Inscriere Colegiul Goethe cls I ( 2 )

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Sunt pe langa subiect, insa m-a socat si pe mine toata nebunia asta cu inscrierea in aceasta scoala, declarariile false date pe parinti etc...

Eunice, ziceai ca ai un copil mai mare in Goethe, cand l-ai inscris la vremea respectiva in cls 1, cum a fost? Tot asa nebunie mare? Asa a fost mereu? Intreb, pentru ca este primul an in care au d de astfel de scandaluri aici (eu recunosc de fapt ca nici nu prea stiam de scoala asta, nici acum nu stiu unde este situata exact)

Multa bafta mai departe!


Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Sunt pe langa subiect, insa m-a socat si pe mine toata nebunia asta cu inscrierea in aceasta scoala, declarariile false date pe parinti etc...

Eunice, ziceai ca ai un copil mai mare in Goethe, cand l-ai inscris la vremea respectiva in cls 1, cum a fost? Tot asa nebunie mare? Asa a fost mereu? Intreb, pentru ca este primul an in care au d de astfel de scandaluri aici (eu recunosc de fapt ca nici nu prea stiam de scoala asta, nici acum nu stiu unde este situata exact)

Multa bafta mai departe!


Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria



Cand a intrat baiatul cel mare, s-a dat test. Asta a fost singurul criteriu. Au fost cam 2 pe loc. De la noi de la gradi au intrat toti.
Scoala este la Romana, in spate la ASE. Discutii au fost mereu, inclusiv cand s-a intrat cu test. Pentru ca cei care pica sustin ca au fost neindreptatiti, desi testul este destul de transparent, dupa parerea mea (7 persoane in comisie, 4 care puncteaza, 3 observatori. unul din observatori e cineva de la gradinita de la care provine copilul. Discutiile erau libere, fara subiecte date in prealabil, ca sa se testeze capacitatea copilului de a vb, gandi in limba respectiva.)
Bataia e si la gradinitele germane, sa stii. Ma refer la cele bune. Pt ca sunt destule care spun ca fac germana dar..fac de 2 ori pe saptamana si nu exclusiv in germana. Iar pentru copii efortul invatarii unei limbi la nivel nativ nu e atat de mare la aceasta varsta. Eu am mai scris pe la alte subiecte, am fost educatoare in Ardeal, acum multi ani. Am avut copii maghiari adusi la gradi cu scopul de a invata lb. romana. Nu i-am lasat sa vb decat cu mine in maghiara, cu copii nu aveau voie. Intr-un trimestru se descurcau deja ff bine si fara traume sau chestii din astea. E cu totul altceva sa inveti o limba cu meditator sau ulterior la o varsta mai mare. Eu vb 4 limbi, din care 2 nativ. La cele pe care nu le vb nativ, desi ma descurc ff bine, tot nu ..le visez. Adica la momentul in care incep sa scriu ceva ma gandesc la ..reguli gramaticale. In timp ce la cele pe care le stiu nativ, le vorbesc fara niciun stres, instinctiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui gogosel

In Bucuresti, o gradi particulara cu predare exclusiv in germana este dura. Si nu o spun doar eu ci si alti parinti. O prietena mi-a spus ca a vizitat o gradi din asta prin Baneasa- a facut stanga-mprejur cand a vazut ce militarie si ce strictete era acolo! Ca la armata!




Te rog nu generaliza pe baza spuselor unei prietene.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Mi se pare o stire mincionoasa, parintii bla bla, mai degraba niste interpusi ai ministerului, ca sa-si acopere in ceasul al 13-lea, mizeria infernala pe care au facut-o.
Ba au cerut acte, ba au refuzat inscrierea cu acte, ba nu au mai cerut acte, ba e discriminare, ba nu e discriminare.
Scrie clar in ordonanta impotriva discriminarii ca e absolut interzis sa soliciti documente pentru dovedirea etniei, e chiar contraventie. Ei au solicitat, au si admis cativa pe baza documentelor, deci in urma unei contraventii.
Apoi nu au mai cerut, dar avem declaratiile la dosar, ceea ce iar e discriminare. Altii s-au declarat etnici (verbal), pe bune, dar nu i-a primit, iar e interzis de lege.

