Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (68)
Raspunsuri - Pagina 14
ramonavlas spune:
Am fost azi la o nunta in Cluj, am dansat o gramada pe tocuri inaaaalte iar bebelusa s-a simtit si ea f bine. Am facut si primele poze insarcinata, cred ca sunt si ultimele, nu imi plac femeile insarcinate si cu asta basta.
Referitor la meniu, al nostru e cam asa:
- ora 8 paine unsa cu ceva, de obicei linge ce e pe paine
- ora 10 fruct
- ora 12 supa/ ciorba + felul 2
- ora 17 iaurt/ fruct
- cel tarziu ora 20 supa/ciorba/bruschete
- ora 21.15-21.30 nani
Lapte nu bea deloc, de niciun fel, nici nu a baut.
Oul, doar dres in ciorbe.
In rest, slava Domnului nu facem figuri la mancare!
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010
27+
rodyka spune:
hop si eu la ceas de sambata seara . e vreme de ploaie asa ca nu prea am intarziat la cumparaturi si nici la plimbare , atat doar cat sa iau lp pentru Isa si... o maturica de jucarie -ca ma innebuneste cu ale mele cand le prinde , o carticica de colorat, culori si un balon cu heliu (a ales-o pe Dora in detrimentul lui Hello Kitty) care acum e in tavan, nu mai prezinta interes
tati e IAR la bucatarie si eu rontai biscuiti in forma de dinozaur, daca tot nu-i plac Isei . suntem oarecum pe drumul bun si eu si Isa, desi azi am ajuns acasa tot dupa ora 18
despre meniu, offf, nu credeam si nici voi nu credeati sa ma plang de Isa ca mananca putin sau nu mananca . eu cred ca MD nici nu mai serveste, ca la gradi la MD la 10.30 papa copiii biscuiti sau paine cu ceva sau sandwizh sau cate-un fruct, ori in meniul de acasa avea fructele bucatele sau prin razatoarea mare sau pasate cu furculita. ii pun oricum o cutie de lapte cu paiul de 200 ml, ala stiu ca nu-l refuza! lapte mai bea si seara (240-270) si dimineata devreme (180). la 13.30 la amiaza in ultima vreme i-am pus cate un borcanel de 250 g de pui -sau peste sau curcan sau vita- cu legume, ca altceva nu putea inghiti . acasa mai papa supa ca Maria, daca nu vine prea obosita si se pune direct in pat la culcare. gustarea de la 17 o ia tot cu Maria, cereale cu lapte sau iaurt sau paste si cina, cu noi, pe la 20-21. culcarea e undeva intre 22-23, isi ia singura catelul si paturica si ne face papa, ne trimite pupici ca ea face "nana".
revin, tati a pus masa
Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
tina_80 spune:
Buna seara!
Am ajuns si noi acasa pe la ora 21 cu R frant!
Am plecat pe la 10, la ferma ca a fost ziua unui cumnat, ne am strans familia si cativa invitati. Am fost multi, copii multi, R s a jucat cu ei, chiar daca erau peste 5 ani, dar toti il protejau si il imbratisau, a fost asa fericit!
De caini si pisici nu v am mai spus ca ii ia pe toti in brate, ba cu capul in sus sau jos si ii lipeste de fata sa i iubeasca.Unii stau, alti alearga, ca atunci cand R e mai furios ia un bat si incepe sa alerge toata ferma de la caini, pisici, gaini si vestitul cocosul care sare pe tine sa te ciupeasca, dar la R nu are nici o sansa ca el intra cu batul in mana si incepe sa i fugareasca.
Catalin, sotul e din tripleti si sororile lui nu mai seamana f mult, s au cel putin asa credem noi. Una e insarcinata si e programata in 4 mai la cezariana, iar alta e f slaba. Si la ambele le spune " oana" si azi ii spunei Oanei:" oana, ata oana!" adica Oana, alta Oana :))) deci R inca vede f bine asemanarea.
Probabil si cand v a naste Oana, copilul o sa creada ca are 2 mame
Ziua lui R o sa i o fac la ferma, chiar daca sarbatorim noi oamenii mari dar zic eu ca v a ramane o amintire frumoasa, poze cu tort, unchi, matuse si verisori.
O sa o facem mai devreme pt ca atunci cand v a fi ziua lui nu e tati in tara:(
Raducu are 16 kg dezbracat. Kg astea le are de vreo 4 luni, dar nu mi fac griji ca mi se pare ca arata f bine, nu e gras dar nici slab. E si inaltutz:)
Dimineata ora 8 manaca ou si branza pe paine/ unt pe paine/ cerealelele vrea sale rontaie si jumatate de cana de lv. De cand se trezeste spune apte, adica lapte, daca vede laptela pranz ar bea si atunci.
O gustare pe la 10.30 struguri, pepene rosu, covrigi, pesmet
La 13 pranzul e o felie de paine inmuiata in ciorba/ supa cu carne sau fara. Manaca o portie de adult.
