Cainii au mai omorat un copil
Raspunsuri - Pagina 5
Selene_Bunny spune:
XIO, in momentul de fatza - retine acest lucru - in momentul de fatza - NU este momentul pentru a face educatie. Educatia se face atunci cand strazile vor fi GOALE de orice picior de caine vagabond. Nu mai este timp pentru educatie, deja numarul cainilor vagabonzi existenti - fara niciun nou caine fatat - este mult prea mare ca sa fie timp pentru educatie.
Kkt de ONG - alea pe care le suni atunci cand ai o problema si ti se raspunde ca nu au posibilitatea sa te ajute in vreun fel, tre'sa te descurci singur, cum poti.
Sau alea care sar de dos in sus cand vine vorba de eutanasiere, desi e clar ca sunt depasite de situatie.
Personal, o data am sunat aici, in Braila, pentru o problema cu un caine vagabond agresiv. La Primarie am sunat. Vezi sa nu-i pese cuiva.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
crystall spune:
1. Sunt iubitoare de animale - nu am scarba nici macar de soareci, sobolani, serpi , sunt iubitoare de caini, am avut catel, in casa 10 ani, cules de pe strazi, pana ce saracul a murit de batranete, dar cu ce se intampla la ora actuala nu mai pot fi de acord in nici un chip.
Nu, nu ma deranjeaza (inca) rahatiii ii ocolesc deocamdata cu succes.
Si la mine in cartier s-au inmultit cainii, asta poate n-ar fi asa o tragedie, insa se aduna in haite si sunt din ce in ce mai agresivi, ataca trecatorii, si am inceput sa ma tem serios ...
Imi pare sincer rau ca am ajuns sa gandesc asa, dar in ceea ce ma priveste, altceva nu se mai poate: pur si simplu as vrea sa dispara de pe strazi, nu numai sterilizati (o gramada din haite observ ca au banutul acela la ureche) - nu stiu cum, euthanasiere sau nu, dar SA DISPARA.
2. Se vede Xio ca inca nu esti mamica.
Eu, sau tu, suntem ditamai oamenii, hai ca ne putem apara, ne luptam cu haita, tragem suturi, pietre...... dar un copilas, ce poate sa faca?? Mi-e si groaza sa ma gandesc...
3. Exemplul cu ziarele din Austria mi se pare cel putin penibil pentru ca putin ma intereseaza.
4. Pun aici si un text de-al Simonei Tache (bloggerita), deja multora le-a ajuns cutitul la os in ceea ce priveste maidanezii:
"Dar nu, câinii nu musca decât daca sunt atacti. Ei sunt niste suflete pure si nevinovate, oamenii sunt rai, mai ales copiii de sase ani. În plus, astia nu erau câini de oras, ci câini de tara;, deci iese din discutie problema euthanasierii, ca aia se pune numai la oras;. Tare am pofta de doua chestii:
1. sa aud niste argumente pro catelusi de la fanaticii iubitori ai câinilor de pe strazi;
2. sa sparg niste fetze ale autoritatilor prezente, trecute si viitoare, carora nu le-au ajuns 22 de ani sa rezolve problema si am senzatia cs n-or sa le-ajunga nici 100.
Cum, din pacate, a doua chestie e imposibila;, îmi ramâne prima. De-abia astept sa aud ce suflet hain am pentru ca sunt împotriva cateilor de pe strazi. Pentru ca da, sunt! Pe zi ce trece, tot mai împotriva lor si cu fiecare copil care moare, tot mai pentru euthanasie."
madyrizi spune:
ba nu, avem definitii asemanatoare, doar ca nu includem aceleasi personaje.
cred ca am raspuns la intrebarea referitoare la bani. eram tare curioasa sa vad pentru ce cucoana vecina isi osteneste manutele sa gateasca ciorbe si cumpara paini. uite ca am aflat si-mi pare rau ca n-am fost pe faza sa si filmez. ar fi fost un material super.
sa vedeti cu ce satisfactie numara vecina banii: cred ca primise pentru 4 javre/potai ca numara de zor si nu se mai oprea. probabil ca imparte cu un alt vecin care are niste custi (de forma) in curte la el ca sa vada fraierii de pe strada ca potaile au unde dormi...
n-ai decat sa spui ce vrei. aici nu vei gasi sustinere atata timp cat un copil a fost omorat de animale. oamenii neputiinciosi isi plang copilasul acum si ii vor face inmormantare inloc de tort de ziua lui. ii vor duce flori la mormant inloc sa il duca la scoala in toamna. un copil pentru care s-au chinuit niste oameni, oameni care nu vor mai fi oameni cate zile vor mai avea.
gandeste-te la asta mai intai. esti totusi om...
