Este obezitatea copilului vina parintilor?(2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Apropo de ciocolata tineti cont de faptul ca cea neagra este mai sanatoasa decat cea cu lapte (pentru ca are spre exemplu mai multi antioxidanti). Insa ambele au un numar ridicat de calorii, adica nu se poate spune ca tii o dieta si inlocuiesti ciocolata cu lapte cu cea neagra. Aceasta e ma sanatoasa, dar ingrasa si ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Da, Androix ai dreptate.
Momentan i-am spus ca daca simte nevoia de dulciuri mai bine compot sau inghetata de fructe. I-am cumparat niste bombonele de la Nestle, rotunde si portia de 9 are vreo 30 calorii.
Cu painea e o poveste. Acasa mai mananca neagra sau de secara da' la scoala nu vrea. Cred ca ii e rusine.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Lali, eu nu cred in teoria caloriilor asa ca nu ma deranjeaza daca are un numar mare de calorii.

Pentru la scoala ii mai poti face sandviciuri in lipie libaneza in loc de paine. Exista si lipie graham, dar chiar daca nu gasesti si din alba daca ii faci, oricum cantitativ este mai putina decat doua felii de paine alba, deci e un castig.

Eu am aceasta problema cu painea, de mica mi s-a spus sa mananc cu paine ca sa ma satur sau ca sa nu mi se aplece daca erau mancaruri cu sos asa ca acum painea este probabil alimentul de care nu ma pot lipsi sub nicio forma. Aici daca reusesc sa ma controlez fata de copiii mei, adica sa nu-i silesc sa manance paine, ceea ce recunosc o cam fac, zic ca as avea o mare reusita. Altfel noi nu avem deocamdata probleme cu greutatea. Filip are 123 cm si 23 de kg la 7 ani, eu zic ca e ok.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Painea integrala, painea cu cereale este un castig pentru sanatate si nu e ceva de evitat, in cantitati rezonabile desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Am citit numai primul post, deci, daca s-a mai spus, imi cer scuze.
E posibil sa fie vina parintilor, INSA nu numai alimentatia este cheia obezitatii. Mai trebuie tinut cont si de genetica, de tendintele parintilor si chiar a restului familiei (unchi, matusi, bunici) spre obezitate. Am un exemplu, pardon, 2 chiar sub nasul meu: fetita mea, care mananca chiar de toate, ciocolata cand are ea chef, dulciuri cand le cere (e hipoglicemica si in general, cum coboara glicemia simte nevoia de zahar, deci ii dau oricand imi cere) si care are 13 kile la 4 ani. Apoi e fiica-mea cea mare (vitrega) care pe la 11 ani a inceput sa toot puna. Si nu mananca nici fast food nici junk, nici dulciuri. Pe la 16 ani a incercat si o dieta, si degeaba, pe cuvant ca si salata se pune pe ea... asa e ea. Are constructia matusii ei (sora fostei sotii a sotului meu, ca maica-sa arata super-bine la 46 de ani, si a arata bine intotdeauna). In schimb, fiica-mea cea mica, e ca mine. Eu am un metru jumate si vreo 46 kile, deci, genetica isi spune cuvantul.
Nu neg, in schimb, ca exista si copii obezi unde vina e clar, a parintilor. Ii vezi, la 3-4 ani si 40 de kile, cu punga de McDonalds in mana... acesti copii vor creste si vor ajunge adulti obezi, cu probleme grave de sanatate, predispozitii la diabet, riscuri de probleme de inima, colesterol crescut. Parintii, din pacate sunt inconstienti si le scad acestor copilasi sansa la o viata lunga si normala, la o viata sanatoasa. Vazusem o emisiune a lui Dr. Phil si era acolo o mamica (de peste 100 kile si ea) cu un baietel de vreo 2-3 ani care cantarea cam cat mine si ea a zis ca niciodata nu a gatit mancare de bebelus. APoi ii arata acasa cum manca acel copil vreo 2-3-4 carnati dimineata la micul dejun si restul din casa se ascundeau de el sa manance ca venea si le lua din farfurii DUPA toti acei carnati si mai stiu eu ce mai avusese.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Victoria, ma scuzi ca ma bag, dar sa stii ca la hipoglicemie se recomanda tocmai mese regulate si fara zahar. Zaharul este cel care induce un soc de insulina in organism si face ca glicemia sa urce si sa coboare vertiginos. Deci in loc de zahar si dulciuri, fructe si legume, regulat.

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

Cip, multumesc. Da, stiu ce zici tu. Nu am explicat eu f. mult; cand coboara glicemia ii dau urgent ceva cu zahar si apoi mancare ca lumea, Dar in general, cand e joasa glivemia nu avem juma de ora sa o ridicam, zaharul o ridica in 10-15 minute. Cand incepe sa-i scada glicemia, ii scade foaaaaaarte rapid. Eram la test in spital si a scazut in 12 minute de la 2,8 la 1,6.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Copiii nu ajung peste noapte obezi sau subponderali. Parintii ar trebui macar sa observe din timp ca este ceva in neregula cu greutatea lor si sa ii duca la medic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Copiii nu ajung peste noapte obezi sau subponderali. Parintii ar trebui macar sa observe din timp ca este ceva in neregula cu greutatea lor si sa ii duca la medic.

Nu neaparat dusul la medic este problema.
Ci ceea ce faci acasa dupa ce vii de la medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:

Ci ceea ce faci acasa dupa ce vii de la medic.

si cu atat e mai greu daca ai un copil mofturos

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu cred ca, daca parintii ar ajunge totusi la medic (ma indoiesc ca toti o fac), ar exista sansele sa fie responsabilizati, sa li se deschida ochii, sa li se spuna unde au gresit si ce trebuie schimbat in alimentatie. In plus, odata ajunsi la medic, este posibil sa se descopere chiar anumite probleme de sanatate ale copiilor (hipo- sau hiper- tiroidie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Eu cred ca, daca parintii ar ajunge totusi la medic (ma indoiesc ca toti o fac), ar exista sansele sa fie responsabilizati, sa li se deschida ochii, sa li se spuna unde au gresit si ce trebuie schimbat in alimentatie. In plus, odata ajunsi la medic, este posibil sa se descopere chiar anumite probleme de sanatate ale copiilor (hipo- sau hiper- tiroidie).

corect!

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput