Mamici si Gravidute Italia (110)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Ciao!
yoanag, spor la mutat, sa terminati rapid si sa te bucuri de concediu. Ce faceti de sarbatori, in Ro sau It? Tu poze cu Giulia nu mai pui??

Noi suntem acasa, nu l-am dus azi pe Loris la gradi, avea ochii lipiti rau azi dimineata. Ii pun picaturi Tobral de aseara, sper ca maine sa fie bine. Imi pare rau ca tocmai azi trebuie sa stea acasa cand se sarbatoreste la gradi Ziua Drepturilor Copiilor, iar dupa-amiaza este o petrecere pentru ei la sala polivalenta din sat

Eu vreau sa stiu ce le dati la micul dejun copiilor? Ca pranz si cina imi mai vin idei dar pentru colazione sunt in criza
O zi buna!


Mami de   Loris Stefan, o minune de baiat (2 oct 2009)

 Raisa are nevoie de noi

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica2008 spune:

neata fetele
KEMSY are conjunctivita LORIS??
EU la micul dejun ii dau cereale cu lapte,lapte cu gris,briosa,crenvusti sau biscuiti cam atat ca altceva nu vrea.la gradi la 9 li se da fructe de sezon si biscuiti asa ca chiar daca nu manaca bine dimineata nu ma preocup ca acolo manaca mereu
noi trebuie sa facem acasa impreuna cu copii un personaj pt presepe un pastore ,pescatore,fornaio etc..sper sa reusesc sa il fac frumos
va las ma duc sa strang prin casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna ziua fetelor,

GIANI sanatate lui L. Conjuctivita e pacatoasa rau bat-o vina! Cu Tobral ii trece.

LAURENTA acea compozitie ptr aerosol e ok. Si eu fac tot asa. Doar ca nu era ok cantitatea.

Acum cateva retete. Pana ma duc sa iau baietii.

RETETA NR 1: SUGO AL BASILICO - f usor de pregatit dar f gustos. Intr-o tigaie, ceaun...ce vrei tu....pui o lingura ulei de masline, 300 ml de bulion(depinde si cat de mult sau cat de putin vrei sa faci), 5, 7 frunze proapspete de basilico, sare, apa (cam o cana).Lasi sa fiarba la foc mic. Cand e aproape gata, mai adaugi 2 frunze de basilico , un varf de cutit de zahar (ca sa taie din aciditatea bulionului) si mai lasi 3,4 min si e gata. Pasta, presarata cu parmeggiano si sosul asta e tare buna.Cand ai fiert spaghetele, le scurgi si le torni in tigaia unde este sosul. Lasi pe foc potrivit amestecand totul pana ce sosul s-a amestecat bien cu pastele. Pui in farfurii si pofta buna.

RETETA NR 2: SUGO ALLE MELANZANE E PEPERONI - 2 linguri cu ulei de masline, adaugi o juma de melanzana e juma de ardel rosu taiati marunti, marunti. lasi acolo sa se inmoaie bine verdurele. pe urma, adaugi bulion, apa, sare. cand e aproape gata adaugi un vraf de cutit de zahar.Cand ai fiert spaghetele, le scurgi si le torni in tigaia unde este sosul. Lasi pe foc potrivit amestecand totul pana ce sosul s-a amestecat bien cu pastele. Pui in farfurii si pofta buna.

RETETA NR 3: SUGO ALLA PUTTANESCA - Iti tai inainte de a incepe sa faci totul, 1 catel de usturoi in bucatele mici.Sa fie un catel de usturoi destul de mare sau 2 mijlocii. Pe urma tai 3 fire de patrunjel marunt. Pui totul intr-o farfurioara sau lasi deoparte intr-un colt pe fundul de taiat. Intr-o tigaie cu peretii inalti, pui 2 linguri de ulei masline, si incepi sa tai 8 masline negre.Trebuie taiate in 4. Daca gasesti de alea fara samburi e cool, ca asa nu te chinui. Deci, maslinele taiate le pui in tigaia cu ulei si dai la foc la foc potrivit dar amesteci din cand in cand ca sa nu se arda sau sa se prajeasca prea tare. Oricum, le lasi cam 3, 4 minute. Pe urma, pui usturoiul si patrunjelul. Aici trebuie sa amesteci incontinuu ca daca usturoiul se arde devine amar. Prajesti asa la fel cam 3,4 minute. Pe urma pui bulion cam 350 gr. Pui 2 pahare mari de apa, sare,piper si lasi la foc mic sa fiarba. Cand a scazut apa, mai adaugi 1 pahar de apa si lasi sa fiarba in continuare. Cand apa aproape scade de tot....pui 1 varf de cutit de zahar. Ca taie din aciditatea bulionului. Si lasi sa fiarba pana cand sosul devine pastos. Cand ai fiert spaghetele, le scurgi si le torni in tigaia unde este sosul. Lasi pe foc potrivit amestecand totul pana ce sosul s-a amestecat bien cu pastele. Pui in farfurii si pofta buna.Nu merge sa pui parmezan.

