Mamici si Gravidute Italia (110)
Raspunsuri - Pagina 7
castelanaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nafi Buna fetelor! Castelana ma bucur ca sunteti bine si Cezar e atat de vorbaret CASTELANA - poate imi dai tu un sfat. tu cum faci? cu siguranta castelan e un copil dotat dar nu am dubii ca ti se datoreaza in mare parte faptul ca vorbeste deja 3 limbi. |
Draga mea,
iti raspund in fuga ( sper sa fiu coerenta).
Cu Castelan vorbesc doar in romana, 100% in romana.
A inteles ca lumea in jurul nostru nu se vb ca noi.
Avem limbile straine de cea romana asociata cu persoanele: nonna vb in italiana ( nonna zice asa..etc), Bety ( fata care vine la noi la curatenie) vb in engleza, apoi in engleza copii de la activitatile unde participam, etc.
Cu nonna vb "rupand "italiana, e mult mai usor de pronuntat pentru el.
Cu Bety spune de ex cand vine dimineata :hello Bety, please come, si o ia sa ii arate ceva : very nice" etc...
A inceput deja sa ma intrebe cum spune nonna la albastru?( asta e doar un exemplu, ma intreaba des) si eu i-am spus, il surprind ca el vb cand se joaca si repeta frazele cursiv intr-o limba.
Asta si pentru ca i-am atras atentia ca asa este corect, dau un exemplu: bimbo bello nu bimbo fumos.
si exemplele pot continua...vb cat se poate in limba noastra de baza, cand suntem in companie non romaneasca mai intai ii spun: uite mami trebuie sa vb cu doamna X, daca doamna ii spune ceva eu ii traduc, sau daca ma intreaba el ceva.
Saptamana trecuta eram la piscina blocului si s-a apropiat de noi o vecina chinezoaica cu al sau baietel de 4 ani ( caruia ii este frica sa intre in apa) au stat asa pe margine poate celui mic ii face pofta sa intre, Castelan care ii voia compania il tot chema: vino aici, APOI VIENI, vieni, apoi m-a surprins cu :please come...si aratandui apa ii continua: very nice...deci a incercat toate formulele cunoscute care spuneau acelasi lucru...
Copii sunt incredibili, asimileaza toate cele auzite si mai ales vazuta!
Ai sa vezi in Romania cate va prinde, mai ales in compania copiilor!
Vacanta de vis si sa aveti parte de toate cele bune si Ricki sa fie sanatos!!!! Acum incep ei sa-si dea drumul...in fond vb de copii de 2 ani si 3 luni...nu?
te pup
costyhunny spune:
salutare fetelor!!!va doresc o vara cat mai placuta si plina de distractiiiiiiiiieeeeeeee!!!!!
fetelor am si eu o problema daca pot zice asa:
cum sa reusesc si eu sa-l fac pe EDY sa faca pipi la olita(am incercat pe WC si nu vrea urlaaaaaaaaaaa de zici ca il bate careva)de vreo 2sapt.incerc si nu reusesc sa-l fac sa faca la olita deloc...
il pun pe olita sta si 30min acolo cu mn(ma joc cu el ca sa stea)dar nu face nimic nimic....si dupa ce se ridica la putin timp face pe el.....
el stie unde e olita si unde tre sa faca pipi ca imi arata daca il intreb sau ii zic "hai sa facem pipi"merge la ea....doar ca nu face parca se abtine intentionat si ma apuca toti nerviiiiiiiii....
dati-mi si mie un sfat plssssssssss
p.s:are 1an si 3luni....
salut si eu toate fetele....
mirela2 spune:
buna mamaici
http://colaceibebe.webs.com/ pentru doritori de balaceala, de aici puteti comanda colacei de inot pentru bebelusi
se pot folosi de la prima luna de viata fara nici o problema, copilasul sta foarte comod, nu l irita, nu l jeneaza.
o zi buna fetelor
castelanaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui costyhunny cum sa reusesc si eu sa-l fac pe EDY sa faca pipi la olita(am incercat pe WC si nu vrea urlaaaaaaaaaaa de zici ca il bate careva)de vreo 2sapt. incerc si nu reusesc sa-l fac sa faca la olita deloc... il pun pe olita sta si 30min acolo cu mn(ma joc cu el ca sa stea)dar nu face nimic nimic....si dupa ce se ridica la putin timp face pe el..... el stie unde e olita si unde tre sa faca pipi ca imi arata daca il intreb sau ii zic "hai sa facem pipi"merge la ea....doar ca nu face parca se abtine intentionat si ma apuca toti nerviiiiiiiii[bang |
Draga mea, nu stiu ce sfat sa-ti dau, pot doar sa-ti spun cum a fost la noi.
