Copilul meu vorbeste foarte mult
Raspunsuri - Pagina 2
bird70 spune:
Ideea e sa recompenseze comportamentul dorit nu sa pedepseasca comportamentul nedorit. Adica sa-i dea o bulina rosie cand nu vorbeste mult in loc sa-i dea o bulina neagra cand vorbeste.
Si noi am avut probleme la scoala cu cea mica, vorbea mult. Dar profesoara mi-a zis ca sa nu-mi fac griji ca ea incearca sa socializeze, nu e nepoliticoasa, nu e negativa, deci e ok.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
roxy spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui coracora
Si musai sa initieze si o petitie online pentru reintroducerea pedepsei cu moartea in speranta ca educatoarea, odata condamnata, nu va scapa cu un fleac de pedeapsa pe viata!!! |
coracora chiar daca ai vrut sa fii ironica si dispretuitoare cu mesajul tau...ai dreptate.Daca educatoarele ar fi pedepsite si ele la randul lor prin desfacerea contractului cand abuzeaz copii si reclama negativa (ca asta sunt si bulinele negre prinse de gat ca pe vremea evreilor stele care ii trimiteau la moarte ...comparatie exagerata dar asemanatoare ), atunci s-ar gandi de doua ori ce metoda aplica in timpul orelor de program.
Banuiesc ca daca esti angajat sa lucrezi cu clientii, nu este recompensata daca te apuci sa batisau sa pedepsesti un client ca nu a facut ceva, ci esti dat afara...asa si aici.E vorba de lucrul cu niste copii si nu cu mobila.Si in functie de ce metoda folosesti tu ca un cadru didactic ce te consideri poti distruge un om...
eumada spune:
Roxy intotdeauna imi face placere sa te citesc.Esti tot timpul echidistanta si atenta la detalii.Aici nu e vorba ca e o bulina neagra,ca e aratat cu degetul,ca e facut de kko infata copiilor,ca e oparit cu cafea clocotita.E vorba de dispretul fata de copii ai celor car angajeaza cele mai lipsite de calitati"educatoare",tot ce nu s-a putut angaja undeva serios ajung sa-si reverse incapacitatea de a interactiona chiar a lor asupra unor copii,pentru a caror siguranta si securitate fizica si psihica platesc parintii bani grei.....
UN COPIL= 300 DE EURO...CAM ASA....
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
emanouela spune:
copilul tau nu vb prea mult, duoamna 'miss' e nitel sensibiloasa cu nervii. deranjeaza ora, zau??? da ce? fac matematici speciale si trebe liniste deplina? nici musca sa nu se auda?
eu as vb cu administratorul acelei gradinite si daca nu se rezolva nici asa, plamgere la inspectorat si retragerea copilului. nu este deloc normal ce se intampla.
kariguld spune:
eu as confectiona o bulina mare neagra, cu mainile mele. si la prima intalnire cu miss i-as agata-o in piept. o, si as face asta cu martori, eventual si alti parinti de fata. si i-as mai spune "asa-i ca nu-i placut sa fi umilit? gandeste-te cum se simte un copil cand ii atarni o negreala de-asta pe piept."
edit ca sa mai spun, ai un copil cu mult potential. nu lasa sa fie irsoit!
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui coracora
La topicul asta nu e vorba de nici un ibric de cafea. Este vorba de niste buline. Drept pentru care am considerat reactia ta absurda si total nejustificata. |
Cora, nu bulina e problema ci ceea ce reprezinta ea. Si bulina asta neagra pusa-n piept reprezinta ´´esti rau´´. E ca un semn.
Nu inseamna nici macar ´´ai avut un comportament deplasat´´ ci inseamna, cum am zis ´´esti deplasat´´. Sesizezi diferenta?
Emyoko, poate mergi si tu cu o hartie la gradi si i-o prinzi pe piept educatoarei. Ii zici ´´miss, ati gandit putin si prost´´
Discuta cu ea si spune-i ca nu agreezi asemenea pedepse, si daca nu e in stare sa canalizeze energia unui copil vorbaret atunci sa invete.
Cristina_C spune:
In clasa baietelului meu (a 3-a), un coleg vorbea mult nu numai in timpul orelor dar si al testelor cand era evident ca ii deranja pe ceilalti (va imaginati cum era sa vorbeasca peste o dictare). Copiii erau nemultumiti, riscau sa greseasca pentru ca nu aveau conditii bune de lucru, posibil ca si unii parinti sa fi reclamat (pe buna dreptate, si eu aveam de gand). Invatatoarea a luat atitudine, cateva luni a incercat sa rezolve problema luand legatura cu parintii copilului si cu socio-pedagogul scolii, dar degeaba. Intr-un final, colegul a fost mutat la o scoala privata unde se ocupa de el un psiholog. Daca totul merge bine, se va intoarce in clasa a 4-a.
Educatoarea a gresit grav permitandu-si sa-i lipeasca bulina. Nu a gresit insa atragandu-i atentia ca vorbeste prea mult. Daca se obisnuieste asa, la scoala ar putea avea probleme. Spun ca ar putea avea, nu ca sigur va avea. Si la noi in anul pregatitor atmosfera era mai apropiata de cea de scoala decat de cea de gradinita, se cerea mai multa disciplina si seriozitate.
dana vio spune:
Alex a mea este la o gradi de stat si are 2 educ in varsta. Mi-au spus ca ele nici nu au buline negre ptr ca nu este pedagogic sa foloseasca asa ceva.
