Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (7)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

coracora: declarat la Evidenta populatiei copilul a fost declarat din start pe un parinte... si la schimbarile de CI, trebuie sa duci si certificatele de nastere ale copiilor pe care ii vrei in evidenta pe numele tau.

Dar, dupa cum am spus, ma indoiesc ca scolile verifica si asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

coracora, nu stiu ce sa raspund. Eu banuiesc doar ca pe fisa de inscriere in etapa a II-a, s-a cerut, ca si in etapa I, sa declari adresa de domiciliu/resedinta, sa certifici asta prin actul de identitate si, credeam, ca s-a completat si scoala de circumscriptie.
Ma gandesc ca pana maine, inspectoratul va centraliza toate datele si va trimite scolilor numele celor pe care ele i-au avut in circumscriptie, dar s-au inscris in etapa II si au prins si loc. In felul acesta, fiecare scoala va stii cate locuri sigur se mai elibereaza pentru etapa a IV (numarul final de locuri libere, desigur, aflandu-se doar la finele celei de a III-a etape)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Aha! La "evidenta populatiei"...Pai atunci chiar m-am linistit. Pai adica scolile au primit toate vizele false de flotant (ma rog... vizele erau legale) fara sa puna nici o intrebare, fara sa ceara nici un alt act suplimentar si acum, brusc, in etapa 3 o sa-i apuce harnicia si corectitudinea si vor cere de la Ev. Populatiei sa vada pe unde e declarat cu adevarat copilul? Chiar imi este greu sa cred asta, dar, pe de alta parte, la cat noroc "cu carul" am avut pana acum, de ce n-ar fi si in continuare la fel? Adevarul e ca ma astept la orice...

Mergi la inceput

De acord cu tine Matahut (si mersi de rapuns). E adevarat ca in etapa 2 s-a cerut scoala de circumscriptie (ca si in etapa 1, din cate inteleg), dar eu nu vad cum ar putea fi obligatoriu ca softul sa nu permita inscrierea in etapa 3 DECAT la aceasta scoala de circumscriptie (cea declarata in sistem). Dupa cum spuneam si mai sus, noi avand adrese diferite in buletin si scoala de circumscriptie este diferita in functie de cine face inscrierea copilului. Eu, de ex, as intentiona ca in etapa 3 inscrierea sa o faca tatal (nu mama, cain etapa 2). Sper ca acest lucru sa nu fie impiedicat de vreo "restrictie" a softului. Dar, dupa cum am precizat si mai sus, ma astept la orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Sa fiu sincera, mie mi se pare ca ai tot dreptul sa te "muti" in perioada inscrierilor, dat fiind ca dureaza cateva luni... nu sta piata imobiliarelor blocata ca face ministerul inscrieri la scoala...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui coracora1

De acord cu tine Matahut (si mersi de rapuns). E adevarat ca in etapa 2 s-a cerut scoala de circumscriptie (ca si in etapa 1, din cate inteleg), dar eu nu vad cum ar putea fi obligatoriu ca softul sa nu permita inscrierea in etapa 3 DECAT la aceasta scoala de circumscriptie (cea declarata in sistem). Dupa cum spuneam si mai sus, noi avand adrese diferite in buletin si scoala de circumscriptie este diferita in functie de cine face inscrierea copilului. Eu, de ex, as intentiona ca in etapa 3 inscrierea sa o faca tatal (nu mama, cain etapa 2). Sper ca acest lucru sa nu fie impiedicat de vreo "restrictie" a softului. Dar, dupa cum am precizat si mai sus, ma astept la orice

Eu cred ca sistemul fiind centralizat, in momentul in care introduci numele copilului (copil inscris in baza de date- fiindca a fost inregristrat in etapa II) te atentioneaza ca exista deja o fisa de inscriere pe numele lui si se blocheaza aplicatia. Nu stiu, banuiesc. Asa mi s-ar parea firesc din regulile pe care le-au postat ei. Te poate lamuri mai bine colega noastra de subiect, care lucreaza la o scoala la partea informatica (Mady...si nu mai stiu cum)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Sa fiu sincera, mie mi se pare ca ai tot dreptul sa te "muti" in perioada inscrierilor, dat fiind ca dureaza cateva luni... nu sta piata imobiliarelor blocata ca face ministerul inscrieri la scoala...

Sigur ca ai tot dreptul sa te muti, dar nu si dreptul de a da la o parte alt copil pentru a te inscrie tu dupa ce inscrierile s-au terminat si deci locurile au fost ocupate. Daca exista niste reguli, ar trebui sa le respectam, nu? Pana in septembrie se pot muta o droaie de copii in alte circumscriptii, nu? Teoretic vorbind. Practic, repet, parintii interesati de scoala copiilor, in general, iau in calcul acest aspect - inceperea scolii - si nu ajung in astfel de situatii decat in cazuri extreme. Cazurile extreme pot si, cu siguranta, rezolvate legal in favoarea copilului (asa cum se lauda onor ministrul), dar daca exceptia se transforma in regula... nu mai e posibil acest lucru. Undeva trebuie sa se puna un punct. Si asa e peste tot, nu doar la noi - ba la noi e muuult mai lejer decat in alte tari chiar civilizate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

doamnelor, eu sunt mady... .
deocamdata ce spuneti sunt scenarii, sunt doar presupuneri. nu stim nici noi punctual ce se va intampla in etapa a III-a. asteptam instructiuni.
parerea mea, strict personala, e ca nu se va tine cont de datele introduse in etapa a II-a si ca cererile depuse in aceasta etapa vor fi sterse (sau poate pastrate doar ca baza de date). este strict parerea mea si cred acest lucru deoarece un CNP deja introdus arata ca un copil nu mai poate fi introdus inca o data. aplicatia arata daca CNP-ul a mai fost introdus intr-o alta etapa. mi s-a intamplat si mie la un copil care a mai fost inscris la alta scoala si mamica dorea sa-l inscrie si la noi.

Mergi la inceput

Multumesc Mady pt raspunsul tau. Asa mi s-ar parea si mie normal sa se faca: sa nu conteze datele introduse in etapa 2. Obligandu-te sa te inscrii numai la scoala declarata in etapa 2 ca fiind de circumscriptie s-ar crea niste constrangeri si cazuri punctuale anormale. Vrand probabil sa opreasca inscrierea celor care isi fac viza de flotant pe ultima suta de metri (lucru cu care nici eu nu sunt de acord) ii afecteaza si pe altii care nu au avut si nu au aceasta intentie (cazul meu, de ex, care am avut dintotdeauna adrese diferite de buletin tata si mama - copilul putand teoretic sa locuiasca si la tata si la mama).
Mai asteptam informari de la tine - daca mai primesti cumva instructiuni suplimentare. Inca o data mersi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu am citit pe forumul edu ca in etapa a III-a sunt primiti copiii din circumscriptie, indiferent cand si-au facut flotantul. Succes!

Clasa a IV-a

Mergi la inceput