Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (68)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic
Baby pai asta e, ca nu am nici o idee unde sa-l dau. La cresa parca nu l-as mai da, direct la gradi sau poate ar fi bine si la cresa, mai invata una-alta kk la olita, sa pape singur, dar problema e cu mancarea de regim. Of, ca nu stiu cand mai scapam...Ieri facuse iarasi bine, asa ca aseara i-am pus cateva lingurite de iaurt in mar copt+branzica. Azi a facut iarasi moale Noroc ca ii dau afine zilnic, eu cred ca de la astea se drege imediat...dar totusi daca-i dau ceva care iese din schema cat de cat, trece pe kk moale . Exclus sa renunt in vreo zi la orez fiert ca baza pentru mancarea de pranz.

Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010

Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!

Pai legat de gradinita cred ca ar trebui sa il dai undeva unde iti este usor sa il duci si sa il aduci. Din cate imi amintesc tu stai undeva in km 4-5 nu? Nu cred ca este usor pentru voi sa il dati undeva in centru...ca poate se strica masina...poate e zapada...si nu vei avea cum sa il duci sau sa il aduci....
Iar la cresa si eu vreau sa il dau pentru a sta cu copii de varsta lui plus ca ii invata sa faca la olita si sa manance singurei. Eu am fost si am discutat de cateva ori sa vad exact care le este programul si sunt foarte incantata...Abea astept sa vad cum va accepta el integrarea in colectivitate....Cred ca voi incerca sa il duc totusi de la mijlocul lunii iunie....sau inceputul lui iulie caci apoi in august este inchis dar macar voi stii clar ca ii place sau nu....si sa stiu ce fac cu el din septembrie....
Pe de o parte as vrea sa il tin acasa cu mine dar pe de alta parte ma gandesc ca ii va placea si se va acomoda rapid si va avea un program adecvat varstei caci eu cu bebelina mica cu siguranta nu voi mai putea sta cu el ca pana acum....Pe de alta parte mi se strange stomacul cand ma gandesc ca pe el il duc la cresa si nu vreau sa se simta exclus si sa creada ca din cauza surorii el e trimis de acasa....E tare greu dar sper ca voi lua decizia cea mai buna pentru el

Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Baby multumesc pentru sfaturi! Ideea este ca din motive de comoditate nu as vrea sa il privez pe Raducu de a merge la o cresa/gradinita buna. Sincer, nu am vizitat nici una pana acum, am auzit diverse ba de una, ba de alta. De cea din Flamanda si eu am auzit lucruri bune.

Imi doresc in mod special sa fie o locatie cu loc de joaca in aer liber, dar care sa le ofere si siguranta copiilor, sa fie o atmosfera placuta si mai ales personalul sa fie ok din toate sau din cele mai multe puncte de vedere. Stiu ca nu voi gasi chiar locul ideal, dar macar pe cel care intruneste cele mai importante conditii.

O sa-ti mai cer parerea

12.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

Oare eu am urat LA Multi Ani, pentru bumble?! Nu imi amintesc, asa ca urez si eu acum (inca o data) ca sa fiu sigura ca nu am ratat.

crispro, felicitari pentru vestile bune.

iuliana, felicitari pentru domnisoara finuta din buritk. Eu te sfatuiesc sa il duci pe Tudor mai devreme de iulie, in primul rand ca trebuie sa se acomodeze. In al2lea rand, e posibil sa faca muci in primele saptamani asa ca iti trebuie timp sa il tratezi inainte sa vina bebelina. In al3lea rand, el nu trebuie sa asocieze mersul la cresa cu venirea fetitei.

rodi, ce bine cunosc oboseala asta! Poate isi revine Isa si nu mai cere laptic noaptea si apuci sa te odihnesti.

mama, alice, ce noapte ai avut!

lauri_ca, sa va traiasca matza! Uite ca ai si tu un bebe mic acum.

mancare: Rebe are acelasi regim de hrana de vreun an incoace. Dimineata 200ml LP/ lapte de capra, uneori ii mai dau musli cu cereale
La 10,30 un fruct si un biscuite
la 13 un fel de mancare - nu am cantarit niciodata deci nu stiu sa va spun cat mananca. De obicei un castronel mic.
la 17 iaurt + un fruct
Pe la 19 mai fura din mancarea noastra cate putin
La 20,30 lapte LP/ LM!! - cand am reverve la frigider.
acum 2 saptamani avea 11 kg

Natalia tocmai s-a intors pentru prima data pe burta singurica!

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si Natalia Ioana - 06.02.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Baby cred ca sunt bune sfaturile Adrianei privind mersul lui Tudor la cresa

Adriana felicitari Nataliei pentru intoarcerea pe burtica

12.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

hello mamici,

eu ac de obicei intru asa o data pe sapt fara sa citesc.
sper ca sunteti ok,ai mei toti dorm,ne-am facut gratare in curte cu socrii(eu dovlecel la gratar),si tot sunt rupti acum,numai eu stau pe net ca astept sa fie gata ciorbita picilor.

am vazut ca Racusor punea problema chefurilor de 2 ani. nu stiu ce sa zic. Fiind vara noi il facem in aer liber obligatoriu,la o terasa cu curte maaaaare si eventual o piscina daca e(poate unde am facut anul trecut). Noi am inchiriat un tobogan din acela imens gonflabil ca sa se dea picii ,un animator si un ponei. Astea au fost distractiile picilor anul trecut(pe picii mai mari ca i mei inca nu stiau pe ce lume se afla:)))). Iar parintii puteau sa comande pt pici ce vroiau ei,nu meniu fix de genu cartofi pai cu snitel.
Noi a fost invitati vineri la o zi de nastere la McDonalds. Va dati seama ca nu am dus picii,am fost doar eu prezenta,asta e....