Edit: tu crezi ca daca stiam numele asociatiei mai vedea vecina vreo potaie? imi pare rau ca n-am avut rabdare sa aflu toate datele si apoi sa le arunc cratitile in cap.
Selene_Bunny spune:
Eu sunt PRO eutanasiere, in conditiile deja mentionate.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Alizee spune:
Xio, nu ma intereseaza ce faci tu cu banii, dar, asa cum zicea cineva : se cunoaste ca nu esti mama : pui pe primul loc viata unor maidanezi.
Eu nu am nimic cu cainii, ca sa fie clar, ci cu haitele fara stapani, care agresivi sau nu, tot polueaza spatiul public.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
XIO spune:
Ah, inca un subiect la care nu pot comenta pt. ca nu sunt mama.
Si daca nu voi avea vreodata copil am voie sa ma pronunt in aceasta problema a cainilor vagabonzi? Sau doar cele care au nascut au voie?
Crystall, eu niciodata nu am dat suturi, nu am aruncat cu pietre si nu am impartit picioare sau bate. Cu toate ca aproape ca pup in bot fiecare catel pe care il vad de pe strada. Si in TM, si in Bucuresti cand am fost.
Ma rog, ideea care este uitata mereu de cei pro-crime este ca iubitorii de animale NU vor sa vada caini pe strada.Si noi, ca si voi, vrem sa nu mai fie pe strada nici un catel. Doar ca abordarile difera.
Blogerita aia nu m-a impresionat deloc. Cainii au ajuns pe strazi din cauza oamneilor. Sunt agresivi din cauza ca au fost agresati, se inmultesc din cauza ca oamenii le-au permis si le permit.
Etc.
Pana cand omul nu se va civiliza, sa nu visati la situatia altor tari care fix pe asta si-au bazat rezolvarea problemei.
Ce propuneti voi s-a mai intamplat,. Au fost omorati cainii cu bestialitate in multe orase din tara pt. "curatirea strazilor", si uite ca din nou (mare uimire mare) am ajuns in acelasi stadiu.
Pana nu se rezolva problema, simptomatologia va ramane aceeasi.
Pacat ca nu va dati seama de asta.
Alizee spune:
Exista si pisici maidaneze, dar, spre deosebire de cainii maidanezi, ele NU sunt agresive si nu omoara copii si adulti, grupandu-se in haite.
Animalele sunt animale, oamenii sunt oameni. Oricat le-am iubi, tot nu le putem pune pe acelasi loc cu noi.
allinta
crystall spune:
Imi pare rau Xio, dar abordarile de care vorbesti tu sunt extrem de nerealiste si nepractice, mai ales fata de pericolul pe care il declanseaza milioanele de caini vagabonzi din toata tara.
Informeaza-te te rog ceva mai mult nici o tara din lumea asta nu a abordat cum predici tu problema cainilor vagabonzi, atunci cand problema devenise un adevarat pericol social. Abia DUPA aceea.
Alizee spune:
Bine spus : maidanezii au devenit pericol social.
allinta
Deborah77 spune:
Xio, eu nu am deschis subiectul asta ca sa discutam, iarasi, problema cainilor vagabonzi, ci ca sa-l plangem pe bietul copil mancat de caini si sa gasim solutii ca sa ne protejam copiii nostri. Esti libera sa discuti despre asta, chiar daca nu esti mama, dar tu schimbi vorba si ma iei cu protectia cainilor. Nu de caini mi-era mie, ci de copii. Deci - cum protejam copilul cae merge / vine singur de la scoala. Ai vreo opinie?