Copilul meu vorbeste foarte mult

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Mie treaba asta cu copiii care vorbesc mult si "deranjeaza" la gradinita mi se pare o reminescenta comunista, unde toti trebuia sa fim "disciplinati" , sa stam in liniste cu miinile la spate.
Eu sint profesoara de engleza, am predat si la clase cu copii dificili, cu handicapuri diferite, cu fel de fel de deficiente, dar la toate cursurile care le-am facut mi s-a spus intotdeauna ca trebuie gasite metode care sa incurajele comportamentul pozitiv, iar asta duce la descurajarea celui negativ. Tu, ca si educator trebuie sa stii cum sa ajungi la copil sa-l faci sa te asculte si respecte. Daca ajungi la pedepse inseamna ca nu stii sa faci fata situatiei si ca nu esti un bun pedagog. Punct.
Aici nu exista buline negre, doar rosii sau aurii. Maya mea merge de trei ani la gradi, doar de stat si daca ea nu-i un copil vorbaret, nu stiu cine...Aici copilul e incurajat sa vorbeasca, nu sa taca!
De aia esti pedagog, sa gasesti metoda potrivita de a te comporta cu copiii. Sint atita chestii care se pot face, si nici una nu necesita pedepse.
Dar pentru toate d-an educatoare, scuse miss, trebuie sa-si puna capul la cotributie, sa citeasca prin carti, sa-si foloseasca imaginatia...

Bineinteles ca trebuie sa vorbesti cu educatoarea si pe urma , cu cine e superiorul eidaca ea nu-si schimba metodele.u Cu tot respectul , dar asta nu e comportament de pedagog! Adica, tu nu stii sa rezolvi o situatie si ii atirni copilului ditamai bulina neagra de git! Este umilitor si gata. Nu se face!
Bine a zis cine a zis ca educatoarea merita ea o bulina neagra din partea parintilor.

Cit despre afirmatia asta:

"Sa se inteleaga bine, eu nu pledez pentru corectiile fizice in general (desi sunt situatii particulare in care eu personal sunt de acord cu folosirea lor, insa asta e alta discutie) si mai ales nu in cadru institutionalizat - scoala - dar constat trendul de suprasensibilizare a apartinatorilor atunci cand copilul e atentionat cumva, e pedepsit din cauze clare si indubitabile, samd." - coracora, sper ca am inteles eu gresit!

Eu nu accept ca , cineva sa-mi pedepseasca odrasla, indiferent ce a facut. Daca intr-adevar copilul creeaza probleme, educatoarea trebuie sa invite parintii la o discutie si impreuna sa stabileasca un curs de actiune care sa se adreseze problemei comportamentale. Desi mie personal nu mi se pare ca ar fi vreo problema la un copil de gradinita vorbaret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

sfatul meu e sa-l schimbi de la gradinitza aceea.
nu cred ca e un lucru bun sa inceapa scoala cu asa amitiri de gradinita.
inteleg pedepse, ca se dau si pe aici dar sunt mai multe recompense decat pedepse. iar de asa ceva cu buline negre, mari pe piept e chiar dezgustator.

nu stiu cine spunea ca ar trebui date buline pt cand nu deranjeaza clasa...incurajat in acest sens, desi vb aici de gradintita...nu de studii superioare la care sa deranjeze.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui ILONA_21

Coracora nimeni nu a zis sa o dea in judecata pe educatoare dar totusi o reclamatie la insectorat ar fi bine venita,eu nu sunt de acord cu pedepsele la gradinita.

Citeste postarea lui eumada in care e scris negru pe alb ca educatoarea trebuie data in judecata.
De ce sa reclami la inspectorat daca nici macar nu ai vorbit cu educatoarea respectiva? Daca tie o vanzatoarea tie se pare impertinenta sau te serveste cu paine avand mainile murdare, nu i te adresezi ei mai intai? Mergi direct la seful ei?

Citat:
Nu poti acuza pe mama ca nu ia explicat copilului ce crezi ca trebuie sa-i zica:"mami miss iti pune buline pentru ca vorbesti mult".Emyoko a adresat o intrebare pentru a cere niste sfaturi nu critici

ANDREI CATALIN (02.09.2006)

Eu nu acuz pe nimeni de nimic. Eu constat lucruri. Sa ne spuna mama copilului daca a vorbit deja cu educatoarea pe tema bulinelor, nu eu am gasit informatia asta in postarile ei.
Iar daca nu a vorbit inca cu fiul ei, da, eu sunt de parere ca trebuie sa o faca. Si sa-i explice, si de 100 de ori daca e nevoie, ca la gradinita si ceilalti copii trebuie sa se poata concentra la activitati. Se pot face eventual simulari, acasa, ci diversi prieteni ai copilului; li se propune o activitate si sunt ghidati in a o duce la bun sfarsit (cu tot ceea ce presupune acest lucru).

