Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (65)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurika1982

AA, si mi-a mai zis medicul ceva: ca e f posibil sa fie fetita, ca cica ele se devolta ceva mai greu in stadiul asta :)))))).
Tati ar fi foarte fericit , tre sa recunoastem :).

Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 7+

felicitari, sarcina usoara in continuare . fetitaaa

ps: eu tot astept pozele din Spania. sau le-am ratat eu??

Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Atat de rau ma descurc in bucatarie!!! Am fiert 10 oua, din care 7 s-au spart! Ori le-am fiert prea mult, ori am dat focul prea tare. Off! Acuma le-am vopsit asa, ce sa fac? Oricum multe le va sparge v aiurea... Asa ca le va sparge pe alea sparte :)

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Va salut la ceas de seara.
Mancare nu am facut deloc si nici nu o sa fac, mergem la mami. In schimb, curatenia e gata.
Din pacate, nici in acest an nu mergem la Inviere dar vom merge duminica la slujba si apoi direct la mami.

Va doresc sa aveti parte de sarbatori frumoase si linistite!

Mami fericita de Raisa - 01.08.2010

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

Crispro daca erau din cele albe au coaja subtire de fel si daca ai mai si dat focul tare cu siguranta de asta s-au spart. la ca nu e bai, mai poti incerca maine inca vreo 5 daca vrei musai pentru ciocnit.
si eu o dadeam inainte in bara dar mi-a spus sotul ca ouale se pun abia dupa ce apa incepe sa clocoteasca si sa le las la foc mic 10 minute ca ele fierb. asa se desface si usor coaja si nu se mai ia cu tot cu albus.

Victo am gasit pe net o reteta ceva in care scrie ca se las 12 ore la frigider cojile de la 1 kg de ceapa rosie in 500 ml de apa iar a doua zi se pun la fiert (am uitat cate minute ) cand pun ouale adaug si otet , parca o lingura
sunt tare curioasa cum vor iesi.

azi am avut treaba ca la Pasti am facut cozonaci (am pus , cred, ca prea multa nuca si nu au reusit sa creasca cat ar fi trebuit din cauza greutatii iar la gust nu stiu cum sunt ca tin post ) pasca cu smantana ( a mancat Andra cu mare pofta deci tind sa cred ca a iesit buna ) drob de pui si compozitia de la sarmale . am cumparat in cele din urma si carne de miel , am gasit ce imi doream asa ca maine pun si de o mare friptura ca la mama acasa .
am ajuns o ora si la sala asa ca in seara asta dorm ca un nou nascut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

cristina, si eu atata ma necajesc cu ouale! secretul cred ca e..sa nu le iei direct din frigider, ai sa le fierbi la foc mic..sa nu aiba coaja subtire..parca sa pui otet.
azi mi-a spart si mie stefan unul cand sa le punem la foc.si anul trecut mi-a spart. incerc sa nu ma enervez f tare.
acum am 11 oua vopsite si eu :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauri_ca spune:

Ca sa nu se crape ouale, se pune putina sare in apa. Eu le pun direct in apa rece cu sare la foc potrivit. Daca se pun in apa clocotita, trebuie scoase din timp din frigider, eventual incalzite putin sub jet de apa calda.

Laurika, sarcina usoara si bebe sanatos!

Daca nu mai reusesc sa intru va urez tuturor un paste fericit !

Mergi la inceput

ioi tu fete, cand va aud cu 10-11 oua . pai eu mereu fierbeam cate 50, le faceam in multe culori, cu frunzulite in ciorap (deh, duceam su la sefi si la colegi). azi am fierb doar 24 si... au ramas 11 nesparte . eu asa le-am cumparat, ca in momentul in care le-am bagat in apa deja se vedea ca erau crapate . dar tot le-am vopsit! rosii, verzi si portocalii (alea portocalii cu coji de ceapa), fara nici o frunza, doar putin unse apoi cu slanina sa sclipeasca

am pregatit umplutura de sarmale, ciupercile cu usturoi (urmeaza maine si maioneza cu smantana) si legumele pentru salata de boeuf. si altceva nu fac, ca suntem doar noi doi care mancam din toate, Maria doar sarmale gusta si Isa... poate vreun ou!

Isa e tare maraita de cand intru eu in casa, se agata de mine oriunde merg, vrea doar in bratele mele, nu au ce sa se apropie Florin sau Maria s-o ia sau macar s-o ademeneasca cu ceva . ieri era sa fac pe mine ca nu reuseam sa-mi trag jos pantalonii cu ea in brate . dar incepe sa manance cate putin, cu multe mofturi. efectiv nu mai stiu ce sa-i pregatesc ca ajung majoritatea la wc , nici iaurt nu vrea sa mai vada, nici la pufuleti nu pofteste... merg supicile limpezi, fulgii de porumb cu lapte, mamaliguta... nu stiu nici ce sa-i mai pun la gradi, ca educatoarele imi spun ca mananca foarte bine acolo

ma duc la nani ca maine iar am program lung la munca, nu stiu nici la Inviere cum ajungem ca, intre mine obosita si Isa maraita, ma tem ca om adormi amandoua...

noapte buna, mamici dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

No, ca am uitat sa le ung cu ceva sa luceasca...

Si eu stiam ca daca le bag in apa clocotica direct din frigider se sparg. Ale mele nu erau din alea alve, dar cred ca a fost pre tare focul la aragaz. Am in total 14 oua, din care 9 sparte... Toate rosii, cu frunzulite.

Mycya, tot ma mir pe tine, ca atatea feluri de mancare stii sa faci!!! Si esti asa de tanara! Esti tare gospodina si imi place ca te descurci cu orice. Bravo, mami tinerica! Si felicitari parintilor tai ca te-au crescut asa harnicuta. Io din pacate is lenea intruchipata, antitalent prin casa. Am o sora mai mare care mereu i-a luat locul mamei cand a trebuit. Eu si la 14-18 ani rabdam foame cand ieseam de la scoala si asteptam ora 15 sa vina careva acasa sa imi incalzeasca mancarea si sa imi puna in farfurie...

Vlad vad ca are iar program nocturn. Asta e pasare de noapte.

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

? va pup tare de dimineata, stiu ca azi sunteti ocupate cu ultimele cumparaturi si pregatiri de Pasti, eu nici macar perdelele nu am apucat sa le spal . dar sarbatorile astea or sa vina si-or sa treaca pentru noi asa de repede (tot la munca), de o asteptam de luni sa vina Craciunul...

Va doresc sa aveti o sarbatoare luminoasa de Pasti impreuna cu familia voastra si cu prietenii, sa lasati in aceste minunate zile sa iasa la iveala tot ce e mai bun din voi, sa daruiti din bunatatea voastra si sa-i invatati si pe altii cum s-o faca. Paste fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Da, si eu ma minunez mereu de bianca, cate stie sa faca. Bravo mamitza!

Cristina, asa eram si eu dar cand am ramas singure acasa(pe la 14-15 ani) s-a cam rupt filmul. Si chiar si asa, n-am invatat sa fac mancare gatita decat acum de cand e mara in peisaj. Cand eram doar eu cu soramea, sau doar eu cu marius, faceam d-alea simple, sau comandam mancare.

Va dau si eu o cafea, sa aveti spor la treaba azi!

Mergi la inceput