Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (68)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauri_ca spune:

Buna fetelor!
N-am mai citit nimic de o sapt., timp in care familia s-a inmultit cu un nou membru, o pisicuta mica, mica, de vreo 2-3 sapt. care fusese abandonata impreuna cu fratiorii ei, in curtea scolii unde invata Radu. Asa ca acum ii dau sa pape cu seringa (inclusiv noaptea), ii spal carpele din culcus si o spal la fund si pe labute. Deci e ca si cum as fii la bebe 3. Lui Stefi ii e drag de ea, dar o cam chinuieste, o ia in brate cu capul in jos si o arunca, deci trebuie sa stau mereu cu gura pe ea si sa le pazesc.

La muti ani Bumble, sa fii sanatoasa si fericita!

Crispro, si Stefi cu mesele cam la fel, doar ca noi papam micul dejun (ou, cereale sau o feliuta de paine cu ceva) si apoi laptele, iar fructe intre mese. Dar de multe ori nu mananca portia intreaga si ramane pe undeva pe la 100 gr. la o masa. In plus mai bea un biberon de lapte dupa amiaza, la cererea ei. Are 9.700 kg., la 1 an avea 9.00, deci 700 de gr. in 9 luni, f. putin. De o sapt. ii dau compex de B-uri, dar inca nu e nici o schimbare cu apetitul. Ma bucur insa ca e sanatoasa, si eu eram f. f. slaba cand eram mica si uite ca m-am facut mare

Fetele din Cta, de azi pana pe 1 mai, pe plaja H2O se tine un festival international de zmeie, cu profesionisti si activitati pt. copii. Noi vom merge acolo maine pe la 11 si daca o sa ne placa mergem si dupa amiaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Sal'tare!

Crispro, bravo pt. vestile bune de la orl! Cu papica - cred ca Raducu mananca ceva mai mult decat Vladut, asta chiar e tare, ca mie mi se pare ca mananca putin

La noi e cam asa:

Dimineata la trezire: 200-230 LP (el ar bea si mai mult, dar nu-i mai dau eu, ca LP-ul asta Peptamen e hipercaloric si ii taie pofta de mancare pe toata ziua)

Gustare: 1 banana+eventual cateva afine (uneori 1/2 banana)

Pranz: cred ca aprox. 180-200 gr. orez cu legume + carne/ou/peste (se intampla sa nu pape chiar tot, de multe ori, dar in ultimul timp papa binisor)

Seara: 1-2 mere coapte+branza + eventual afine sau cereale orez+roscove: aprox. 150-180 gr

La culcare: LP 250 ml

Acum are in jur de 10.600 kg cred. Poate chiar 10.700, nu sunt chiar sigura. Pai inseamna ca al meu deja are de 4 ori greutatea de la nastere

Alice nu va certati inainte sa plecati la drum

Azi am fost un pic pe plaja in Eforie, dar batea un vant destul de rece, asa ca n-am stat mult. Raducu vroia in apa, desigur

Lauri_ca multumim pentru info cu zmeiele

Baby ma bucur ca e bine bebelina! Deci se pare ca va fi ceva mai linistita decat Tudor . Demult tot vreau sa te intreb la ce gradi il dai pe Tudor? Poate ii facem colegi

Am chef de duca, asa ca azi ii fac papica de pranz si cand se trezeste o taiem de-acasa, o sa pape in masina. Inclusiv cina. Sau pe unde oprim.

Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010

Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Buna ziua, fete dragi!

Crispro, si eu cred ca Vladut mananca putin. Voi aveti o singura masa principala, cea de la pranz.

Programul nostru de masa:

- in jur de 8.30 mic dejun (azi a fost o felie de paine toast cu unt si miere; mai mancam paine cu branzica tartinabila si legume, pate, cam de trei ori pe saptamana fructe pasate cu cereale si diverse seminte si nuci, mai rar omleta si ou) dupa care bea lapte de capra cam 180 ml.

- gustare de fructe in jur de 10.30 (jumate de fruct, un fruct mai mic)

- pranzul e la 13-13.30, un singur fel de mancare gatita cu carne, oua, peste, simpla, depinde... cam 200-250 gr.

- gustare de fructe sau iaurt (depinde cum a mancat la pranz)

- cina e in jur de 19.30, budinci, diverse mancarici cu legume, fris, orez cu lapte, mamaliga, paste, etc (incerc sa fie cu lactate), cantitativ cam 150-180 gr.

- inainte de culcare 210-240 ml lapte.

Binenteles ca sunt zile in care nu prea mananca... si rar mananca toata portia, dar tot programul asta de masa il avem... e batut in cuie, mai jonglam cu cantitatile la gustari, daca nu ne place meniul la mesele principale.

Programul asta il avem cam de la 1 an si 3-4 luni, recomandat de pediatra. Ea mi-a spus sa-i dau laptele de dimineata dupa micul dejun, ca altfel il va refuza.

Poate incerci sa-i dai ceva mai consistent la micul dejun, e o masa importanta mai ales pentru pitici.

Ma bcucur ca ati primit vesti bune de la ORL. Si ce intelegator a fost Vladut.

