Copilul meu vorbeste foarte mult
Raspunsuri - Pagina 7
mcoca spune:
Giiiz cata cerneala curge pentru bulina buclucasa. Sa fim seriosi, nu vor avea nevoie de psihoterapie ca au avut buline negre, cum nu vor avea nevoie nici ca au luat note mici samd.
Mie mi se pare ca mama a fost mai afectata de bulina decat copilul "am intepenit, mi s-a facut rau". Cred ca de fapt parintii simt o super mare rusine fata de ceilalti parinti ca al lor au bulina, na si e mare si se vede. Ca daca era un 3 in catalog era mai usor de dus.
Pe aici nu se poarta buline, dar la nepotu-meu la gradi da. Are si el si albe si negre, nu am observat vre-o trauma. Dar na, acum nici parintii nu-s traumatizati si nu se isterizeaza.
Cu bulina de pe nas, e mai delicat, dar daca ii spun lu fie-mea "gata, azi m-ai suparat rau, o sa ai bulina pe nas, cred ca mai degraba ar amuza-o" (nu ca ii dau buline, nu sariti, era o ipoteza ).
Vicky si Printzesone
Fomalhauti spune:
Probabil unii oameni sunt mai sensibili la unele aspecte...Mik, tu ai vizitat vreodata un lagar de concentrare? Daca nu ai facut-o, nu mai vorbi despre asta. Nu are nicio legatura cu subiectul.
Mik, nu toata lumea acorda atata credit psihanalizei. Spui ca va suferi copilul caruia i s-a facut o bulina pe nas. Dar de ce nu va suferi tot atat fiindca a fost dus la doctor si intepat la vaccin? Ba chiar asta e o agresiune mai mare fiindca el a tipat, a incercat sa-si traga mana si a fost tinut. Si vaccinul a durut. Dar cand nu a vrut sa se dezbrace (tot la doctor) si a fost dezbracat impotriva vointei lui? Dar cand un alt copil i-a luat jucaria din mana si l-a impins?
Si, uite-asa, mananca si psihanalistii o paine (si una bunicica).
Mik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui coracora
Adica pana a-i fi desenata o bulina pe piele, un copil ii atribuie epidermei sale o valoare intrinseca? Eu nu cred asa ceva. |
+ [emoticon cu zimbetul pe buze care scutura din cap stinga-dreapta]
Eu cred ca trebuie sa ne invatam copii sa se respecte si sa se iubeasca pe ei insisi. Si daca ii mizgilim pe piele le aratam dispret pentru o parte din ei.
Nu, copiii nu au integrat conceptul de epiderma si la virsta lor nu stapinesc nici cuvintul intrinsec.
Dar stiu sigur ceaa ce este pielea lor.
coracora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Probabil unii oameni sunt mai sensibili la unele aspecte...Mik, tu ai vizitat vreodata un lagar de concentrare? Daca nu ai facut-o, nu mai vorbi despre asta. Nu are nicio legatura cu subiectul. Mik, nu toata lumea acorda atata credit psihanalizei. Spui ca va suferi copilul caruia i s-a facut o bulina pe nas. Dar de ce nu va suferi tot atat fiindca a fost dus la doctor si intepat la vaccin? Ba chiar asta e o agresiune mai mare fiindca el a tipat, a incercat sa-si traga mana si a fost tinut. Si vaccinul a durut. Dar cand nu a vrut sa se dezbrace (tot la doctor) si a fost dezbracat impotriva vointei lui? Dar cand un alt copil i-a luat jucaria din mana si l-a impins? Si, uite-asa, mananca si psihanalistii o paine (si una bunicica). |
Perfect de acord, Fomalhauti!
Un adevarat tsunami psihanalitic s-a revarsat deasupra noastra. Orice simptom sau diagnostic se justifica prin clasicele "traume din copilarie". Nu zic nu, sunt si oameni carora o copilarie nefericita le-a marcat intreaga existenta, insa copilaria nefericita n-are de-a face cu bulinele negre sau durerea de la intepatura vaccinului ci cu adevaratele abuzuri - corectiile fizice extreme, violenta in familie, abandonul, samd.
Fomalhauti spune:
Cred ca Mcoca a atins un aspect important: ceea ce simte copilul are mare legatura si cu reactia parintelui. Da, cred ca parintii sunt mai "rusinati" de ceilalti parinti decat este copilul de colegii lui. Copilului nu ii este rusine de colegii lui. Stie ca a gresit, colegii stiu ca el a gresit si cu totii inteleg ca bulina este consecinta greselii. "Are o bulina neagra pentru ca..." In schimb parintii (unii parinti) fac o tragedie din asta. Unii cearta copilul, unii il si pedepsesc. Altii decid sa discute cu educatoarea mai frumos sau mai urat, altii sa o reclame sau sa o dea in judecata. De multe ori copiii aud aceste discutii si atunci cred ca incep sa dea o semnificatie mai mare bulinelor.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti LadyJ, pe cuvant, m-ai facut sa zambesc. Sincer, da, mi-ar placea sa-mi deseneze sotul meu o bulina pe nas atunci cand gresesc in loc sa ma bombane si sa fie suparat o vreme pe mine. Si, da, m-as duce si la vecini, daca asta ar face sa-i treaca supararea - ma refer la situatiile in care chiar gresesc si stiu ca am gresit si spun, da, uite, am gresit. Si el tot bombane si e suparat.... |
Adica ai prefera asta cu titlu de gluma, ´´daca asta ar face sa-i treaca supararea´´.
