Cainii au mai omorat un copil
Raspunsuri - Pagina 15
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Ah, o intrebare: sterilizarea ii face mai blinzi, mai submissive? Asa ca pe cai spre exemplu? Cainii sterilizati mai sunt atacanti? |
posibil sa-i mai potoleasca putin, insa nu inseamna ca nici unul nu mai prezinta nici un pericol.
lucialu spune:
Xio, cu parere de rau, chiar te inteleg pt ca si mie imi sunt dragi animalele, dar cand vei avea copilul tau, iti schimbi total prioritatile. Vezi/simti altfel, in functie de copilul tau.
Maidanezii au perioade cand pot fi agresivi din senin. Acum e sezon de imperecheri, merg in haite. Daca ar fi sterilizati, s-ar schimba datele problemei.
Si pe mine ma seaca la maxim atitudinea unora de a apara catzeii, pe cuvant, e dur ce voi spune, dar decat saii vezi afisati pe sosele, omorati violent, parca si eutanasierea e mai decenta. Mie mi-e groaza si in oras cand mergem cu masina si asta e oricand mergem cu masina, e plin orasul de ei:( Multi cam stiu cand sa traverseze, dar acum sunt tare aiuriti cu "nuntile" lor. Insa in afara orasului e jale. Si nu am vazut pe dincolo, decat aproape de granita noastra caini afisati pe sosele.
Sterilizarea presupune bani, dar e o solutie. Pana la urma nimanui nu-i convine si dc are propriul caine, sa tot se imperecheze si sa nu aiba cui sa ofere cateii. Dar mai bine ajungem la probleme mai mari, decat sa facem lucruri costisitoare:( Sunt prea multi caini vagabonzi. Nu cred ca nici jumatate dintre ei ar putea fi adoptati. Cine isi ia in oras un caine, prefera de rasa. Iar la sate nu sta nimeni sa-i sterilizeze, ma indoiesc.
Am trait si spaima de a fi sfartecata de o haita. Eram intre blocuri si se intuneca. Nimeni nu a sarit, desi faceau suficienta galagie. Nu i-am agresat, pur si simplu au sarit. Nu agresez animale. Am avut noroc, a fost Dumnezeu cu mine. Pur si simplu am strigat la ei, era de fapt singura solutie sau sa raman acolo, pana isi dadeau ai mei seama ca ceva nu e in ordine ca nu ajung acasa. Eram aproape de casa. Insa cercul se strangea tot mai mult iar ei isi aratau coltii tot mai cutezator. Nu stiu daca asta este o slutie oricand, dar pt mine atunci a functionat. Nu erau mobile atunci. E horror sa traiesti pe viu asa ceva, nici nu vreau sa ma gandesc daca as vedea un om astfel atacat sau propriul meu copil. Nu as mai tine cont de nimic. Si sunt iubitoare de animale. Si eu m-am ocupat cu stransul unora, gasitului unui stapan ac nu puteam sa iau eu insami acasa.
Laura25 spune:
citat din mesajul lui CRYSSAaa Oricum, nu pot concepe ca romanii vor sa ucida aceste animale. Nu pot crede asta. 25+ |
dar faptul ca haite de caini ucid copii si adulti poti concepe? Poti crede?
Tarile civilizate ce fac cu cainii stransi de pe strazi care nu sunt adoptati sau sunt agresivi? Ii pupa pe crestet si le dau drumul pe strazi?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
CRYSSAaa spune:
citat din mesajul lui cristoiu Tu Cryssaa, care te abtii din tot sistemul nervos sa jignesti pe cineva, tu ce faci pentru caini? Daca faci doar galerie, atunci nu valoreaza nimic argumentele tale. Si sunt tare curioasa cum vei gindi peste inca 15 saptamini. |
Am scris cu cateva pagini in urma ce am facut. Desi nu conteaza f mult, nu schimba cum gandesc sau cum gandesc ceilalti.
Ziceam ca am ajutat 3 caini sa isi gaseasca familie - dupa ce i-am deparazitat, vaccinat, oferit cazare temporara etc.. 1 adult si 2 pui.Acum suntem in proces de ajutare a unui alt caine adult (si crede-ma ca pasaportul, vaccinele, tratament, cusca etc..costa ceva)
Aaa...am fost si la un meeting pe problematica cateilor, sustinand o legislatie mai buna.
Si, militez pt faptul ca, TREBUIE SCHIMBATE LEGILE, trebuie rezolvata cauza si responsabilizati oamenii care isi iau/ au catei!
Si sterilizarea cainilor existenti.
Oricum, nu pot concepe ca romanii vor sa ucida aceste animale. Nu pot crede asta.
