Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (7)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Stiu ca intreba cineva: doar criteriile generale apar in aplicatie (se bifeaza ce corespunde); criteriile specifice raman interne in scoala (nu apar in aplicatie) si se analizeaza separat de aplicatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Normal ar fi fost ca la afisarea listelor sa scrie in dreptul fiecarui copil admis in etapa a II-a - admis in baza criteriului 1, 2, 3... - iar in dreptul celor respinsi, la fel, ce criterii au indeplinit, daca au indeplini vreunul. Dar, parerea mea e ca oricum se puteau face misculatii la criteriile speciale, cu declaratii false etc, plus sforile trase romaneste, mana in mana cu cine trebuie.

La noi la scoala au fost respinsi jumatate la clasa pregatitoare si o treime la clasa I (unde fusesera oricum mai multe locuri). Nu ma asteptam sa fie asa o batalie - pana anul asta scoala fusese oarecum ignorata in zona. Au intrat toti cei care indeplineau unul dintre criteriile generale si cei care indeplineau primele doua criterii speciale, din cele patru. Stiu ca au mai intrat si pe baza celui de al treilea criteriu, dar si ca au fost respinsi muuulti care il indeplineau. Deci ma gandesc ca aici la al treilea criteriu s-a tras linia si au intrat doar cativa, pe baza altor mijloace de departajare...nestiute mine si nici de parintii care s-au vazut pe lista respinsilor. Dar banuiesc ca acestia au fost intre timp la directiune si au aflat de ce unii da si altii ba. Oricum, e posibil ca in etapa 4 sa prinda loc si acestia din urma (fiindc acum primii pe lista de rezerva). Noi suntem intrati din prima etapa si chiar pe bune (am mai povestit mai sus, dupa lupta cu final fericit cu inspectoratele de a readuce strada noastra in circumscriptia scolii de care apartinusem dintotdeauna). Culmea e ca ma batea gandul sa imi fac buletin pe adresa unei alte locuinte pe care o posed, pentru a intra la mult ravnita scoala de fitze, dar dupa succesul de la inspectorat, mi s-a parut aiurea din partea mea sa merg la scoala si sa le spun "Multumesc pentru rezolvare, dar eu nu imi duc copilul in scoala asta de..." Daca o sa regret, om vedea. Emotii am, fiindca invatatoarele care vor prelu clasa pregatitoare se zvoneste ca nu ar fi chiar de top. Sper ca zvonurile sa fie infirmate
Succes tuturor celor care nu au reusit inca sa se inscrie. Speranta moare ultima!
Vad ca cei de la inspectorat pregatesc siteul pentru afisarea de maine. Deja au facut capitole cu linkuri separate pt etapa I, etapa II.
A, si inca ceva, cred ca ar fi o mare magarie sa mai admita acum, in etapa III, cereri cu vize de flotant sau buletine executate in aprilie. Le-ar fura si ultima sansa celor care au vrut (sau nu au putut face altfel) sa respecte litera legii.

EDIT: Am recitit orarul inscrierilor si nu ar trebui sa se intampla magaria de care ma tem mai sus, in etapa III neputandu-se inscrie decat cei care au fost refuzati in etapa II (si cred ca sistemul a inregistrat acest lucru - fiindca fisa de inscriere a fost generata) si de data asta doar la scoala de circumscriptie (pe care au declarat-o in fisa de inscriere in etapa II!!!!) sau cei care nu au inregistrata nicio fisa de inscriere in sistem (deci cei care nu s-au inscris pe niciunde pana acum).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui matahut
cred ca ar fi o mare magarie sa mai admita acum, in etapa III, cereri cu [...] buletine executate in aprilie.

Deci daca cineva si-a cumparat casa in ultima luna ar fi magarie sa inscrie la scoala arondata?
Eu sincer mi-am schimbat buletinul in februarie cu o zi inainte de evaluare, dar aveam casa cumparata de cateva luni... doar ca nu m-a fript la degete sa mi-l schimb pana in acel moment (evident, o data cu schimbarea CI apar si schimbare talon, permis, informari la banci, transfer alocatie etc, din cauza complicatiilor n-am schimbat CI pana in acel moment)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Da, eu ma gandesc ca la unele scoli, unde oricum s-au oprit locuri pentru cei din circumscriptie, este loc in etapa 3 de ceva "invarteli", adica nu este ceva oficial de genul copii x, y si z au fost recenzati si nu s-au prezentat. Cineva din scoala poate in ultima instanta sa strecoare un copil (flotant recent si nerecenzat initial) daca oricum sunt locuri neocupate. E foarte pacat ca la noi cu o lege buna, mai putin buna, cum o fi ea, tot unii oameni care o aplica te fac sa te temi, pentru ca mentalitatea e greu sa o schimbi...Asa ca "nervii tari" pe care si eu am stat mult in cumpana daca sa ii pun la incercare sau nu, pot fi batuti de "atentii" si relatii
Nu spun ca este ceva general, sunt si scoli unde totul merge conform legii, oamenii sunt corecti, cinstiti, chiar am discutat in ultima luna mult pe acesta tema cu oamenii din jur si exista si "povesti fericite".