Si asta doar in situatiile in care, chiar cu greseala recunoscuta, el tot bombane si e suparat
Pomeneai mai sus de trasul de par . Pai trasul de par e agresiune fizica. Ca sa minimalizam purtatul unei buline negre pe nas cu intentie clara de semn de rautate si rusine, o comparam cu o agresiune fizica? Asa putem zice ca e mai ok trasul de par decat bataia cu parul.
Copilul poate fi invatat sa se comporte in societate, printr-un pic de buna intentie si rabdare a adultilor din jurul sau.
La gradi e cam mic sa inteleaga ´´suporti consecintele faptelor tale´´. Care consecinte sunt decise add hoc de educatoare, dupa cum ii tuna ei. Bulina asta e o pedeapsa care se intinde asa pe cateva ore, cam acelasi lucru ca si sotul bombanitor : ca iti pare rau sau nu, ca ai priceput ceva sau nu, tu defilezi cu bulina respectiv bombanelile.
In fine, e un mare bullshit semnul asta pus pe corpul copilului, nas, haina, mana sau ce o mai fi!
Fomalhauti spune:
Aoleu, nu stiam ca treaba cu pielea personala este asa grava. Copiii mei isi deseneaza unul altuia cate ceva pe piele (acum suntem in pauza, au mai renuntat, dar au avut o perioada in care o faceau zilnic). A, si o pictau pe piele si pe cea mica "impotriva vointei ei". In sensul ca ea se plimba prin casa si unul din frati dupa ea si ii mai tragea cate o linie cu carioca pe ici - pe colo. (Am uitat sa specific si impotriva vointei mele.)
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Probabil unii oameni sunt mai sensibili la unele aspecte...Mik, tu ai vizitat vreodata un lagar de concentrare? Daca nu ai facut-o, nu mai vorbi despre asta. Nu are nicio legatura cu subiectul. Mik, nu toata lumea acorda atata credit psihanalizei. Spui ca va suferi copilul caruia i s-a facut o bulina pe nas. Dar de ce nu va suferi tot atat fiindca a fost dus la doctor si intepat la vaccin? Ba chiar asta e o agresiune mai mare fiindca el a tipat, a incercat sa-si traga mana si a fost tinut. Si vaccinul a durut. Dar cand nu a vrut sa se dezbrace (tot la doctor) si a fost dezbracat impotriva vointei lui? Dar cand un alt copil i-a luat jucaria din mana si l-a impins? Si, uite-asa, mananca si psihanalistii o paine (si una bunicica). |
Da, am fost. Sa-ti trimit si poze ?
Amesteci lucrurile ingrozitor.
Sa stai in public cu un semn distinctiv pe tine (hainute, piele) nu are, zau, nici o legatura cu un vaccin facut in cabinetul doctorului, intr-un spatiu privat.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Aoleu, nu stiam ca treaba cu pielea personala este asa grava. Copiii mei isi deseneaza unul altuia cate ceva pe piele (acum suntem in pauza, au mai renuntat, dar au avut o perioada in care o faceau zilnic). A, si o pictau pe piele si pe cea mica "impotriva vointei ei". In sensul ca ea se plimba prin casa si unul din frati dupa ea si ii mai tragea cate o linie cu carioca pe ici - pe colo. (Am uitat sa specific si impotriva vointei mele.) |
Of, dar asta e altceva!
Intentia e alta.
Edit: Acum inteleg de ce nu ti se pare mare lucru bulina pe nas. pentru tine e doar o bulina desenata pe piele, un tatuaj care iese cu apa.
Intreaba daca poti un copil cu bulina pe nas ce simte cand i se deseneaza si i se explica ce inseamna, si apoi trebuie sa defileze cu ea.
Fomalhauti spune:
Ar trebui sa ma culc, dar tot scriu mesaje (mai mult sau mai putin amestecate) fiindca de cate ori trimit un mesaj imi apare o pisica nostima de tot, mereu alta - e ceva nou pe forum, nu-i asa?
Pai, poate amestec, dar mie vaccinul mi se pare tot o agresiune "pe piele" si chiar mai adanc. Si in legatura cu spatiul in care se petrece "agresiunea": cred ca pentru copil sala de la gradi este un spatiu mult mai confortabil decat cabinetul doctorului. A, da, vaccinurile se fac si in sala de clasa...
Ei, bine, poate le amestec, dar intotdeauna mi s-a parut ca Freud a exagerat, ca am fost pusi pe olita si asta ne-a traumatizat sau am fost intarcati si asta ne face sa ne ducem la psihanalist. Si acum mi se pare ca tu exagerezi "la greu" spunand ca un copil care a primit o bulina pe nas sau pe haine va avea nevoie de psihanalist. Cred ca un copil trece prin situatii cu mult mai traumatizante. Ma intreb daca fiul meu mai stie ca a primit bulina (a, nu, nu mai stie, a impins bulina in inconstient si de acolo bulina a inceput sa lucreze).