Mamici si Gravidute Italia (110)
Raspunsuri - Pagina 11
danangie spune:
GIANI nu e ca am fost curajoasa......problema e ca eu chiar intrasem intr-o stare de soc cand mi-a zis ca nu mai pot urca....ca am inceput efectiv sa implor, si incetul cu incetul in giro de cateva minute am inceput sa ma agit tare si sa nu reusesc sa ma mai controlez. Eram chiar disperata .
Multumesc ca zici ca ma pricep la retete, dar si eu am niste blocuri mentale ca efectiv mi-e greu si mie. Bine ca nu sunt una din aia ca sa ma agit daca nu mananca. Sigur ca daca "gluma" ar continua zile intregi cred ca m-as agita.
LAURENTA deci baietelul tau e nascut in martie. Marco al meu e in februarie. El mananca de toate cele. De la bucati la frulat fructa uneori. Inca nu i-am bagat in alimentatie ciupercile si ceaiul. Zic ceaiul ca acum la nido m-au intrebat daca i-am dat vreodata ceai, ca ei le mai dau ceai cu biscuiti. (bleah!)
Sa-mi zici daca vrei sa iti "descriu" cam cum mananca baietii mei si iti dau cateva detalii. Eu pastina la ai mei nu le dau ca nu mananca. Si ...si eu ca si Giani gatesc mixt...dar balanta tira spre italian.
GIANI cum faci tu crema de legume? Si Mattia tuseste si asta de cand am inceput sa ii fac aerosol. E si normal. Dar eu cum parca v-am mai scris o data de mult.....am crema miraculoasa: unguent homeopat: GRINPECTORAL. Ptr copiii mei crema asta este efectiv o binecuvantare. Actioneaza cam in 10 min de cand o aplici pe piept. Eu ii dau inainte de nani. Inainte cam cu juma de ora dar mi s-a intamplat , ca si aseara, sa il dau la momentul de mers la nani. Se ia pe deget o cantitate considerabila cam ca o maslina si se intinde pe tot pieptul copilului. Poti aplica crema doar de 2 ori pe zi si doar la copiii de peste 2 ani. Aseara Mattia tusea de nu mai putea saracul. l-am dat cu crema si a incetat efectiv pana dimineata a dormit dus. Si nu numai cu el a functionat.Si cu Alessio. La Marco inca nu am aplicat. Sanatate lui Loris ,Giani.
MONICA cum fu la petrecere?
Alessio Michele (4 ani si 5luni) , Mattia Gabriel (3 anisori! ) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 an si 9 luni) ! .
Pozici cu noi
laurenta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danangie GIANI nu e ca am fost curajoasa......problema e ca eu chiar intrasem intr-o stare de soc cand mi-a zis ca nu mai pot urca....ca am inceput efectiv sa implor, si incetul cu incetul in giro de cateva minute am inceput sa ma agit tare si sa nu reusesc sa ma mai controlez. Eram chiar disperata . Multumesc ca zici ca ma pricep la retete, dar si eu am niste blocuri mentale ca efectiv mi-e greu si mie. Bine ca nu sunt una din aia ca sa ma agit daca nu mananca. Sigur ca daca "gluma" ar continua zile intregi cred ca m-as agita. LAURENTA deci baietelul tau e nascut in martie. Marco al meu e in februarie. El mananca de toate cele. De la bucati la frulat fructa uneori. Inca nu i-am bagat in alimentatie ciupercile si ceaiul. Zic ceaiul ca acum la nido m-au intrebat daca i-am dat vreodata ceai, ca ei le mai dau ceai cu biscuiti. (bleah!) Sa-mi zici daca vrei sa iti "descriu" cam cum mananca baietii mei si iti dau cateva detalii. Eu pastina la ai mei nu le dau ca nu mananca. Si ...si eu ca si Giani gatesc mixt...dar balanta tira spre italian. GIANI cum faci tu crema de legume? Si Mattia tuseste si asta de cand am inceput sa ii fac aerosol. E si normal. Dar eu cum parca v-am mai scris o data de mult.....am crema miraculoasa: unguent homeopat: GRINPECTORAL. Ptr copiii mei crema asta este efectiv o binecuvantare. Actioneaza cam in 10 min de cand o aplici pe piept. Eu ii dau inainte de nani. Inainte cam cu juma de ora dar mi s-a intamplat , ca si aseara, sa il dau la momentul de mers la nani. Se ia pe deget o cantitate considerabila cam ca o maslina si se intinde pe tot pieptul copilului. Poti aplica crema doar de 2 ori pe zi si doar la copiii de peste 2 ani. Aseara Mattia tusea de nu mai putea saracul. l-am dat cu crema si a incetat efectiv pana dimineata a dormit dus. Si nu numai cu el a functionat.Si cu Alessio. La Marco inca nu am aplicat. Sanatate lui Loris ,Giani. MONICA cum fu la petrecere? Alessio Michele (4 ani si 5luni) , Mattia Gabriel (3 anisori! ) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 an si 9 luni) ! . Pozici cu noi |
OOOfffffff si noi suntem cu tuse.....