Pana la urma care a fost criteriul? In afara "vidului legislativ"?

O mare mizerie, pe spatele copiilor, doar ca sa intre unii copii de la minister.
Mi-e o scarba de nu mai pot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

eu chiar nu inteleg ce e cu isteria asta cu Goethe. Invata germana, si??? Sunt elevi buni si elevi slabi ca peste tot (si am intalnit destui care in afara de germana mare lucru nu stiau).

Baiatul prietenei mele vorbeste ffbine germana, a terminat Universitatea Bucuresti Facultatea de Traducatori germana/engleza (termina sub 20 pe an) si deabia si-a gasit un job platit foarte slabut. Pentru o perspectiva mai buna, urmeaza si ASE-ul. La fel si colegele lui, absolvente de liceu german in diverse orase din tara.

Altfel, in multe firme multinationale din Germania este suficient sa vorbesti engleza. Sotul meu nu are habar de germana, lucreaza pentru o asemenea firma, foloseste doar engleya si nu a avut un minus pentru ca nu e vorbitor de germana.

Cat despre discriminare... e clar ca nu corespundeau criteriile oferite de minister. Cerere uriasa, multi copii vorbitori de germana (si sincer, un simplu interviu este nerelevant...un copil indraznet va lua intotdeauna fata unuia emotiv), parinti disperati, perioada limita de solutionare (probabil era mai eficient un detector de minciuni decat dovada notariala...)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wildrose07 spune:

Mi-am propus sa nu mai postez nimic, dar nu ma pot abtine. Am sters postarile mele anterioare, deoarece, fara a ma cunoaste, lumea a inceput sa ma judece.
Parerea mea este una foarte clara: anul acesta s-a incercat o schimbare in invatamant. Ideea in sine a fost buna - sa ne dam copiii din clasa pregatitoare la scoala, pentru ca este suficient sa stea 3 ani in gradinita si poate si pentru ca le este mai usor mai apoi sa se acomodeze. Problemele au fost pentru cei care aveau copiii la gradinite cu program prelungit si au fost obligati automat sa apeleze la afterschool, la un cost probabil mai mare.
Ideea mai putin buna zic eu a fost cea cu etapele. Inainte, la orice inscriere la scoala se apela la vreo cunostinta sau se mai dadea si un mic cadou pe langa dosar. Probabil a fost vorba chiar si de bani in unele cazuri si la anumite licee (chiar la Goethe se vehiculeaza prin presa sume foarte mari). Acum... din moment ce prioritate aveau cei de circumscriptie... cum facem mai departe sa ne asiguram locul? Toata lumea s-a inghesuit in prima etapa: prin mutatii, prin divorturi, prin declaratii (adevarate sau false). Si in etapa 2 la toate scolile considerate de mine bune (sau ca sa ma exprim mai corect, care ma interesau pe mine), am vazut ca au ramas foarte putine locuri disponibile. Ce putem sa mai spunem? Romanii sunt inventivi si mereu gasesc o cale de a obtine ce vor si de a "fenta" legea. Poate unii o fac deoarece cauta anumite standarde, sau fite cum au fost numite. Dar eu cred ca majoritatea isi doresc tot ceea ce este mai bun pentru copilul lor.
Sa revenim la Goethe - scandal cred ca a fost mereu, pentru ca oricat de "transparent" se vrea a fi un test, nimeni nu stie de fapt adevarul. Probabil ca sunt copii care au intrat pe buna dreptate, altii care au intrat din alte motive si altii care nu au intrat pentru ca au fost emotivi. Oricum testul ar fi fost o problema, pentru ca deja vorbeam de copii mai mici, care mergeau in grupa pregatitoare si nu in clasa 1.
Din moment ce ministerul a refuzat testul, eu cred ca era foarte simplu sa se faca un recensamant clar al copiilor care provin din gradinitele germane si sa se suplimenteze - atat la Goehte, cat si la Vlahuta si la Elena Vacarescu. Ar fi fost foarte simplu si toata lumea ar fi fost multumita. Dar, pentru ca prima etapa a fost considerata doar pentru etnicii germani, romanii au fost din nou inventivi. Nu s-au gandit ca pot asteapta etapa a 2-a, si-au pus direct problema: "cum devenim etnici germani?" Si uitati ca s-a gasit pana la urma o cale.
Despre scandalul din presa sunt foarte scarbita, de fapt nu stiu de ce ma mir pentru ca personal sunt scarbita de presa din Romania in general. Au prins o stire pe care o exploateaza cum pot. Si de unde a pornit stirea? De la o ...celebritate. Daca nu era Dl. Mihai Calin (care daca nu ma insel a lucrat la un post de televiziune, de la care au si pornit toate stirile), probabil ca nimeni nu era interesat. Acum se face ancheta... ce fel de ancheta? Cine este neamt este discriminat, cine este roman iarasi este discriminat. Cum ajungem la un consens?
Actorul are dreptate, la fel cum au si alti parinti aici pe forum: a fost nedrept si nu stiu daca eu m-as fi declarat de etnie in alta situatie. Dar cine poate judeca un parinte care incearca sa obtina ceva bun pentru copilul lui? Nu a furat, nu a dat bani... asa cum se mai scria pe forum... pana unde putem cauta asa numita "etnie"? Bunici, strabunici samd? Unde oprim cautarile si spunem ca nu suntem de etnie?
Este o situatie neplacuta pentru toata lumea. Dar eu nu pot intelege ce vor de fapt acum sa obtina: inscrierile s-au facut, declaratiile s-au dat, locurile s-au suplimentat. Daca vor si ceilalti parinti sa isi inscrie copiii la una din cele 3 scoli, probabil ca, cumva, se va suplimenta si vor obtine ce doresc, pentru a aplana discutiile. Dar daca sunt scarbiti si nu mai vor sa auda de acest liceu... ce treaba mai au cu Goethe?
Sunt atatea lucruri in tara asta mult mai nedrepte care se intampla si nimeni nu le sesizeaza. Si totul porneste de la bunul simt, de la lumea care mananca seminte si scuipa coji pe strada, la tinerii care stau pe scaun in autobuz si se uita la tine cum iti tii echilibrul cu copilul in brate; la injuraturile de pe strada... tot tot este o mare nedreptate fata de oamenii care mai au spre nenorocul lor bun simt.
Asta e tara in care traim si acesta este sistemul. Poate tocmai de asta atatia parinti se indreapta spre acest liceul, in speranta ca acesti copii vor trai in alta parte in conditii mai bune. Sunt de condamnat?