RETETA NR 4: SUGO AI FUNGHI PORCINI - eu folosesc ciuperci inghetate. mai accesibil la pret. intr-o tigaie pui o "nuca " de unt, lasi sa se topeasca si adaugi ciupercile, o lingura de panna. lasi sa fiarba putin. fiind inghetate, lasa apa cand se topesc si de aceea eu nu mai pun apa la fiert. adaugi totodata si un catel de usturoi intreg. va fi eliminat cand e aproape gata sosul. la fiert sosul asta trebuie lasat asa cam 10 min. cand e aproape gata, mai adaugi o lingura de smantana si patrunjel tocat marunt. 1 min si gata sosul.pe urma, acelasi procedeu: scurs pasta si pus peste sos in tigaie; lasat inca 1,2 min si gata.nu merge cu parmeggiano.dar fiecare dupa gustul sau.

RETETA NR 5: SUGO AI FAGIOLI SECCHI - dau reteta de pe giallo zafferano de unde am descoperit-o.diferenta e ca eu nu pun pancetta. deci: http://ricette.giallozafferano.it/Pasta-e-fagioli.html

RETETA NR 6: SUGO CON I SPINACCI E PANNA - extrem de simplu. folosesc mereu spanac proaspat. pun 2 pumni de-ai mei de frunze de spanac la fiert.cand apa incepe sa fiarba las giusto 5 min, scurg , pun in frulator, adaug o juma de polonic de supa , o lingura de smantana(folosesc de aia de la romani)si frulez. pe urma, pun peste pastele scurse, direct in farfurie.

RETETA NR 7: SUGO AI PISELLI E PROSCIUTTO - si asta e o reteta simpla. intr-o olicica punem mazarea...cam un pahar.....impreuna cu un sfert de apa calda si lasam acolo sa fiarba cam 5 min. intr-oo tigaie, punem o "nuca" de unt, prosciutto taiat cubulete, 100 ml de panna ..., punem sare, piper, o spolverata de noce moscata, piselli care in prealabil au fost fierti in oala putin.....lasam cam 3.4 min sa fiarba si adaugam pasta fiarta in prealabil. mai lasam putin si gata.

RETETA NR 8: SUGO ALLE POLPETTINE - fac practis mai intai sosul al basilico. cand mai lipsesc cam 10 min sa fiarba......adaug polpettinele facute din carnea BON ROLL. las sa mai fiarba appunto 10 min si gata.sosul oricum trebuie sa fie asa mai lichid...nu gros. Certo ca voi puteti sa faceti polpettinele dupa reteta care o stiti si vreti.dar eu cum mereu sunt in pana de timp.....fac asa.

RETETA NR 9: SUGO AL RAGU' - greu, lung, dar e o specialitate.fac totdeauna ptr toti, inclusiv si ptr noi. eu cumpar carne de vita macra, carne de porc cat mai fara gras, 2 carnati de aia grosi si gustosi (de aia cruzi...de gatit). toate astea le dau pe masina de carne si asa a rezultat macinatul. intr-o tigaie pun2 linguri de ulei masline, adaug 2 morcovi mari dati prin razatoare, ceapa data prin masina de tocat, 2 tulpine de telina tocate cat mai marunt posibil. las sa se inmoaie bine de tot cu capac. apoi adaug carnea macinata.cu o furculita la foc mare o amestec incontinuu.nu trebuie sa ramana carnea lipita. bucatile de macinat alla fine trebuie sa arate ca niste firmituri. apoi adaug juma d elitru de bulion, 400 ml de vin rosu(cu cat e de mai calitate...cu atat sosul iese mai bun), sare, piper si las sa fiarba.la foc mic...mult si bine. cam 2 ore. acest sos il folosesc si ptr lasagne.numai ca atunci alla fine cottura adaug o cescuta de lapte. tip sugo al ragu' ptr lasagne bolognese.

