mie mi se pare perfect normal sa il opresc sa mai manance, sa-i explic ca deja a mancat.
Am in familie un nepotel de 13 ani obez (70 kg, daca nu mai mult) care de mic manca enorm (asa ii dadeau parintii si bunicii) si asa s-a obisnuit de nu poate macar sa incerce sa se abtina de la mancare. Avea 1 an si un pic si parintii erau mandri foc ca mananca exact cat un om mare o farfurie mare de ciorba cu "painitza" si felul doi tot portie mare + desert

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

laptele slab nu ne prea place, de aceea optez pt laptele gras. el bea lapte doar cu cereale, max de 3 ori pe sapt. laptele simplu nu il bea decat cu cacao, si cum acesta e pus pe lista neagra...

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Citat:

Am in familie un nepotel de 13 ani obez (70 kg, daca nu mai mult) care de mic manca enorm (asa ii dadeau parintii si bunicii) si asa s-a obisnuit de nu poate macar sa incerce sa se abtina de la mancare. Avea 1 an si un pic si parintii erau mandri foc ca mananca exact cat un om mare o farfurie mare de ciorba cu "painitza" si felul doi tot portie mare + desert[/blue]

aoleu, 70 de kg la 13 ani mi se pare extrem de mult...
al meu nu a mancat de cand il stiu supa si felul doi la pranz. ori una ori alta, de se mirau si educatoarele la gradi.
si totusi, parintii acelui copil nu iau nici o masura? li se pare ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Giulia, de ce nu cacao? Eu evitam sa dau copilului ciocolata cand era mic si m-a certat pediatra. Cacaco e sursa de magneziu. Evident ca nu cacaco cu lingura, dar un stop in lapte nu e foc. In toate curele de slabire e permisa o patratica de ciocolata neagra. Stict pt slabit, mai bine putina cacao decat lapte gras. (Daca sunt si alte afectiuni...nu ma bag).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Tinand seama de subiectul la care suntem, despre copiii "cu greutate" poate ar fi bine sa verifici cata grasime e in laptele ales. Eu le iau doar lapte degresat (cel albastru) si doar UHT. Mie nu-mi place laptele de loc si n-am mai pus gura pe el de la 6 ani, dar asta nu inseamna ca baietii mei nu termina 1.5 l de lapte zilnic.

Anya

Asa cum parca am mai spus baiatul meu are colesterolul 80.
Este un colesterol mic chiar si pt un copil. Daca prajala si dulciuri nu ii dau ceva grasimi tot trebuie sa asimileze si organismul sau.
prefer sa ia astfel grasimile din lapte, branza, peste, carne de gaina, etc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anya

Giulia, de ce nu cacao? Eu evitam sa dau copilului ciocolata cand era mic si m-a certat pediatra. Cacaco e sursa de magneziu. Evident ca nu cacaco cu lingura, dar un stop in lapte nu e foc. In toate curele de slabire e permisa o patratica de ciocolata neagra. Stict pt slabit, mai bine putina cacao decat lapte gras. (Daca sunt si alte afectiuni...nu ma bag).

Anya

are voie sa bea cacao, dar limitat...de asta ziceam a e pe lista neagra - acolo am pus toate alimentele cu consum limitat - si cioco papa,insa fiindca nu ii place cea neagra am optat impreuna cu nutritionista pt dots, ca are mai mult branzica de vaci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Giulia, din pacate ei sunt divortati, copilul mananca ce apuca, in sensul ca ei ii spun "nu mai manca paine sau dulciuri sau asa mult", dar ceva practic nu fac! Si acum mananca f mult!!! Cred ca acum e si pe fond de stres, mananca ceva de speriat!
Din cauza chestiei asteia eu am avut si am maaaare grija cat si ce mananca Thea. La fel am obisnuit-o cu un singur fel de mancare si, chiar daca vrea prea putine fructe si legume, macar nu-i dau marga, branza topita, salamuri sau pastrama, carne grasa sau lapte gras ( bea de 1,5), sucuri f rar (la petreceri), paine f rar (prefera sa pape miez gol). Mananca dulciuri gen ciocolata, barni etc. dar incerc sa i le limitez (drept e ca, daca i le-as lasa la discretie, ar manca cu doua guri)

