Cainii au mai omorat un copil
Raspunsuri - Pagina 4
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deborah77 Nu stiu din cauza cui sunt cainii pe strada, ca n-au lasat aia de i-au abandonat carti de vizita. Stiu ca nu din cauza mea. Si mai stiu ca daca se voteaza nenoricita aia de lege si mai vad coada de catzel pe strada, ma bat si cu primaria si cu hingherii. Stai linistita, sunt multi oameni care or sa anunte imediat ce mai apare cate unul intr-o zona de-abia curatata, exclus sa se formeze haite noi |
Mda, vezi sa nu. Crezi ca-l intereseaza pe Xulescu de legea aia cand isi abandoneaza catelul sau puii la tine in zona?
Asta cu " nu eu sunt de vina" nu impresioneaza pe nimeni. Nici eu nu sunt, nici alte sute de mii de oameni nu sunt. Nu vad relevanta.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Chuny Xio, e la mintea gainii ca va fi mai usor de adunat cateva sute de caini imediat ce apar dupa ce s-a facut marea curatenie, decat zeci de mii ... e la mintea gainii, dar, deh ... Solutia exista : adunati, tinuti 10 zile-maxim o luna si apoi eutanasiati. Dar nuuu, nu sunteti de acord, apai va meritati tara ! Asta cata vreme mor copiii altora Au fost oameni ce au lansat ideea eutanasierii in masa, i-ati sprijinit , ati fost in strada sa strigati ca sunteti de acord ? De asta e nevoie, de o voce puternica, cum mama ma-sii o mana de mimoze fac legea prin asociatiile lor, in timp ce in fiecare saptamana mor copii ? Eu nu-mi revin de cand am citit cazul cu baietelul din tm cu Sindrom Down ... o tara de toata jena unde copiii pot sa "fuga" de la gradinita si haite de caini pot ucide, groaznic! |
Vezi ca ziare din Austria au sanctionat gandirea asta a ta.
Deci solutia ta nu este sa responsabilizezi oamenii prin amenzi, sa ii faci sa isi sterilizeze animalele si sa le inregistreze, sa nu le abandoneze pe strazi, ci este sa ii lasi in pace, dar sa omori animalele.Adica, nu iei modelul tarilor in care nu sunt caini maidanezi, iei modelul Romania, care e folosit de nu stiu cati ani cu acelasi rezultat.
Wow
Alizee spune:
Xio, intai se aduna haitele de pe strazi, apoi se pun in aplicare amenzile, unde si daca e cazul.
Eu am semnat petitii pt eutanasierea cainilor maidanezi.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Chuny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Vezi ca ziare din Austria au sanctionat gandirea asta a ta. **Fur is for petting*** |
Vai, cred ca n-o sa dorm la noapte
Exista o singura solutie: adunati cainii comunitari toti si eutanasiati, responsabilizat proprietarii de caini. Ambele sunt obligatorii.
madyrizi spune:
eu sunt un cetatean responsabil care isi tine potaia in curte. nu i-am dat drumul niciodata pe strada pentru ca: nu vreau sa am pe constiinta un om, nu vreau sa calce cineva in rahatul cainelui meu si vreau sa dorm linistita noaptea, fara sa-mi fac reprosuri.
dar... ce ma fac cu vecina mea care a strans o haita de 15 javre, le da sa manance in strada si ii pupa in dos toata ziua...pentru ca ia bani de la asociatia de caini ca are grija de ei.
stiti cati bani se iau pentru asa ceva? 700 de lei/ caine pe luna. un copil are alocatia 42 de lei, iar o javra primeste 700 de lei. de unde isi permite asociatia asta sa plateasca o femeie nebuna si dusa cu pluta ca sa imi fie mie speriati copiii si sa nu iasa din curte fara mine.
nu va suparati, dar eu nu accept sa dau niciun ban pentru ingrijirea animalelor straine. eu am grija de animalul meu.
nu consider ca cineva trebuie sa ma responsabilizeze pe mine, ci trebuie sa-i amendeze usturator pe nebunii cu ifose de aparatori de potai.