Parca sa inrautatit de ieri de cand am inceput aerosolul....si mi l/a dat sa/l fc cu salbutamol 6 picaturi,o fiola de clenil,si fisiologica...deci combinatia nu stiu daca e ok.......ca nu era pediatra noastra,era sostituita......nu stiu sa/i mai fc ca tuseste mai rau acum.......
OOoo ......sarutmana pt retete cu cea mai mare placere,daca ai dori sa mi le dai,
Noi suntem mai mult pe menu italian ,ii place,dar parca mi se pare prea mereu.....pastina........pastina oofff.
Recunosc ca a fost declarat un copil inapetent,mananca atat cat sa/i fie bine ,nu e mancacios nici pe departe.....eu intrasem in depresie,medici,terapii,....nimic ,pana la urma un medic din Bo ,mi/a zis clar ,femeie mergi acasa ,dai sa mananci cat vrea si ce vrea,copilul nu are nimic.....e doar inapetent
Ma vopesc ca am par alb...
Va pup
kemsy spune:
Ciao!
danangie, fac cam 3 portii o data la supa crema, pun ce legume imi trec prin cap (morcov, telina, mazare, ceapa, ecc), le fierb la oala cu presiune in apa cat sa le acopere, apoi dau la robot adaugand o lingura de unt, sare si patrunjel, optional.
Loris are de dimineata ochiul drept rosu si mai umflat. Maine merg la farmacie sa intreb ce picaturi sa ii pun.
O saptamana buna tuturor!
Mami de Loris Stefan, o minune de baiat (2 oct 2009)
Raisa are nevoie de noi
danangie spune:
BUNA SEARA,
GIANI mai degraba la pediatra as merge. Daca e umflat...cine stie de la ce.....si noi am tras cu ochiul lui Marco......acum aproape 2 luni i-a aparut o chestie rosie pe pleoapa ochiului. Initial am crezut ca l-a piscat tantzarul.....dar avea "bila" aia deja de 2 sapt cand am fost la pediatra si mi-a confermat ca e calazio. O racolta de linfa.....de gras.....ca i s-a blocat un canal lacrimal. am tratat 2 sapt cu un gel pe baza de antibiotic si cortizon si a dat inapoi ffff mult. De aceea sunt extrem de multumita si increzatoare si de 2 zile am reinceput tratamentul ca a trebuit sa facem pauza 2 sapt. Speram sa scapam de operatie. Merci ptr reteta. E fain daca L manaca ptr ca asa reusesti sa ii dai diferite legume. Ai mei....nici o sansa.
LAURENTA...."COMPOZITIA" asta......de cate ori faci aerosol. Dupa mine daca faci doar o data cu clenil .....e ok. Dar daca tu faci 2 serii de aerosoli si la fiecare bagi o fiola de clenil e imens de mult. 6 picaturi de salbutamolo....eu anul trecut lui Ale care avea 3 ani ii dadeam abia 5 picaturi.....nu stiu....poate tine de schema fiecarui pediatru......clenilul e cortizon.....cortizon care nu e un medicament de sottovalutat.Creste glicemia.....te umfla....etc.....de aceea se si cere sa fie scalat pian piano si nu dintr-o data......
Retetele....eu nu am retete ca la carte. am retete inventate....sau mai bine zis feluri de mancare.....
CIORBA .....ai mei nu o iubesc fff tare. De aceea, nu fac f des. Dar cand fac......fac ori de curcan...ori de pui. In ea nu pun multe chestii....aleg sa pun: morcovi, pastarnac, telina, ceapa,ardel,patrunjel si taitei. Metoda de ciorba facuta de mine e adaptata la "mofturile" baietilor. Ciorba trebuie sa fie cat mai "clara". Cand inchid focul in ciorba mea se vede doar morcovul,ardeiul, carnea si taiteii. Restul: patrunjelul, telina,pastarnacul le elimin; ceapa o frulez cu putina zeama si deci devine "invizibila". Cantitatea un polonic. polonic normal nu de ala "indistrial".
