draguta faza cu reactia cauzata de lipsa dulciurilor in organism... imi aminteste de replica pe care o avea fiica-mea cand, dupa ce nu manca tot pentru ca zicea ca nu mai incape in stomac, imi cerea ceva dulce. Si cand o intrebam daca dulcele mai incape in stomac imi raspundea cadulcele are camaruta lui separata in stomac.
Da, si mie imi vine uneori sa o las balta cu alimentatia sanatoasa, insa acum sunt mai motivata ca oricand, pentru ca eu insami am ramas cu destule kg in plus dupa sarcina (am nascut acum 2 luni al doilea bebe). Asa ca incerc sa profit de faptul ca stau in concediu 2 ani si ca am oarecum timp sa ma ocup de asta. Dupa aceea, vom mai vedea... poate ca se va transforma in rutina si nu va mai parea greu.
MElise
Cred ca, de cele mai multe ori, este si vina parintilor atunci cand un copil ajunge obez. Dar, in aceeasi masura cred ca, parintele trebuie ajutat sa inteleaga unde greseste si invatat. Obezitatea este o boala complexa care afecteaza intreaga familie si care trebuie abordata multidisciplinar.
Stiu ca exista programe pentru copiii obezi si parintii acestora, programe ale unei fundatii care se preocupa de tratamentul obezitatii cu ajutorul unor nutritionisti, psihologi, diabetologi, endocrinologi, antrenori de sport etc. Exista si tabere de nutritie unde copiii sunt invatati cum sa manance sanatos, dar si cum sa creasca toleranta la frustrare, cum sa comunice mai bine cu adultii, cum sa se integreze mai bine intr-un grup, cresterea stimei de sine etc. Pentru ca daca s-a ajuns la obezitate, nu mai este doar o problema despre alimentatie.