ce faceti cand gaseste jucarii pierdute?
Raspunsuri - Pagina 3
jenn spune:
Nu luam nimic si nici nu am vazut pe nimeni sa ia.La noi in cartier sunt multe locuri de joaca si frecvent sunt lasate acolo diverse pt ca cei care locuiesc aproape mai dau o fuga pana acasa pt toaleta,etc sau chiar le lasa peste noapte fara probleme.Noi am uitat o data in parc un pullover (al copilului)si ne-am intors dupa 5 minute si nu l-am mai gasit!
sdcristian spune:
noi avem un parc mai mic, unde vin zilnic aceiasi copii. nu am gasit jucarii pierdute, dar se mai amesteca intre ele, ca evident fiecare vrea sa se joae cu ale celuilalt. in general scrie numele pe masinute, dar si daca nu, a doua zi clarificm amestecurile, si pleaca fiecare cu jucaria lui. mai ales ca nu stii niciodata cat tine celalalt copil la jucaria aceea - poate fi masinuta preferata, de suflet.
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003
rall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinuk sunt amuzata intrucat chiar astazi am gasit pe trecerea de pietoni un portofel...si a trebuit sa alerg cu copilul de mana strigand printre oameni... a pierdut cineva un portofel?! nu va spun ce fatza a avut omul care si-a recunoscut portofelul fluturat |
Am facut la fel numai ca in cazul meu un barbat a zis "mm, ce portofel?" si eu zic "asta" si el, uitandu-se in stanga si in dreapta "uhm, da, da, cred ca e al meu".
Era evident ca nu era, dar ce mai puteam sa spun?
Deci se mai intampla si din astea, vrei sa faci o fapta buna si de fapt ajungi sa dai portofelul.... cuiva care profita de situatie Mai bine il lasam pe jos
alinuk spune:
Rall ai dreptate sa fii dezamagita de experienta despre care povestesti...
dar pana la urma constiinta ta, copilul (daca era vreun copil cu tine) si oricine din preajma) au vazut gestul tau...de bunacredinta si poate au un licar de constiinta si se gandesc ca ar putea face si ei similar intr-osituatie asemanatoare (oamenii actioneaza prin imitatie, oricat ni se pare de straniu... sunt oameni care nu se gandesc la varianta aceasta...de a nu-si insusi un bun gasit, considera de bun 'ce-am gasit al meu sa fie')
ca altul a profitat de gestul tau in sens negativ... e o alta realitate pe care trebuie sa o stieun copil, de asemenea
dar ce trebuie sa invete micutii este sa se fereasca de realitatea care nu li se potriveste (atat cat le sta in putinta) si intentia lor initiala sa fie de bunacredinta / sa invete sa aiba atitudini corecte si sanatoase (asa cum le apreciem noi parintii lor.... pana la urma si aici perceptiile sunt diferite, dar e alegerea fiecarui parinte in parte)
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
povestea martisoarelor de suflet... la bilant
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
jenn spune:
Rall,dar de ce i l-ai dat daca nu erai sigura?!Eu il intrebam ce are in el si daca nu avea acte sau ceva care sa confirme ca el e pagubasul duceam portofelul la politie!am gasit si eu unul in parc si l-am dus la politie,au ramas aia uimiti.Mitul emigrantului pus pe rele nu se confirma!
rall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jenn Rall,dar de ce i l-ai dat daca nu erai sigura?! |
Ningea, mai erau 2 ore pana la Revelion si stateam la coada la cozonaci Omu' a zis ca e a lui, eu stateam cu portofelul intins... I l-am dat. Se intampla acum cativa ani (vreo 6,7), acum cred ca as fi fost ceva mai atenta
J.D. spune:
Aici in foarte multe parcuri exista jucarii cu care se pot juca toti copiii. foarte rar se intampla ca unii sa le ia acasa. dar periodic apar altele noi - masini, forme petru nisip, lopatele, etc. Normal ca se uita foarte multe jucarii aduse de acasa dar de cele mai multe ori se gasesc in acelasi loc. Eu il las pe Finn sa se joace cu jucariile daca vrea pentru ca oricum nu stiu exact daca e jucaria parcului sau ppierduta, dar la plecare lasam jucariile in cutia cu nisip. In unele cazuri - cand se vedea clar ca nu este jucaria parcului - jucaria, hainuta, etc sunt duse in ghereta paznicului daca exista.
Aici si pe strada vezi atarnate peste tot obiecte de imbracaminte, incaltaminte pentru copilasi, jucarii pierdute. De obicei cineva le ridica si le pune undeva la nivelul ochilor. Daca e vorba de ceva valoros ori este contactata persoana care a pierdut obiectul respectiv - daca exista posibilitatea - sau este dus obiectul la politie sua in alte parti, la centre speciale lost and found.
Finn Constantine 15.10.2009 si 36+ Euan Tudor