Si imi mai permit un mic sfat, pentru Doamna care spune cati bani a investit in copil - si repet, este doar un sfat, o parere personala: Daca la 3 ani copilul Dvs. a spus ca nu mai poate de atatea lectii aveti mare grija, poate peste cativa ani va va spune ca nu mai vrea sa mearga la scoala, pentru ca s-a saturat sa fie mereu obligat sa faca ce nu vrea. Sunt copii pana la urma, trebuie sa aiba copilarie. Daca le place limba germana, este extraordinar. Faptul ca Dvs. le doriti un viitor bun, este admirabil. Dar nu stricati copilaria unui copil. Poate chiar sa prinda aversiune fata de aceasta limba.
Va doresc oricum mult succes si sper sa reusiti sa faceti ceea ce doriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Nu e isterie cu GOETHE!

E isterie cu modalitatea in care au fost respinsi cei care nu au facut fals in declaratii si uz de fals!

Cu modalitatea in care au fost admisi copiii celor din minister, cum si-au dat singuri ordine (au prioritate cadrele didactice din minister), cum au modificat de 4 ori criteriile in prima etapa de inscrieri si de la fel in etapa 2.

Pentru raspunsurile umilitoare sau deloc, atunci cand le-am solicitat din partea scolii sau ministerului.