Eu nu am criticat-o pe Emyoko, ci doar pe userii care sugereaza reactii disproportionate la problema expusa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Pac,un bici pentru copilasi de 4-5 ani care saracii,vor doar sa comunice.Exista metode pana si pentru cei cu ADHD,daramite pentru un copil zvapaiat.Mai lasati-ma cu promovarea liniei la palma..eu de exemplu nu am luat niciodata.Bun?

Un bun pedagog,fara sa ridice vocea stapaneste copiii daca vrea.Se pune in mintea lor,gaseste solutii.Dar daca sunt ca la gardinita unde patroana mi-a zis(alta,dinaintea celei in care mi-au oparit-o)ca daca copilul plange educatoarea isi da demisia...si era vb de copii 1-2 ani......deci daca vreunul din ala avea curajul sa planga educatoarea pleca.Plus intrebari:unde lucrati?de unde aveti banii de taxa?Chestii de prost gust absolut.

Promovarea metodelor abuzive denota rasfrangerea propriilor frustrari asupra unui sufletel adus sa fie ingrijit si educat.Du-te frate si sapa santuri daca nu-ti place.Daca nu te descurci fa-te maturator la spatii verzi.

Ori esti daruit meseriei,ori du-te la santuri.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona2006

"Sa se inteleaga bine, eu nu pledez pentru corectiile fizice in general (desi sunt situatii particulare in care eu personal sunt de acord cu folosirea lor, insa asta e alta discutie) si mai ales nu in cadru institutionalizat - scoala - dar constat trendul de suprasensibilizare a apartinatorilor atunci cand copilul e atentionat cumva, e pedepsit din cauze clare si indubitabile, samd." - coracora, sper ca am inteles eu gresit!

Eu nu sunt de acord cu pedepsele fizice in cadrul scolii / gradinitei; in schimb sunt de acord cu atentionarile / corijarea comportamentelor nepotrivite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui emyoko

Buna,
nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie, nu am mai intrat de mult timp de forum. Vreau si eu un sfat daca ma puteti ajuta. Copilul meu vorbeste mult, acasa la gradinita. Educatoarea lui spune ca vorbeste si ca deranjeaza in jurul lui. Este in ultimul an de gradinita este la grupa pregatitoare la o gradinita particulara. In primii ani de gradinita a avut alta educatoare care nu s-a plans de el, dar acum in ultimul an este dezastru, nu mai stiu cum sa procedez. Este mai tot timpul pedepsit la gradinita, sta singur la masa cand isi face activitatile. Este un copil inteligent, daca vorbeste, nu vorbeste pe langa subiectul care se discuta in clasa. Ce m-a determinat sa va scriu este, ca in ultima perioada primeste buline negre (le urasc ), dar ieri cand m-am dus sa-l iau de la gradi, am intepenit, mi s-a facut rau, avea o bulina in piept de ii acopera tot tricoul, era alb la fata, si mi-a spus: mami am suparat-o rau azi pe miss, iar eu i-am raspus cat bulina asta de mare? el a zis da, asa se pare. Vorbind cu educatoarea intreb, ce a facut de data asta de are o bulina atat de mare, si mi se raspunde cu zambetul pe buze .... avem si mai mare decat asta! I-am spus e prea mult! Am inteles pedepstele, am inteles bulinele cu care pot sa-mi tapetez casa, dar asta e prea mare! Ce pot sa fac, am vorbit mereu si cu medicul de familie, daca i sa pare ca ar avea vreo problema, este un copil inteligent, face sport si tenis si inot, merge si la engleza, cu nici unul dintre antrenori sau profesor nu am nici o porblema! Ce pot face? Imi puteti da vreun sfat?
Multumesc

cand spui ca ai vb cu doamna, cum ai vorbit? asa pe hol la plecare, ori ati stabilit o sedintza la care sa stati de vb ca 2 adulti si sa gasiti solutii?

daca de atita timp nu s-a rezolvat nimic cu buline mai mici sau mari, ce plan are...ce iti recomanda sa faci?

eu cred ca orice problema are solutii, si aceste solutii treb cautate, dar in primul rind trebuie stabilita care e problema.
e chiar o problema ca vorbeste mult? de ce? nu poate sa-l canalizeze in alte extra activitati?
poate doamna e prea plictisitoare si nu ii poate capta atentzia copilului.

