ce faceti cand gaseste jucarii pierdute?

ce faceti cand gaseste jucarii pierdute? | Autor: michelle-usa

Link direct la acest mesaj

frecvent al meu gaseste jucarii prin parc: masinutze, mingi, caractere etc. etc...si imi spune ca de ce nu le poate lua acasa, daca le-a gasit si sunt pierdute?
eu am hotarit sa nu il las sa le ia acasa, dar il las cat suntem in parc sa se joace cu ele.

voi cum procedati?

michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, de luat acasa nu se pune problema, dar eu i-am spus ca trebuie sa le lasam acolo ca sa poata fi gasite de copilul care le-a uitat.Astfel incat atunci cand respectivul copil ajunge acasa si vede ca a uitat la locul de joaca ceva, si vine inapoi sa le gaseasca.A functionat din momentul cand el insusi si-a pierdut pe drum o jucarie si refacand drumul in sens invers , am gasit respectiva jucarie pusa pe iarba, alaturi de trotuar sa nu fie calcata, pe ceva mai inalt sa poata fi vazuta.Si s-a bucurat foarte tare cand a gasit-o ,asa ca exclus sa mai ceara jucariile gasite , ca , nu-i asa, nu putem lua altor copii bucuria regasirii a ceva ce crezi ca ai pierdut de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

frecvent al meu gaseste jucarii prin parc: masinutze, mingi, caractere etc. etc...si imi spune ca de ce nu le poate lua acasa, daca le-a gasit si sunt pierdute?
eu am hotarit sa nu il las sa le ia acasa, dar il las cat suntem in parc sa se joace cu ele.

voi cum procedati?

michelle

Exact asa.

Singura data cind am luat ceva acasa a fost cind am gasit o bicicleta, seara, in parc. Eram noi si parcul la plecare, nici tipenie. Asa ca am lasat un bilet sub o piatra pe masa cum ca o aduc 3 zile la rind in parc intre orele x si y si pe urma o las unde am gasit-o. A doua zi m-am intilnit cu proprietarul, mi-a multumit si si-a luat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu nu ii las sa s ejoace nici cu ele din doua motive - nu stii cine sau ce a pus mana pe jucariile alea, de unde vin, cat sunt de jegoase, de cand sunt acolo in parc, cate animale le-au mirosit ...etc sau daca vine proprietarul dupa ele nu cred ca ii pica bine sa le vada deja in folosinta altui copil.

Ii las sa se joace cu alte jucarii in parc daca cere voie de la proprietar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

O-ha! Eu le iau acasa si le duc in parc atunci cand iesim, intreb in stanga si in dreapta ale cui sunt, daca nu le revendica nimeni, le pastrez.

michelle-usa, poate la voi, acolo, e lumea mai civilizata si jucariile pierdute supravietuiesc de pe o zi pe alta, la mine, mai greu...

Un copil de tzigan mai slab de minte i-a luat anul trecut Dariei o jucarie de nisip, a pus-o sub piciorul balansoarului si zob i-a facut-o, se distra cum sareau bucati din ea, am incercat s-o recuperez si mi-au spus alti adulti, "lasati, doamna, nu vedeti ca e mai sarac cu duhul..."

O fi, dar copilul meu a tinut bine-mersi minte ca un baiat mai mare i-a sfaramat jucaria de nisip si nu intelegea nicicum de ce...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

a gasit 2 jucarii, o stropitoare si o lopetica.
Parcul gol, seara.
Le-am luat acasa, ca se miorlaia ca-i plac.
Daca nu le luam noi, le luau tiganusii care apar seara, in carduri.
Acasa le-am dezinfectat si i le-am dat.
N-am facut niciun caz din asta, nu mi s-a parut nimic deplasat din partea noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Eu nu ii las sa s ejoace nici cu ele din doua motive - nu stii cine sau ce a pus mana pe jucariile alea, de unde vin, cat sunt de jegoase, de cand sunt acolo in parc, cate animale le-au mirosit ...etc sau daca vine proprietarul dupa ele nu cred ca ii pica bine sa le vada deja in folosinta altui copil.

Ii las sa se joace cu alte jucarii in parc daca cere voie de la proprietar.

Dar pe leaganane ii lasi sa puna mana? cine stie cine o fi pus mana pe ele...

Jucariile raman acolo, gasim jucarii pierdute zilnic.

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Am lasat intotdeauna in parc jucariile tocmai pentru a acorda o sansa-n plus copilului care le-a pierdut.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

a gasit 2 jucarii, o stropitoare si o lopetica.
Parcul gol, seara.
Le-am luat acasa, ca se miorlaia ca-i plac.
Daca nu le luam noi, le luau tiganusii care apar seara, in carduri.
Acasa le-am dezinfectat si i le-am dat.
N-am facut niciun caz din asta, nu mi s-a parut nimic deplasat din partea noastra.

BAZAR UMANITAR

Vaiii, mare noroc ca le-ati gasit primele!!!

Intr-adevar, nu-i nimic deplasat sa iei de sub nasul cardurilor de tiganusi o amarata de "lopEtica" . Cu siguranta ai' mica avea mult mai mare nevoie de ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

intreb si eu...pe cele carora nu li se pare o problema sa iei ce gasesti si nu e a lor, cum ii mai inveti apoi pe copii ca nu e bine sa iei ce nu-ti aprtine.Indiferent de unde, gradinita, loc de joaca, magazin.Sau din magazine la fel...dar ma abtin ca nu vreau sa fiu rautacioasa.
Pentru mine e clar si asa vreau sa fie si pentru copii mei.Ce nu e al meu nu iau, nu pun mana.Daca pot sa ajut pe cel care a pierdut sa gaseasca mai usor, ok, daca nu lasa acolo.Aici am vazut o gramada de jucarii puse la intrarea in locul de joaca, si cei care le-au uitat vin si le recupereaza, dar iau doar ce e al lor, restul ramane acolo neatins.Nici macar nu se joaca altii cu ele, nu sunt ale lor.Si mi se pare corect, asa ii invatam pentru viitor, sa stie ce au si ce nu au dretul sa isi insuseasca.
Iar daca copilul propriu se miorlaie ca le vrea el, ca ii plac, e o buna ocazie sa ii explici ca nu luam , ca nu e al nostru si alt copil plange dupa jucaria pierduta.E o buna ocazie de educatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

noi rareori am gasit ceva uitat/pierdut in parc, in general a fost vorba despre mici jucarii/forme pentru nisip, astea se pierd cel mai usor pentru ca raman ingropate in nisip.

si eu i-am spus fetitei mele ca nu e frumos sa le luam, pentru ca sunta ale altui copilas, ca se poate intoarce dupa jucaria uitata si ca va fi foarte trist/suparat daca nu o mai gaseste.

Mergi la inceput