Aici s-a declansat isteria, nu pentru Goethe, mie daca-mi spunea, uite...ai scoala nr 45, unde copilul tau va invata germana, ca la goethe intra numai de la minister, nu ma suparam, nu pierdea copilul munca de 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui wildrose07

Mi-am propus sa nu mai postez nimic, dar nu ma pot abtine. Am sters postarile mele anterioare, deoarece, fara a ma cunoaste, lumea a inceput sa ma judece.
Parerea mea este una foarte clara: anul acesta s-a incercat o schimbare in invatamant. Ideea in sine a fost buna - sa ne dam copiii din clasa pregatitoare la scoala, pentru ca este suficient sa stea 3 ani in gradinita si poate si pentru ca le este mai usor mai apoi sa se acomodeze. Problemele au fost pentru cei care aveau copiii la gradinite cu program prelungit si au fost obligati automat sa apeleze la afterschool, la un cost probabil mai mare.
Ideea mai putin buna zic eu a fost cea cu etapele. Inainte, la orice inscriere la scoala se apela la vreo cunostinta sau se mai dadea si un mic cadou pe langa dosar. Probabil a fost vorba chiar si de bani in unele cazuri si la anumite licee (chiar la Goethe se vehiculeaza prin presa sume foarte mari). Acum... din moment ce prioritate aveau cei de circumscriptie... cum facem mai departe sa ne asiguram locul? Toata lumea s-a inghesuit in prima etapa: prin mutatii, prin divorturi, prin declaratii (adevarate sau false). Si in etapa 2 la toate scolile considerate de mine bune (sau ca sa ma exprim mai corect, care ma interesau pe mine), am vazut ca au ramas foarte putine locuri disponibile. Ce putem sa mai spunem? Romanii sunt inventivi si mereu gasesc o cale de a obtine ce vor si de a "fenta" legea. Poate unii o fac deoarece cauta anumite standarde, sau fite cum au fost numite. Dar eu cred ca majoritatea isi doresc tot ceea ce este mai bun pentru copilul lor.
Sa revenim la Goethe - scandal cred ca a fost mereu, pentru ca oricat de "transparent" se vrea a fi un test, nimeni nu stie de fapt adevarul. Probabil ca sunt copii care au intrat pe buna dreptate, altii care au intrat din alte motive si altii care nu au intrat pentru ca au fost emotivi. Oricum testul ar fi fost o problema, pentru ca deja vorbeam de copii mai mici, care mergeau in grupa pregatitoare si nu in clasa 1.
Din moment ce ministerul a refuzat testul, eu cred ca era foarte simplu sa se faca un recensamant clar al copiilor care provin din gradinitele germane si sa se suplimenteze - atat la Goehte, cat si la Vlahuta si la Elena Vacarescu. Ar fi fost foarte simplu si toata lumea ar fi fost multumita. Dar, pentru ca prima etapa a fost considerata doar pentru etnicii germani, romanii au fost din nou inventivi. Nu s-au gandit ca pot asteapta etapa a 2-a, si-au pus direct problema: "cum devenim etnici germani?" Si uitati ca s-a gasit pana la urma o cale.
Despre scandalul din presa sunt foarte scarbita, de fapt nu stiu de ce ma mir pentru ca personal sunt scarbita de presa din Romania in general. Au prins o stire pe care o exploateaza cum pot. Si de unde a pornit stirea? De la o ...celebritate. Daca nu era Dl. Mihai Calin (care daca nu ma insel a lucrat la un post de televiziune, de la care au si pornit toate stirile), probabil ca nimeni nu era interesat. Acum se face ancheta... ce fel de ancheta? Cine este neamt este discriminat, cine este roman iarasi este discriminat. Cum ajungem la un consens?
Actorul are dreptate, la fel cum au si alti parinti aici pe forum: a fost nedrept si nu stiu daca eu m-as fi declarat de etnie in alta situatie. Dar cine poate judeca un parinte care incearca sa obtina ceva bun pentru copilul lui? Nu a furat, nu a dat bani... asa cum se mai scria pe forum... pana unde putem cauta asa numita "etnie"? Bunici, strabunici samd? Unde oprim cautarile si spunem ca nu suntem de etnie?
Este o situatie neplacuta pentru toata lumea. Dar eu nu pot intelege ce vor de fapt acum sa obtina: inscrierile s-au facut, declaratiile s-au dat, locurile s-au suplimentat. Daca vor si ceilalti parinti sa isi inscrie copiii la una din cele 3 scoli, probabil ca, cumva, se va suplimenta si vor obtine ce doresc, pentru a aplana discutiile. Dar daca sunt scarbiti si nu mai vor sa auda de acest liceu... ce treaba mai au cu Goethe?
Sunt atatea lucruri in tara asta mult mai nedrepte care se intampla si nimeni nu le sesizeaza. Si totul porneste de la bunul simt, de la lumea care mananca seminte si scuipa coji pe strada, la tinerii care stau pe scaun in autobuz si se uita la tine cum iti tii echilibrul cu copilul in brate; la injuraturile de pe strada... tot tot este o mare nedreptate fata de oamenii care mai au spre nenorocul lor bun simt.
Asta e tara in care traim si acesta este sistemul. Poate tocmai de asta atatia parinti se indreapta spre acest liceul, in speranta ca acesti copii vor trai in alta parte in conditii mai bune. Sunt de condamnat?

