Inscriere Colegiul Goethe cls I ( 2 )
Raspunsuri - Pagina 3
Fomalhauti spune:
Inca ceva legat de mesajul lui Wildrose. Si eu cred la fel, ca anul asta s-a incercat rezolvarea problemelor care exista de multi ani.
Ceva s-a rezolvat. Adica cei care locuiau chiar langa o scoala au putut sa-si duca la acea scoala copiii, fara spaga (ba chiar "licitatie", as zice). Mai departe, intentia a fost buna, ideea de a introduce niste criterii, aceleasi pentru toata lumea. Sigur ca indiferent care ar fi fost criteriile ele "discriminau" pe cineva. Dar macar erau altele decat criteriul "traditional": "cine da mai mult" (si aici ma refer la scolile celelalte, nu la Goethe, unde totusi era un criteriu; intotdeauna au existat suspiciuni legate de examen, probabil au fost si pile si bani, dar sigur au fost si copii, multi, care au intrat printr-o testare corecta - spre deosebire de unele scoli foarte cautate unde nu intra nici macar un copil pe bune; caz concret, parinte care s-a prezentat la inscriere in prima zi oficiala si a aflat ca nu mai sunt locuri - cred ca acum doi ani).
Deci s-a incercat, ceva s-a rezolvat, dar romanul e inventiv.
Si eu cred ca s-a mai facut ceva important. S-a aflat oficial care sunt scolile care "se cer". Adica, pana acum la multe scoli se ocupau locurile inainte de inceperea oficiala a inscrierilor, cei care veneau apoi erau pur si simplu trimisi acasa cu "nu mai sunt locuri". Acum pe de o parte s-au suplimentat o groaza de locuri (si asta o stiu de la subiecte de aici, de pe forum) si s-a facut promisiunea ca se vor face eforturi pentru a se suplimenta si mai mult in anii urmatori.
Imi dau seama ca este o slaba consolare pentru cineva care isi inscrie anul asta copilul la scoala (si nu are "loc de intors")....
coracora1 spune:
Haideti totusi sa incercam sa pastram proportiile cand vorbim de moralitate si corectitudine. Ajungem sa-i acuzam tocmai pe cei care poate nici nu si-au imaginat ca e posibil sa dea declaratii false de etnie sau sa-si faca mutatii fictive ca nu au dorit indeajuns de mult binele copilului lor.
Daca va asezati la coada la lapte (care e pe terminate) nu cred ca, motivand binele copilului dvs, sariti peste rand si mergeti direct in fata pentru a fi servit, ignorandu-i pe toti ceilalti care stau la coada, fiecare din ei avand la randul lor copii care doresc la fel de mult sa bea lapte ca si copilul dvs.
Hai sa recunoastem franc cu totii ce s-am intamplat cu aceste inscrieri in acest an: unii parintii au sarit peste rand si au intrat direct in fata, ignorand coada.
Pana la urma, totul se reduce la ce putem si, totusi, ce nu puem face motivand "binele copilului nostru".
Androix spune:
Cam da, poate avea cineva impresia ca dinozaurii care nu au facut asta nu doresc binele progeniturilor
Ce ma irita pe mine la mesajul lui wildrose, asa cum m-a iritat si la pagina 10 este marinimia aparenta cu care trimite pe ceilalti la plimbare. Adica vazuta cu sacii in caruta, cu declaratia data si inscrierea obtinuta, desigur in numele unui scop foarte nobil, are inca si mai mult tupeu sa spuna ca un copil invata bine la orice scoala daca asta doreste si sa spere sa reuseasca si restul parintilor ceea ce-si doresc si on top of that sa dea chiar cateva exemple de lipsa bunui simt. Ca sa vezi! Nu mai povesteste daca a incercat vreodata sa le sanctioneze.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
wildrose07 spune:
[/quote]
Mesajul asta in care va contraziceti de cateva ori trebuie sa ramana pentru posteritate daca va mai vine sa va stergeti postarile...
Androix Bijoux
[/quote]
Interesant ca acum v-ati gandit sa imi vorbiti cu "Dvs", fata de data trecuta - probabil ca ati realizat intre timp ca nu ma cunoasteti. Este la fel de interesant cum aveti de comentat la postarile mele (alte comentarii la acest subiect nu cred ca ati postat - daca ma insel, imi cer scuze!).