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Meniul nostru,

Mateo se trezeste de 2 ori pe naopte pt lapte,innebunesc!desi seara se culca cu burta plina,am incercat apa,am incercat sa nu ii dau nimic,urla ca vrea lapticu lapticu asa zice si nu scap fara.
Asa:la 9.30 lapte de migdale cu cereale,o juma de banana si diverse seminte,un fruct.

13,30-ciorbita cu putina paine sau un felul II(spanac,urzici,linte,paste,etc..)
17- o gustare gen,mamaliguta,orez cu lapte si un sos de fructe,budincute cu mere,quinoia,etc...salam de biscuiti vegetal cu muuulte cereale si fructe uscate,sau un bol cu diverse nuci,seminte,germeni,fructe uscate
sau o salata cu de toate in care pun seminte de dovleac si fulgi de drojdie
20-o supa usoara,de rosii,de legume,o crema de legume sau un mic felul 2 daca la pranz a avut ciorba
sau mai nou le place la nebunie paine cu ulei de dovleac si rosii

22-lapte soia330ml

si la 6dim e regula de cand s-au nascut ,mai beau 200ml lapte.NU STIU CUM SA SCOT MASA ASTA SA FIE LA 8 MACAR!ce sa mai vorbim ca Mateo mai vrea 5 zile din 7 si masa de lapte la 4 dim!!!
avem 86cm si 11.700 si 12 kg.

PS: LE-AM FACUT ANALIZE DE SANGE SI TESTE DE IMUNITATE CU UN APARAT SI LE-A IESIT MINUNAT TOT!!
din ianuarie suntem pe regim vegetarian

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

crispro, neaparat vroiam sa-ti spun (nu doar tie) sa nu va bazati pe faptul ca la gradi vor invata sa manance orice, singuri, ca nu va sta nimeni sa-i invete si sa-i cocoloseasca pentru cateva inghitituri. nici pe cei mici, nici pe cei mai mari . ar fi bine sa va interesati din timp de orarul de masa si siesta de la gradi unde duceti copiii, sa va adaptati din timp. la mine a coincis oarecum (la 10.30 si 13.30), doar cu meniul avem de furca , ca Isa nu mai mananca nici paine nici bicuiti nici covrigei, doar vreun chips de-ala in forma de roata sau 2-3 sticksuri cu susan sau cativa pufuleti. asa ca nu am prea multe de ales la md la gradi . dar cere paine mereu (mai nou o ascundem de pe masa ) si sfarama miezi in mancare , dar apoi oricum nu mai mananca

PS: asta e mesajul pe care il mai incepusem aseara inainte s-o culc pe Isa, dar m-a adormit si ea pe mine . din fericire, am dormit neintoarse pana la 6.30

Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:

Baby multumesc pentru sfaturi! Ideea este ca din motive de comoditate nu as vrea sa il privez pe Raducu de a merge la o cresa/gradinita buna. Sincer, nu am vizitat nici una pana acum, am auzit diverse ba de una, ba de alta. De cea din Flamanda si eu am auzit lucruri bune.

Imi doresc in mod special sa fie o locatie cu loc de joaca in aer liber, dar care sa le ofere si siguranta copiilor, sa fie o atmosfera placuta si mai ales personalul sa fie ok din toate sau din cele mai multe puncte de vedere. Stiu ca nu voi gasi chiar locul ideal, dar macar pe cel care intruneste cele mai importante conditii.

O sa-ti mai cer parerea

12.08.2010

Pai si eu la lucrurile astea ma uit...La un meniu...bun, curte amenajata..si referintele despre personal

Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
23+

Mergi la inceput

Citat:

eu am gasit gradinita ideala . spatiu minunat amenajat, bucatarie proprie, baie cu wc micute roz si albastru, dormitor, sali de joaca si activitati pe grupuri de varsta, directoare si educatoare tinere si tare de treaba! pretul nitel piperat, totusi cu Maria in schema care-o duce si-o aduce ramane rezonabil... DAR teoria e una, in practica murim incet... cand a avut Isa febra nu m-au sunat sa merg dupa ea, cum pune in regulament. in alta zi i-au dat sirop cand avea 37.5 febra, desi pe fisa de inscriere unde eu trebuia sa completez siropul si cantitatea care sunt de acord sa i se administreze daca e cazul am modificat datele lor de la 37 la 38 gr febra. adica eu sub 38 nu-i dau siropele. de mancat la mic dejun cred ca nu prea mananca, intre mofturile ce le facea cu mama, intre durerile de dinti, apoi de gat si apoi bronsiolita, a refuzat categoric fructe de orice fel. dar la amiaza sigur mananca, ajunge acasa si nu vrea nimic decat sa doarma , deci e satula.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adrianaBuc

iuliana, felicitari pentru domnisoara finuta din buritk. Eu te sfatuiesc sa il duci pe Tudor mai devreme de iulie, in primul rand ca trebuie sa se acomodeze. In al2lea rand, e posibil sa faca muci in primele saptamani asa ca iti trebuie timp sa il tratezi inainte sa vina bebelina. In al3lea rand, el nu trebuie sa asocieze mersul la cresa cu venirea fetitei.

de acord cu fiecare cuvintel . si eu am vrut s-o duc pe Isa mai devreme, dar mama n-a fost de acord. a zis ca daca tot mai ramane o luna, pai ramane sa stea cu fetele, nu singura in casa

Mergi la inceput