RETETA NR 10: RISOTTO AI FUNGHI - Este o reteta in care se murdaresc multe vase. Este o reteta la care trebuie sa stai numai langa ea. :) Va anunt dinainte asa stiti la ce sa va asteptati. Intr-o oala, pui 2 litri de apa plus 2 cuburi de knor sau o lingura mare de vegeta,asa ca sa iasa asa zisa supa.Cand a inceput sa fiarba , stingi....pui in oala un polonic si lasi deoparte. Intr-o olicica mai mica, pui o lingura de ulei masline, pui cam 150 gr de ciuperci.De care vrei...inghetate....naturale...numai ca astea trebuie sa le lasi la inmuiat inainte. In olicica asta mai pui si o juma de pahar de vin alb.Dupa ce a scazut vinul...pui o juma de pahar de apa si lasi sa fiarba la foc mic. Intre timp.....tai o ceapa mica, o pui la calit INTR-O ALTA OALA!!, (deci cum va spuneam murdariti multe vase), cu 2 , 3 linguri de ulei masline. Dupa ce s-a calit ceapa, pui 1 pahar jumate de orez. Plus imediat o jumate de pahar de vin alb si incepi sa amesteci incontinuu ca sa nu se prinda orezul de oala.Dupa ce a scazut vinul adaugi 2 polonice din supa pe care o facusesi la inceput. Lasi la foc mic sa scada. Dupa ce a scazut adaugi alte 2 polonice si tot asa pana cand orezul ajunge la jumatate din coacere. Atunci adaugi ciupercile care intre timp sigur au fiert destul. Si adaugi 1 polonic de supa. Si faci asa...cand scade, adaugi supa pana cand crezi ca orezul e facut. Il probezi si tu din cand in cand. Cand e fiert orezul, stingi focul, pui o lingurita mica din aia de cafea de unt si o lingurita de smanatana. Dar sa nu fie smanatana de asta de la italieni pentru ca asta nu e acra. Ori gasesti vreun magazin romanesc.....ori la esselunga este iaurt grecesc care se chiama TOTAL. Si este foarte bun si zici ca e smanatana de-a noastra. Si gata. E foarte bun orezul asta.

Mai revin fetelor, m-a luat durerea de spate....

Edit: GIANI eu la colazione le dau:
- biscuiti cu lapte;
- chec cu iaurt pe deasupra feliei;
- clatite cu miere de albine sau gem;
- fructe (capsuni, banane, mere; fara pere ca sunt laxative astea si nu vreau sa risc),
- lapte cu cereale de cioco ;
- iaurt actimel si banana;
- paine cu branza philadelphia (asta cand seara au mancat putin);
- fette biscottate cu miere de albine sau gem si iaurt actimel;
- azi efectiv le-am dat biscuite cu inghetata ;
- paine cu nutela si iaurt actimel (rar ce-i drept);
- iaurt alb cu biscuiti plasmon inauntru (vad la Marco si vor si ei )....nu mai stiu.....dar in mare asa le dau





Alessio Michele (4 ani si 5luni) , Mattia Gabriel (3 anisori! ) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 an si 9 luni) ! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica2008 spune:

buna ziua haideti la
azi e sarbatoare asa ca nu prea pot face nimic prin casa...si ca deobicei cand e sarbatoare aveam un chef de cred ca demontam toata casa
DANA multumim pt retete sunt superrr
LA MULTI ANI GIANINA!!SA AI O ZII FRUMOASA ALATURI DE CEI DRAGI!!
yoanag cum stai cu transloco?mai ai mult?spor la asezat
eu azi la pranz fac paste al tonno ca si asa se manaca peste si diseara niste cartofi la cuptor cu legume,de dulce fac un salam de biscuti (ma zapacit sotul ca ii place tare mult)
DANA am un chist in spatele ovarului drept,e un chist dermoid si trebuie operat ca sa facut cam maricel...
va pup merg sa mai cumpar niste fructe


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Ciao!!
Doriti ceva bun?


danangie, jos palaria . Imi notez retetele ca tare gustoase mai par
Cate zile trebuie sa-i pun Tobralul?In seara asta ar fi a doua zi.

Monica, si o prietena de a mea s-a operat aici, in It, de chist. Laparascopie. S-a recuperat repede dupa.

Azi l-am dus la gradi pe L, cred ca e pe vindecate conjunctivita, a mai facut putina secretie. Oricum, nu mai e contagioasa dupa 24 ore, corect?
O zi buna si relax, ca e sarbatoare!!

Mami de   Loris Stefan, o minune de baiat (2 oct 2009)

 Raisa are nevoie de noi

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IlincaS spune:

Buna, sunt burtica de 26 saptamani de baietel (Luca:D) si mami de fetita (Alessandra). Vroiam sa stiu daca a nascut cineva la Milano? Unde, cum si in ce fel:)))

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna ziua fetelor,

Ieri m-am intors la munca si noroc ca mi-am luat burtiera cu mine,altfel nu stiam cum faceam....M-a durut spatele de am murit. Azi la 17.30 ma duc la vizita la n.esimo neurochirurg.....diferenta fa ca de data asta ma duc la pagamento.

