Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (61)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Tu fete, e posibil la varsta asta sa existe carii???? Ieri i-am vazut la v in gurita, jos, la ambii premolari, si de pe stanga si de pe dreapta, cate un punct negru, in mijlocul maselei. De ieri si pana azi nu a disparut, deci nu e sambure de ceva ( nici nu avea de ce sa fie, asa mic). L-am periat de numa si tot nu trece :( Offf! Chestia e ca dupa lp/ul de seara nu il mai spal pe dinti , ca adoarme- si poate lp-ul e de vina, ca lucreaza in gurita.seara il spal pe dinti inainte de lp, la toaleta de seara. Fetele din cluj, stiti vreun cabinet/ clinica de stoma pt copii? Desi stiu sigur ca va fi cu urlat maxim, ca doar n-o sa deschida de bunavoie gura...

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooana

O reteta cu GULII imi dati si mie ....

1an + 08.07.2010

" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Pai cica guliile astea le poti face umplute cam ca pe ardei sau poti face supa/ciorba
Eu nu mai mancasem si am pus-o pe mama sa ne faca reteta din cartea cu Copilul Vegetarian. Erau umpluti cu orez si legume... Dar mie si lui Paul ni s-au parut groaznici, mai ales mie ...nu am putut suporta mirosul....am zis ca nici nu mai vreau sa aud de gulii umplute la cuptor. In schim Larisa nu le-a refuzat, ba chiar a fost incantat cu niste iaurt deasupra

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crispro

Tu fete, e posibil la varsta asta sa existe carii???? Ieri i-am vazut la v in gurita, jos, la ambii premolari, si de pe stanga si de pe dreapta, cate un punct negru, in mijlocul maselei. De ieri si pana azi nu a disparut, deci nu e sambure de ceva ( nici nu avea de ce sa fie, asa mic). L-am periat de numa si tot nu trece :( Offf! Chestia e ca dupa lp/ul de seara nu il mai spal pe dinti , ca adoarme- si poate lp-ul e de vina, ca lucreaza in gurita.seara il spal pe dinti inainte de lp, la toaleta de seara. Fetele din cluj, stiti vreun cabinet/ clinica de stoma pt copii? Desi stiu sigur ca va fi cu urlat maxim, ca doar n-o sa deschida de bunavoie gura...

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

Cristina am o prietena dr.stomatolog si ea mi-a spus ca cel mai periculos este laptele de noapte si ca la ea vin foarte multi copii de 3-4 ani cu carii de lapte care sunt oribile. Si chestia este ca in ultimii ani a avut din ce in ce mai multi pacienti copii cu astfel de carii
uite aici 2 articole despre cariile de biberon si cariile dintilor de lapte
http://www.reclamamascataatentie/sugar/dinti-de-lapte/Caria-de-biberon-cauze-si-prevenire-a5504.html

http://www.reclamamascataatentie/sugar/dinti-de-lapte/Cariile-dintilor-de-lapte-a8159.html

Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
19+

Mergi la inceput

Citat:

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

nici eu nu o spal pe dinti seara dupa lapte si mereu sa stii ca m-am gandit ca poate face carii din cauza asta. mai ales daca ma mosteneste pe mine, are toate sansele, eu am avut de mica

si da, din pacate am auzit ca se pot face si la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

hello

mihai tot cere sa il spal pe dinti. " di-tziii" :)
ce sa zic, eu pe ai mei nu i-am culcat nespalati pe dinti. (le dadeam bibe inainte de baie, apoi baita, spalatul pe dinti si nani).nu mai mancam nimic dupa ce ne spalam pe dinti. pe stefan de vreun an il spal si dimineata la trezire, dar tot a facut ceva- carie/tartru nu stiu exact intre dintii din fata :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Am citit acum pe net un pic, si am vazut ca mai sunt cazuri de copii sub 2 ani cu carii. Si da, cica de la lapte, mai ales cel baut pe timp de noapte. Pai vlad abia de o luna nu mai bea noaptea.bea dimineata, la trezire si in 10 min il spal pe dinti. Offf, ce ciuda imi e. Si cica si faptul ca au iesit asa repede conteaza. Dulciuri nu mananca, nu a gustat acadele, ciocolata, bomboane, sucuri, nimic! Doar fructe si ocazional biscuite. Nu ii pun zahar nici in gris, nici in nimic! Offf! O sa merg in cluj la un dr, cat mai repede, macar sa oprim cariile, poate luam vreun tratament.

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

auuu baby, deci se confirma ce stiam. sa mai zic ca ma simt groaznic ca am fost delasatoare si nu am spalat-o?

dar hai sa va zic si ceva vesel, dupa ce eu inca sunt marcata de ziua de ieri, L se uita azi pe un pliant cu copii cu colac in apa si era tare incantata, imi tot zicea "bebe. bebe, apa apa" si am intrebat-o daca merge si ea la apa, a zis ca da si apoi "ia ia" "apa apa" "ia"
ce e "ia" = silvia, antrenoarea ei. acum daca o intrebi cu cine inoata, iti zice "ia"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

E destul de aiurea sa speli copilul pe dinti dupa laptele de seara.. Dar zicea cineva (nu mai stiu cine, scuze) ca e bine sa bea putina apa dupa lapte. N-am incercat niciodata, o sa vad daca vrea sa bea

Oana, asta cautam si eu azi. Desi nu eram de acord cu covoarele in casa, azi mi s-a pus pata sa punem mocheta in camera lor. Iar marius vrea sa schimbe tapetul. Ca soacramea a pus tapet in toata casa. Si la fel ca marius al tau, el vrea cu modele, eu simplu :))

Mergi la inceput

Citat:

Am citit acum pe net un pic, si am vazut ca mai sunt cazuri de copii sub 2 ani cu carii. Si da, cica de la lapte, mai ales cel baut pe timp de noapte. Pai vlad abia de o luna nu mai bea noaptea.bea dimineata, la trezire si in 10 min il spal pe dinti. Offf, ce ciuda imi e. Si cica si faptul ca au iesit asa repede conteaza. Dulciuri nu mananca, nu a gustat acadele, ciocolata, bomboane, sucuri, nimic! Doar fructe si ocazional biscuite. Nu ii pun zahar nici in gris, nici in nimic! Offf! O sa merg in cluj la un dr, cat mai repede, macar sa oprim cariile, poate luam vreun tratament.

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

Cristina dupa cum vezi esti o mamica extraordinara....esti atenta la toate detaliile si ai observat imediat dintisorii "loviti"...Sincera sa fiu eu nu m-am uitat in gura lui dar acum sigur o voi face. Bine ca ai observat imediat si vei lua masuri.
Deci esti cea mai grozava mamica si multumesc ca tragi un semnal de alarma. De acum voi fi si eu atenta la dintii lui Tudor si voi incerca sa nu fie nici o seara fara periaj

19+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ochidut

auuu baby, deci se confirma ce stiam. sa mai zic ca ma simt groaznic ca am fost delasatoare si nu am spalat-o?

Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010

Da Ochidut e mare problema cu dintii de lapte dar cum spunea si Cristina sunt niste factori care predispun copilul la carii...Ex: dinti iesiti foarte devreme, mostenire genetica....mancat dulciuri etc.
Ma gandesc ca dupa varsta de 1 an trebuiesc periati pe dinti macar in joaca si dupa 2 ani sa fie ei constienti ca fara periat nu fac nani...
Uneori chiar la copii periati si carora nu li se da lapte la culcare tot fac cari asa ca nu te mai invinovatii si poti incepe de acum cu un program de periaj

19+

Mergi la inceput