La ora 17.30 este felul II, tocana, ghiveci, pilaf cu carne, peste cu mamaliga, gratar cu cartofi sau piure, friptura cu brocoli, paste cu creveti si parmezan( stiu ca nu e voie dar eu i am dat ) ciulama de pui cu mamaliga, salatade rosii cu branza sau alta mancare de mai sus. Cam asta ar fi mancarea care ii place la masa de la amiza si m am saturat sa tot i le fac numai pe astea
Nu manaca nici el orice, daca ii dau altceva mesteca si dupa tipa sa pun mana sa dea jos la mine in palma
Si in parc mai iaucu mine, ba un castravete, mar. Vedela alti copii si cerseste fel de fel de rogodele cum ar fi covrigei, pufuleti sau floricele....si uite asa ma conformez si ii cumpar si eu...lprobabil gresesc dar nici nu l pot feri, ca pofteste
Maine mergem tot la ferma la aer si la pranz tot acolo il culc, prilej cu care ii voi lua o olta de acasa, ca avem vreo 3 si reductor si tot nu vrea sa faca niciunde.
Am sa i pun chiloti ca i am luat si imi iau la mine vreo 5 perechi si o sa i explicam.
O cumnata de a mea a spus ca se pune si ea pe olita sa vada R ca acolo tb sa faca:))))
Va pup si va doresc un weekend placut!
paula_m spune:
Neata
Ce imi place de Raul ca imi raspunde la aproape orice intrebare cu DA. Pana acum nu prea folosea da...asa imi place sa-l intreb toate prostiile si el imi zice da. La care ar tb sa raspunda cu nu, mai zice maine, dar pe NU inca nu-l foloseste.
Mancarea la noi e asa :
- cand se trezeste 150 ml LP
- la 10 -1,2 felii de paine cu branzica, cu pateu, cu miere, etc
- la 13 - felul I cu o feliuta de paine
- La 17 - felul II
- la 19 - de regula, mai papa ceva, sau rontaie biscuite, sticks, etc
- la 21 -150 ml LP
Fructele le papa intre mese.
Si are cam 12.300 kg. Nu e gras, sau cel putin mie nu mi se pare gras...Si chiar mananca destul de mult.
Ce caldura e afara!!! Deja am inceput sa-l dau cu crema de protectie solara, si am iesit in tricou. Azi cred ca trecem si la pantaloni scurti...sa vedem. Inca nu am vazut nici un copil in pantaloni scurti, dar tb sa incepem de undeva...
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
MI 2
crispro spune:
Neata!
Si la noi e f cald. In tricou il scot si eu pe v, dat cu crema. Ieri i-am dat niste pant lungi f f subtirei, azi ii dau pant scurti. E cald de numa. Singurul dezavantaj la pant scurti- se zgarie/loveste mai rau la genunchi, ca mai cade, mai se pune in 4 labe, se mai taraste pe scari. Asta e...
Noi mergem azi la un botez, iar mananc bunatati.
Ramo, te-am vazut in poze la nunta, ce bine arati!
Duminica faina, mamici si pitici!
Sa-l ajutam pe Alex
Victo spune:
maine am zi de curatenie generala. (asta asa, ca am zi libera...). asa ca azi ma bag in dulapul cu hainele copiilor. sa vad ce pastrez, ce dau la altii..aoleo..iar o sa ma apuce jalea..
saddie spune:
Noi am fost la Ferma Animalelor de dimineata. Surprinzator Medeea n-a fost prea incantata. Cel mai mult i-au placut gainile, ratele si strutii dar in rest nu. Ba din contra, cand ii dadeam paie sa dea la oi zicea "nu, nuuu!!!" si fugea cu ele cat colo, nu cumva sa i le manance oaia .
Caldura mare si la noi. Eu am trecut la rochite si maneca scurta. La rochite ii mai dau colanti ca sa nu-si juleasca prea rau genunchii dar in curand renuntam si la aia. In mod ciudat inca mai erau multi copii cu caciulite tricotate si geci.
Cu job-ul momentan e la nivel de discutie. Le-am zis ca sunt interesata acum vom vedea mai departe ce se intampla. Sper sa iasa pentru ca, asa cum spuneam e o varianta f. convenabila.
paula_m spune:
Noi am fost la zoo, cu Matei!! A hranit Raul cu pufuleti toate caprele de la zoo...au mancat alea la pufuleti cat pt toata viata. Si la porcii mistreti le-a dat, bine ca au scapat tigrii de pufuleti, nu de alta, dar el le intindea pufuletii, nu ii lasa din mana( efectiv era cu mana in gura caprelor), se dadea o lupta intre Raul si caprite, si el se distra de minune. Vb Oanei, de ziua lui...ii iau o capra si muuulti pufuleti
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
MI 2
puiutz_mic spune:
Alice deci nu mai veniti la Cta? Pacat, ca e o vreme superba, nu e asa cald ca la Bucuresti :((
Baby pai asta e, ca nu am nici o idee unde sa-l dau. La cresa parca nu l-as mai da, direct la gradi sau poate ar fi bine si la cresa, mai invata una-alta kk la olita, sa pape singur, dar problema e cu mancarea de regim. Of, ca nu stiu cand mai scapam...Ieri facuse iarasi bine, asa ca aseara i-am pus cateva lingurite de iaurt in mar copt+branzica. Azi a facut iarasi moale Noroc ca ii dau afine zilnic, eu cred ca de la astea se drege imediat...dar totusi daca-i dau ceva care iese din schema cat de cat, trece pe kk moale . Exclus sa renunt in vreo zi la orez fiert ca baza pentru mancarea de pranz.
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!