Am inceput cu Castelan sa faca doar Caca la olita cand evea 9 luni, stiam cand face, pentru ca el se scremea si "vanturile" care anuntau actiunea ma facea sa actionez, cum vedeam ca incepe: pac il puneam.
La 11 luni am cumparat colac ajutator si am inceput ( tot doar cu caca) la wc, succes total, de atunci niciodata n-a mai facut pe el.
Cu dezvatatul de pipi am inceput in ianuarie anul asta ( avea 1 an si 9 luni) dupa 3 zile deja stia si mergea ca un catelus la baie!
O alte chestie care am facut-o noi: olita a stat 100% la baie, nu am facut niciodata prin casa.
La baie am stat mereu nu mai mult de 10 min, am avut aceesi carte si eu statea pe un scaunel si ii "citeam", acum imi "citeste el"
Cand am inceput cu pipi, mergeam cam la 2 ore la baie, daca in cateva momente nu facea plecam.
Cand aveam pipi bineinteles ca il laudam, dadeam tel sa auda ca l-am laudat la tati, nonna, tati cand venea acasa pupaturi si dragaleala si bravo pt pipi, adica multaaaaaa incurajare.
Tu rabdare si mulllttttttttttt calm.
Sunt sigura ca o sa aveti rezultate!
kemsy spune:
Ciao!!
Nafi, vacanta placuta in Ro!Si vrem dovezi cu cat e de frumos Ricky si cat esti tu de slaba
costy, eu nu am inceput operatiunea olita decat la 2 ani si 4 luni si in 3 zile deja nu mai aveam accidente...prin casa :)). Se zice ca ei nu au ctrl sficterelor pana la 1 an jumatate si ca sunt intr-adevar capabili sa se controleze cand pot urca si cobori singuri o scara . Nu trebuie lasat mai mult de 20 de min pe olita. La fel si la noi, olita doar in baie a stat dar el a preferat sa faca direct la wc, cu reductor. Rabdare si poate ca acum nu e momentul, e inca mic.
LA NOI ZILELE TREC USOR, avem ziua impartita in cateva secvente:gradi, somn, parc, somn Astept vacanta, peste 3 saptamani!!!
Mami de Loris Stefan, o minune de baiat (2 oct 2009)
Raisa are nevoie de noi
castelanaC spune:
Buna italiencelor!!!
ce linisteeeeeeeeeeee!!!!
Se vede ca sunteti ocupate cu vacantele si alte calatorii!
Va dorum o vara superba!
Va pup!
nafi spune:
Bun gasit fete dragi!
Castelana uite ca am reusit eu sa intru un pic. pe caldurile astea cred ca toate fetele stau la umbra pe undeva. am laptop-ul in brate de 5 minute si deja m-am incins!
Am fost si in RO si...fiasco total Riccardo nu a mai fost asa de linistit ca in noiembrie anul trecut. probabil este o noua etapa, isi da seama mai bine de faptul ca nu mai e acasa la el, ca ii lipseste tatal etc etc si singurul punct de referinta , de siguranta eram eu..mama..asa ca nu m-a lasat nici la baie sa merg singura!
In 2 saptamani cat am stat acolo l-am lasat singur cu mama doar 2 ore. a plans pana a adormit de oboseala! Asa ca ptr a face ceva fara el trebuia sa astept sa-l culc la pranz . dar pe la ora 13.30 pe caldura de foc nu prea era nimic de facut. asa ca tot ce-am facut a fost sa-l duc pe Ricky in parcuri si pe faleza unde s-a distrat f bine.
Primele 3 zile cand am ajuns la Braila a facut si febra de la 2 molari care erau iesiti doar pe jumatate si acum iesea si restul , iar dupa aceea a facut un inceput de bronsita de la aerul conditionat cred desi am avut grija cat de mult s-a putut. asa ca la piscina nu am reusit sa-l duc si ne-am perpelit pe uscat la 37 grade la umbra
In rest a fost bine caci doar am fost in mijlocul familiei. Din pacate nu m-am mai putut duce la Bucuresti singura asa cum planuiam ca sa-mi vad prietenii si fostii colegi dar sper ca in septembrie - octombrie cand va fi Ricky la asilo sa pot da o fuga doar la Bucuresti 2-3 zile si sa-mi scot parleala.
La mare vom merge o saptamana la sfarsitul lui august. am facut ieri rezervarile ptr Cervia unde am vazut ca e plaja cu nisip fin si marea putin adanca pe distanta mare adica perfect ptr copii mici
Sper sa ne mai auzim pana atunci.