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

De alaltaieri tot citesc paginile de la subiectul asta si incerc sa gasesc propriul raspuns. Nu ma pot plange ca am un copil gras, insa uneori ma ingrijoreaza faptul ca observ ca parca are un pic de burtica... fetita mea are 10 ani. De mica a fost foarte mofturoasa la mancare, mereu e fost slaba si oricat de putin i-as fi pus in farfurie masa incepea cu propozitia "Mami pot sa nu mananc tot?" Simteam ca innebunesc. Asta a durat pana pe la 8 ani. De vreo 2 ani nu mai lasa nimic in farfurie, papa tot, uneori mai cere in plus. Pe de o parte ma incanta asta, pe de alta parte mi-e frica sa nu treaca in extrema cealalta. De cateva saptamani insa am discutat cu ea despre ce e bine si ce nu e bine sa manance si se pare ca intelege. Vede si ea ca unele rochite nu ii stau bine pentru ca i se vede burtica si chir imi spune "Mami, nu vreau sa fiu grasa". Are fetite in clasa care sunt mai mult decat plinute si probabil ca asta o ambitioneaza sa nu ajunga la fel. Oricum, ma bucura ca se supune observatiilor mele si regulilor pe care incerc sa i le impun in privinta alimentatiei. In plus, imi place ca e dornica mereu de miscare, iese in fiecare zi afara cu bicicleta si de ceva timp ma innebuneste ca ar vrea sa mearga la inot sau la tenis de camp.

Eu cred ca e important ca parintele sa stabileasca o cooperare cu copilul. Nu stiu daca e ok sa pacalim, sa interzicem, sa ascundem alimente... mai devreme sau mai tarziu copiii vor creste si vor face singuri alegerile alimentare, prin urmare, cred ca e important sa intelaga de ce au / nu au voie sa manance anumite lucruri, de ce trebuie sa faca mai multa miscare decat sa stea la calculator etc... E greu sa explici, insa sunt multe metode de a o face si pana la urma copilul pricepe...

MElise

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MElise
[De cateva saptamani insa am discutat cu ea despre ce e bine si ce nu e bine sa manance si se pare ca intelege.
Oricum, ma bucura ca se supune observatiilor mele si regulilor pe care incerc sa i le impun in privinta alimentatiei. In plus, imi place ca e dornica mereu de miscare, iese in fiecare zi afara cu bicicleta si de ceva timp ma innebuneste ca ar vrea sa mearga la inot sau la tenis de camp.

Eu cred ca e important ca parintele sa stabileasca o cooperare cu copilul. Nu stiu daca e ok sa pacalim, sa interzicem, sa ascundem alimente... mai devreme sau mai tarziu copiii vor creste si vor face singuri alegerile alimentare, prin urmare, cred ca e important sa intelaga de ce au / nu au voie sa manance anumite lucruri, de ce trebuie sa faca mai multa miscare decat sa stea la calculator etc... E greu sa explici, insa sunt multe metode de a o face si pana la urma copilul pricepe...

MElise

exact asa procedez si eu cu fiul meu, are aproape varsta fetitei tale. intelege, coopereaza insa nu pot sa spun ca e usor...uneori imi vine sa renunt la toate si sa il las sa manance ce si cum vreaapoi ma ambitionez din nou, imi cere iertare ca face mofturi (data trecuta mi-a spus sa incerc sa il inteleg, ca asa reactioneaza el cand nu are dulciuri in organism)acum ca se vad rezultatele, mai putine kilograme si cm il se ambitioneaza si el.
insa atunci cand copilul e mic si pofticios cum sa procedezi ca sa nu ii ascunzi mancarea?

Mergi la inceput