Oricum, postul ramane, ca sa mai puteti comenta, poate mai aveti unele rautati de adaugat - nu va faceti probleme!
Si revenind la persoane care scriu sau citesc pentru ca sunt interesate de subiect si de diferite pareri:
@Formalhauti: ma bucur ca cineva intelege ce am vrut sa spun. Nu ma astept ca toata lumea sa fie de acord cu mine, dar asa cum eu respect parerile tuturor, astept acelasi respect de la ceilalti.
Apropo de ce spuneam cu bunul simt in "mesajul in care se pare ca ma contrazic".
wildrose07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Cam da, poate avea cineva impresia ca dinozaurii care nu au facut asta nu doresc binele progeniturilor Ce ma irita pe mine la mesajul lui wildrose, asa cum m-a iritat si la pagina 10 este marinimia aparenta cu care trimite pe ceilalti la plimbare. Adica vazuta cu sacii in caruta, cu declaratia data si inscrierea obtinuta, desigur in numele unui scop foarte nobil, are inca si mai mult tupeu sa spuna ca un copil invata bine la orice scoala daca asta doreste si sa spere sa reuseasca si restul parintilor ceea ce-si doresc si on top of that sa dea chiar cateva exemple de lipsa bunui simt. Ca sa vezi! Nu mai povesteste daca a incercat vreodata sa le sanctioneze. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Daca am jignit pe cineva - chiar imi cer scuze fata de persoanele respective pentru ca nu asta a fost intentia mea.
Dar cu ce drept presupuneti ca stiti ceea ce simt eu? Am aparut cumva pe forum si m-am laudat ca gata, am reusit sa imi inscriu copilul, nu ma intereseaza ce se intampla in rest? Si pe cine am trimis la plimbare? Chiar cred ca peste tot unde este cerere, locurile se vor suplimenta.
Mi-am exprimat o parere si faptul ca exista multe scoli bune in Bucuresti este adevarat. Da, eu personal vorbesc in casa germana cu copilul meu si consider ca pentru copilul meuGoethe este o varianta buna. Una dintre ele. Daca nu ar fi intrat aici nu sunt ipocrita sa spun ca nu as fi fost dezamagita, dar as fi mers mai departe.
Este dreptul parintilor sa dea in judecata pe cine vor, daca ei considera ca s-a facut o nedreptate. Si asta nu numai la Goethe, ci la toate liceele.
wildrose07 spune:
citat din mesajul lui coracora1 Haideti totusi sa incercam sa pastram proportiile cand vorbim de moralitate si corectitudine. Ajungem sa-i acuzam tocmai pe cei care poate nici nu si-au imaginat ca e posibil sa dea declaratii false de etnie sau sa-si faca mutatii fictive ca nu au dorit indeajuns de mult binele copilului lor. Daca va asezati la coada la lapte (care e pe terminate) nu cred ca, motivand binele copilului dvs, sariti peste rand si mergeti direct in fata pentru a fi servit, ignorandu-i pe toti ceilalti care stau la coada, fiecare din ei avand la randul lor copii care doresc la fel de mult sa bea lapte ca si copilul dvs. Hai sa recunoastem franc cu totii ce s-am intamplat cu aceste inscrieri in acest an: unii parintii au sarit peste rand si au intrat direct in fata, ignorand coada. Pana la urma, totul se reduce la ce putem si, totusi, ce nu puem face motivand "binele copilului nostru". |
Daca asta s-a inteles din mesajul meu, imi cer scuze. Nu consider ca cei care au dat declaratii sau au facut mutatii isi iubesc copilul mai mult.
In postarile pe care le-am sters m-am referit la mine. Eu nu citisem inainte acest forum, educatoarea noastra nu ne-a spus nimic, eu asteptam etapa 2 cu testul. Intamplator cu 2 zile inainte de terminarea inscrierilor am aflat despre posibilitatea de a da aceasta declaratie (eu personal avand rude de etnie germana) si fiind informata de cei de la Goethe ca etapa 2 oricum nu va mai exista. Si DA, AM DAT FAIMOASA DECLARATIE! Ce as fi facut daca nu aveam rudele? Nu stiu. Tot ceea ce am spus a fost ca nu ii condam nici pe cei care au dat declaratie, dar ii inteleg si pe cei care nu au dat si le inteleg si supararea.