Si noi cand am fost la consult a stat foarte cumintica. I-am spus inainte sa intram in cabinet ce o sa-i faca medicul. Si in timpul consultatiei, tot timpul ii spuneam 'procedurile', sa stie ce i se face. Cand s-a uitat in gat nu prea i-a placut... Seara la a doua consultatie, la fel, cuminte pana a ajuns sa se uite in gat. Atunci chiar a plans un pic, dar i-a trecut repede.

de Solnushka Natali - 13.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Cris imi place programul si meniul vostru! Si eu as vrea sa-i dau lui Raducu un mic dejun mai consistent, dar pana nu terminam cu regimul nu prea am ce... Ar fi doar LP-ul sa i-l dau cu cereale, dar nu prea ii place . Seara iarasi nu imi convine ca nu am prea multe variante... s-a cam saturat si de mar copt+branza. Azi ii pun si o felie de gutuie fiarta, sa vedem daca ii place.

Ma duc sa-i fac branzica si dupa aceea plecam prin oras. Nu am putut sa-mi respect planul cu plecarea imediat ce se trezeste din cauza ca a bocit iarasi vreo jumate de ora cand s-a trezit si vroia numai in brate la mine. Nici nu puteam sa-i punem pampersul . Offf, daca m-ar vedea la trezire nu ar mai plange, dar nu prea am cum sa fiu langa el ca imi mai fac si eu treburile prin casa.

12.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Tina, bravo lui Raducu! Si eu observ ca din ce in ce mai mult li se dezvolta functiile cognitive. Si SN isi aduce aminte de unele chestii de care eu am uitat si face multe asocieri intre lucruri, persoane, situatii, etc.

Rody, cand te intrebam cum mai rezisti, la asta ma gandeam, sa nu cedezi fizic. Ai grija de tine, sanatatea e mai importanta decat toate.

Baby, ma bucura vestile bune despre bebelina. Cumintica de ea, iti doresc sa fie asa si afara din burtica.

Laurica, deci asa, aveti un nou membru. Alta gija acum... Cum mai e Stefi cu programul de somn? Super actiunea cu zmeele

Cum mai sunt bolnaviorii???

S-aveti un w/e fain in continuare!

de Solnushka Natali - 13.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic
Baby ma bucur ca e bine bebelina! Deci se pare ca va fi ceva mai linistita decat Tudor . Demult tot vreau sa te intreb la ce gradi il dai pe Tudor? Poate ii facem colegi

12.08.2010

Acum il dau la cresa la Flamanda...Va fi coleg cu printesa lui Laura iar de la 3 an la gradinita de la Tomis 2 ..am referinte f bune despre ea ....Tu unde vrei sa il dai pe Raducu?

Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

sunt in minutele in care baietii nu se bat..Mihai nu striga dupa mine..
sa vedeti cum a invatat si el sa vorbeasca..zice deja si cate 2 cuvinte: taci..guuaa.. (taci din gura)..mai aude pe la noi.

trebuie sa ii bag la baita, gata..m-au tabaraaat.
am fost cu S in gradina botanica..greu dle, singura cu el, fara masina..

-simbol pt stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Elena, care drum? Unde sa plecam ca marius a fost leguma azi si mai tare m-am enervat cand il auzeam vaitandu-se. Eu nu m-am vaitat asa dupa operatii..
Oricum, sunt suparata rau pe el, si ca sa fie treaba buna a inceput sa imi curga si mie nasul. Ma ustura si gatul, dar cred ca de la fumul pe care l-am inhalat aseara.
Cred ca in seara asta ma culc odata cu copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Si mie imi place meniul lui Cris. Al meu nu e mancaciis. Daca ii dau gustare pe la 16( un fruct, iaurt) si un soi de cina pe la 19- mananca putin, iar lp la 21 deloc. Oricum, vrand nevrand la programul asta trecem cand intra la cresa.lp nu pot sa ii dau nici dupa mic dejun, nici ziua, ca nu bea decat dimineata la trezire - dar tb sa fiu pe faza, chiar cand se trezeste si e inca somnoros. Daca se trezeste bine nu il mai vrea deloc. Si seara la fel, il bea dupa ce e f linistit, cu starea de somn indusa ( intuneric, muzica de somn). Doar pranzul il mananca in scaunul de masa. La 17 cand ii dau paste/ mamaliga, cereale, daca sta in scaunul de masa nu mananca nici 100 grame. Nu are stare, nu are rabdare. Asa ca ii mai dau prin casa, dupa el.

Mersi fetele de raspunsuri!

Azi am chemat 3 perechi de fini la gratar -cu 2 bebei de 5 luni. A fost fain, nu usor, dar fain. Si v s-a simtit tare bine, il vad ca e asa bucuros ca ii lucesc si ochii! Tare figura mai e. A inceput de 2-3 zile sa lege 2 cuvinte, mi-e drag de mor!!! Cand vine taica-so in casa, primul lucru ii zice "aina jos"- haina jos. Tata/so executa.apoi vlad zice "cici jos"- papucii jos.si ne mana si ne aduna cum vrea el. Puisorul meu!!! Asa-s de faine zilele astea cu vreme buna, cu copilul te poti intelege, ca e mai marisor, ioi, e din ce in mai fain!

Alice, si io m-as fi enervat... Vasi rar iese la o zi de nastere, ceva cu baietii. Si ma enerveaza ca doarme a doua zi ca purcelul.

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare mamici si delfinasi,

Multumim de gandurile bune...suntem muuult mai bine...ieri a facut de 2 ori kk si astazi 1 data, de joi seara ii dau antibiotic 7 zile dupa care refacem analizele.
A inceput sa manance binisor...ea ar vrea de toate dar o mai tin si maine pe regim.

Astazi am fost sa le iau sandale am gasit la Deichmann chiar dragute...piele interior exterior...in Iasi au fost 30-31 de grade maine mergem la gratar cu familionul.

David azi a vrut sa sara din patut si a cazut de si-a spart buza

multa sanatate bolnaviorilor

Mergi la inceput