Cainii au mai omorat un copil
Raspunsuri - Pagina 16
inbox spune:
Lucilau, asa era sa nasc eu inainte de vreme ...eram in ulrima luna de sarcina cu bb2, iesisem la plimbare cu fata cea mare cu trotineta, cand vine spre noi un caine mare alergand ( de rasa, gen vitel asa, era cat mine fara sa sa ridice in picioare), fi-mea a inceput sa tipe si mai sa imi sara in brate cu trotineta cu tot...mi-a stat inima in loc, apare si stapana razand, "nu va fac nimic, asa e el prietenos", tremuram toata, nu-am putut sa-i zic decat "nici nu trebuie sa-mi mai faca ceva, ca sperietura imi e suficienta"....imi venea nu stiu ce sa-i fac aleia, bineinteles ca in ziua aia m-am indopat cu no-spa. Pe bune, cainele l-am inteles ca e jucaus se bucura ca i-a dat drumul din lesa...dar da-i frate intr-un loc retras undeva. Nu mai zic ca tine ditamai animalul la bloc.
Lumea mea
lucialu spune:
Dar nu cred ca cineva se asteapta ca acesti caini sa isi trieze victimele. Nu despre asta este vorba aici. Sincer, ma doare in paispe de "instinctele" cainelui,cand ataca. E ceva de genul care pe care, de obicei ei cainii pe om, dar esti in oras, nu pe camp sau in jungla. Cainii sunt fara stapan si mergi tu frumusel, ca omu' sau cum merg copiii la scoala si te ataca. Ce faci? Concluzionezi ca ala n-are "educatie" si ca e normal sa te atace? Ca e firesc sa umble pe strazi, ca acolo ii era locul?
Nu le facem fatza numarului. Asta e realitate, e dura, dar asta este. Suntem o tara saraca. Eu pe Animal Planet am vazut cazuri in care cainii au fost dati spre adoptie, cainii agresivi au fost evaluati dc pot fi adoptabili, chiar asa spuneau: ultima sansa inainte de eutanasiere. Chiar si cainii "fara probleme" dar pt care nu voia/putea nimeni sa-si asume soarta lor, au fost eutanasiati. In libertate nu sunt lasati. Iaca exemplu de suprematie a speciei noastre. Dur, da' exista, e real. Pe la aia nu vedem caini afisati pe sosele...la noi E JALE si socant.
lucialu spune:
Inbox, te cred. Unii se mai uita opariti ca imi chem fata langa mine cand trec cu cainii lor, chiar si rase mici. Nu vreau sa isi creieze frici aiurea, vreau sa-i iubeasca, dar vreau sa si stie ca trebuie sa se fereasca de cainii straini. Nu ii cunosc, nu le stiu felul, nu am de unde sa stiu ce intentii au, dc le place sa se apropie copila de ei sa-i mangaie sau nu. Si nu vreau sa experientez. Eu pe cei care tin rase mari la bloc chiar nu-i inteleg
Ramonika spune:
pentru ridicatul animalelor moarte de pe sosele am inteles ca se suna la Directia Regionala de Drumuri si Poduri.
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina nu,doar nu se mai reproduc. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
si, sa speram, ca peste 20 de ani vom putea sa mergem pe strazi fara sa intalnim maidanezi...
Eu astept o directiva de la UE ca altfel.... noi, intre noi, nu o scoatem la capat...
lucialu spune:
Adaposturile au si ele o noima. Care sunt pt animale salbatice, le iau, le trateaza, cresc puii orfani, iar apoi le dau drumul ori in natura, in habitatele lor, ori la zoo pe acelea care nu mai pot trai in salbaticie.
In cazul cainilor, pisicilor, sunt luati de la stapani abuzatori, ori cele fera stapani, sunt evaluate, trtatate, dc pot fi adoptate le dau spre adoptie, daca nu sunt adoptate intr-un interval de timp nu sunt tinute pana la adanci batraneti. La noi cine si-ar putea asuma cresterea atatior caini, sa le poata oferi CONDITII REALE de trai de zi cu zi pana cand survine decesul, de batranetze? Pe bune, suntem ireali. In schimb suntem cu totii criminali, pasibili sa omoram zilnic caini care merg aiurea pe strazi, pe sosele. Sunt sufocate intersectiile de ei. Nu sunt vrabii sa zboare, nu e un habitat normal, pana la urma cainele a fost domesticit de om, pt folosul lui, asa a ajuns in preajma noastra, avand stapan. Acum e haotica inmultirea cainilor comunitari. Fara nicio noima. Si periculoasa.
XIO spune:
citat din mesajul lui lucialu Xio, cu parere de rau, chiar te inteleg pt ca si mie imi sunt dragi animalele, dar cand vei avea copilul tau, iti schimbi total prioritatile. Vezi/simti altfel, in functie de copilul tau. |
Tin sa te contrazic.Am avut noroc de niste parinti care ma incurajau sa interactionez cu animalele, care m-au invatat ca nu e voie sa le lovesc, pt. ca le doare, si ca atare mangaiam si mangai absolut orice caine pe care il vad, indiferent daca e cat gamalia de ac sau cat un vitel. Ai mei nu m-au invatat cu frica de animale, mi-au explicat frumos unde le place la catei sa ii mangai, unde nu, cum pot sa ma joc cu ei, samd, deci faptul ca am aparut eu pe lume nu le-a schimbat parintilor mei mentalitatea. Singurul lucru care ii deranjeaza este ca pup animalele si le las sa ma pupe.
Evident, suntem de acord, nici gand sa vreau sa vad catel pe strada.
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui lucialu Eu pe cei care tin rase mari la bloc chiar nu-i inteleg inde "and the song became love and love became the egg" (Happy Feet) my little sunshine |
Poate pentru ca unele rase de talie mare sunt foarte potrivite pentru apartament, chiar sunt mai degraba adaptate pentru conditii de apartament decat de curte?...
(off-topic la nelamurire off-topic)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
lucialu spune:
Nici nu ma indoiam ca nu ma vei contrazice.
Eu nu imi las copilul sa mangaie caine strain punct. Nu le stiu felul, nu stiu dc stapanii sunt bucurosi de atentii...nu mangaiem. Exact cum nu mi-ar place nici mie sa ma trezesc mangaiata unde imi place de oricine
Ilinca, or fi dc spui tu. Mie imi place sa vaz cainele respectiv zburdand liber prin curte/padure pe langa mine. Nu as putea sa tin un astfel de caine la bloc, m-ar durea sufletul. Nu vorbesc de rasele agresive, tre sa fie superextradresate ca sa le accept..asta e pacatul meu.
Selene_Bunny spune:
Amonar, in salbaticie, in ierarhie, cel mai mare si mai puternic face ce vrea cu ceilalti. In salbaticie, in ierarhie, cel mai mare si mai puternic poate bate si ucide pe cine vrea. E dreptul lui de mascul alpha.
Asa ca nu e un argument valabil.
Vezi ca sunt oameni care au trait multi ani printre lupi, ursi, cimpanzei... Vezi daca au fost acceptati si care este pozitia ocupata.
Maidanezii agresivi incearca sa impuna in lumea oamenilor legile din salbaticie. Sorry, dar nu merge.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...