Si ceea ce spun despre bunul simt spun din ceea ce am vazut pana acum in viata mea. Chiar ii inteleg pe cei care pana acum au ramas in urma pentru ca nu au vrut sa faca ceva ce nu li s-a parut moral si acum s-au saturat.
Androix spune:
Adresarea cu dumneavoastra a venit in urma micului sfat catre "Doamna martie".
Androix Bijoux
wildrose07 spune:
citat din mesajul lui Androix Adresarea cu dumneavoastra a venit in urma micului sfat catre "Doamna martie". www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Da... greseala mea! Am uitat pentru o clipa ca suntem in Romania si aici nu trebuie sa dam dovada de respect. Nu conteaza ca nu stim daca suntem mai tineri sau mai batrani... sau eu, neintrand pe forumuri, nu cunosc regula ca nu am voie sa vorbesc politicos. Poate o sa se organizeze o intalnire in care toata lumea va pune pe foc o copie din "Codul bunelor maniere", ca oricum sta degeaba daca il avem, poate sprijina un geam.
Serios vorbind: eu vorbesc cu persoanele pe care nu le cunosc cu Dvs. mai ales pe un forum/un subiect unde suntem toti sau majoritatea parinti si presupun ca unii sunt mai in varsta decat mine. Nu spun asa ironic. Fiecare procedeaza cum considera.
Si ca sa lamurim treaba pana la capat "Doamnei Martie" nu i-am recomandat sa renunte la liceul german sau la lb germana, ci doar sa isi lase copilul sa respire. Si copilul meu merge la gradinita germana si nu s-a plans de teme sau oboseala. Poate este ceva in neregula la gradinita/educatoare. Repet: parerea mea personala.
Si da, i-am urat succes, pentru ca oricum faptul este consumat si banuiesc ca deja copilul vorbeste bine germana si ar fi pacat sa renunte.
Mai aveti si alte probleme de lamurit? Stiu ca va amuzati si ca va fac jocul prin raspunsurile mele.
Fomalhauti spune:
citat din mesajul lui coracora1 Haideti totusi sa incercam sa pastram proportiile cand vorbim de moralitate si corectitudine. Ajungem sa-i acuzam tocmai pe cei care poate nici nu si-au imaginat ca e posibil sa dea declaratii false de etnie sau sa-si faca mutatii fictive ca nu au dorit indeajuns de mult binele copilului lor. Daca va asezati la coada la lapte (care e pe terminate) nu cred ca, motivand binele copilului dvs, sariti peste rand si mergeti direct in fata pentru a fi servit, ignorandu-i pe toti ceilalti care stau la coada, fiecare din ei avand la randul lor copii care doresc la fel de mult sa bea lapte ca si copilul dvs. Hai sa recunoastem franc cu totii ce s-am intamplat cu aceste inscrieri in acest an: unii parintii au sarit peste rand si au intrat direct in fata, ignorand coada. Pana la urma, totul se reduce la ce putem si, totusi, ce nu puem face motivand "binele copilului nostru". |
E frumos pe forum. Ne amintim lucruri despre care nu ne-am fi amintit, ne gandim la persoane pe care altfel le-am fi uitat.
A fost odata...."pe vremea mea". Pe vremea mea dupa facultate urma "repartitia". In functie de medie fiecare primea un servici. Serviciul asta nu era batut in cuie pe viata, de fapt uriasa majoritate il schimbau dupa cativa ani. Pe de alta parte nu se punea problema sa nu te duci deloc, sa refuzi - asa ceva nu exista. Posturile erau rar in orase mari, uneori erau in sate fara gara...Erau departe de casa, in cel mai bun caz impuneau o naveta zilnica (iarna cu trenuri neincalzite...), in cel mai rau caz...Nu am idee, as putea sa insir mai multe povesti pe tema asta, nu stiu care era "cel mai rau caz".
