Este obezitatea copilului vina parintilor?(2)
Raspunsuri - Pagina 7
ioachim spune:
viviana
e posibil sa manance dulciuri din cauza stresului examenelor, sa simta nevoia sa rontaie cand invata si sa ii dea si un boost de energie.
spun asta pt. ca eu asta faceam si din pacate inca fac: mananc pe fond de stres si de oboseala si atunci am tendinta sa mananc dulciuri, desi de obicei nu sunt o mare pofticioasa si prefer mancarurile sanatoase.
poate poti urmari cand are tendinta sa rontaie prostioare si sa incerci sa ii dai fructe. de asemenea, ideea cu bombonelele de la nestle mi se pare foarte buna, pt. ca au putin calorii.
eu personal am tot incercat sa ma dezvat de acest obicei (in nici un caz sa imi restrictionez mancarea, dar sa incerc sa constientizez diminuez aceste pofte de rontait fara fundament de foame ).
nu am reusit in totalitate, dar incerc pe cat posibil sa inlocuiesc cu urmatoarele: fructe, ceai, bombonele foarte mici de ciocolata crocante dar cu putine calorii, cereale fara zahar dar crocante care imi plac foarte mult, biscuiti foarte subtiri de cereale integrale, chiar si lolipops (organice ), care imi dau sentimentul ca rontai ceva desi un lolipop are 30 calorii, etc.
cateva sugestii pt. ca stiu cum e.
spre exemplu, eu nu cred ca as avea niciodata probleme cu greutatea (mananc bine si din toate, dar relativ ponderat ) daca nu ar fi rontaitul pe fond de stres care e singurul mare pericol la adresa siluetei mele
sper ca te ajuta. succes la examen!!
giulia81 spune:
Deci a trecut o saptamana de cand am aplicat sfaturile nutritionistului si baiatul meu a slabit 1 kilogram, ceea ce e bine
e cam greu intr-adevar, sa ne dezobisnuim sa ciugulim prostii intre mese, dar se poate.
pot sa spun ca a fost si vina mea faptul ca are aceste 4 (acum 3) kg in plus, pentru ca nu i-am facut un program de masa, l-am lasat sa manance cand vroia. Iar faptul ca nu a fost slab niciodata nu a ajutat deloc. Insa ma bucur ca am intervenit la timp si sunt mandra de el ca se tine tare pe pozitii, desi stiu cat de greu ii poate fi
Caught between the devil and the deep blue sea...
ela_04 spune:
Noi am trecut pe lapte la sticla tot Napolact. Nu stiu de ce imi pare mai buna marca asta...asa m-am obisnuit cred.
Dar...am uitat sa vorbesc cu doctora lui despre decizia asta a mea...desi am fost chiar azi la ea.
Eram atat de preocupata de agitatia asta a lui si de faptul ca nu se prea poate concentra ca am si uitat de lapte.
O sa o sun maine.
E mai greu decat cu laptele praf. Cine zicea ca scapi mai usor sau mai ieftin se insela... era mai comod cu LP. Cumparam 2 cuti sau trei si numai aveam treaba toata luna. Acum am calculat la pret e la fel dar trebuie sa am grija sa nu uit sa cumpar, nu se poate cumpara in cantitati mari, trebuie sa verific mereu data si tot asa...
In fine ... baiatul sa fie bine.
giulia81 spune:
ela_04, este lapte la sticla la napolact? adica sticla sticla, nu pet?
eu cumpar de obicei lapte uht
ela_04 spune:
Este o sticla de plastic...ca un bidon...
E tare bun, mie imi place.... vad ca si baiatul l-a acceptat fara probleme. Oricum il foloseam de mult la piure sau altele...
edit. mie personal nu imi place laptele cu uth ...decat la cafea. de baut are un gust... fad. Normal ca nu o sa dau baiatului ceva ce mie nu imi place. Daca nu accepta...mergeam pe toate variantele inclusiv ne reintorceam la LP.
Victoria_mami spune:
Ela, ma scuzi ca ma bag in vorba, dar de ce sa nu-i dai ceva ce tie nu-ti place. Eu, de ex., am luat ceva, am gustat nu mi-a placut, in schimb Victoria a zis ca-i place. Or fi ei copiii nostri, dar e posibil sa aiba gusturi diferite de noi.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
giulia81 spune:
ah, de sticla aceea stiam, e de fapt pet...nu ma dau in vant dupa el, prefer laptele uht de la lidl, cel in cutie rosie.
intreb si eu, ca si victoria, de ce sa nu ii dai copilului ceva ce nu iti place tie? sunteti 2 pers diferite cu gusturi diferite...
ela_04 spune:
Pai... laptele ala mie imi pare la gust ca e PL diluat la maxim...adica ca o apa chioara colorata... cum sa-i dau asa ceva?!
si am zis ca pana se hotaraste el ce ii place si ce nu, bem impreuna acelasi lapte.
Are inca 2 ani. e un pui mic.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 Pai... laptele ala mie imi pare la gust ca e PL diluat la maxim...adica ca o apa chioara colorata... cum sa-i dau asa ceva?! si am zis ca pana se hotaraste el ce ii place si ce nu, bem impreuna acelasi lapte. Are inca 2 ani. e un pui mic. |
Ela, si eu ma simt oribil sa-i dau ceva ce mie nu-mi place, dar daca ei ii place, de ce nu? In fond si la urma urmei, nu ne poate place tuturor acelasi lucru. Desi, DA, puiul tau e micut inca. Eu pe Victoria nu o oblig sa manance absolut nimic; ii dau sa guste si daca-i place mananca, daca nu, nu! Si stie ca nu trebuie sa manance, eu as vrea doar sa incerce, sa guste si apoi ea decide daca-i place si daca nu. Si la 2 ani e deja destul de maricel sa iti spuna daca nu-i place. Deja la 8-9 luni scuipa afara daca nu le place.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
ela_04 spune:
Exact din cauza subiectului la care suntem Victoria_mami...
Pt ca el ar manca orice. Nu spune la nimic ca nu e bun sau ca nu ii place
daca scuipa ceva inseamna ca si-a muscat limba probabil
Acum lasand gluma la o parte daca ceva e mai bun calitativ si ceva e mai putin bun...tu nu ai incerca sa-i dai copilului tau ce e mai bun?
Si eu de exp ii dau copilului brocoli la greu desi nici eu nici sotul nu mancam. Pt aportul de vitamine...