astea eu zic ca sunt intrebari la care tu treb sa ai raspunsuri.
vei incepe scoala, ce va face? va continua sa fie o problema, ori de fapt nu e nici o problema cu el?

inca o iddee ar fii daca e posibil si doamna agreeaza e sa ti se dea voie sa stai la ore sa vazi care e atmosfera, cum se comporta. pe aici se practica voluntariatul...adica parintii ajuta pe doamne la ore, cu lucru manual, corectat teme, orice.
ori sa stai intro camera alaturata si la fel sa-i vezi comportamentul

tu il cunosti cel mai bine,ai incredere in instinct si nu trece cu vederea peste amanunte cand copilul este pedepsit si poate e degeaba.

doar cateva sugestii...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui Ramona2006

Eu nu sunt de acord cu pedepsele fizice in cadrul scolii / gradinitei; in schimb sunt de acord cu atentionarile / corijarea comportamentelor nepotrivite.

Cred ca putem fi toti de acord cu asta ....cu atentionarea si corijarea, fara doar si poate, insa nu prin pedepse (zic eu).

Michelle, ai punctat foarte bine pasii pe care trebuie sa-i urmeze emyoko.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C
Orice s-ar intampla, copilului trebuie sa i se respecte integritatea fizica, spatiul vital! Consider bulina lipita, pe langa umilinta, abuz fizic, ceea ce este deosebit de grav... As face maaaare scandal.

Dar cand copilul este sters la fund pentru ca nu reuseste singur sa faca acest lucru, nu este vorba de-aceeasi "nerespectare a integritatii fizice"? Ca doar na, nu poti sa-l ajuti decat daca pui mana pe el, adica ii "invadezi spatiul vital"....

Am ajuns sa folosim termeni sforaitori doar ca sa dam greutate unui fapt dealtfel comun, care nu se distinge cu prea mult de prozaicul vietii de gradinita (n-o fi aia singura educatoare care foloseste metoda asta, mai sunt mii in aceeasi situatie).

Cora, e o maaaaaaaaaaare diferenta intre a ajuta pe cineva si a umili pe cineva, mai ales un copil influentabil, care poate fi marcat mult timp de asemenea umilinte. Cum poti sa pedepsesti un copil ca vorbeste? E la fel de rau ca si cum le-ai spune copiilor sa nu mai rada! Si Victoria vorbeste non-stop. E felul lor de a se exprima, de a se simti importanti. Au si ei multe de spus si e foarte important sa ii ascultam.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

Citat:

Citat:
Reclama-le si da-le in judecata.

Si musai sa initieze si o petitie online pentru reintroducerea pedepsei cu moartea in speranta ca educatoarea, odata condamnata, nu va scapa cu un fleac de pedeapsa pe viata!!!

coracora chiar daca ai vrut sa fii ironica si dispretuitoare cu mesajul tau...ai dreptate.Daca educatoarele ar fi pedepsite si ele la randul lor prin desfacerea contractului cand abuzeaz copii si reclama negativa (ca asta sunt si bulinele negre prinse de gat ca pe vremea evreilor stele care ii trimiteau la moarte ...comparatie exagerata dar asemanatoare ), atunci s-ar gandi de doua ori ce metoda aplica in timpul orelor de program.
Banuiesc ca daca esti angajat sa lucrezi cu clientii, nu este recompensata daca te apuci sa batisau sa pedepsesti un client ca nu a facut ceva, ci esti dat afara...asa si aici.E vorba de lucrul cu niste copii si nu cu mobila.Si in functie de ce metoda folosesti tu ca un cadru didactic ce te consideri poti distruge un om...

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

Sau macar ca sa fie pe picior de egalitate, sa le dea si copiilor buline pe care sa le poata lipi de "Miss" cand ea face ceva ce lor nu le place. Urla? Bulina neagra! Ii cearta? Bulina neagra! Nu-i lasa sa se joace ceva anume? Bulina neagra. Citeste o carte care nu-i place vreunui copilas sau el/ea a vrut alta carte? Bulina neagra! Si sa nu aiba voie sa si le dezlipeasca si la sfarsitul fiecrei zile sa vina directorul sa vada cate buline negre are miss si 'parata' la director, exact cum face ea cu copiii si parintii.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emyoko spune:

Nu se pune problema sa o dau in judecata sau mai stiu eu ce.... dar o discutie voi avea cu ea, nu am reusit sa vorbesc vineri cu ea pentru ca era plecata. Dar am vorbit cu directoarea care a ramas blocata cand a auzit de bulina buclucasa, spune ca ma roaga sa-i fac un referat sa o sanctioneze pentru ca ea le-a spus CLAR ca nu au voie sa aplice metoda asta. Noi anul asta facem 4 ani de cand suntem in gradinita asta, nu am avut nici o problema pana anul asta. A avut alte educatoare care nu mi-au reclamat niciodata de atatea ori ca face ca drege ca vorbeste, ca deranjeaza. Dar de ce acum, copilul o deranjeaza. Asta vara cand educatoarea lui nu a fost la gradi, a stat cu alte educatoare care veneau sa-mi spuna si sa ma laude cat de multe stie copilul, cat de frumos vorbeste, ca este politios si ca este o placere sa stai sa-l asculti cate lucruri stie. El mereu imi spune ca stie atat de multe incat la gradi nu il asculta nimeni, ca educatoarea cand incepe el sa povesteasca despre vreo insecta sau vreun dinozaur ii spune sa taca ca a vorbit prea mult. Mi-a spus o data ca era 4 baieti si ca ea voia sa-si faca activitatile si ca ei statea si se jucau cu diverse cuvinte gasindu-le rime, si mi-a spus le-am dat buline negre pentru toti. Eu i-am spus pacat, poate era mai bine sa continuati jocul inca 5 minute, si nu faceati balamuc in clasa. Dar asta era doar parerea mea. Eu cu baiatul meu nu am probleme acasa, este adevarat tot timpul vrea sa stie cat mai multe, tot timpul vrea sa afle ceva nou, ii place foarte mult matematica stie sa citeasca numere de cate 4 cifre, ceea ce pentru varsta lui este super. Pe doamna o mai nemultumeste ca este stangaci si mi-a spus direct, doamna eu nu pot sa-l ajut sa invete sa scrie ca eu nu pot sa scriu cu stanga, i-am spus ca nici eu nu sunt stangace dar pot sa-l ajut, i-am explicat cum sa faca, dar degeaba.
Sunt multe de spus si de povestit ca sa zic asa, eu cred ca nemultumirile ei vin din alta directie, eu asa tind sa cred, mai exact de cand au fost in tabara la munte si de cate ori sunam copilul meu spunea sa vin sa-l iau acasa, ca este obosit ca nu se odihneste, ca nu mananca la timp. Este adevarat eu l-am invatat sa aibe un program de somn de masa de joaca, totul este organizat. A venit din tabara mai slab cu 2 kg si foarte obosit. Si mi-a spus foarte clar ca nu mai vrea sa mearga in tabara pentru ca nu i-a placut, desi cu un an inainte a fost tot acolo, a venit super incantat dar a fost cu alte educatoare.
Dar copilul a povestit ca se culcau pe 11 noaptea si ca el plangea ca ii era somn, ca masa de pranz era pe la ora 3 (el stie si ceasul).
Eu nu i-am spus nimic ei atunci, dar copilul a spus fata ea o data, nu mai vreau in tabara niciodata te rog, nu a fost bine.
Deci ca sa inchei, eu am rugat-o pe ea sa nu-l mai pedepseasca atat pentru ca nu o sa rezolve nimic, ba din contra o sa vorbeasca si mai mult, eu in fiecare dimineata ii spun te rog nu o mai supara pe educatoare, si el spune o sa ma stradui promit! Imi dadea exemplu intr-o zi pe un alt baietel care era tot asa de nebunatic, ca s-a cumintit, dar mama lui il batea acolo la gradi, eu i-am spus ca nu sunt de acord cu bataia, si ca eu nu pot sa-l pedepsesc pentru lucrurile de la gradinita, ci doar pentru cele de-acasa, sa stiti ca si eu il pedepsesc cand trebuie pentru ca .... trebuie sa stie ca exista reguli.
Poate treceam cu vederea in continuare pentru ca mai avem 3 luni si terminam cu gradi, dar bulina aia mi s=a parut prea umilitoare si cand l-am vz alb la fata si ma ruga sa nu il pedepsesc ca nu stie nici el ce a avut azi, si ca recunoaste ca a gresit si ca sa nu o faca. Din cauza pedepselor de la gradi ajunsesem sa ma capieze pe mine pentru fiecare lucru care-l facea aiurea, acum ma pedepsesti , ma pui la colt, ce o sa-mi faci, nu il luam in brate si sa spun ca nu fac asta, dar de undeva vin toate temerile astea. Odata i-am intrat in joc educatoarei si l-am certat pentru diverse lucruri de-acolo vreo saptamana, cand il luam il certam si eu il pedepseam, au inceput cosmarurile noaptea, frica nu mai se ducea singur la baie, era tot timpul speriat, si a culminat cu o febra fara nici un motiv.
Multumesc pentru raspunsurile voastre.
O seara buna!

Mergi la inceput