PASTA......ai mei o IUBESC cu varf si indesat. De aceea, le dau des, profitand sa fac diferite sosuri pe baza de legume. Asa impusc doi iepuri. Pasta e satioasa si pe langa , mananca si legume. Fac diferite sosuri: sugo al basilico; sugo alle melanzane e peperoni; sugo alla putanesca (dar la urma elimin maslinele); sugo ai funghi porcini (dar si aici elimin ciupercile ); sugo ai fagioli secchi (superrr bun); sugo al pesto (dar asta il cumpar ); sugo con spinacci e panna (poco succes);sugo ai piselli e prosciutto cotto; nu-mi mai vine acum in minte. (revin daca imi aduc aminte). Cantitatea: la fiert pun o lingura de pasta ptr fiecare. (dat fiind ca mananca si felul 2 e ok cantitatea asta)
RISOTTO.....daca e sa il consideram ca italienii felul 1. Fac ori risotto in bianco (fiert cu putina sare si adaugat alla fine putin unt si parmeggiano); ori risotto ai funghi (dar cand le pun in farfurie elimin ciupercile); ori risotto alla zucca (se face reteta normala de risotto ,iar la fine cottura se pune 2, 3 linguri de zucca , care in prealabil a fost coapta in cuptor si frulata) ; ori risotto ai spinacci (acelasi procedeu ca si inainte, doar ca in loc de zucca pui spinacci - sa fie proaspaeti; cand incepe apa sa fiarba lasi 7,8 minute-stingi-scurgi spinacci si ii frulezi); ori risotto con piselli e prosciutto (cum fac si sugo ptr pasta).
TORTELLINI, QUADRATTINI, GNOCCHI....cumpar deja facuti.
Astea sunt felurile intai...piu' o meno.
Voi reveni cu felurile 2...
Alessio Michele (4 ani si 5luni) , Mattia Gabriel (3 anisori! ) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 an si 9 luni) ! .
Pozici cu noi
kemsy spune:
danangie, pastarnac????De unde?Ai gasit aici?
M-ar interesa si pe mine sosurile, cum le faci?
Mami de Loris Stefan, o minune de baiat (2 oct 2009)
Raisa are nevoie de noi
yoanag spune:
neata
va ofer eu azi
ne ho bisogno
Laurenta-eu am o fetita de 5 ani si 5 luni
merge la gradi bucuroasa si cind am vreo zi cind chiar n-am chef sa ies deloc sau am multa treaba si tre sa ma rog de ea sa ramina cu mine acasa,ma fac ca pling ( acum ne mutam si am f multe de facut si i-am furat o zi de vacanta) sa nu tot alerg
sau daca se simte rau ca in rest i ciuda si simbata si duminica ca nu merge...vedem noi la anul cum sta treaba
Dana-ce aventura....urita...
bine ca ai reusit pina la urma
cum te mai descurci cu baietii? sa pui poze sa-i vedem
ai poze noi in album?
Kemsy-eu daca nu m-am aventurat atunci repede la bb 2 acum slabe sanse sint....practic nu cred ca mai fac....mai dire mai....peṛ.....acum nu ma gindesc
Monica-sa pui poze ca nu te-am vazut de f mult timp
bafta sa iasa un loc de munca si pt tine
ce figura esti Kemsy cu gara ta mica hai ca am prins trenul din urma
acum ma duc la treburi de la 1 nov sint f ocupata,ne mutam si inca mai am de dus si aranjat lucruri
maine vine tehnicul sa ne instaleze linia telefonica acolo sa avem net pe cind ne mutam
dau detalii data ce vine
astept toate fetele la cafea vechi si noi
noooo daca m-am apucat de scris dupa un an sa vedem cine mai iasa din umbra?????
Laurenta-cite fete din focsani au scris aici daca bine imi amintesc
Georrgyyyyy-gogosica come sta???? Sebi??? Tu???
am avut un wekk full time....abia astept sa termin cu mutatul sa intru in concediu si sa lenevesc
vorbeati de gatit si eu la fel Ro-It
monica2008 spune:
buna ziua haideti la
am ajuns asera rupti de oboseala a fost super frumos ne_am distrat,copii s_au jucat impreuna a fost bine.DENIS era super bucuros ca adormit cu nepotica .
l_am dus la gradi dupa o sap de stat acsa(a avut rosu in gat cu febra)si era asa de bucuros mititelul..cand am intrat in clasa si a vazuto pe educatoare a sarit efectiv in bratele ei,au venit si peieteni lui cand il dezbracam si il tot pupau si il intrebau daca sta bine si ce dor le_a fost de el..era ff incantat ca toata lume e interesata de el.
