Licurici de ianuarie-februarie 2009 (164)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Criss, cum mai e Andra? E mai bine cu raceala?

Ingrid, ai un baiat tare frumos si cu o memorie grozava!

Patri, felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Si ai mei au invatat dupa cum le-au fost poftele si ceea ce au dorit.

Desigur i-am expus multor experiente,la care am participat si eu activ: limbi straine (germana, engleza), sport (ski, role, patine pe gheatza, inot), povesti, spectacole, etc

Lucrurile pe care eu le-am considerat importante ca trebuie sa le invete pana la scoala sunt legate de:
respectarea unor anumite reguli
detalii basic despre cum se comporta la un loc de joaca, intr-o sala de spectacol, in vizita, etc
constientizarea efectelor propriilor actiuni
chestiuni de socializare
etc, lucruri simple in general

Am insa prietene, chiar una dintre ele medic neurolog care citeste impreuna cu fetitza ei de'o seama cu Andu enciclopedii pe teme de univers, chestiuni de detaliu de geografie, capitale ale tarilor, localizarea lor pe harta lumii, chestii despre legi si instante...

concluzia mea este ca:
suntem diferiti si actionam in consecinta diferit!
fiecare mama/parinte e cea mai potrivita carte de crestere a propriului copil

salut dr spock, capraru si altii ca el

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

povestea martisoarelor de suflet... la bilant

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Bravo, Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

super Pat! te-am vazut

o sa 'ma laud' si eu cu tine

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

povestea martisoarelor de suflet... la bilant

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Patricia, te-am vizionat. Felicitari!

Ica la cresa mai si gateste :). Ieri a adus acasa gaufres facute de ea :))).

Astazi cica vine Clopotelul sa le aduca oua. Aici nu vine Iepurasul de Paste, ci Clopotelul. Cate bordeie atatea obicee .

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Bunza ziua la amiaza!

Patricia, esti super! Tare te adimir pentru cate stii sa faci si cata pasiune pui in tot ce creezi!

Ingrid, ce memorie fantastica are Alexutu', si ce frumos e! Ador baieteii cu pletute

Noi acum am venit de la serbare (si mami si tati, ca si el si-a luat libera dimineata), tare scumpi au fost copilasii, si mi-a placut ca nu i-a stresat nimeni, au cantat care cum (inclusiv un cantecel in franceza, Je suis une pizza), cei care nu voiau nu au cantat, vreo 2 s-au dus la parinti in brate ca s-au emotionat, no pressure whatsoever, la "gradinari" li s-au alaturat si cativa fratiori mai mici din "public", si ei sa cante, totul a durat vreo juma' de ora si apoi harjoneala, joaca, sucuri, cafele si ceai 9pentru parinti), sucuri si fairy cakes (Mister a mancat 2 - doua! - el, care nu e amator de prajituri never-ever). Am filmat si "showul", sa vad daca-l poate pune tati pe undeva , va anunt eu daca e cazul ), Lachlan's first nursery show, nici nu-mi vine sa cred! Bineinteles ca m-au sunat cei de la agentie daca nu pot sa merg la un tribunal sa lucrez, mi-a parut rau sa le spun ca nu ma pot duce, dar eram nu doar imbracata in blugi deci clar nu in tinuta de tribunal, dar e vorba de prima serbare e celui mic, si exact din acest motiv lucrez ceea ce lucrez, job flexibil, sa pot participa la asemenea evenimente si sa aleg eu orele cand lucrez (azi noapte am stat cu "o politie" pana pe la 1)

Jupanul meu va incepe scoala... vara viitoare, in august 2013, la 4 ani si aproape 8 luni. Asa e aici, daca ai 4 ani impliniti pana in martie, intri in reception class (deci pregatitoarea, clasa 0 cum ar fi) vara respectiva. Daca in martie nu ai 4 ani impliniti, incepi scoala anul urmator in august. Deci copiii din clasa 0 au, in momentul in care incep scoala, intre 4 ani si 5 luni si 5 ani si 5 luni.

