Copilul meu vorbeste foarte mult

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Mie trasul de par mi se pare mult, mult mai grav decat orice bulina. E parerea mea personala, eu prefer sa-mi fie sanctionat copilul cu bulina pe nas decat cu tras de par.

Si, sincer, nici disciplinarea prin "cearta" nu mi se pare solutia cea mai buna (si aici prefer bulinele). Bine, notiunea de "cearta" nu este intotdeauna foarte clara nici pentru adulti. (Adica si mie imi spune sotul ca "l-am certat" si mie mi se pare ca doar i-am spus ca sunt de alta parere) Oricum, o "cearta" poate fi mult mai umilitoare decat o bulina. Dar "cearta" nu o vad parintii si nici copiii, mai ales cei de gradinita, nu prea stiu sa povesteasca. Nu, hotarat lucru, eu chiar prefer bulina atat fata de trasul de par cat si fata de cearta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

O intrebare pentru toti userii care nu concep ca un copil sa fie criticat pentru iesirile sale: cum considerati ca vor fi pregatiti pentru viata acesti copii? Si cand spun viata, ma refer la lumea in care traim, plina de sefi, manageri si directori mai mereu nemultumiti, de soti / sotii cu doleante, samd. Cum vor face fata acesti copii / viitori adulti unor asemenea situatii daca de mici au fost invatati doar cu bulinele rosii si verzi? Mie mi se pare total irealista abordarea asta al carei rezultat nu poate fi decat o generatie ultra-sensibila la cea mai mic gest / discurs critic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

dar de ce sa-l critici si sa nu-i explici unde, cu ce, impactul avut de greseala sa?? doar pt ca e mai usor sa critici? critica e distructiva, nicidecum constructiva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Mie trasul de par mi se pare mult, mult mai grav decat orice bulina. E parerea mea personala, eu prefer sa-mi fie sanctionat copilul cu bulina pe nas decat cu tras de par.

Si, sincer, nici disciplinarea prin "cearta" nu mi se pare solutia cea mai buna (si aici prefer bulinele). Bine, notiunea de "cearta" nu este intotdeauna foarte clara nici pentru adulti. (Adica si mie imi spune sotul ca "l-am certat" si mie mi se pare ca doar i-am spus ca sunt de alta parere) Oricum, o "cearta" poate fi mult mai umilitoare decat o bulina. Dar "cearta" nu o vad parintii si nici copiii, mai ales cei de gradinita, nu prea stiu sa povesteasca. Nu, hotarat lucru, eu chiar prefer bulina atat fata de trasul de par cat si fata de cearta.

Cred ca depinde de fiecare om in parte.Unii-s mai sensibili la cearta, prefera poate o palma decat sa le ti prelegeri,altii n-ar suporta calificative negative - unde intra si bulinele alea negre.

Dar apropo de cearta,o mostra de "cearta" in grupa mica - atunci cand doi copilasi baietei n-aveau chef de spus poeziile pentru serbarea de 8 martie,ci sa se imbranceasca reciproc.Le spunea asa "or sa planga mamicile voastre daca nu o sa le ziceti poezia" - stiu expresia fiindca fetita mea zi de zi imita educatoarele acasa,"certa" papusile - in timp ce facea repetitii pentru serbare cu ele si a scapat printre muulte altele si expresia cu pricina - expresie confirmata de educatoarea cea in varsta cand i-am povestit.In grupa mica si mijlocie cel putin stiam cam tot ce misca pe-acolo,ca fetita mea "turna" tot in joaca ei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Tu lucrezi intr-o gradinita ?

Bulinele pe pereti ar fi o solutie cit de cit acceptabila, insa desenatul pe nas e ingrozitor, umilitor, intelegi asta ? Ii transmiti pur si simplu ca pielea nu-i mai apartine lui-copil daca te supara lui pe tine-adult. E un abuz.
Chiar daca il cureti apoi ca sa-l nu-l vada parintii.

Mik.

Un copil n-o sa inteleaga asa ceva nici intr-o mie de ani! Asta e doar produsul unei minti de adult care are tendinta de a psihoanaliza orice gest. Copiii gandesc extrem de simplist, nici vorba de asemenea inferente logice la varsta gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

LadyJ, pe cuvant, m-ai facut sa zambesc. Sincer, da, mi-ar placea sa-mi deseneze sotul meu o bulina pe nas atunci cand gresesc in loc sa ma bombane si sa fie suparat o vreme pe mine. Si, da, m-as duce si la vecini, daca asta ar face sa-i treaca supararea - ma refer la situatiile in care chiar gresesc si stiu ca am gresit si spun, da, uite, am gresit. Si el tot bombane si e suparat....