Exista o metoda prin care media putea fi "imbunatatita". Adica, pentru "activitate politica" se adaugau 50 de sutimi la medie. La unele facultati era mult, adica 50 de sutimi te propulsau cu cateva zeci de locuri in fata si cu cateva sute de kilometri mai aproape de casa. Aici stiu ca imi veti raspunde transant: "Da, iata un model de imoralitate. Cu totii stim ca activistii erau imorali." Ei, bine, am cunoscut un tip, o persoana cu adevarat foarte deosebita care facea aceasta activitate politica. Era un tip destept si muncitor, avea medie mare. Nu o avea pe cea mai mare. Era plin de respect fata de cei care erau mai buni decat el. Spunea ca in niciun caz nu le va contesta posturile (asa se numea procedura; va dati seama cat penibil era in ea, totul era public, adica era strigata o persoana cu o anume medie si solicita un post; cel care avea sutimile se ridica in picioare si spunea "contest.." si lua el postul). Dar pe de alta parte spunea ca nu vrea sa i se conteste lui postul de catre unul care nu a muncit cat el dar a avut activitate politica. Spunea ca nu isi va cere sutimile decat in momentul in care cineva aflat in urma lui va incerca "sa sara peste rand". Privind lucrurile asa, totul devine discutabil. (Habar nu am cum au decurs lucrurile pana la urma, daca si-a cerut sau nu sutimile.)
Ceea ce as putea adauga este ca oricine putea face "activitate politica", era o alegere. (A, da, pe posturile politice mari-mari era bataie, dar acelea nu erau vizate pentru cele 50 de sutimi ci pentru mult mai mult - posturi direct in facultate...Si nu v-ar veni sa credeti unde sunt oamenii aceia acum: exact unde ar fi fost si daca lucrurile nu se schimbau in Romania. Cel putin o parte dintre ei. Eu una nu le vreau posturile, nu le-as primi nici cadou dar pe de alta parte nu vad de ce i-as lasa sa "sara peste randul meu" la inscrierea copilului la scoala)
Coracora, nu este nimeni care nu a stiut ca se pot face mutatii si declaratie. Sau poate sunt cativa dar foarte putini - de fapt eu chiar cred ca la Goethe este cineva (adica nu este) care "nu a fost pe faza" (si ar fi facut declaratie daca ar fi stiut ca asa poate inscrie copilul). Dar in general a stiut toata lumea si fiecare a ales in functie de valorile proprii. Nu ii acuz de nimic pe cei care au ales "sa stea la coada". Chiar ii admir. Eu insa am ales "sa intru in fata" in momentul in care i-am vazut pe altii intrand in fata mea. Eu cred ca era lapte si pentru mine, daca toata lumea statea frumos la rand ar fi ajuns si pentru mine. Asa ca am ales ca in momentul in care am vazut ca altii din spate (sau mai exact, de langa mine) o iau inainte si isi iau lapte, sa merg si eu cu ei.
Exista totusi si o limita a comparatiei tale: toti cei care au intrat in fata au primit lapte si ar fi primit si ceilalti daca intrau. S-a "produs" lapte pentru toti cei care au intrat in fata (sau au avut activitate politica).
Revenind la activitatea politica din facultate. Eu nu am avut sutimi. As fi putut sa le am (cum spuneam, oricine le-ar fi putut avea cu un minim efort) dar imi vine greu sa cred ca as fi "contestat". In acel moment, pentru mine. Dar cred ca as fi luat sutimi si as fi contestat pentru copilul meu. Asta nu inseamna ca eu imi iubesc mai mult copilul decat si-l iubesc altii. Spun doar ce as fi facut eu. (Mamaaaa, si ce mi-ar mai fi folosit sutimile alea, de cata oboseala si de cat frig m-ar fi scutit; si ar fi putut sa fie si mai rau!)
Fomalhauti spune:
M-am mai gandit la ce am scris...La facultate, la sutimi...
In perioada aceea eram prietena cu sotul meu. Cred ca daca atunci, pe loc, as fi putut cere sutimile ca sa fiu mai aproape de el, as fi cerut. Dar lucrurile nu mergeau chiar asa, trebuia sa ai totusi o oarecare perioada de activitate, nu mergea sa te trezesti in ultimul moment.
Una peste alta, pentru mine morala este o valoare, dar nu valoarea suprema. Si nu mi-e rusine sa scriu asta, sunt sigura ca nu sunt nici de departe cea mai imorala persoana de pe lumea asta si nici nu am valorile cele mai "nesanatoase".
As zice ca pentru unii imoralitatea este o valoare si aici e o mare problema a societatii noastre.