DANA cred si eu ca a suferit ALESSIO sracutul atatea zile fara tine,mai ales ca el e cel mai emotiv..si eu trebuie sa ma operez de chistul ala si cica ma tine in spital 3 zile ..nu stiu ce o sa se faca denis fara mine....
LAURENTA cand DENIS e racit si cu tuse eu ii dau sirop de tuse din ala pe baza de bava de lumaca cu timo in el si ii face super bine,ii fac aerosol doar cu fiziologica de 3 ori pe zii si ii dau si eu canmd tuseste tare crtema spusa de DANA.daca e racit rau de toto merg la ped si deobicei imi da aerosol cu ceva mai putenic nu imi aduc aminte cum se cheama acum (oricum e pe baza de cortizo,dar il da doar at cand efectiv denis nu reuseste sa respire)
despre mancare si DENIS manaca volentieri supa/supa crema,ciorba de perisoare,pasteee multeee indiferent de sos(doar in bianco sa nu fie),carne la cuptor sau la gretar,piure de cartofi,mamaliguta(goala)sau cu ou fiert, legume la cuptor,gnocchi ii plac mult si cam atat.la gradi manaca orice i se dat inafara de peste...
merg sa fac mancare ciorba de costita afumata si orez cu legume
trebuie sa fac si curat asa ca intru mai pe seara sau maine
kiss
monica2008 spune:
YOANAG mersi de cafea,super ca va mutati in sf aveti spatiu mai mult..cumnata mea a fcut fata dupa 14 de baiat deci nu se stie niciodata
scuze de greselile de scris eram cam grabita
danangie spune:
Buna ziua fetelor,
GIANI mi-am adus din Ro . L-am pus la congelator. Cum e cu ochiul lui L?
YOANA spor la mutat. Ati reusit sa va cumparati casa? Daca da, sa o stapaniti sanatosi si asteptam poze . Eu nu am poze noi la album. Baietii sunt bine. Cresc vazand cu ochii. Fiecare are caracterul lui : Alessio un coccolone e un riflessivo; Mattia un rebele si ff autonom; Marco testardo, testardo e mammone .
MONICA ce fel de chist? Unde? Nu stiam.
Felul 2:
CARNEA......baietii mei nu o iubesc. Ciudat nu? Dar mereu incerc sa caut moduri de a o gati ptr a fi usor de mancat. Eu prefer mult hamburgherii decat pulpele de pui de exemplu. Cumpar hamburgheri de pui, de curcan, de iepure si mai ales de vita. Carnea de vita, nicicum nu reusesc sa le-o dau. Si cum carnea rosie e f recomandata ptr copii......acesta e singurul mod de a reusi sa le-o dau. Mai cumpar carne cruda de tacchino sau pui : BON ROLL. E ca un trunchi. In vaschetta de la AIA. Si tai felii groase de aproape 2 cm, pun intr-o tava de cuptor, pun juma de pahar de vin, o frunza de dafin si las pana se rumenesc. In combinatie cu pure de cartofi, ori orez. Sau din carnea asta fac polpettine ptr sos ptr pasta. Ies f bune. Apropos de sosuri am uitat sa pun sugo alle polpettine sau sugo al ragu' . Carnea de iepure baietii o mananca volentieri. Bucatile de carne le pun in unt topit. Adaug o cana de lapte, sare, o frunza de salvie. Las pana cand carnea e frageda. Daca e nevoie mai adaug lapte. Carnea de curcan o fac sub forma de friptura. Mai intai o pun la macerat o juma de ora si pe urma la foc la cuptor.
PESTELE.........viva pestele. Ai mei mananca de 3 ori pe sapt. Sunt innebuniti.
Revin. Giani pregatesc retetele.
Pozici cu noi
laurenta spune:
Fine acasa......eu de la munca,printzi de la nido
Ciao fetelor.......multumesc
Nu,NU ii mai fc aerosol decat in seara asta,cu fisiologica si atat....v/am spus nu era medicul baiatului era un sostituit si i/a trantit salbutomol cu clenil.
Yoanag nu stiu fete din Focsani care sa scrie aici,de/abia v.am descoperit acum....la mamici din italia.
Am vazut mamici din focsani aici pe forum dar din Italia nu stiu ,nu am vz ,am postat prima oara aici.
Fetelor,cam asa prepar si eu pastina sua,dar oricum v/am zis povestea noastra cu inapetentza.....asa ca va multumesc din suflet,dar daca mai adagauti niste retete nu ma supar deloc.
In seara asta ii fac cu ricota apooooi,ii dau bresaola,ii place ffff mult....si am fc aseara o crema de zahar ars.....mi.a mai ramas,sper sa manance si dulcele.......
Euuuu stancaaaaa......