Nu cred ca este cazul sa sari chiar la o reclamatie, dar o discutie cu educatoarea se impune! E copilul tau si deja l-a speriat (ai spus ca era alb la fata). Ce faci daca nu mai vrea sa mearga la scoala? Poate peste ceva timp te trezesti ca face in pat sau altele. Imbratiseaza-ti copilul cat de des poti si spune-i ca el nu este rau. Si daca vorbeste mult pune-l sa spuna povesti sau noteaza-le undeva. O sa-i placa. Copilului. Si Alex facea asa intr-o vreme si acum se face ca scrie poezii si povesti: mizgaleste o hartie in timp ce vorbeste. Alex a mea este foarte neastamparata si foarte rasfatata. Si sunt convinsa ca la gradi nu este usa-de-biserica, dar nimeni nu mi-a spus nimic rau. Imi spun ce face la gradi, dar intotdeauna accentueaza partea pozitiva.
Oricum, educatoarea aceea nu are metoda de lucru si trebuie atentionata.
Alexandra Maria
14.12.2007
coracora spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui roxy
coracora chiar daca ai vrut sa fii ironica si dispretuitoare cu mesajul tau...ai dreptate.Daca educatoarele ar fi pedepsite si ele la randul lor prin desfacerea contractului cand abuzeaz copii si reclama negativa (ca asta sunt si bulinele negre prinse de gat ca pe vremea evreilor stele care ii trimiteau la moarte ...comparatie exagerata dar asemanatoare ), atunci s-ar gandi de doua ori ce metoda aplica in timpul orelor de program. Banuiesc ca daca esti angajat sa lucrezi cu clientii, nu este recompensata daca te apuci sa batisau sa pedepsesti un client ca nu a facut ceva, ci esti dat afara...asa si aici.E vorba de lucrul cu niste copii si nu cu mobila.Si in functie de ce metoda folosesti tu ca un cadru didactic ce te consideri poti distruge un om... roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
Eu nu scriu cu dispret pe nici un forum pe care activez, mi-ar placea daca ti-ai retrage cuvintele.
On topic acum, postarea care recomanda darea in judecata a invatatoarei mi se pare, asa cum am mai scris, aberanta. In principal din cauza reactiei disproportionate.
Cum de nimeni nu intreaba mama daca a lucrat suplimentar acasa cu copilul pentru a rezolva aceasta problema - vorbitul mult si deranjant? I se explica acestuia ce inseamna acea bulina? Banuiesc ca el singur nu pricepe, din moment ce numarul bulinelor creste iar comportamentul lui nu se schimba nici macar c-un fir de par? Eu tind sa cred ca baiatului i s-a plans doar de mila insa nu i s-au explicat ca faptele au consecinte.
Cum de nimeni nu sesizeaza deranjul (si poate frustrarea) celorlalti copii din grupa care nu pot sa-si desfasoare activitatile asa cum trebuie? Vina lor care e?
Mi-as dori ca o educatoare cu studii sa posteze aici ce metode specifice sunt invatate la Liceul Pedagogic pentru acest tip de comportament al prescolarului.
Ca sa revin la postarea ta, Roxy, daca lucrezi cu oamenii (relatii publice), cand cineva greseste, i se atrage atentia. Daca greseala intra in sfera delictelor impardonabile si amendabile de lege, atunci da, este dat in judecata. Ti se pare ca acele buline se incadreaza in ultima categorie? Mie nu.
Am mai scris si la subiectul cu mopul, parintii sunt incordati ca un arc si la cea mai mica inconvenienta ameninta cu cele mai drastice represalii. Relaxant mod de a lucra pentru oamenii din invatamant, n-am ce zice... Sa stii ca oricand iti poate aparea la usa un parinte involburat care sa te ameninte cu tribunalul pentru ca nu-i plac metodele tale pedagogice. Atat timp cat respectivei i se accepta aceasta metoda de catre conducerea gradinitiei (ca banuiesc ca nu face de capul ei ceea ce face, mai ales ca gradinitia e privata), iar eventualele discutii cu ea nu conduc la o schimbare in acest sens, solutia e simpla, ca in orice economie de piata, muti copilul la alta gradinita.
Cuvantul "abuz" sau sintagma "viata distrusa" ajuns sa-mi polueze vederea in ultima vreme. Parca ne-am fi molipsit de la americani, zau asa.... Eu ii credeam doar pe ei in stare sa dea in judecata pe oricine, oricum, la orice ora si pt orice fleac! Se pare ca trendul a trecut oceanul...
Din cele care postati pe forum, exista vreo una care nu a luat o linie la palma in scoala primara? Ok, poate or fi vreo catvea, insa multe din voi banuiesc ca ati trecut prin asa ceva. Va considerati abuzate din aceasta cauza? Aveti vietile distruse si toata existenta v-a fost data peste cap de acel moment? Sa se inteleaga bine, eu nu pledez pentru corectiile fizice in general (desi sunt situatii particulare in care eu personal sunt de acord cu folosirea lor, insa asta e alta discutie) si mai ales nu in cadru institutionalizat - scoala - dar constat trendul de suprasensibilizare a apartinatorilor atunci cand copilul e atentionat cumva, e pedepsit din cauze clare si indubitabile, samd.
Poate veti spune ca vremurile s-au schimbat, lumea a "evoluat", metodele sunt acum altele. Da? Va rog sa-mi expuneti noile metode care pot fi aplicate cu succes intr-o clasa cu 20 de prescolari.
ILONA_21 spune:
Coracora nimeni nu a zis sa o dea in judecata pe educatoare dar totusi o reclamatie la insectorat ar fi bine venita,eu nu sunt de acord cu pedepsele la gradinita.Nu poti acuza pe mama ca nu ia explicat copilului ce crezi ca trebuie sa-i zica:"mami miss iti pune buline pentru ca vorbesti mult".Emyoko a adresat o intrebare pentru a cere niste sfaturi nu critici