Copilul meu vorbeste foarte mult
Raspunsuri - Pagina 9
Nati spune:
De pilda in Japonia in scoli, copii nu stiu ce calificative au colegii lor de clasa, stiu numai profesorul, elevul si parintii elevului.
Se foloseste metoda asta ca nu se simta umiliti ,rusinati, sa nu se sicaneze intre ei elevii pe baza calificativelor.
Daca elevul vrea sa zica altor colegi ce calificativ a luat e pe raspunderea lui, daca urmeaza sicanele.
eumada spune:
Si ce civilizatie au japonezii si ce civilizatie au ciomagarii ...se vad clar rezultatele educatiei japonezilor si ale romanilor.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
emanouela spune:
coracora...ba intrebarea mea are rost, daca tu refuzi sa-l vezi e problema ta, critica are o definitie mult mai complexa decat ce ai postat tu, ca tu ai dat copy-paste la ceea ce iti place la acest cuvant....iar e problema ta, numai nu-mi mai da mie cu DEX peste degete, te rog eu.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti LadyJ, nu mi se pare corect sa nu recunoastem ca exista oameni care au trecut prin traume cu totul deosebite, au avut o copilarie urata si duc apoi o viata normala. Poti spune despre oricine ca "nu stii ce este in sufletul lui". Dar sunt oameni care au avut probleme in copilarie si nu au ca adulti, au o viata de cuplu, copii, o meserie. Altii au probleme psihologice la varsta adulta. Sigur, daca vrei sa gasesti ceva in copilarie poti gasi oricum, ca mama l-a protejat prea mult sau prea putin, ca tata l-a rasfatat sau l-a criticat prea mult, ca a avut un frate mai mare mai performant sau o sora cu probleme. Dar nu au avut probleme cu adevarat mari. Cat despre depresie...nu este locul sa intram in discutie si nici nu cred ca ne-am putea convinge una pe alta (ma refer la LadyJ si la mine). |
Desigur. Doar ca in cazul unei copilarii grele(cu abuzuri, lipsa de iubire si acceptare, bataie de joc samd) aparenta unei vieti normale la viata adulta nu inseamna ca persoana este OK.
Faptul ca ai o familie si o meserie nu inseamna ca esti OK psihic in armonie cu tine insati.
Sunt multi factori care contribuie la starea noastra si la formarea personalitatii noastre. Nu-i cauta nimeni cu lumanarea , desigur ca toti le avem pe ale noastre.
Interventia se face cand persoana suferinda ajunge sa ceara ajutor. Pana atunci nu se baga nimeni in viata ta sa se intereseaze cat de mult te-a leganat mama sau cum te-a intarcat.
Probleme avem cu totii. Se intervine asupra lor de obicei cand aceste probleme iti afecteaza viata astfel incat nu mai functionezi cum trebuie si esti intr-o perpetua suferinta.
Iar metodele de interventie sunt diferite. Psihologia(psihoterapia) nu inseamna doar psihanaliza.
Despre depresie, nu vad ce e de convins. Nu inteleg la ce te referi.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti Off-topic (despre psihanaliza): cel mai echilibrat psihic dintre copiii mei cei mari este cel mai mare (l-am dus si la psiholog si mi-a spus ca "este un copil foarte rotund"). Este singurul pe care l-am intarcat "clasic", adica el plangea intr-o camera, in bratele tatalui lui, eu plangeam in alta camera. |
Fomalhauti, nu pot sa nu observ un lucru:
-ai vorbit des despre psihologie, despre cum nu crezi tu in ea si despre imposibilitatea aplicabilitatii diferitelor chestiuni psihologice.
Cu toate astea, iti duci copiii la evaluari psihologice si te bucuri cand psihologul spune ca e copilul rotund
Alegi deci sa crezi in psihologie cand auzi ceva bun, iar cand ceva nu iti convine zici ca nu se aplica.
coracora spune:
citat din mesajul lui emanouela coracora...ba intrebarea mea are rost, daca tu refuzi sa-l vezi e problema ta, critica are o definitie mult mai complexa decat ce ai postat tu, ca tu ai dat copy-paste la ceea ce iti place la acest cuvant....iar e problema ta, numai nu-mi mai da mie cu DEX peste degete, te rog eu. Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy |
Atunci vino tu cu definitia "mai complexa", pentru ca ratoielile nu tin loc de argument.
coracora spune:
citat din mesajul lui eumada Si ce civilizatie au japonezii si ce civilizatie au ciomagarii ...se vad clar rezultatele educatiei japonezilor si ale romanilor. Madalina si Eva-Maria https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098 TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC..... |
Te-as ruga sa te rezumi doar la familia ta cand folosesti termenul de "ciomagar". Si eu sunt romanca si nu ma simt deloc asa.
Ti-am raportat mesajul la moderatori.
emanouela spune:
coracora, de unde ai extras rezumatul semnificatiei critica, gasesti si definitia completa. rezuma-te la tine cand vb de ratoiala, aplica indicatia pe care i-ai dat-o userului eumada intai tu si dupa sa ai pretentia si la altii. nu ti-am cerut si nici nu vreau sa fii de acord cu mine si nici nu ma intereseaza ce aplici tu cu ai tai copii si cum aplici, am dreptul, ca si tine sa-mi expun punctul meu de vedere, daca nu sunt de acord cu tine nu sunt nici impotriva ta. esti libera sa folosesti critica cu copii tai, eu nu sunt de acord cu ea, pt mine, critica e distructiva, prefer sa ma cobor la nivelul lui, sa incep sa ii explic pe intelesul lui ce consecinte poate avea o anumita fapta, sa ii explic unde greseste, si sa il rog sa incerce sa nu mai repete acea fapta, asta fac eu si daca e gresit, imi asum.
AgnesLuca spune:
citat din mesajul lui mcoca Este clar ca atitudinea celor mici este influentzata de reactiile noastre. Acum o saptamana Maya a cazut si si-a rupt colantii. Era cu bona. Chesia s-a petrecut cu mai bine de o ora inainte de sosirea mea. MErg sa o iau, oa vad cum se joaca vesela, ma vede si ea, vine repede la mine in brate si dintr-o data incepe sa planga. Si plange cu suspine, imi arata colantii rupti si boboul. Nu stiam cum sa o impac, i-am repetat de n ori ca punem un plasture la bobo, ca ii cumpar alti colanti etc. Ei, bona se agitase un pic cand a cazut, cred ca a zis oo ti-ai rupt si colantii, ce o sa zica mama. Ma gandesc ca asa a fost si ea a plans ca se gandea ca o cert. Vicky si Printzesone |
off topic:
nu cred ca presupunerea ta are o baza reala; cind li se intimpla ceva rau, copiii mici au nevoie de consolare din partea persoanei principale de atasament. Asa ca e normal sa plinga si sa ceara consolare cind te vede chiar daca au trecut citeva ore bune de la eveniment.
on topic:
Sper din tot sufletul sa vina cit mai curind momentul cind bulinele (indiferent de culoarea lor) vor dispare din peisajul gradinitelor romanesti.
genioaranico spune:
Buna,nu vad care este problema.cineva a spus o chestie foarte inteligenta:primele 12 luni de viata ale copilului ne chinum sa l invatam sa mearga si sa vorbeasca si urmatoarele luni ne chinuim sa l faceam sa taca si sa stea jos.nu ti mai fa probleme.buzna genioara nicoleta