Si, da, as vrea sa-i pun si eu lui o bulina pe nas cand ma supara si cu asta gata, ne-am impacat. (Ma rog, cred ca el nu ar fi de acord sa se duca la vecini; dar colegii de gradi nu sunt tocmai "vecini", sunt un fel de familie pe parcursul celor 4 ore cat stau acolo impreuna.) Chiar cred ca o sa-i propun. Pana acum la noi acasa nu s-a "lucrat" cu buline, dar e o idee buna.

Da, in cazul copilului meu, i se explica ce a facut. Stie foarte bine. Si, da, uneori educatoarea imi spune foarte clar si pe intelesul copilului care este de fata: "azi a facut....dar l-am iertat", "azi a facut...si i-am dat o bulina neagra dar i-o sterg daca...." - fiind vorba de bulina de pe panou. Uite, nici nu mai stiu ce a facut cand a fost cu bulina pe nas, presupun ca s-a batut, ca asta e cel mai grav (si din punctul meu de vedere si din al educatoarei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

O intrebare pentru toti userii care nu concep ca un copil sa fie criticat pentru iesirile sale: cum considerati ca vor fi pregatiti pentru viata acesti copii? Si cand spun viata, ma refer la lumea in care traim, plina de sefi, manageri si directori mai mereu nemultumiti, de soti / sotii cu doleante, samd. Cum vor face fata acesti copii / viitori adulti unor asemenea situatii daca de mici au fost invatati doar cu bulinele rosii si verzi? Mie mi se pare total irealista abordarea asta al carei rezultat nu poate fi decat o generatie ultra-sensibila la cea mai mic gest / discurs critic.

(editez : pardon, imi corectez erorile de butoane)

Nu stiu cum e in Ro, si aici in Franta si in Mexic cit am stat am avut copii cuminti.
Si nici nu cred ca am copii ultra-sensibili. Stiu copii mei foarte bine ce e o pedepsa, insa nu sunt batuti, desenati pe nas sau pe piele, trasi de cap. Totul e verbal si in fapte. La scoala e la fel.

Ca sa revin : e un atentat grav la integritatea unui om, si un copil e un om, o bulina, stea sau altceva pe hainuta. Stim cu totii sa la inceputul unui unume regim, unele categorii sau etnii erau obligate sa poarte o stea pe haine, apoi unii au fost dusi la munca si tatuati pe piele si, citeodata, au fost exterminati fizic.
La inceput totul parea "inocent" si "de bun simt" : o stea galbena acolo nu e mare lucru ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

dar de ce sa-l critici si sa nu-i explici unde, cu ce, impactul avut de greseala sa?? doar pt ca e mai usor sa critici? critica e distructiva, nicidecum constructiva

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

Asta e definitia din DEX: CRITICÁ, crític, vb. I. Tranz. A dezvalui lipsurile, greselile, defectele unor persoane, ale unei opere, ale unor stari de lucruri (aratand cauzele si indicând mijloacele de îndreptare)
Asadar intrebarea ta nu-si are rostul, deoarece critica presupune si explicarea caii corecte de urmat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:

Tu lucrezi intr-o gradinita ?

Bulinele pe pereti ar fi o solutie cit de cit acceptabila, insa desenatul pe nas e ingrozitor, umilitor, intelegi asta ? Ii transmiti pur si simplu ca pielea nu-i mai apartine lui-copil daca te supara lui pe tine-adult. E un abuz.
Chiar daca il cureti apoi ca sa-l nu-l vada parintii.

Un copil n-o sa inteleaga asa ceva nici intr-o mie de ani! Asta e doar produsul unei minti de adult care are tendinta de a psihoanaliza orice gest. Copiii gandesc extrem de simplist, nici vorba de asemenea inferente logice la varsta gradinitei.

Copilul o sa inteleaga ca pielea lui nu are valoarea si ca "Miss" are dreptul sa-l mizgileasca ca pe o foaie numai buna de dat la cos.

Apoi ajunge om in toata firea si se duce la psihanlist sa are probleme si nu intelege ce i se intimpla.

Mergi la inceput

Citat:

Copilul o sa inteleaga ca pielea lui nu are valoarea si ca "Miss" are dreptul sa-l mizgileasca ca pe o foaie numai buna de dat la cos.

Apoi ajunge om in toata firea si se duce la psihanlist sa are probleme si nu intelege ce i se intimpla.

Mik.

Adica pana a-i fi desenata o bulina pe piele, un copil ii atribuie epidermei sale o valoare intrinseca? Eu nu cred asa ceva.

Mergi la inceput