Multe ziare din UE au scris f urat despre noi cand au aflat ca vrem sa ucidem cainii. Iar eu credeam ca exagereaza, ca f. putini oameni pot fi asa cruzi, doar suntem civilizati. Sper totusi ca suntem si vom gasi o solutie pe masura!
Nu imi place gandirea prin care vrem sa ne rezolvam problema prin ucidere, fara sa conteze ca solutia e rusinoasa!
25+
25+
histamina spune:
rusionasa.nerusinoasa solutia, idea e una: NU MAI VREAU PICIOR DE CAINE PE STRAZI!
de restul,cum dispar, ce se intampla cu ei, mi-e egal.si UE i-a eutanasiat,iar in America, dupa 3 sapt de stat in adapost cainele e eutanasiat.
daca se rupe sulfetul gandindu-va la acele animalute, la copilul ucis cum va ganditi?
lucialu spune:
Si da, sunt oameni care ranjesc, dezaxati dp meu dv...dc ti se intampla sa fi atacata:(
Avem politie veterinara, dar degeaba. Dincolo se face puscarie nu doar ca se dau amenzi grele pt animalele care sufera din cauza relelor tratamente, abandonului din partea stapanilor. La noi in zona e un caine boxer corcit cu dog ceva..oricum talie mare, n-are ce cauta in ap de bloc, evident o rasa agresiva. Stapanul lui teribilist, il lasa liber pe spatiul verde din spatele blocului, fara botnita, spatiu care nu este destinat galopului cainesc, spatiu prin care mai trec copii de la sau inspre scoala, pisici, alti caini vagabonzi...plus ca latra, ca il aduce la orele de liniste si deranjeaza. NIMENI nu i-a spus nimic.Eu m-am luat de el cand a atacat o pisica.
eumada spune:
Crisa..3 caini...dar sutele de pe strazi?Mai lasati-ma frate cu javrele astea.....doamne fereste sa fii atacata de ei......
Solutia se stie...guvernantii au lege dar nu se aplica.
Voi cei care le luati apararea la cainii astia,atunci asumati-va responsabilitatea si raspundeti in fata legii pentru nenorocirile care se intampla din cauza lor.
Asumati-va pana la capat raspunderea cu ceea ce presupune ea.Daca nu....mai bine taceti.
Cainii astia au ucis un copil,pentru numele lui Dumnezeu.Cum puteti sa continuati sa le luati apararea?
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Amonar spune:
Cainii se comporta ca orice animal in salbaticie. Nu stiu ce este greu de conceput, uitati-va pe National Geografic, cum se trateaza cainii intre ei, cum isi trateaza puii si ce importanta este ierarhia in grup. Unele femele isi mananca puii cand simt ca sunt bolnavi, asta este natura. Nu mai credeti povestile despre 'omul e stapan pe natura' ca nici un animal nu constientizeaza acest lucru. E ridicol sa crezi ca omul chiar e intangibil.
Putina educatie din partea omului pt a intelege natura animalului nu strica. El nu are ratiunea omului si de aceea consider ca omul trebuie sa isi foloseasca ratiunea sa inteleaga diferenta dintre el si animal. Cum poate un om, cu ratiune, sa creada ca un animal stie ce e bine si ce e rau dupa reguliele omenesti.
Adica, un caine trebuie sa stie ca un copil de om nu are voie sa fie muscat? Da, cand cainele este educat in mod corespunzator. Dar nu cand este lasat in voia instinctului de animal. Atunci este la fel ca si un leu sau tigru sau orice animal pradator, ce-i asa de greu de inteles? Ca pisica nu ataca omul are de-a face cu marimea animalului, dar ia sa vedem cum face o puma sau un tigru daca il lasam liber prin cartier.
E ridicol sa fii surprins de faptul ca un caine musca un copil. Chestie de informare.
Ramonika spune:
deci am gasit solutia: mergeti la cursuri de psihologie canina, invatati tactici de imblanzire fiare, asumati-va riscul cand trimiteti copilul singur pe afara...
tiusca spune:
Eu nu am fost surprinsa ca,cainii aceaia au vrut sa-mi muste copii,am fost surprinsa sa aflu ca nu pot face nimic in privinta acelor caini,si desi i-am promis baiatului ca voi suna la primarie si voi rezolva problema,si desi baiatul a avut incredere in mine totul a ramas la nivel de conversatie...Dupa un an cainii sunt tot acolo,dar mai multi,si un alt copil a fost atacat.Cainii acestia nu sunt in salbaticie...iar tu esti in Germania,acolo nu sunt haite...