Clubul "babelor" FIV-oase 23
Raspunsuri - Pagina 7
tannoo25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aristica tano daca ma urmaresti, asta inseamna ca ne intalnim deseara in club? Mi-ar placea o seara d-asta cu zbengueli intre fivoase si fivosi. |
oooo, si mie mi-ar placea
dar tre' sa mai asteptam pana il putem lua si pe bogdan
distractie placuta!
aadina spune:
Interesant ce povestesti acolo Samira. Israelieni sunt buni afaceristi,stiu sa-si prezinte "marfa" cat mai bine. Asteptam continuarea
samira33 spune:
gata...am revenit.
dupa ce am terminat cu laboratorul am mers la intalnirea cu medicul:dr.Jacob Ronen.
daca cititi despre el pe net...o sa vedeti ca e chiar un varf in FIV si embriologul la fel.
un tip pe la vreo 60 de ani,cu ochelari...extrem de agreabil si plin de umor.
am dat mana...m-am asezat in fata lui...langa mine embriologul...in spatele dr.R pe un scaunel mai mic s-a asezat Papucelu si langa Papucel s-a asezat inca un tip-imbracta in civil,a carui menire aveam sa o aflu ulterior.
ii dau medicului posibilitatea sa aleaga intre long story-adica cele 4 dosare doldora sau short story-adica rezumatul sintetizat in 3 pagini scrise cu caracter de 14.
alege rezumaturl evident...ii urez lectura placuta....lesina de ras toti 4...imi apreciaza umorul si lispa emotiei.
vine intrebarea ultracunoscuta daca sunt medic sau daca am studii medicale ca am facut o sintetizare perfecta,completa si succinta.
a fost impresionat de perseverenta noastra...de faptul ca am fost plecati de 4 ori in afara tarii si am luat-o de la capat de fiecare data.
mi-a spus ca Trombofilia chiar nu e o problema de nerezolvat.
de Prediabet mi-a spus ca se controleaza cu Metformin.
primul lucru pe care mi l-a propus a fost chiuretajul terapeutic urmat de tratament.
mi-a spus sa nu consider acest chiuretaj ca pe o investigatie ci ca pe parte integranta a procedurii FIV in cazul pacientelor RIF.
a fost foarte mirat ca nu am primit estrogeni in faza de sustinere la nicio procedura.
mi-a spus ca pentru mine propune protocol antagonist cu 300 analog GNRH.
nu vin lunar in Romania,lucreaza pe loturi evident si stau de la punctie pana la ET.
fac transfer de blasto daca materialul clientului permite.
dr.R nu face punctii,ET ...le face altcineva-tot un nume evreiesc dar nu l-am retinut...insa dr.R spune ca este si el in preajma.
monitorizarile le face Papucel...dr.R tine doar consultatii ,stabileste/ajusteaza schemele.
Papucel ar trebui sa-mi faca si chiuretajul terapeutic.
mi-a mai sugerat monitorizarea PRG. intr ET si Beta tot la 3 zile.
considera orice PRG sub 20ng/ml o valoare scazuta.
L-am intrebat ce analog prefera pentru stimulare si mi-a zis ca Menogon sau Menopur in cel mai rau caz-nu e fan Menopur,cica e prea "clean"...ce o insemna asta nu stiu.
mi-a spus ca Menogon nu o sa gasesc...l-am contrazis...i-am spus ca eu fac rost de orice medicament se produce pe globul asta daca am nevoie de el.
m-a intrebat de Merionalul din schemele mele...i-am zis povestea cu Menopur-Merrional...costuri bla,bla.
am fost surprinsa sa aud ca nu stie despre acest Merional...a deschis netu' si a cautat info despre Merional.
s-a insufletit complet cand a costatat ca nu e asa de "clean" precum Menopurul si e 100% ca Menogonul....EXcelet!!!!Amaizing!!!!I cannot belive!!!!...numai asta ii iesea din gura.
era realmente surprins...il intreba pe embriolog daca el stia de acest Merional.
eu eram si mai surprinsa ca nu stia.
imediat i s-a adresat tipului in civil si i-a spus:
-uite!!!sa aduceti la clinica Merional.
dr.R un tip doldora de experienta...plin de umor si extrem de agreabil-ca mai toti ovreii.
am sta de vorba 1 ora si jumatate si va spun ca sunt foarte incantata de discutie si de turul prin laborator.
am primit mai mult decat ma asteptam in cei 200 de lei pe care i-am platit pentru consultatie.
a fost o discutie lejera presarata cu mult umor si glume de ambele parti.
m-a intrebat si ce fac in viata de zi cu zi. etc etc.
mai urmeaza...
samira33 spune:
asa...prima intrebare pe care i-am pus-o a fost:
-sunteti un medic arhicunoscut,cu o situatie de exceptie in Israel...de ce Romania???
va spun ca a ramas fara replica pret de cateva secunde.
apoi mi-a zis:
-wow...arunci direct bomba...incepi cu artileria grea...nu te joci cu maruntisuri.
si mi-a spus urmatoarea poveste:
clinica este deschisa din Iunie 2011.
acum cativa ani dr.Virgil Ancar l-a invitat in Romania sa participe la un fel de trainig unde sa vorbeasca mediclor despre fertilizarea in vitro si sa-i invete cate ceva.