Kemsi sa stii ca poze am facut f f putine si eu sunt doar intr-una din ele. asa ca poate dupa saptamana la mare voi reusi sa am ceva poze noi.
Voi fetelor ce mai faceti? pe unde va mai ascundeti de soare?
Danangie - flacaii ce fac? sunteti bine cu totii?
Lalexandra - Alexa ce mai face? tu esti bine? mai veniti in Italia?
Va pupic si pe restul si sper sa mai dati cate un semn de viata.
danangie spune:
Buna seara fetelor,
COSTY piciul tau e prea micut ca sa ai rezultate pozitive cu olita,etc.....cum zicea si Giani ei reusesc sa inteleaga ce si cum e treaba cu olita dupa 1 an jumate. Avand deja experienta cu 2 copii si peste putin timp ne pregatim ptr al treilea. Dupa umila mea parere varsta optima ptr "operatiunea" olita este cea aproape de 2 ani. Cum zicea si Castelana, daca tu tii neaparat sa incerci deja totusi, incepe sa-l pui pe olita atunci cand simti ca da scoreggino. Da-i sa se joace cu ceva gen chei, tel sau carticele, in asa fel ca el sa nu isi dea seama. Daca este prea terorizat de olita, cumpara-i una si amestec-o printre jucarii.....ca sa vada ca totusi nu musca. Dar sincer....e mic tare la 1an si 3 luni. Sunt cazuri rare de copii precoci ptr asa ceva. Si daca tu insisti si el refuza cu desavarsire, sa nu faci mai rau.......mult noroc.
NAFI ei da.....cu cat cresc piticii nostri cu atat incep sa inteleaga mai multe. Noi suntem binisor. Acum ca baietii sunt acasa de la gradi......e destul de grelut. Dar asta e......trecem noi si de vara asta. Am fost si la mare. Obositor dar relaxant. Am 4zile ca sunt singura ca Alin a trebuit sa traga o fuga pana in Ro........infatti in mai Putin de o ora ajunge si toti nu mai putem de nerabdare.
GIANI deja esti in vacanza. Buon rientro!
Pup all
Alessio Michele (3 + ani) , Mattia Gabriel (2 + anisori!!) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 anisor!!) ! .
Pozici cu noi
danangie spune:
Am "aggiornato" si eu semnatura. Cum zboara timpul fetelor!
Alessio Michele (4 ani si 2 luni) , Mattia Gabriel (2 ani si 9 luni) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 an si 6 luni) ! .
Pozici cu noi
nafi spune:
Danangie - ma bucur ca sunteti bine. si eu sunt de 4 zile singura cu Ricky, am mai avut si musafiri din RO o seara dar in fata ta nu ma pot plange
Si eu trec acum prin faza de renuntare la pampers. mamaaa..ce nervi! am incercat cateva zile inainte sa plec in RO si imi zicea cand voia sa faca ceva, l-am pus pe oala , a facut kk...eram pe drumul cel bun. Ajunsi in RO s-a dat totul peste cap asa ca am reinceput pe 1 august. Nu imi mai zice cand ii vine sa faca...de cate ori ies cu elin parc trebuie sa-l schimb. ce ma enerveaza e ca nu pare sa-l deranjeze sa stea pishat! Vine cracanat spre mine cu pishu siroindu-i pe picioare umpland crocshii...zicand " oo..noo..o..nooo". Ii explic ptr a o suta oara si nimic...ajunsi in parcare face iar..de data asta nu mai zice nici ohh noo ci se distreaza cu sunetul pe care il face pisu in papuci cand merge!
Dimineata...iar povestea, iar olita intre jucarii..ne asezam pe ea...nu face nimic. 5 minute mai tarziu pipi si kk in chilotei. ( a trebuit sa-i arunc..).
Problema e ca nu-l deranjeaza sa faca pe el ( chiar asa copil nesimtit am?!) si nu ia deloc chestiunea in serios . dar nici macar cand o luam in joaca tot nu iese nimic. repeta ceea ce ii spun ca un papagal , intreb daca a inteles, zice si sau da dupa cum are chef si realitatea e ca ii intra pe o ureche si ii iese pe cealalta. are 2 ani si 3 luni! deja ar trebui sa inteleaga cum stau lucrurile caci la altele e primul sa inteleaga. dar numai ce ii convine lui! desigur e mult mai usor sa faci in pampers decat sa-i zica lui mami! m-am cam saturat dar mai incerc cateva zile...si daca nu merge il mai las si reincerc in vacanta cand mergem la mare la sf lui august.
Ma duc sa-l culc acuma ca deja s-a intins pe jos cu perna
Pupicei tuturor!