GIANI , MONICA ma bucur ca va plac retetele.

GIANI lLa multi ani si aici. Tobralul pune-l absolut 5 zile de 4 ori pe zi. Deoarece chiar daca pare ca e ok ochiul nu e. Trebuie sa "elimini" de tot infectia.

ILINCA bine ai venit si sarcina usoara si la termen. Felicitari ptr "putulica" . Sa-ti traiasca printesica. Eu am nascut in provincia Milano. Nu in Milano citta'.

OK, fug......trebuie sa termin sa pun sufrageria a posto....sa aspir in buc si sufragerie......sa fac chec...sa fac de mancare ptr diseara ca pe urma mergem sa luam baietii de la gradi si directia spre Monza unde am vizita la neurochirurg....pe urma ajuns acasa....dat sa manance la baieti si fuga la munca ptr ca sunt de noapte.....ne auzim...ciaooooooooooo




Alessio Michele (4 ani si 5luni) , Mattia Gabriel (3 anisori! ) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 an si 9 luni) ! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica2008 spune:

neata daucf fetele?noi suntem bine DENIS la gradi eu fac prin casa curat si mancare:ciorba de fasole si musaca
ILINCA bine ai venit!!!sa ai nastere usoara.fetita cati ani are'?ai nascuto aici sau in romania?pup
KEMSY cum e LORIS? ce ati facut ieri ce cadouri ai primit?
DANA tu cum esti ?ai inceput munca?baietii cum sunt?
YOANAG tu cf?fata e bine?
DENIS are serbare de craciun pe 18 si ii trebuie calzamaglia alba si lupetto alb,vine si mos craciun le aduce dulciuri kinder si creioane de colorat,pe 13 avem cina cu clasa in decembrie sunt super ocupati
va pup fetele!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoanag spune:

Hi girls !

Kemsy-La Multi Ani ! sa fii iubita si fericita ,te pup cu drag
sa se faca bine Loris scz ca n-am fost pe faza
poze as pune dar nu mai stiu contul comun userul si parola si tre sa vad cind am timp sa-mi fac un album privat come ai vecchi tempi
stii ca nu pun nimic public
ai sarbatorit?
Moni-ce harnicuta esti
de cind n-am facut o ciorba de fasole
las ca am mincat in tara la han de-aia in paine cum se serveste
fata e bine la gradi bine mersi n-are treaba
Ilinca-bine ai venit :)
sarcina usoara iti doresc,sa-ti traiasca fetita
ce fain ca ai pereche
Dana-ce de retete ,grazie
cind am inspiratie poate ma apuc sa scriu si eu ce mai gatesc
bei retbull? ti mette le alli??? saraca de tine cu 3 copiii si atita treaba si lucrezi si in schimburi....esti de apreciat,am mai zis-o si o zic mereu :)
sper sa rezolvi cit mai repede cu durerea?
cind iti face intervento?
Monica-mai stiu si eu cine a facut operatie de chist la day hospital ,pe seara esti acasa ,da de nu te tine 3 zile,numai ca depinde de la caz la caz
un bacio la Denis
Laurenta-che lavoro fai? cred ca si tu esti obo seara de numa
Daviduca-se non mi scrivi 2 parole non ti parlo mai più e poi mai più capito???????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoanag spune:

cu mutatul merge treaba bine
cred ca simbata ne mutam cu totul
trebuiau sa puna netul marti da m-ai dureaza ca centralina e exact in fata portii la noi da peste drum si tre' sa sape sa traga fir si asa ca mai dureaza ,ori sa vina sa vada la care vecin e mai aproape de pe partea strazii,asa ca asteptam sa vina de la tellecom cu planul de fire care pe unde merg
asa ca daca de simbata sintem acolo n-o sa mai pot scrie pina nu-mi pun netul
vorbeati de analize.....Dana ca tu ai pomeneai
ce nervi am tras si eu
pina in 12 nov a trebuit sa-mi fac analizele pt servici
unde ai ei convenzione e departe practic la 60 km si ca sa ma duc pina acolo trebuie sa-si ia liber sotul ca singura nu stiu sa ajung acolo
si tre' mers o data pt analize de singe si urina apoi dupa ce sint gata analizele pt restul analizelor care trebuiesc facute acolo
asa ca le-am facut aici la usl si am platit frumoasa cifra de 56 euro si non rimborsano un cavolo
azi la 2 plecam sa fac celelalte analize si toata dupamasa o sa fim in giro per Roma
asta este.....fara alea nu te lasa sa lucrezi asa ca n-am avut cum sa ma plimb de 2 ori
va pup si daca am timp mai intru eu ,daca nu dupa ce am net dincolo
baci a tutte

Mergi la inceput