i-a fost platit in totalitate sejurul si a venit...ca oricum nu vazuse Romania si nici prea multe dspre ea nu stia.
are o prietena foarte buna-Clara,casatorita si stabilita in Israel.
este pacienta lui dintotdeauna si Clara are 2 baieti care au studiat medicina in Ro -Itzic .."aici de fata" ca sa-l citez pe dr.R...adicatelea tipul imbracat in civil si Strul-asta nu era prezent.
dupa ce au terminat studiile Itzic si Strul...Clara l-a rugat pe dr.R sa-i ajute sa deschida clinica de FIV in RO...si in numele prieteniei pe care i-o poarta...a acceptat...asa ca de asta Romania...de asta Bucuresti.
practic isi pune in joc numele si experienta...a adus embriologul cu numele si experienta lui.
in rest...treaba fix jidaneasca...adica:
-locatie exclusivista- o viloaca in Dorobanti
-laborator de top-imi spunea embriologull ca se poate verifica foarte usor...aparatura pe care o au aici este cea mai performanta la ora actuala din lume in materie de FIV.
spunea ca aceeasi aparatura o au si in Israel in cele 2 clinici in care lucreaza.
-un medic si un embriolog cu nume grele....si gata bussinesu.
am apreciat maxim sinceritatea.
iar bomba a venit cu adevarat pentru mine la finele discutiei...cand dr.R i-a spus lui Itzic:
-cineva ca ea v-ar trebui sa promoveze clinica!!!!!
si apoi catre mine:
-ai vrea sa promovezi clinica???
eu-de ce nu???...dar pentru asta ar trebui sa ma convinegeti pe mine mai intai...sa-mi faceti un copil mai intai si abia dupa aceea putem vorbi de promovare.
mi-au cerut nr. de tel. si adresa de mail sa "keep in touch".
abia atunci am inteles de ce se tot minunau de cunostintele mele si de ce tot spuneau ca wow nu am emotii...sunt stapana pe mine...am logoree etc etc.
Papucelu m-a intrebat exatziat unde am invatat sa vorbesc engleza asa de bine.
la asa ceva va spun cu mana pe inima ca nu m-as fi astepat vreodata.
cand i-am povestit Samiroiului...a zis ca negociaza el cu ei daca ma suna
l-am intrebat pe dr.R si despre profilul imunologic...daca investigheaa si trateaza probleme imunologice.
mi-a spus ca nu...ca nu este dovedit stiintific inca faptul ca problemel imunologice contribuie la nereusita unui FIV...ca sunt extrem de scumpe atat analizele cat si terapiile...si ca sunt inca insuficient explorate.
dar daca tin neaparat sa-mi fac profilul imuno...ma poate trimite in Israel sa mi-l fac...m-ar costa 5000 euro profilul complet.
i-a mentionat de dr.Sher ...i-am spus ca-i citesc blogul si a fost incantat ca stiu cine este dr.Sher.
mi-a spus ca-i este bun prieten...evreu si el...au fost colegi de facultate
asadar...a fost o experienta utila...insa nu as face si implicit recomanda clinica pentru o procedura...nu in formula actuala.
Papucelul si Itzic mi s-au parut pe langa problema la modul grav.
samira33 spune:
aaa...si mi-a mai spus o chestie....ca prefera doza mai mare de analog GNRH...ca isi doreste si o hiperstimualre ca ies oo-le mai "bune"...insa hiperstimularea sa fie controlata cu atentie extrema.
treaba asta cu doza mai mare de analog mi-a zis-o si Taifunul.
abia astept si parerile celorlalti.
si mi-a mai spus ca nu poate sa-mi prescrie estrogeni pentru a ma aduce "in rand" cu toate pacientele din lot insa mie mi-ar prescrie AC cu progesteron...care nu au efect coagulant peste FVL-meu.
hai ca-mi tot aduc aminte....desi aveam carnetel si pix pe genunchi...m-a absortbit total discutia si n-am mai notat nimic.
samira33 spune:
gata!!!!
v-am povestit in amanunt.
sper ca cele interesate de detalii sunteti multumite.
celorlalte...imi cer scuze pentru mesajele kilometrice.
ma duc la somnic...maine continuam aventurile cu greci!!!
va pupizez maxim.
5ab1na spune:
fata mea eu astept povestea de la greci
pai israelitul...a oferit solutia tot cu minunea aia de chiuretaj terapeutic nu?
AC si progesteron? adevarul e sami ca daca rezolvi problema cu endometrul ala poti sa iei si AC si cu tot cu FVL iese. dar esti dispusa sa iei AC?
te pupizez maxim. interesante povestile.
n-am inteles faza cu "tie nu ti-ar prescrie estrogeni pentru a fi in lot". cand era vb de estrogeni? ca nu stiu.
AC nu contin o doza mica de estrogeni?
cred ca-s curca la ora asta
5ab1na spune:
revin
doza mare de analog GNRH? asta e agonistul sau antagonistul nu?
imi cer scuze ca te intreb atatea dar sunt curioasa sa inteleg
ma cunosti cred
adipapazi spune:
fetelor, am incarcat poze noi. va sarut!
http://s1083.photobucket.com/upload/albums/adipapazi/