Inscriere Colegiul Goethe cls I ( 2 )

Inscriere Colegiul Goethe cls I ( 2 ) | Autor: NicoletaB

Link direct la acest mesaj

Care site? Si ce scoala?

Raspunsuri

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Nici eu nu inteleg ce e cu toata bataia asta pe Goethe!
Daca asigura un viitor sigur si garantat, mai intelegeam, insa ca sa te chinui in halul asta doare pentru germana...mi se pare prea mult!
Subscriu si eu la ce spun si alti forumisti- sunt alte scoli mult mai bune decat Goethe.
Nu stiu care e cu avantajul ca stii germana ca limba materna.
daca te angajezi la o firma germana, iti este suficient germana mediu-avansat. Daca pleci in vreo tara vorbitoare de limba germana...nici asa nu se merita efortul chinuirii copilului. Ce, ceilalti care au emigrat in aceste tari au terminat toti Goethe sau au stiut germana ca limba materna? Nu!
Adasar nu inteleg isteria asta!
Daca termini colegiul acesta asta nu inseamna obligatoriu reusita totala si garantata in viata profesionala.

Eu as alege o scoala unde se face carte, unde copilul se simte bine si ii place sa mearga (nu e ca la armata acolo), nu as alege doar dupa renume. Asta cred ca e mai mult o hiba a parintilor (stiti, ce n-am facut io, sa faca al meu copil )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De fapt cu Goethe e alta poveste. Acolo conteaza cu cine e coleg colilul tau si ce parinti bine situati are. Se vor lauda ca sunt colegi cu fata/nepoata lui X si baiatul/nepotul lui Y. Cercul relatiilor se largeste si parintii pt inceput (iar mai tarziu probabil si copiii) se vor invarti in alte sfere. Pentru asta unii copii nu au copilarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Cred ca e vorba de dimploma de BAC, care e recunoscuta in Germania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Eu am fetita la scoala germana din Sibiu dar nu stiu de unde a aparut ideea asta cu copilaria chinuita!?
De ce ar avea copiii de la sectia germana copilaria chinuita? A mea face scoala la fel ca oricare alt copil, nu ii dau si nu i-am dat niciodata meditatii, acasa are teme la fel de multe sau putine ca cei de la sectia romana... Ii place la scoala, are rezultate foarte bune, eu nu stiu deloc germana dar e printre cei mai buni din clasa fara un efort prea mare. Are si timp de sport, plimbari, sau orice altceva i-ar face placere. Intr-adevar, am si eu cunostinte care le dau meditatii copiilor cinci zile pe saptamana dar am si cunostinte care au terminat liceul de germana prin propria munca, fara meditatii, si acum au slujbe foarte bune in Austria sau aici in tara. Nu trebuie sa generalizam si sa spunem ca cei care au ales o astfel de scoala isi chinuie copiii, doar pentru ca noi nu putem ajunge la acele scoli sau copilasii nostri nu au aptitudini in directia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

In Bucuresti, o gradi particulara cu predare exclusiv in germana este dura. Si nu o spun doar eu ci si alti parinti. O prietena mi-a spus ca a vizitat o gradi din asta prin Baneasa- a facut stanga-mprejur cand a vazut ce militarie si ce strictete era acolo! Ca la armata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Toate diplomele de bac din Romania sunt recunoscute in UE.

La Goethe exista doua clase de liceu speciale (asta e denumirea lor, "clase speciale", nu e de la mine). Aceste doua clase se pregatesc si dau bac-ul german (Abitur). Ei concureaza la facultatile din Germania ca nemti (pe locurile pentru nemti). In afara de cele doua clase "speciale" mai exista doua clase (in fiecare an) cu limba de predare germana dar cu programa romaneasca. Acesti copii dau bac-ul romanesc si pot merge la facultati in Germania dar pe locurile pentru straini. Asa cum poate merge orice absolvent de liceu, cu conditia sa stie germana.

Am mai scris, conditia este ca parintele sa-si poate intretine copilul in Germania. Pentru ambele categorii de absolventi. Face exceptie cel mai bun de la clasele speciale care primeste o bursa. Uneori sunt mai multe burse dar eu nu am auzit de mai mult de trei intr-un an.

Mai departe....La Goethe nu este deloc dar deloc "armata", nici vorba de ceea ce noi, romanii, consideram a fi "disciplina germana". Am inteles ca nici in scolile din Germania nu este catusi de putin ceea ce numim "disciplina germana".

Am mai scris si repet: cadrele didactice sunt ca peste tot, si asa si asa (ca totusi nu-mi permit sa intru in amanunte). Exista si profesori din Germania dar nici ei nu sunt toti exceptionali - imi vine sa zambesc cand ma gandesc la un anume profesor, adica imi vine sa zambesc cand ma gandesc la reactia forumului daca as scrie ceva...Dar sunt sigura ca si la alte scoli exista tot felul de "uscaturi". De fapt, nu cred ca exista o scoala care se poate lauda cu faptul ca are
profesori "unul si unul".

Anya, cei mai multi parinti ai copiilor de la Goethe nu sunt asa cum spui tu. Aici chiar te inseli. Cred ca cei care vor sa socializeze cu persoane "importante" (fiecare dand propria semnificatie termenului) o pot face oricum, nu au nevoie de Goethe. Da, mai exista cate un copil de personaj cunoscut sau foarte cunoscut. Mai exista si ceva copii de personaje necunoscute (mie) dar "importante" (pentru unii; ma refer la persoane cu situatie materiala foarte buna dar nu neaparat indivizi care apar in presa...). Cei mai multi parinti sunt oameni normali, cu meserii obisnuite si fara fite. Si pot sa-ti spun ca exista si persoane cu situatie materiala modesta.

Daca va uitati la subiectul "clasa pregatitoare" veti vedea ca Goethe este doar una din scolile pe care a fost "bataie", mai sunt si altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Inca ceva: chiar nu vrea toata lumea la Goethe!

Am vorbit recent cu cineva, absolvent de Goethe, beneficiaza de pe urma acestui fapt. Si-a dat copilul direct la "Vlahuta", nu a incercat la Goethe (nu e vorba de anul asta).

Au fost si copii care au facut gradinita 85 (gradinita germana) si apoi s-au dus la alte scoli, cu predare in romana. Presupun ca au continuat cu germana, dar stiu sigur ca nici nu au incercat la Goethe desi erau copii cu 3-4 ani de gradi, la fel de pregatiti ca ceilalti copii din gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

In ceea ce priveste tarifele nu este absolut nico exagerare suma indicata de Martie. Astea sunt tarifele in Bucuresti la gradinitele cu predare exclusiv in germana. Pe de alta parte, nici eu nu sunt de acord cu chestia asta cu chinuitul copiluluo. Noi nu am fost niciodata la gradi in weekend, nu am facut meditatii si am fost in tabere, excursii. Ca avantaj major, e stiut faptul ca in copil care vb nativ 2 limbi, invata mult mai usor altele. Dar chestia cu avantajele e relativa, in functie de fiecare om in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui gogosel

In Bucuresti, o gradi particulara cu predare exclusiv in germana este dura.

O generalizare nefericita.. ca mai toate generalizarile

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput