Copilul meu vorbeste foarte mult
Buna,
nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie, nu am mai intrat de mult timp de forum. Vreau si eu un sfat daca ma puteti ajuta. Copilul meu vorbeste mult, acasa la gradinita. Educatoarea lui spune ca vorbeste si ca deranjeaza in jurul lui. Este in ultimul an de gradinita este la grupa pregatitoare la o gradinita particulara. In primii ani de gradinita a avut alta educatoare care nu s-a plans de el, dar acum in ultimul an este dezastru, nu mai stiu cum sa procedez. Este mai tot timpul pedepsit la gradinita, sta singur la masa cand isi face activitatile. Este un copil inteligent, daca vorbeste, nu vorbeste pe langa subiectul care se discuta in clasa. Ce m-a determinat sa va scriu este, ca in ultima perioada primeste buline negre (le urasc ), dar ieri cand m-am dus sa-l iau de la gradi, am intepenit, mi s-a facut rau, avea o bulina in piept de ii acopera tot tricoul, era alb la fata, si mi-a spus: mami am suparat-o rau azi pe miss, iar eu i-am raspus cat bulina asta de mare? el a zis da, asa se pare. Vorbind cu educatoarea intreb, ce a facut de data asta de are o bulina atat de mare, si mi se raspunde cu zambetul pe buze .... avem si mai mare decat asta! I-am spus e prea mult! Am inteles pedepstele, am inteles bulinele cu care pot sa-mi tapetez casa, dar asta e prea mare! Ce pot sa fac, am vorbit mereu si cu medicul de familie, daca i sa pare ca ar avea vreo problema, este un copil inteligent, face sport si tenis si inot, merge si la engleza, cu nici unul dintre antrenori sau profesor nu am nici o porblema! Ce pot face? Imi puteti da vreun sfat?
Multumesc
Raspunsuri
eumada spune:
Inseamna ca e gradinita particulara.Miss...mi se face rau cand aud cuvantul asta.Vorbeste?Inseamna ca e inteligent.Vina e a lor ca nu stiu sa gestioneze situatia.Un copil e un copil,poate il discrimineaza.Ma bucur sa aud ca din ce in ce mai multe gradinite particulare arata ca sunt doar niste aspiratoare de bani,fara metoda.Reclama-le si da-le in judecata.Spune ca iti distrug copilul...nu o sa le pese te asigur dar macar nu-ti mai terorizeaza copilul.Si schimba-l...cateva luni nu-s un cap de tara.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Chuny spune:
aoleu, schimba gradinita !!
poate copilul vb f mult, dar e rolul lor sa il ajute sa-si canalizeze energia in mod constructiv, nu sa-l distruga!
pana gasiti alta gradi repeta-i la copil in fiecare zi ca nu esti de acord cu metoda lor si ca nu asta e valoarea lui, ca nu e data de o bulina neagra ...
coracora spune:
Citat: |
Reclama-le si da-le in judecata. |
Si musai sa initieze si o petitie online pentru reintroducerea pedepsei cu moartea in speranta ca educatoarea, odata condamnata, nu va scapa cu un fleac de pedeapsa pe viata!!!
eumada spune:
Cora probabil copilului tau nu i-a turnat nimeni un ibric cu cafea clocotita in cap.Sau nu ti l-a agresat.Sa te fereasca Dumnezeu.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Cristina_C spune:
Asa nu, nu au voie sa lipeasca nimic negativ pe copil, nici mic, nici mare. Ca ii contorizeaza bulinele intr-un caiet sau pe perete e altceva, nu-i nici asta cea mai stralucita metoda dar macar ramane la exterior. Orice s-ar intampla, copilului trebuie sa i se respecte integritatea fizica, spatiul vital! Consider bulina lipita, pe langa umilinta, abuz fizic, ceea ce este deosebit de grav... As face maaaare scandal.
coracora spune:
citat din mesajul lui eumada Cora probabil copilului tau nu i-a turnat nimeni un ibric cu cafea clocotita in cap.Sau nu ti l-a agresat.Sa te fereasca Dumnezeu. |
La topicul asta nu e vorba de nici un ibric de cafea. Este vorba de niste buline. Drept pentru care am considerat reactia ta absurda si total nejustificata.
ILONA_21 spune:
Emyoko baietelul meu are 5 ani si 7 luni este la gradiin grupa pregatitoare si ne confruntam aproape cu eceasi problema ca tine si eu cand merg sa iau baietelul mi se plange doamna ca vb mult,in general si acasa vb am fost la medic si mi-a zis ca este normal poate doamna educatoare nu vrea sa auda vorbind de aceea zice ca vb mult.Si la noi pedepsele se tin lant la noi nu este cu buline ci cu stat la colt iar baietelul cand sta la colt tot vorbeste .Parerea mea este sa lasi copilul in pace el nu are nici o vina sigur doamna nu are rabdare cu el.
off topic:Eu am ramas uimita cum face doamna lecti tipand la ei si chiar i face prosti am vrut sa mut copilul dar mai este putin si scapam de gradi mergem la scoala
coracora spune:
citat din mesajul lui Cristina_C Orice s-ar intampla, copilului trebuie sa i se respecte integritatea fizica, spatiul vital! Consider bulina lipita, pe langa umilinta, abuz fizic, ceea ce este deosebit de grav... As face maaaare scandal. |
Dar cand copilul este sters la fund pentru ca nu reuseste singur sa faca acest lucru, nu este vorba de-aceeasi "nerespectare a integritatii fizice"? Ca doar na, nu poti sa-l ajuti decat daca pui mana pe el, adica ii "invadezi spatiul vital"....
Am ajuns sa folosim termeni sforaitori doar ca sa dam greutate unui fapt dealtfel comun, care nu se distinge cu prea mult de prozaicul vietii de gradinita (n-o fi aia singura educatoare care foloseste metoda asta, mai sunt mii in aceeasi situatie).
Cristina_C spune:
Nu este acelasi lucru pentru ca atunci educatoarea sau ingrijitoarea il ajuta! Atunci ii tine locul mamei. Contact fizic pot avea dar in sensul pozitiv: sa-l tina de mana, ssa-l mangaie si sa-l ia in brate cand plange... la noi chiar ii pupau pe capusor.
ILONA_21 spune:
Educatoarele au rolul de a ajuta copilul nu sa il certe sau sa-l padepseasca de fiecare data cand are ocazie la noi sa suparat doamna ca nu l-am dat la scoala la care a vrut dansa si de atunci mereu are ceva cu el ieri ia curs sange din nas iar educatoare nici nu stie mie mi-a zis copilul acasa cand am vazut servetelul plin de sange.
De aceea consider ca si copilul lui Emyoko este oarecum "discriminat ",nu este o problema ca copilul vorbeste,problema ar fii daca copilul nu ar vorbi