XIO spune:
Pai na, nu ma mir ca vei dormi linistita. Nu asta e problema.
Ma bucur insa ca ti-ai revenit si ai scris ceva inteligent in legatura cu subiectul. Cu mentiunea ca NU se vor eutanasia, dar banuiesc eu ca daca sunt adunati toti nu mai scandezi dupa moartea lor, nu?
Uite, din fericire mai sunt oameni ca mine care aduna cainii de pe strada, ii sterilizeaza pe banii lor sau ai altora, si le gasesc stapani in Germania, UK, Olanda etc.
Bineinteles toti cainii care merg acolo au pasaport, sunt microcipati, sterilizati si vaccinati. Ca asa e in tarile civilizate. Daca ajunge cainele pe strada la cel mai apropiat cabinet veterinar se scaneaza microcipul, este contactat proprietarul si este amendat sau felicitat, in fctie de caz.
Asta inseamna civilizatie. Ce sustii tu e opusul. Dar e un pas inainte ca ti-ai dat seama care e rezolvarea pe termen lung a problemei.
Madyrizi, daca tu esti responsabila bravo tie. Altii nu sunt.Si aia trebuie sa plateasca pt. ca aia lasa in strada caini care ajung sa atace oameni.
Cat despre sumele vehiculate de tine, permite-mi sa ma indoiesc.
madyrizi spune:
nu cred ca am spus vreodata un alt punct de vedere decat cel de mai sus. nu poate nimeni sa-mi spuna ca baba asta nevrotica (vecina mea) este vreo iubitoare de caini, ci ca isi castiga banii inseland niste oameni care au vrut sa scape de caini.
asociatia respectiva este cu atat mai vinovata cu cat vede foarte bine care este situatia si prefera sa continue aceasta porcarie de "ingrijire" decat sa isi asume adevarata menire pentru care se numeste asociatie de protectie.
sustin eutanasierea si nu sunt vreo ipocrita care se pupa cu javrele ziua si seara se da aparatoare de copii.
apropo, merge exportul de caini? succes, din astia avem milioane...
Alizee spune:
Mi-ar placea ca tot acest spirit civic si de responsabilitate sa fie indreptat inspre copiii orfani, care sunt cetateni ai tarii, nu pt niste maidanezi, care nu produc nimic, decat pagube fizice si materiale.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
madyrizi spune:
sumele vehiculate de mine sunt vazute cu ochii mei cand cucoana de la asociatie ii inmana banii vecinei pentru "buna ingrjire a patrupedelor" si cand i-am aruncat cu cratitile de mancare in cap. apropo, cucoana venea la 5 dimineata cu oale cu mancare sa le lase la bietii catei ca sa se poata inmulti linistiti. nu a mai venit de cand i-am nimerit cu tocanita in cap si probabil ca si-a schimbat modul de inmanare a banilor.
XIO spune:
Allinta, dar nu te opreste nimeni sa iti indrepti eforturile spre copii. Eu mi le indrept inspre caini si sunt extrem de multumita.Ba mai donez si pt. copii, ca nu se exclud una pe alta. Dar na, sunt eu mai ciudata probabil. Acum te apuci sa-mi administrezi si banii si eforturile?
Madyrizi, de unde ai aflat ca femeia primeste 700 de lei pt. un catel?
Si da, adoptia cainilor in alte tari merge extrem de bine, Doamne ajuta ca sunt si astfel de oameni.
De care javre vorbesti? Ca bag de seama ca avem definitii diferite.
Later edit: interesant ce spui de bani. da-mi numele asociatiei care se ocupa cu asta si se rezolva problema. Informativ, eu am platit 100 de lei in prima luna si 50 de lei pe luna pt. urmatoarele, lasand catelul in grija cuiva, in curte, cu mancare si tot tacamul. Sterilizarea am platit-o din banii mei, pasaportul, microcipul la fel si vaccinurile. Deci sa spui ca cineva da 700 de lei pe luna pt. un caine e fantastic. De-aia sunt curioasa care e asociatia asta plina de bani.