ce faceti cand gaseste jucarii pierdute?
Raspunsuri - Pagina 2
missdarcey spune:
Fiimea si-a uitat un dinozaur in parc si si-a amintit dupa cateva ore .A fost mega fericita cand l-a gasit si a realizat cat e de important sa lasi lucrurile acolo unde le gasesti . Regula e clara ,Nu se ia nimic .Sora mea si-a pierdut telefonul in cimitir la Duminica Mare si mama mea i-a intrebat pe toti care sunt cu mormintele aproape daca nu l-au gasit .Toti au spus ca nu si mama a fortat un pic nota si a amenintat ca sora mea lucreaza la politie si oricum il va gasi.Peste cateva zile a venit la mama o femeie si i-a adus telefonul spunind ca fata ei l-a gasit si sa-i dea recompensa 100 de mii .Mama a platit dar imi imaginez ce impact negativ a avut pentru fetita de 8 ani acest lucru ,ce lectie teribila i-au dat parintii ei.
anda141 spune:
Ce bine ar fi daca nimeni nu ar lua ce nu-i apartine ! Nu ne-am mai pune problema pierderilor pentru totdeauna.
Nici noi nu luam lucruri gasite , nu se pune porblema sa le luam. Insa cred ca daca as gasi ceva mai valoros, ma gandesc ca ar trebui luat si cautat cumva proprietarul. ( Ex. Simona cu bicicleta) De cele mai multe ori insa lucrul respectiv va fi luat de cineva care nu-l va inapoia.
corap spune:
legal*, gasitorul are dreptul la 10 % din valoarea bunului gasit .
eu nu iau lucruri din parcuri - in principiu ca sa nu-mi complic existenta cu gasitul proprietarului - dar teoretic lucrurile ar trebui luate si ar trebui cautat proprietarul - nu lasate abandonate. probabilitatea ca lucrul sa reajunga in posesia proprietarului este mai mare daca gasitorul il ia si depune eforturi sa gaseasca cui apartine decat daca il lasa de izbeliste.
* in romania
roxy spune:
corap posibil sa ai dreptate, dar din cate se vede, cei care iau ce gasesc o fac pentru a-si insusi acele bunuri, mai ales ca sunt moca, in nici un caz sa depuna eforturi pentru a gasi adevaratul proprietar.Si nu e vorba de valoarea bunului respectiv, ci de principiul ala... ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Sau noi ne ghidam dupa jocul din copilarie...cine pleaca la plimbare , pierde locul de onoare (adaptand cine pierde ceva sa-si ia adio)
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra a gasit 2 jucarii, o stropitoare si o lopetica. Parcul gol, seara. Le-am luat acasa, ca se miorlaia ca-i plac. Daca nu le luam noi, le luau tiganusii care apar seara, in carduri. Acasa le-am dezinfectat si i le-am dat. N-am facut niciun caz din asta, nu mi s-a parut nimic deplasat din partea noastra. BAZAR UMANITAR |
Vai, ce fapta buna, ati salvat niste jucarii nevinovate de cardurile alea de tiganusi, cine stie ce ar fi facut vagabonzii si sub-oamenii aia cu ele, le-ar fi sodomizat, bine ca ati fost voi in preajma!
Am uitat multe jucarii gen galetusa/ minge/ lopatica si nu le-am mai gasit, dar as prefera sa stiu ca niste copii amarati le-au luat sa se joace si ei, nu ca le-a gasit o "doamna-bine" si le-a dezinfectat
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
alex_andra spune:
ilinca, nu-mi baga cuvinte in gura. mai pastreaza o urma de decenta, stiu ca e greu, dar incearca, totusi, poate reusesti.
Ioana_Pos spune:
Nu am gasit, dar daca as gasi le-as lasa frumsel acolo. Nu am de unde sa stiu ale cui au fost (poate un copil racit etc) sau ce s-a intamplat cu ele intre momentul pierderii si momentul in care le gasesc eu (a trecut un caine si a facut pishu tocmai acolo, etc Exagerez ca sa fie clara ideea). Eventual anunt un paznic sa le ia daca crede de cuviinta.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra ilinca si anca, sunteti, ca de obicei, pe langa subiect, tipic. BAZAR UMANITAR |
Ai dreptate. Spre deosebire de tine, care ai fost exact in subiect:"ce faceti cu jucariile gasite?" Raspuns: "mi le insusesc si nu mi se pare nimic deplasat".
Eu in locul tau nu as aduce decenta in discutie, sincer.
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
alinuk spune:
sunt amuzata intrucat chiar astazi am gasit pe trecerea de pietoni un portofel...si a trebuit sa alerg cu copilul de mana strigand printre oameni...
a pierdut cineva un portofel?!
nu va spun ce fatza a avut omul care si-a recunoscut portofelul fluturat
Imi amintesc cat de mult m-a marcat o intamplare similara, cand am pierdut un telefon. Am sunat pe nr lui si cineva mi-a raspuns si ne-am dat intalnire sa mi-l dea.
(e drept pe de alta parte ca, in vreo trei randuri am patit sa-mi sustraga portofelul din geanta...am fost furioasa, revoltata, dar am invatat ca in mijloace de transport in comun, la piata si in supermarket e bine sa-ti tii poseta cat mai protejat..si asta nu doar in Ro)
raspuns la intrebarea topicului:
daca gasim o jucarie, incercam in prima faza sa intrebam prin preajma despre proprietar sa-l gasim, si ii indemn pe copii sa faca si ei asta
daca nu gasim proprietarul lasam jucaria acolo, in speranta ca se va intoarce dupa ea cineva
intotdeauna le explic ca nu este normal sa-si insuseasca lucruri care nu le apartin, desigur subliniind ca nici ei nu ar fi deloc bucurosi daca un alt copil si-ar insusi o jucarie care le apartine lor
(poate nu inteleg suficient, dar le repet de cate ori am ocazia si este nevoie)
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
povestea martisoarelor de suflet... la bilant
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................