Ca e vorba ce invata astia micii aici la gradi - in principal se joaca (gradinita e cu program scurt, de 3 ore, de la 9 la 12). Am vazut ca invata cantecele si nursery rhymes, danseaza, au activitati de desenat/colorat/modelat dar doar cei care vor. Daca un copil nu vrea sa faca ceva, nu este silit (mai ales daca sunt din cei mici, cei de pana in 4 ani), ci poate sa faca alta activitate care l-ar interesa mai mult. Au o gradinita si mereu "mesteresc" ceva pe acolo, plus spatiu de joaca in aer liber, si cum acum e vreme buna, sunt zilnic scosi afara. Au invatat cateva cantecele in franceza (asta cu pizza, Frere Jacques), sa salute, sa numere in franceza, totul in joaca. Mister oricum stie sa numere, tare il pasioneaza, a invatat de la noi - mergeam cu el in parc si tati il dadea il leagan, repetand cifrele in mai multe limbi, in timp ce-i facea vant. Iar jupanului tare ii place sa numere si sa recunoasca cifrele pe unde le vede. Litere mari stie doar cateva. Televizor nu au in gradinita, doar un calculator la care copiii au acces doar cateva minute pe zi, nu fiecare zilnic ci cu randul si doar daca educatoarele au ceva sa le arate.

De desenat, colorat al meu nu prea e amator, mazgaleste/coloreaza cateva secunde si apoi gata, a terminat - am inteles de la educatoare ca e tare normal pentru baietei la 3 ani sa aiba a "shorter attention span" si rabdare mai putina, dar in schimb stie o multime de lucruri despre ce il pasioneaza: dinozaurii si animalele in general. Stie sa recunoasca fiecare dinozaur (jucarii sau poze din carti si atlas), le spune pe nume foarte corect (mie mi se "limba plimba in gura), stie cum le spune la tepii stegozaurului si la coada nu stiu carei alte bazdaganii (chestii care pe mine ma depasesc), iti explica ce deosebire este dintre "monkey" si "ape", cine e carnivor, ierbivor si omnivor si care ce mananca, chestii complicate, dom'ne... A, da, si cu tac-su analizeaza bolta cereasca, fazele lunii, si gasesc nu stiu care constelatii si le recunosc (alte chestii care pe mine ma depasesc iar lui ii plac la nebunie, dar eu am facut filo si istorie, nu astro-fizica, asa ca tati ).

Uff iar m-am intins! Mai nou intru mai rar, dar si cand intru, somebody stop me

Multa sanatate la toti bolnaviorii!!

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

wow, ce frumos, prima serbare! cand citesc de gradinitele din strainatate sau de cele particulare din Bucuresti (cea a Alexiei de FlowerBee).... si cand ma gandesc la gradi de stat la care va merge alex.
...vro' treij'de copii la 2 educatoare...si educatoare cu model "vechi" de educatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Ingrid, sa stii ca sunt si gradinite de stat care stau bine la capitolul dotari materiale si profesionalism. Cred ca totul depinde de personalul gradinitei, dar si de parinti.

Eu am ales sa duc copilul la gradi privata pt ca gradinitele din cartier sunt supra aglomerate si in cladiri vechi sau nesecurizate. De ex. una dintre ele are un bazin in curte si nici macar nu este imprejmuit iar cealalalta are program doar pana la 12.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Eu stiu ca trebuie sa aiba 6 ani impliniti pentru clasa O. La cerere pot sa mearga in clasa 0 si copiii care implinesc 6 ani pana la 31 decembrie a acelui an.
Asa cum va fi cazul Nadiei, pe care o voi da, la cerere, la 5 ani si 9 luni.
Ceilalti licurici, nascuti in ianuarie-februarie, vor merge in clasa la 6 ani si 8-9 luni.

Azi am fost cu Nadi in vizita la gradi. A cunoscut-o pe Miss si copiii, a fost tare incantata; chiar am lasat-o 30 minute cu copiii cat am vorbit eu cu directoarea.

Mergi la inceput

Eu nu am de unde alege, sunt doar 2 gradi in tot orasul, identice, de stat. Nici macar grupa/educatoarele nu pot alege ca nu au decat cate o grupa pe an, adica una mica, una mijlocie, una mare, o pregatitoare si o grupa de germana, cu copii de toate varstele, fiindca multi parinti au vrut-o pe "frau" si asa in cativa ani a ajuns, biata, ca in grupa ei sa aiba copii de la 3 la 7 ani, tot vreo 30. Deci, am doar de ales intre grupa mica sau grupa lui "frau".
Macar am scapat de alergat dupa gradinite

Mergi la inceput