Si imi mai permit un mic sfat, pentru Doamna care spune cati bani a investit in copil - si repet, este doar un sfat, o parere personala: Daca la 3 ani copilul Dvs. a spus ca nu mai poate de atatea lectii aveti mare grija, poate peste cativa ani va va spune ca nu mai vrea sa mearga la scoala, pentru ca s-a saturat sa fie mereu obligat sa faca ce nu vrea. Sunt copii pana la urma, trebuie sa aiba copilarie. Daca le place limba germana, este extraordinar. Faptul ca Dvs. le doriti un viitor bun, este admirabil. Dar nu stricati copilaria unui copil. Poate chiar sa prinda aversiune fata de aceasta limba.
Va doresc oricum mult succes si sper sa reusiti sa faceti ceea ce doriti.


Mesajul asta in care va contraziceti de cateva ori trebuie sa ramana pentru posteritate daca va mai vine sa va stergeti postarile...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Wildrose, ieri ma gandeam la ceva asemanator cu ce ai spus tu, cate lucruri sunt aiurea in tara asta si cum am ajuns sa fim si noi.

Faceam o paralela care poate parea ciudata, dar e pana la urma acelasi lucru - notiunea de morala aproape ca nu mai exista.

Ma gandeam la o bucatica de lume mai mica decat tara, la forum. Ma gandeam cata lume e scandalizata de metoda folosita de parinti pentru a obtine un loc la scoala dorita (si e vorba si de mutatiile pentru celelalte scoli). Pe de alta parte o gramada de participanti la concursul de fotografii cer voturi pentru a ocupa un loc intr-un clasament. Nu stiu care sunt premiile, la concursul anterior erau o camera de filmat si una foto (si o geanta, parca). Adica lucruri pe care ti le poti cumpara daca asta doresti neaparat, le poti cumpara in rate si dintr-un salariu minim pe economie, le poti cumpara luna asta sau poti amana pe luna viitoare. Si totusi unii cer voturi. Mie mi se pare tot imoral si pentru un scop de neinteles - nici macar o satisfactie personala fiindca nu cred ca cineva care este pe locul n prin voturi cerute chiar crede ca are a n-a fotografie din concurs. Si toti cei care se uita la clasament stiu asta, nu-mi imaginez ca cineva admira autorul unei poze mediocre aflata pe prima pagina. Cei care chiar admira o poza o admira indiferent de pozitie.

Si ne mai miram de ceea ce fac niste parinti pentru inscrierea la scoala, pentru ceva ce considera intr-adevar important pentru copilul lor.

Veti spune ca e cu totul altceva, e un act oficial. Din punct de vedere legal este altceva. Din punct de vedere moral a afirma ca esti etnic fara a fi este o minciuna, a afirma ca locuiesti unde nu locuiesti este o minciuna, a afirma ca ai o poza care a fost considerata foarte buna de n votanti in conditiile in care tu stii ca nu este asa, este tot o minciuna. Si a spune ca iti place o poza fara sa iti placa este iar o minciuna. Si a fi afisat pe un anume loc intr-un clasament al oricarui concurs fara sa fi meritat acel loc este fix ca si a fi inscris la o scoala la care nu aveai dreptul sa fii inscris.

Cred ca cei mai multi dintre noi am renuntat la a gandi in termeni morali.

Mergi la inceput