Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (61)
Raspunsuri - Pagina 14
crispro spune:
Iuliana, mersi draga de incurajari. Asa is de necajita :( am gasit o clinica super faina in zalau, nici nu am stiut de ea, cica se ocupa si de copii ( incurajeaza vizitele timpurii ale acestora la dr) si o sa merg aici sa il vada. Offf! Altii nici n-au masele la varsta lui, si ale lui is deja cariate! Azi i/am dat apa dupa lp, apoi la spalat pe dinti. Si lui v ii place la spalat ( sa se faca el mai mult), dar de minim 2 ori pe zi ne spalam, zilnic. Si dulciuri deloc...
Sa-l ajutam pe Alex
adrianaBuc spune:
Pentru faptul ca Rebeca are dinti de la 2 luni si ta'su are dantura varza, pediatrii ne-au recomandat sa ii dam flor. Eu am un stres cu unul din dintisori care a crescut stramb si e tot timpul galben, nu am cum sa il curat cum trebuie. Acuma, ce-o fi o fi! Nici eu nu o spal pe dinti dupa lapticul de seara.
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si Natalia Ioana - 06.02.2012
crispro spune:
Ca tot stau sa ma gandesc... Nici macar iaurt cu fructe din comert nu i-am dat ( care are zahar), miere i-am dat de 2 ori in viata lui, dulceata doar de topoloveni, fara zahar.. No, si uite! Bai, si a avut perioade candnici laptele nu il bea cum trebuue, sub 100ml. Dar, e drept ca bea noaptea, ca statea treaz cu orele si apuca foamea ( si pe mine de altfel). Oricum, treaba e consumata. Il vede un dr si stabilim ce e de facut sa nu se extinda si sa vedem daca putem repara.
Sa-l ajutam pe Alex
ilinca79 spune:
Eu tocmai ce am terminat de spalat pe jos in bucatarie si hol...am adormit cu V ca a fost tare marait si m-am trezit pe la 1:30.
Cristina eu zic sa nu-ti mai faci mustrari de constiinta ca n-are rost. Exista dinti care cu toata grija noastra se cariaza. Poate fi si tartru, nu e neaparat carie. Tot asa am observat si eu acum o saptamana in gurita lui Victor un puncticel pe masea si de atunci am inceput sa-l spal si seara dupa lapte. Nici n-am zis nimic pe-aici ca ma gandeam ca oi fi singura care nu-l spalam dupa LP Problema la noi e ca nu sta la spalat, vrea doar el singur si doar mananca pasta Folosim tot felul de tertipuri, ii dau si lui peria mea sa ma spele, se uita in reviste, se joaca etc. Si asa, abia reusesc sa frec de 2-3 ori. Acuma mi se pare ca a disparut punctul dar nici nu reusesc sa ma uit bine la el in gurita
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
crispro spune:
No, dupa 2 sapt de dormit bine, s-a trezit v in toi de noapte si sta treaz, la povesti. De regula, dupa 2 ore de povesti, ii dau lp, ca cere. Dar azi nu vreau sa ii dau, si de stam pana dimineata treji.
Sa-l ajutam pe Alex
histamina spune:
neata,
aseara a papat fain de tot:2 oua prepelita(mergea prin casa si zicea:ou,ou,asa ca m-am conformat), 7-8 lingurite de avocado frecat cu cas si masline, o jumatate de iaurt.
noaptea 200 de ml Nutrinii cu cereale, miere si putin latic de vaca.
avem un nou dintisor!
btz_ovi spune:
Neatza.
Sanatate la delfinasii bolnaviori.
CRISPO,da,pot fi carii la nici 2 ani.Chiar ieri discutam la munca cu un stomatolog pe tema asta si spunea ca avea cazuri de copii mici cu carii.
Pentru a preveni pe viitor sa nu mai apara si altele sigilarea maselelor,e o procedura rapida si eficienta in a preveni cariile.Eu deja am programat lucrul asta,dupa ce ii ies toate maselutele lui Paul.
Mycya spune:
Neata !
Crispro si eu am mai auzit de carii pana in 2 ani.
stomatologul la care merg eu aici mi-a spus ca o pot duce pe Andra la control deja si nu are decat 4 maselute si alea nu sunt iesite inca bine.
Andra nu sta la spalat deloc, cu toate revistele, cartile si ce ii mai dau eu, o singura data pe zi reusesc si asta dimineata dar se lasa cu plansete...si doar ne vede si pe noi ca ne spalam si degeaba dar noi luam pana la 2 ani zymafluor si cred ca o mai protejeaza si asta.sper ca pana atunci sa inceapa sa ii placa si spalatul pe dinti , oricum am sa vb si eu de sigilarea maselutelor ca e mai sigur.
paula_m spune:
Neata
Ploua si e tare urat afara!!Parca vine iarna...
Am auzit si eu de sigilatul maselelor, dar nu am vb cu dentistul ce presupune asta.
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
MI 2
Mycya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paula_m dar nu am vb cu dentistul ce presupune asta. |
sigilarea este aplicarea unui strat protector de material plastic, care impiedica bacteriile ce se odihnesc pe masele sa treaca in crapaturile lor si sa formeze mai tarziu cariile.
e ca si cand ti-ai face unghiile cu un lac, dai cu pensula si apoi lasi sa se usuce; uscarea, in cazul maselelor, se face cu lampa cu lumina.
EDIT: am citit si eu pe undeva dar nu mai siu exact unde.