repelent anti-capuse
Raspunsuri - Pagina 3
riana spune:
Referitor "la tamponarea capusei cu spirt sau iod" eu stiu ca aceste produse sau altele de gen, ametesc capusa, moment in care ea vomita tot ce are in intestine (eventual si borrelia) in sistemul gazdei parazitate.
Daca nu aveti acel cleste special care nu o preseaza in nici un fel, la spital cu o mica incizie la locul intepaturii.
CorinaDani spune:
din cate am citit pe alt forum, unde dl. dr. Ion (de la centrul de medicina hiperbara din constanta) posteaza si tine legatura cu pacientii, am inteles ca ne putem "pricopsi" cu aceasta boala si in alt mod, chiar daca nu suntem muscati de capusa : prin transfuzie cu sange infectat (deoarece nu este verificat sangele pentru determinarea bacteriilor transmise prin muscatura de capusa) si prin ciupiturile insectelor hematofage (purici, tantari) riscul fiind mai mare in situatia in care un membru al familiei este bolnav de asa ceva sau familia are caine.
riana spune:
Si acum se creaza panica iar bolnavii de lyme vor fi evitati ca cei cu HIV
Ceea ce zice corina da, e sustinut de unii dr care trateaza Lyme si oarecum contrazis de alti dr care trateaza lyme.
Eu cred ca ideea de baza este prevenirea, tratament adecvat cand e cazul si analize de specialitate cand avem suspiciuni de diagnostic.
Cum spunea cineva, undeva, " nu pot sa traiesc cu frica de a face cancer, pt ca posibilitatea asta exista general vorbind"
Cam asa e si cu lyme.
anamona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina poate info de aici sa ajute? http://pastelurilenaturii.blogspot.com/2012/04/cum-sa-ne-ferim-de-capuse.html Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Pentru ca am vazut ca exista un interes aici pentru articolul de pe blogul meu, pot sa va ofer niste info suplimentare:
Sprayul austriac se poate cumpara de o famacie online din germania care livreaza si in Romania. Este recomandat si copiilor cu varsta peste 1 an.
aici e linkul catre acest produs:
http://www.eu-versandapotheke.com/anti-brumm-naturel-pumpzerstaeuber.159067.html
Tot la farmacia asta se gaseste si o cartela de scos capusele
http://www.eu-versandapotheke.com/zeckenkammkarte.405237.html
http://pastelurilenaturii.blogspot.com/
Bee spune:
Eu sunt disperata cu capusele. Am dat caini cu repelent, in curte n-are sens sa dau fiindca oricum si noi si cainii iesim in afara curtii la plimbare la padure, deci suprafata de pe care ne putem infecta e mare. Toti 3 copiii mei au fost muscati. Cel mic anul trecut, ceilalti 2 anul asta. Ii verific mereu, ii imbrac in haine cu maneca lunga+ciorapi peste pantaloni si chiar si asa, fata a prin una dupa ureche, mijlociul in ureche si sub bratz, iar mititelul in cap. Deci ataca orice. I-am tratat cu antibiotic, post muscatura. Pe cel mic l-am analizat anul trecut, iar la cei mari mai trebuie sa astept, fiindca muscaturile au fost recente. Capusa fetei au extras-o greu la spital, desi capusa fusese "ametita" cu ceva. Pe ale baiatului mijlociu, care-mi pareau abia prinse le-am scos eu cum am citit undeva si a fost ok, a 2-a zi nu mai era nici urma de rosata (la fata a persistat rosata cam o saptamana). Oricum sunt hidoase si-s peste tot. O sa caut si eu spray-urile, dar cum ziceam, o bucata de piele descoperita si au atacat!
anamona spune:
In articolul de pe blog am scris despre masurile de prevenire. Ce poti face ca sa nu ajungi muscat. De aceea, toate substantele mentionate persista mai multe saptamani, astfel exista o protectie mai indelungata chiar daca in momentul zero nu exista capuse in schema.
In afara de Deltachim mentionat in postare, pe baza de deltametrin, exista si alte insecticide mai puternice pe baza de fipronil de ex Regent.
La fel si pt catei, sunt substante care raman active pentru 2 sau 4 saptamani.
http://pastelurilenaturii.blogspot.com/
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui Bee Eu sunt disperata cu capusele. Am dat caini cu repelent, in curte n-are sens sa dau fiindca oricum si noi si cainii iesim in afara curtii la plimbare la padure, deci suprafata de pe care ne putem infecta e mare. Toti 3 copiii mei au fost muscati. Cel mic anul trecut, ceilalti 2 anul asta. Ii verific mereu, ii imbrac in haine cu maneca lunga+ciorapi peste pantaloni si chiar si asa, fata a prin una dupa ureche, mijlociul in ureche si sub bratz, iar mititelul in cap. Deci ataca orice. I-am tratat cu antibiotic, post muscatura. Pe cel mic l-am analizat anul trecut, iar la cei mari mai trebuie sa astept, fiindca muscaturile au fost recente. Capusa fetei au extras-o greu la spital, desi capusa fusese "ametita" cu ceva. Pe ale baiatului mijlociu, care-mi pareau abia prinse le-am scos eu cum am citit undeva si a fost ok, a 2-a zi nu mai era nici urma de rosata (la fata a persistat rosata cam o saptamana). Oricum sunt hidoase si-s peste tot. O sa caut si eu spray-urile, dar cum ziceam, o bucata de piele descoperita si au atacat! Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009) |
in cazul vostru se verifica perfect ipoteza cu capusele care cad din copaci. fara gluma.
poate ar trebui sa evitati o perioada plimbarile prin padure, sau macar alegeti zonele de luminis sau potecile. si neaparat folositi spray-ul impotriva capuselor (cel pentru uz uman, desigur ), nu numai pe picioare si brate, ci si in partea superioara a corpului (gat, ceafa, dupa urechi).
Ioana_Pos spune:
citat din mesajul lui andacos Dar de ce sa-l pulverizezi pe haine? Capusele nu "musca"prin textile!De asta se si recomanda bluze cu mineca lunga si pantaloni lungi! Sprayurile contra capuselor se dau direct pe piele! www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Pentru ca prin piele pot trece in organism chimicalele din el. Sprayul de care zic nu se recomanda copiilor sub 2 ani si nu vreau sa testez pe fie-mea.
Ioana_Pos spune:
[quote]citat din mesajul lui Sabina
poate info de aici sa ajute?
http://pastelurilenaturii.blogspot.com/2012/04/cum-sa-ne-ferim-de-capuse.html [quote]
Multumesc pentru link Sabina
Ioana_Pos spune:
citat din mesajul lui ch_dana Intrebarea e: sunt potrivite si copiilor sub un an ? Am vorbit odata cu un pediatru si era destul de reticent la utilizare de Autan, Off, Chicco si alte "maglavaisuri" la copiii sub un an. Dana & Amelia (21.06.2011) |
Pe sprayul de care am intrebat eu la inceput scrie clar ca nu trebuie administrate copiilor sub 2 ani (si as zice eu si mai marisori, dar asta e parerea mea)