Edit: Am vazut ce ai completat matahut, si e clar ca nu pot fi "invarteli", "magarii" cata vreme in aplicatie s-au inregistrat cu adresa si implicit o scoala de circumscriptie. Pare mai "antifrauda" cum e formulat in ce ai citat tu. Totusi reiese ca cine nu s-a prezentat in primele doua etape nu ar putea nici in 3 sa se inscrie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Citat:
citat din mesajul lui matahut
cred ca ar fi o mare magarie sa mai admita acum, in etapa III, cereri cu [...] buletine executate in aprilie.

Deci daca cineva si-a cumparat casa in ultima luna ar fi magarie sa inscrie la scoala arondata?
Eu sincer mi-am schimbat buletinul in februarie cu o zi inainte de evaluare, dar aveam casa cumparata de cateva luni... doar ca nu m-a fript la degete sa mi-l schimb pana in acel moment (evident, o data cu schimbarea CI apar si schimbare talon, permis, informari la banci, transfer alocatie etc, din cauza complicatiilor n-am schimbat CI pana in acel moment)

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Nu stiu ce sa spun. E delicat. Probabil ar trebui probat cu actul de casa. Dar vin apoi cei care stau (real sau fictiv) cu chirie si spun ca tocmai ce s-au mutat...si ce-ar fi sa se mai formeze vreo 3 clase la scoala 11 Unde ajungem in acest ritm? Teoretic, daca ai copil de scoala, trebuia sa te interesezi din timp cum stau lucrurile si sa te anunti macar la scoala respectiva, sa te recenzezi (asa stiu ca au fost si directivele). Cu cerere speciala la minister, poate se accepta suplimentarea - dar problema la noi este frauda din pacate, ceea ce s-a putut observa cu ochiul liber la aceste inscrieri care chiar s-au vrut corecte (doar ca sistemul asta ar fi mers in Germania, nu la noi)

Mergi la inceput

Eh, da, recunosc ca m-am anuntat la scoala arondata chiar daca inca nu aveam actele gata de fapt din cauza fraudelor cu flotante n-am prins nici noi loc la scoala la care vroiam initial sa il inscriem, s-a depasit cu mult numarul de locuri inca din prima etapa... si noi, fraieri, am asteptat pana in etapa a 2-a... din fericire am prins in etapa a 2a in alta parte. Asta e, merg pe ideea ca asa a fost sa fie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Androix,
peste cativa ani, daca se pastreaza sistemul, voi fi in aceeasi situatie! Scolile bune date din etapa 1, eu in circumscriptia unei scoli ne-dorite!
Sa ne mutam de-acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Am si eu o intrebare Matahut. Poti sa-mi spui unde ai citit ca in etapa 3 nu poate fi inscris copilul decat la scoala de circumscriptie declarata in etapa 2? Ma intereseaza nu pt ca as intentiona vreo viza de flotant (desi directoarea de unde am fost respinsi in etapa 2 asa m-a sfatuit), ci pt ca, eu si sotul meu avand adrese diferite in buletin, as intentiona sa o inscriu pe fetita mea la scoala de circumscriptie, dar dupa adresa sotului care e oricum ceva mai rasarita decat scoala de circumscriptie conform adresei din buletinul meu. Mersi.

Mergi la inceput

coracora: in mod normal, oficial, copilul apartine unui parinte (e declarat pe unul din voi), si atunci adresa copilului este cea a parintelui de care "apartine".
p.s. in aceeasi situatie suntem si noi, cu adrese diferite, dar Alex e declarat la mine. Bine, nu cred ca scolile vor verifica la evidenta populatiei daca nu cumva copilul e pe celalalt parinte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

La ce te referi cand spui ca e "declarat" pe un singur parinte? Declarat unde? Cand s-a facut inscrierea in etapa 2? Sau unde in alta parte? Pai daca noi nu suntem divortati (si nu suntem, ca daca eram, eram deja inscrisi ), teoretic, copilul poate sta atat cu mama, cat si cu tata. Poate parintii locuiesc la adrese diferite pt ca au joburi in locuri diferite. Copilul poate sta cu mama, dar la fel de bine poate locui si cu tatal. Daca in etapa 2 l-a inscris un parinte (in speta mama), asta inseamna ca in etapa 3 nu il poate inscrie celalalt parinte?

Mergi la inceput